O saptamna in Viena cu 2 copii
Buna!
In august voi avea de stat o saptamana in Viena cu copiii mei de 6 ani si de 3 ani jumate. Ce as putea sa fac cu ei acolo? Va fi si sotul meu, dar cred ca va fi ocupat cu niste cursuri. Sigur vom merge la gradina zoologica fiindca am mai fost cand erau mici si la Palatul Schonbrunn ca l-am ratat in iarna si a plans copilul tragand de gratiile de la porti. Dar altceva nu stiu ce as putea face cu ei. Aveti ceva sugestii? Multumesc.
Si caut iar disperata pe net Akademie fur kinder sau ceva de genul asta cu cursuri pentru copii peste 7 ani, anul trecut am gasit site-ul lor, anul asta nu il mai gasesti, il stiti cumva? Ma intereseaza pentru fiica-mea la anul, dar le-as face o vizita de anul asta. Multumesc.
Mihaela Zaharia
Raspunsuri
valentinag spune:
Pe o straduta in spatele strazii Mariahilferstrasse,gasesti Haus des Meers,acvariul,are o gramada pesti,e tare dragut,o sa le placa copiilor.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
LindaZ spune:
Aaa, multumesc. Sigur baietelului meu ii va placea... o sa il cautam iar pe Nemo.
Am gasit si Academia pentru copii, de fapt era Universitate, mi-a trimis cineva linkul: http://kinder.univie.ac.at/en/33.html
Iar aici am gasit niste workshopuri pt copii: http://www.tmw.at/default.asp?id=2768&cid=23&al=Deutsch&am= la Muzeul Tehnicii, presupun, ca eu nu stiu germana.
Si: http://www.cooltour4kids.at/index_e.htm
Mihaela Zaharia
ariel_7000 spune:
eu plec vineri in viena si cand ma voi intoarce iti voi povesti pe unde am fost si ce am vazut. Pana atunci iti dau pe PM un link catre un forum unde am gasit un subiect amplu (nu am reusit sa-l citesc tot) si poate reusesti sa-ti faci o lista cu obiective.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
Nicoleta spune:
S-a mai discutat si sunt o gramaaada de idei bune aici.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151605
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
ariel_7000 spune:
ne-am intors. a fost minunat!!!
deci, pt copii ar merge asa:
1. Gradina zoologica
2. Casa marii
3. casa fluturilor
4. muzeul tehnic
5. muzeul de stiinte naturale
6. poate schonbrunn (fiica-mea s-a cam plictisit
7. labirintul si locul de joaca de langa (foarte fain!!!), gradinile imperiale, precum si parcul de la sconbrunn.
7. casa muzicii
8. poate Domul Sf Stefan (fiica-mea a fost fff incantata de privelistea vazut de sus, de la clopot)
9. Ringul, Rathaus, Bisesrica Votiv, Palatul Hoffburg, Parlamentul, Palatul de Justitie, Belvedere - noi le-am admirat pe exterior
10. Observatorul astronomic Kuffner - pt alexutza a fost cel mai super, extra, mega obiectiv vizitat. A vazut Venus, Marte, Saturn (si acum se lauda ca a vazut inelul), o constelatie, o stea cazatoare, Carul Mare, Carul Mic, Steaua Polara. - dezavantaj e ca trebuie mers noaptea (noi am ajuns la 22 si am sta pana la 23.30)
11. Parcul de distractii Prater - sigur nu se va plictisi nimeni acolo
Ca sfat, i-ati abonament de transport pe 1 saptamana (14 euro), platesti numai tu, copiii au gratuit.
Incepi vizitarea cu Schonbrunn, deoarece la biletul clasic ti se dau niste vouchere cu reduceri la mai multe obiective (gradina zoo, muzeul tehnic etc).
Mergi la Museum Cartier,acolo este un loc de informare pentru activitatile pt copii, ti se va da un ghid, ffff util si tot acolo se afla Zoom Kindermuseum, muzeu cu activitati practice pt picii cu varste intre 6-12 ani.
aaaaaaa, nu ratati gelateria Zanoni&Zanoni, atat copii cat si tu veti pleca de acolo cu un zambet urias!
Vacanta frumoasa!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
vilma spune:
Ce sa fac, ce sa fac? As vrea sa mergem si noi la Viena cu copiii, in principiu de Craciunul 2010. Preturile sunt ok? Cazarea se rezolva, mancarea nu cred ca e o problema, restul e o mare necunoscuta. Cand sunt reducerile ok? Inainte de Craciun, sau dupa?
danat spune:
Cateva sunt deja dinaintea Craciunului, si altele bune dupa Craciun pina prin februarie.
danat spune:
Cu placere Vilma si sejur placut! Cand veniti?
Anul asta au fost reduceri deseori, probabil vanzarile nu sunt chiar asa mari din cauza crizei si totusi magazinele sunt pline mereu, eu nu pricep...si restaurantele, cafenelele....
vilma spune:
Dana, teoretic incercam de pe 23 decembrie. Nu stiu de ce ne urnim asa de greu, iti spun sigur saptamana asta ce si cum.
Te pup.