Nasterea la Medlife (17)
Raspunsuri - Pagina 6
cori_mic spune:
Am citit si eu despre reducerea de la CASMB data ptr Euroclinic... 2800 Ron nu e putin . Cand am ales Medlife m-am bazat si pe preturile cat de cat asemanatoare... acum ce sa mai spun. Am 30s si ma inteleg super cu doctorita mea. Cred ca e prea tarziu sa mai schimb ceva... of , de ce nu fac si astia contract cu CASul??
Cori 29+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
noyo5879 spune:
Buna fetelor,
Cand eram eu insarcinata ( asta acum 10 luni jumatate) o graviduta ne-a povestit ca a nascut normal la MedLife, deci se poate naste si normal daca vrei si nu ai avea contraindicatii.
In ceea ce priveste nasterea prematura si eu imi faceam griji de acelasi lucru, si am nascut la 37 de saptamani (tot prematur a fost considerat bebe), dar a ajuns la varsta de maturare a plamanilor, asa ca nu am avut probleme. La o nastere prematura se pune problema maturarii plamanilor la bebelus si substantele de care ei au nevoie sunt scumpe, ajung la 1000 pe zi. Sau cel putin asta era pretul pe atunci. Daca doctorul isi da seama ca risti sa nasti prematur atunci mama e cea care va face injectii de grabire a maturarii plamanilor la puiut. Acest caz a fost relatat tot aici de o mamica care a trecut prin asta.
Va pup pe toate
melaniam spune:
Cami, colicii se pare ca de-abia au inceput , sau cel putin asa zic unii, ca de-abia dupa doua saptamani incep si se termina pe la 3-4 luni.
Asta e.... am inceput sa-mi intru in ritm.
Recuperarea dupa cezariana a fost foarte rapida. Prima saptamana a fost mai grea. Acum dupa doua sapatamani si ceva aproape nici nu mai simt ca am ceva.
Eu am reusit sa-i dau numai laptic de la san chiar daca in spital a fost indopat cu formula. (manca la o masa si 50 ml). La mine secretul sa ai lapte se bazeaza pe alimentatie. Mananci bine, ai lapte.
Pentru toate gravidutele (chiar daca acum o luna imi spunea cineva asta mi se parea aberant) bucurati-va de fiecare miscare a lui bebe in burtica si de asemenea bucurati-va de fiecare minut liber pentru ca dupa ce o sa nasteti de-abia o sa aveti timp sa mancati.
Cami, nu mai stiu daca ne-ai zis, ai fetita sau baietel? Si cum o sa-l(o) cheme?
cori_mic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui melaniam Cami, colicii se pare ca de-abia au inceput , sau cel putin asa zic unii, ca de-abia dupa doua saptamani incep si se termina pe la 3-4 luni. Asta e.... am inceput sa-mi intru in ritm. Recuperarea dupa cezariana a fost foarte rapida. Prima saptamana a fost mai grea. Acum dupa doua sapatamani si ceva aproape nici nu mai simt ca am ceva. Eu am reusit sa-i dau numai laptic de la san chiar daca in spital a fost indopat cu formula. (manca la o masa si 50 ml). La mine secretul sa ai lapte se bazeaza pe alimentatie. Mananci bine, ai lapte. Pentru toate gravidutele (chiar daca acum o luna imi spunea cineva asta mi se parea aberant) bucurati-va de fiecare miscare a lui bebe in burtica si de asemenea bucurati-va de fiecare minut liber pentru ca dupa ce o sa nasteti de-abia o sa aveti timp sa mancati. Cami, nu mai stiu daca ne-ai zis, ai fetita sau baietel? Si cum o sa-l(o) cheme? |
Melania pt colici am auzit ca Infacolul ar fi bun, dar cel produs in anglia nu in olanda. Ma gandeam sa cumpar o sticluta sa am just in case. L-ai incercat? Va dorim sa scapati repede de problem asta.
Cu laptele praf iti spun sincer ca de-asta mi-e frica de cezariana... mi-e sa nu se invete copilul cu el si sa nu mai vrea san. Tie dupa cat timp de la cezariana ti-a venit laptele? Si ai facut ceva deosebit pentru a dezvata bebelul sau pur si simplu ai insistat cu sanul?
Gianina34 spune:
e cami - din fericire am reusit cu fff mare chin sa duc sarcina pana la 38+. Eu am avut o sarcina cu probleme din primul moment in care am aflat ca sunt insarcinata. M-am rugat si am luptat pentru fiecare zi. In fiecare dimineata ii multumeam lui Dumnezeu ca a mai trecut o zi. Dr meu este Silviu Predoi si impreuna am reusit minunea de a avea un bebe mic in brate. Am trecut prin fff multe si nu cred ca e cazul sa ... va dau idei. Tocmai pentru ca nu speram sa duc sarcina pana la capat m-am interesat in toate partile ce si cum se poate si am luat in calcul toate alternativele (chiar si eventualitatea de a face un credit pentru a plati costurile spitalizarii bebelui constienta fiind ca la prematuri se discuta de 2-3 luni). Dar... am avut noroc (sau mai bine zis micsunica mea a avut noroc). Ce v-am spus cu 100 mil pe zi este un cost mediu. In cazurile grave se ajunge si la 5000-10.000 euro/zi - costa tare mult enumite medicamente fara de care bebele nu poate trai.
Dar, ca sa revin, ideea este ca medlife-ul este super dotat si pregatit sa faca fata la orice problema (singura problema este ca parintii sa faca fata costurilor).
pupici multi tuturor
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic
melaniam spune:
Cori, am incercat Infacol, ce-i drept produs in Olanda, dar fara rezultat. Ii dau in continuare Sab Simplex pt ca macar ii place gustul. La Infacol se stramba si-l da afara. Poti cumpara pt ca e bine sa ai in caz de ceva. La iesirea din spital oricum iti dau ei o lista cu ce-ti mai tr. pt. bebe.
Mie laptele mi-a venit chiar in ziua externarii, deci de cand am ajuns acasa i-am dat numai san. A cerut uneori si mai des de doua ore jumate dar nu de multe ori. Acum mananca tot la 2 ore jumate, 3 ore si de vreo doua ori s-a trezit la patru ore. In spital mu l-am oprit noaptea cu mine, dar l-am tinut toata ziua aproape si cand i se facea foame ii dadeam de la mine si apoi completare cu laptele lor. Din a doua zi am luat si Galactogyl cateva zile. Sa-l cereti pe bebe chiar de la sase dimineata, ca atunci le dau ei prima masa si e bine sa nu o ratati. La sase oricum va trezesc pt tratament, asa ca spuneti-le de seara sa vi-l aduca. Cand ajungeti acasa mancati bine si nu sariti peste mese. Eu in doua zile nu prea am mancat bine si nu mai aveam lapte. Am intrat in panica si stateam sa ma jelesc prin casa ca nu vreau sa-i dau completare. Cel mai mult mananc gratare, dar incerc sa nu mananc numai piept de pui ca e prea slab si n-am laptic. Eventual mai puneti cateva cubulete de unt peste o carne mai slaba.
Si incercati sa cumparati cam tot ce va trebuie dinainte pt ca nu numai la cumparaturi nu o sa aveti chef sa va ganditi dupa nastere. Oricum se mai ivesc o groaza de cumparat.
Va pup
cori_mic spune:
Multumesc frumos Melania . Am notat si sigur iti voi urma sfaturile. Sper sa nu te stresez cu intrebarile mele, dar incerc sa ma lamuresc de pe acum cum merge treaba. In spital, inainte sa iti vina laptele il puneai la san doar sa traga sa stimuleze sau era ceva colostru? Nu stiu si eu.. nu radeti.
melaniam spune:
stai linistita, Cori, nu ma stresezi. Am avut cateva picatuti de colostru. Habar n-am cat aveam, dar il puneam de fiecare data. M-au durut putin mameloanele si m-am dat preventiv cu Garmastan ( de cateva ori). N-am facut nici o rana.
cori_mic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui melaniam stai linistita, Cori, nu ma stresezi. Am avut cateva picatuti de colostru. Habar n-am cat aveam, dar il puneam de fiecare data. M-au durut putin mameloanele si m-am dat preventiv cu Garmastan ( de cateva ori). N-am facut nici o rana. |
Iti multumesc inca o data si iti doresc sa il poti alapta pe bebe cat de mult iti doresti, e asa frumos sa vezi mamici care chiar sunt dispuse sa faca tot ceea ce pot pt binele lui bebe inca din primele momente, si lapticul e cu siguranta tot ceea ce e mai bun (bineinteles, atunci cand sanatatea/ corpul mamei o permit) .
e_cami spune:
Buna seara fetelor,
Melania, ma bucur ca ti-ai intrat in ritm, sunt convinsa ca nu e deloc usor, dar satisfactia trebuie sa fie foarte mare. Mai e putin si o sa vad si eu cum e!!!
Am fost la ecografia de trimestru III astazi. Suntem bine, bebe (Melania, am baietel, inca nu suntem hotarati asupra numelui, oscilam intre Octavian si Sebestian)are 2050 grame, si normal dezvoltat.
Eu maine fac 33 saptamani, deci mai am doua si scap de stresul ca nu pot naste la Medlife.
Am fixat si data cezarianei, 30 august. Profesorul va fi in concediu in luna august si m-a lasat pe mana dr Parfene. Daca se intampla ceva (sa se rupa apa)cat e in concediu, ma va opera dr Parfene. Oricum ma voi intalni cu dumneaiei inprima jumatate a lui august, sa ne cunoastem, sa-mi vada analizele ce urmeaza sa le fac. Inte 23 si 27 august e programat controlul preanestezic.
Stiu ca una din fete merge la dr Parfene, daca as afla mai multe detalii despre dr, tare bine mi-ar prinde!