Perdele la bucatarie

Perdele la bucatarie | Autor: anamariame

Link direct la acest mesaj

Am tot cautat pe net modele de perdele, dar nu am gasit nimic potrivit bucatariei mele. Nu ma refer la material/culoare, ci la modul efectiv de a le aranja. Am o bucatarie cu un geam mare, iar alaturi o usa termopan care da in balcon. Usa e cea care ma incurca rau, din ce am vazut, am tras concluzia ca le pot pune doar pe geam, in stilul in care isi tineau bunicile perdelele (incretite sus si jos), eventual prinse la mijloc. Nu stiu cat de explicita am fost, dar maine pot reveni cu poze, si intre timp poate imi sugerati cum le-as putea aranja.Mi-ar placea ceva in genul www.spaceshift.net/kitchen-curtains/" target="_blank">asta, dar nu merge din cauza usii de la balcon.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Pentru usa poti folosi sistemul acela cu baghete din plastic atasate de rama, ca cele din pozele de aici http://casatelas.com/Perdele-pentru-bucatarie-6.html
Asemenea baghete se gasesc in magaziele de bricolaj. Perdeaua o poti comanda din acelasi material, la geam o pui cum iti place tie, iar la usa pe baghete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Anemona, vazusem deja linkul dat de tine si nu ma innebunesc dupa acel model. Mie imi plac mai degraba astea, dar nu stiu daca merg pe usa.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)Edit ca am vazut ca mi-a luat aceeasi poza ca si tie. Eu ma refeream la ultimul model de acolo, tu cred ca la oricare, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Pentru usa va trebui sa te axezi pe ceva care sa se fixeze pe rama usii, sau sa faci ceva unitar care sa acopere si geamul si usa si sa fluture peste usa atunci cand deschizi. S-ar putea sa poti adapta si modelul care iti place de acolo la rama usii, cu putina imaginatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

la Casatelas am facut si eu perdelele de bucatarie . la fel am avut si fereastra si usa la terasa. Eu am facut modelul ala stor japonez ii spun ei.vin super, super.
e poza 4/5 din link-ul ala, dar alt tip de perdea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

fara suparare, dar vin si eu cu o intrebare : de ce sa puneti perdele in bucatarie ? se imbiba imediat cu miros (fum, mancare, prajeala), se ingalbenesc/murdaresc, nu mai zic de potentialul pericol de a lua foc daca sunt in apropierea aragazului si vantul/curentul le misca spre flacara

parerea mea este ca intr-o bucatarie moderna, cu mobila noua si aparatura corespunzatoare, nu prea se potrivesc perdele "clasice" sa zicem, care au un aer usor desuet, ar merge cel mult niste jaluzele verticale, rulouri sau rolete, jaluzele orizontale din bambus sau in cel mai rau caz din plastic; sunt dragute si modelele din link-urile voastre

daca perdelele sunt menite sa asigure intimitatea, sa nu vada vecinii de vis-a-vis ce se intampla in casa, poate ca ar trebui luata in calcul si varianta lipirii unor autocolante pe geamuri, fie cu model ce imita vitraliile, fie modelul acela care imita geamul sablat/aburit

anamaria, bucataria ta cum este amenajata ? clasic sau modern ? conteaza foarte mult si asta la alegerea modelului potrivit pentru perdelele de bucatarie...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Eu prefer sa spal perdelele periodic decat sa nu am deloc. Nu imi place deloc casa fara perdele, nu imi explic de ce, dar pur si simplu nu ma simt bine fara. Am facut acum niste poze, le incarc imediat.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)Edit pt link: aiciMie chiar mi se pare ca arata sec fara perdele, iar dupa jaluzele nu ma innebunesc. Am incercat sa prind si covorul si o bucata de mobila sa va faceti o idee. Eu una nu stiu unde sa-mi incadrez bucatari, la clasic sau modern. Intentia a fost sa o fac clasica, de asta am si ales acel model de faianta, speram la o mobila alba, insa ne-a dat criza planurile peste cap si am optat pentru ceva mai ieftin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Dupa ce am vazut pozele, eu sugerez roletele. Mai ales ca ai iesire in balcon si nu trebuie sa stai mereu sa tragi o perdea. Mie imi plac mult perdelele de orice fel, insa nu in bucatarie.

Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Imi plac si roletele, ca nu-s nici perdele, nici jaluzele, insa caut in acelasi timp si o varianta ieftina si nu stiu daca se incadreaza in aceasta categorie. E de luat in calcul, oricum. Multumesc.Trebuie sa mentionez ca eu nu gatesc cine stie ce, deci bucataria mea nu e una plina de aburi si miros tot timpul , ci chiar destul de rar (o data pe saptamana, poate).Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Nu sunt scumpe roletele, de fapt depinde de materialul din care sunt facute, ca sunt de mai multe feluri. Cu atat mai bine daca nu ai abur, ca in definitiv si ele se imbacsesc de la miros daca nu sunt din plastic.

Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

jaluzele din bambus te-ar tenta ? ca nuante s-ar potrivi cu ce ai deja in bucatarie, ar fi si originale - nu le vezi prea des sau peste tot

cand am scris despre perdele, ma refeream strict la faptul ca mie personal nu-mi plac perdelele in bucatarie, prefer jaluzelele orizontale pentru ca se pot fixa si in partea de jos, se pot spala/inlocui pentru ca nu sunt foarte pretentioase sau scumpe; nici in restul casei parca nu mai suport perdele cand vad la altii, m-am obisnuit cu jaluzelele verticale de la mine din casa si de la birou...

recunosc cinstit ca eu am o problema cu mirosul, toti imi spun ca am "nas de pisica", simt si cel mai fin miros, asa ca pe mine ma deranjeaza mirosul acela care se impregneaza in tesatura (fie perdea, fie jaluzea verticala sau rolete), e un amestec neplacut de fum de tigara, miros de mancare, de ulei prajit, de miros de la chiftelute/snitele/peste...decat o perdea/jaluzea mirositoare, mai bine fara , ca n-am timp/chef s-o spal foarte des

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput