Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (165)
Raspunsuri - Pagina 3

Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
In sf. s-a reparat si internetul ... nu a mers pana acum cateva minute ... au furat unii cativa metrii de cablu ... ce mai! vin vremuri grele ... se mareste si TVA ... cresc toate preturile ... lumea e disperata
Gabi, ieri a fost insa frumos la mare? nu? ca m-am uitat si eu pe un webcam si era soare
Fecian, am uitat sa-ti raspund mai repede ... nu-ti face griji ca Gabriel e slabut, cum a zis si Lorich mai sunt copilasi micuti la odiseea noastra
Annika are 11 kg (sau un pic peste 11, ca n-am cantar) si 90 cm
Ma tot minunam de cateva zile ce scurti au devenit toti pantalonasii ei ... pana cand astazi am pus mana pe o ruleta si am masurat-o. A mai crescut piticutul meu ... avea 86 cm si acum are 90

cleo78 spune:
beleane, nu , nu esti singura . Trebuia sa trimit in tzara, la fete, dar aste zile am fo depashita de situatiune.
Si cand ne videm, imi dai mie banutii.
Voiam sa te intreb, de la ce piata ai luat pasari de tzara? ca tare mi-e dor de gust de ciorba de gaina galbena... etc. - da toate detaliile.
Io in weekend am facut o nazdravanie. Am luat... o laditza de zmeura din piatza si facui gem de zmeura. Adicalea astea se spala/curata repede, ca erau de cultura, si nu aveau pamant si doar le-am trecut prin jet sub robinet... am pus zahar, si cat am bucatarit si curatzat ep langa, si spalat 3 randuri de rufe etc. le-am fiert la foc mic. Am mai congelat cateva, sunt curioasa cum arata decongelate si la ce pot fi folosite. Ideea ca vara sunt eftine, si f. aromate - asta iarna am luat unele congelate, nu grozave..si cam scumpe; am mai vazut in iarna la caserola dar la un pret... (250gr =20 roni, cand acum am luat cu 10 roni kilul..si probabil o sa gasesc si mai ieftin)
mai fetelor, ce le ploua...io la rochitza, cu bulanele goale... brrr. Tremur de frig. M-am pacalit dimineata.
tii, ati lungit-o pe Annika! 90cm! Mara tot pe la 87 stagneaza, dar a facut fundul mai mare . Seamana cu maica sa
Desiree, va pupam cu mult drag! va dorim insanatosire grabnica. De la steroizi efectul o sa treaca... mai greu, dar trec.

belleane spune:
Cleo:Eu de la inceputul anului nu am mai facut ciorbita de pui cumparat din oras. Am tot impresionat-o pe soacra-mea care mi-a trimis toti cocoseii din curte "ca nu e bine sa ai multi cocosi". Dupa ce i-am rarefiat am socializat cu o doamna din piata de la care cumparam eu oua de tara in perioada cand nu gaseam oua eco sau nu-mi trimitea soacra-mea. Asa ca din vorba in vorba am auns sa ma intrebe daca nu vreau sa cumpar gasca de curte crescuta cu graunte. Asa ca atunci mi-am exprimat direct preferinta catre pui, gainuse, cocosei crescuti la curte. Cu gastele nu eram prea entuziasmata ca nu le cunosteam dar m-am gandit sa-i comand asa de curtoazie si o gasca si un cocosel. Ideea e ca dint-un cocosel gatesc de minim 5-6 ori ciorbita si supita de la mama lor. Cu gasculita a fost mai nasol ca nefiind obisnuita cu ea s-a lasat inmuiata tare greu. Am vrut sa gatesc cumva la cuptor pieptul dar a iesit cam atos. Din zeama insa am facut o ciorbita acrita cu corcoduse de la mama ei.
Cat despre restul mancaricilor le fac ori numai din legume ori cumpar un anumit pui pe care scrie ca e hranit doar cu cereale. Se numeste cumva pui delicat de la Fragedo.

belleane spune:
Cleo: maica-mea pune zmeura la congelat si o mananca asa, cica e buna. Ma gandeam si eu sa pun dar trebuie dezghetat congelatorul
Am luat si eu zmeura si piticul mananca cate un pahar mare la o singura strigare.
Nu stiu sa mai scada zmeura ca se cam trece asta de curte. O sa apara cea de munte care e mult mai aromata dar mai putina in Bucuresti.
Am vazut si afine in piata. De fapt eu iubesc sa merg in piata, parca ma intorc in timp cand eram copil, parca-s mai aproape de natura,parinti, bunici. Bine fac abstractie de tigania si mizeria din Piata Obor dar multitudinea de fructe si legume proaspete imi trezesc pofta de viata si-mi da sperante.

cleo78 spune:
in concluzie mergi in piatza Obor unde te-ai imprietenit cu o tanti cu gaini
ia sa imi caut si io o prietena din asta.
Si ti le aduce vii? adica le decapitezi tu in fatza blocului?
Despre zmeura de munte - io ma gandeam ca poate ajungem noi pe la munte, si cumparam de pe acolo , mai multa. Aia de munte e mai mica si mai aromata....
Eu mai fac prajitura cu zmeura. In jargonul familiei, numita zmeurache. Adica e prajitura clasica: 1 ou, 1 lingura zahar, 1 lingura faina, in care bag fructe de sezon - cand e cu capsuni e capsunache, cand e cu zmeura - zmeurache, cu visine= prajitura cu visine (asta a disparut instant ieri), am facut si cu jumatati de pruna, asta e unnamed, si cu jumatati de caise, si cu piersici din compot iarna, etc. (cu ananans nu iese faina, tre fructe mai aromate)
Dar preferata familiei e zmeurache - de aia ma gandeam ca sa mai congelez.
Desi in ultimii ani se gasesc tot felul de minunatii de cumparat congelate - dar mie imi pare ca ce pun eu is mai bune... nu am o explicatie, asa mi se pare.

belleane spune:
Nu, mi le-a adus decojite; Chiar cocoselul era frumos parlit. Pe gasca am parlit-o eu.
Erau necongelate, doar puse la frigider;aveau inauntru ficatel, ranza, inima, ghiare, cap.

belleane spune:
Cleo:Da-mi si mie reteta de zmeurache pentru o tava medie. eu am facut-o pe asta http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8652/prajitura-simpla-si-rapida-cu-visine/ mi se pare delicioasa. Desi Elenei ii plac cupcakes pentru ca nu vede fructele si are si forma. Mie mi se par mai migaloase pentru ca-mi lipsesc hartiutele.

Adriana_78 spune:
Belleane, Cleo tare amuzante pov. voastre cu cocosei, gainuse si gaste si zmeurache, capsunache and Co.
Si eu mi-as fi dorit asa pe cineva de la care sa iau oua proaspete de tara -- cum n-am gasit, luam din piata, ia mama, de fapt
pofta buna!

cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BELLEANE Cleo:Da-mi si mie reteta de zmeurache pentru o tava medie. eu am facut-o pe asta http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8652/prajitura-simpla-si-rapida-cu-visine/ mi se pare delicioasa. Desi Elenei ii plac cupcakes pentru ca nu vede fructele si are si forma. Mie mi se par mai migaloase pentru ca-mi lipsesc hartiutele. Te iubim, printesa Victoria!!! |
Pt o tava dreptunghiulara, de friptura, e cam juma din tava de copt default a aragazului, si putin mai inalta:
zmeurache
6 oua 6 linguri zahar 6 linguri zdravene (cu varf )de faina.
Albushurile cu zaharul se bat spuma tare, pana pot intoarce castronul si nu pica. Apoi adaug faina si galbenushurile si amestec usor sa nu se lase alubusul spuma - cu 6-10 miscari serioase cu lingura - se omogenizeaza bine
Ung tava cu putin ulei - cu dejetele si torn comp
Presar zmeura peste tot...din belshug..aproape 1 kg. Sau visine fara samburi care le-am scos mai devreme de toate astea, si intre timp au mai lasat din zeama.
Sau jumatati de prune din alea f. aromate/ caisuci mici - le pun cu fatza in jos , una langa alta, ca apoi reusesc sa le tai oarecum bine.
Fructele se lasa, ca sunt mai grele.
Uneori adaug coaja de lamiie rasa ca imi place gustul.
Frumusetea prajiturii e: pot adapta functie de tava, si ce ingrediente am, crescand proportional la 8 oua, sau 5 cate am mai avut ieri
Adriana, eu am piata aproape, dar nu am curaj sa iau ... desi ce pot risca: sparg oule, si daca miros i le duc inapoi

edit: http://picasaweb.google.com/olteanu.mara/ZiuaDariei26Iunie#

Simonix spune:
Salutare salutare
Mooaaama ce fete bucataroase Ferice de familionii vostri :D Eu una ma delectez cu inghetzate (cumparate, evident), mai ales ca a dat caldul peste noi. Uf, e ditai canicula ... pai e frumos asa ?
Citeam ca Gabitza e suparat
Sper sa isi revina vremea sa profitati si voi un pic de concediu.
Noi suntem bine, de fapt piticul mi-a facut o chestie pe la stomac, destul de ciudata, dupa doua zile de diaree (in continuuuu frateeee... nu faceam decat sa schimb pemparsi... nnu am vazut niciodata asa) am fost la medic, la urgente. Piticul era super vesel, manca de stingea (ii dadeam deja de regim, dar nu ajuta deloc), bea de rupea ... greutate constanta. Tanti dr ne-a luat mostre, ne-a zis ca e ok, nu e deshidratat etc. Insa peste doua zile tot nu trecea diareea, e drept ca mai dadeam rateuri de la regim, saracul pitic era infometat si se saturase de orez cu morcov. Si a inceput sa faca kk cu mult sange, era roshu roshu, il durea rau burtica, ne tot arata ... In fine, si-a dat programul peste cap, toata noaptea facea kk de zor. Pana la urma se pare ca este bacteriana chestia, nu virala, si deci am primit antibiotic, desi Robert e mai bine, kk a inceput sa faca normal, dar persista febra usoara. Doctorul a zis ca de regula chestiile astea se rezolva fara antibiotic dar daca a avut atata sange in scaun a preferat sa ne dea.
In rest a venit pana la urma mamaia, din pacate a murit matusa lui Bogdan si mamaia a hotarat sa vina totusi. Deci - ioc cresa pentru baietel. Sta acasa cu mamaia acum, saraca de ea este cam capie Robert si-a dat programul peste cap, o fi se de la calduyra, nu stiu ... chit e ca se scoala pe la 6 dimineata si la pranz doarme cate 4 ore
Poate se reface dupa diareea asta, are inca febra, stiu eu ... Ca in rest e super vesel si smecher hehe L-am tuns si acum ne zice ca nu mai e bebe cu par lung, ci e "opil" = copil
Si voila despre noi ... Ma bucur de fiecare data cand primesc vesti bune despre Victoria Cu steroizii aia ... uf, sa treaca odata
Va pupam mult de la distanta si sa stiti ca ma gandesc in fiecare zi la voi
Trebuie sa dispar ! Robert ma cheama, de cand a venit bunica parca e si mai lipit de mine serile desi singur cu ea de-abia azi a stat hmmm Mamiiiiii mamiiii
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe