Licurici de ianuarie-februarie 2009 (111)
Raspunsuri - Pagina 13
crisspy spune:
Hello,
Naty am si eu o intrebare legata de gradinita unde o duci pe Ioana: primesc si copii mai mici de 2 ani?
Esti multumita de gradi?
Mersi frumos
Crisspy, fericita de Razvi
roxanaz spune:
bai ce imi plac mie copiii astia gospodari, mor dupa ei: http://picasaweb.google.com/rn.paula/MariusBaietelLunaIunie#5482198896438868338 pijamaua e mortala, mor dupa ea!!
si mai e un lopatar misto acolo, mama-sa zice ca rad de copchil... da nu rad, e dragut!!
miericico, got it. atunci lasa-l pe soia putin timp. si vezi ce se intampla. ala ii place?
miereamara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz bai ce imi plac mie copiii astia gospodari, mor dupa ei: http://picasaweb.google.com/rn.paula/MariusBaietelLunaIunie#5482198896438868338 pijamaua e mortala, mor dupa ea!! si mai e un lopatar misto acolo, mama-sa zice ca rad de copchil... da nu rad, e dragut!! miericico, got it. atunci lasa-l pe soia putin timp. si vezi ce se intampla. ala ii place? |
Da,da Mariusica mesterica
Ii place laptele de soia, ii place si cel de orez, ma intreb dc as putea sa ii dau de migdale, parca are un gust mai bun fata de ala de orez care este o apa chioara.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Selene_Bunny spune:
Buna, fetelor!
Daca mai este cineva pe faza, care se pricepe la analize, o rog sa ma ajute cu urmatoarele:
HCT (hematocrit) % = 35,6 (37 - 47)
MCV (volum mediu eritrocitar) fL = 79,5 (81 - 99)
Mo% (procent monocite) % = 5 (5,5 - 11,7)
MPV (vol. mediu plachetar) fL = 11,0 (7,4 - 10,4)
Eos% % = 6 (0,9 - 2,9)
Eos# K/uL = 0,38 (0 - 0,2)
Glicemie mg/dl = 65,75 (70 - 115)
Creatinina serica mg/dl = 0,28 (0,5 - 0,9)
TGO U/L = 39,60 (0 - 32)
Alte valori care ma ingrijoreaza:
RBC (hematii) 10^6/ul = 4,48 (4,2 - 5,4)
HGB (hemoglobina) g/dl = 12,1 (12 - 16)
MCH (cant. HGB medie) pg = 27,0 (27 - 32)
Neu% % = 45 (43 - 65)
Nu are paraziti intestinali, rezultatul la urocultura luni il am. Sideremia este ug/dl = 47,20 (37 - 145).
Multumesc!
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Carmen_Marieta spune:
Salutare mamici,
am si eu o intrebare la voi: le dati copiilor lapte de vaca( la cutie 1.5%) sau mergeti cu laptele formula in continuare?
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
12+
miereamara spune:
Carmen, doar ce am scris pagina din urma, am inceput sa ii dau lapte la un 15 luni, dar in acelasi timp mergeam si cu formula, dar nu il tolereaza f bine, de fapt eu suspectez ca e alergic, de aceea acum ii dau lapte de orez/migdale/soia plus 500 de ml de formula pe zi.
Selene, nu ma pricep, dar imi pare rau sa vad ca atatea analize sunt iesite din sist de referinte, sper sa nu fie nimic grav. Vad ca si glicemia e mica, stii ca te-am intrebat eu la celalalt subiect..
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Selene_Bunny spune:
Stiu, miere, ai avut dreptate. Pe mine ma ingrijoreaza hematiile (sangele) si TGO, care e proba hepatica, din cate stiu, indica starea ficatului.
Nu mananca nici acum, azi a aruncat cu legumele din bors pe tavita, pe jos, ne-a stropit si pe noi... A mancat doar un ou fiert, cu putina sare.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
pyc spune:
Selene sunt analizele Dariei? Sunt in favoarea unei anemii, cu hemoglobina la limita inferioara a normalului si cu o microcitoza (adica globulele rosii sunt prea mici)....ceea ce este caracteristic unei anemii prin carenta in fier.
Sideremia este normala (la limita de jos a normalului), dar e o analiza fara mare valoare caci masoara doar fierul circulant in sange si nu fierul "de depozit". Daca i-ai doza si feritina sau capacitatea de saturare probabil ca i-ar iesi scazute...din pacate sunt analize care nu se prea cer in Romania, unde toata lumea face doar sideremia, care e ultima care scade si care daca e normala nu inseamna ca nu exista o lipsa de fier in organism.
Oricum microcitoza este semnul tipic de anemie prin carenta de fier. Eu zic sa o suplimentezi serios pe fetita cu fier, timp indelungat, pana la refacerea depozitelor.....sau chiar o suplimentare "pe viata", daca nu doresti sub nicio forma sa ii introduci carnita in alimentatie.
Cu glicemia scazuta nu-ti fa probleme, caci nu exista glicemie "prea scazuta". Chiar daca nu mancam nimic zile intregi, glicemia va ramane in limite normale. Senzatia de "hipoglicemie" atunci cand nu mancam e doar o reactie a organismului care cere de mancare......dar de fapt glicemia ramane intotdeauna normala. De multe ori aud persoane spunand ca "nu am mancat nimic azi, trebuie sa iau ceva dulce ca-s in hipoglicemie":) Nicio grija, nu suntem niciodata in hipoglicemie adevarata.
Pupici!
pyc spune:
TGO izolat usor crescut nu inseamna mare lucru......nu i-au facut analize clasice de ficat cu TGO, TGP, fosfataza alcalina, bilirubina, gamma GT......
Oricum analize de ficat usor crescute pot fi intalnite in cazul unui copil care nu se alimenteza cum trebuie, semn ca ficatul se chinuie sa fabrice el proteinele necesare (care ar trebui sa vina din alimentatie).
Stiu care iti e alegerea in legatura cu regimul vegetarian si o respect......si stii care e parerea mea:) Daria nu e bine, doarme prea mult-semn clinic de anemie, nu mananca cum trebuie, analizele nu sunt excelente......
Da-i macar lapte de crestere si nu lapte de vaca, caci copiii pe lapte de vaca sunt predispusi la anemie, caci cantitatea de fier e de 20 de ori mai mica decat in formulele de crestere.....daca ea e si pe lapte de vaca si nici nu papa carnita nu vad de unde ar putea acumula fierul necesar unei bune dezvoltari.
cami_antonia spune:
DA SELENE
FA CEVA CU FIERUL
si eu am avut probleme
cu antonia
nu imi manca
doar stii
ca si irinac
noi doua eram disperatele ca nu ne mancau copii
pana nu i-am bagat carnita ca lumea
si lapte praf
la greuuuuuuuuuu
nu a inceput antonia sa manance
nici acum nu rupe mancarea
da macar minimul
cat sa foiu multumita
il ia
si asta cred datorita fierului din laptele praf
de care baga aproape 1 litru sau peste pe noapte
ca ii place f mult
desi initial nu il suporta la gust
timp de 3 luni i l-am dat cate putin cu seringa
si nu am cedat
sper ca daria sa nu aibe altceva
si sa ii dai ce ii trebuie unui bebe
ca e doar un bebe
nu stie inca sa ceara ce ii placxe
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com