Reviste

Reviste | Autor: monixy

Link direct la acest mesaj

Carti nu cumpar in fiecare luna , dar o revista despre ele , da , si ma gandeam ca poate doriti si voi sa pomeniti/comentati unele articole ce v-au parut interesante din respectiva revista sau din alte publicatii preferate(n-am numit revista ca sa nu se considere reclama , dar la articole cred ca poate fi precizat autorul ).

Ce mi-a placut mie in nr. din iulie : prezentarea cartii "Trei jurnale"- adunate de Ingmar Bergman si Maria von Rosen (a treia perspectiva apartine lui Ingrid Bergman , deci jurnal in familie); m-ar interesa si cartea eseu "Semiluna si haosul"-Olivier Roy ; m-a facut sa visez reportajul Alinei Purcaru "Cine citeste si lasa" despre circuitul cartii in natura Indiei , unde super-naturalul apare sub forma de anticariat-casa de schimb valutar, libraria-agentie de turism , biblioteca-(din padurea) tropicala , varianta de achizitie leave one/take one ; mi-a mai placut si articolul despre lectura ca fiind "teritoriul fiintei noastre" al lui Jose Maria Merino .

Ce nu mi-a placut a fost subiectul anchetei lui Marius Chivu , despre ce citesc PR-istii vara asta , asa ca va adresez alta intrebare (a aceluiasi , dar din alt nr al revistei): care-i personajul-animal favorit , sau pe care l-ati adopta (intr-un mod suprarealist)?
Mie mi-ar placea Algernon , un hamster-cobai , Firmin , un soricel amator de carti si motanul Arpagic , tustrei sub acelasi acoperis .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Haha, motanul Behemot.
monixy, nu cred ca e asa belea sa zici revista (eu nu stiu care e).

Cum am uitat cele unsprezece lebede din povestea pe care mi-o citea mama; sobolul, bursucul si broscoiul din Vantul prin salcii, prima carte pe care am citit-o singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Publicatii culturale, deci...
Am citit asa, in ordine: "Romania literara", prin liceu (si niciodata de vreo 5 ani incoace), "Observatorul cultural", cand a aparut - vreo doi ani cred ca nu mi-a lipsit niciun numar, apoi "Dilemateca", pe care o cumpar de la primul numar dar care ma cam oboseste acum prin monotonie. Am cumparat si "Noua literatura" si "Apostroful" clujean, de fiecare data cand le-am gasit. "Apostroful" mi-e tare drag, si din motive personale (Clujul e orasul studentiei mele, unii dintre cei care scriu in "Apostrof" mi-au fost profesori).

Acum nu mai urmesc doar o publicatie in mod special, intru des www.romaniaculturala.ro/" target="_blank">aici si citesc ce-mi place. Sunt in dreapta linkuri spre o multime de publicatii culturale care apar si online.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Lia , si eu am multe nr. din Dilemateca , si urmaresc in special rubricile : Reportaj , Ancheta (asta ma enerveaza insa in ultima vreme) si cele 2 analize psi , Scriitori pe divan si Portrete interioare (ale lui Vasile Dem. Zamfirescu , si , respectiv , Ion Vianu), pe care uneori le gasesc cam neobisnuite , dar cum nu sunt de specialitate , nu ma pot pronunta asupra corectitudinii , dar totusi sunt interesante (Roxana , cred ca te-ar interesa si pe tine).

Llaura , deci esti pisicofila , me too
Abia astept tema ta pt. cercul de lectura ,vezi ca se apropie termenul
Prima carte citita de mine a fost Crocodilul Ghena si alte povestiri (mi-a placut mult din ea povestea Mos Feodor , motanul si catelul, si chiar asta e si prima poveste citita de unul singur de baiatul meu cel mare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Eu de fiecare data deschid "Dilemateca" intai si-ntai la rubrica Ioanei Bot. E dementiala! Rasu'-plansu', evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Eu imi cumpar saptamanal Dilema Veche si lunar Dilemateca, m-am obisnuit cu formatul, nu mi s-au parut niciodata monotone, insa uneori temele nu ma acapareaza. Altele insa da. Mi-a placut enorm numarul din Dilemateca in care s-au concentrat asupra lui Salman Rushdie (prin toamna, inainte sa vina el la Bucuresti)articolelele, recenziile, comentariile au fost foarte interesante, pertinente si facute de oameni care ii cunosteau opera. Ah si mi-a placut tot intr-un numar mai vechi al Dilematecii interviul cu Amos Oz. Iarasi o mica bijuterie.

Imi mai plac "stirile nebagate in seama" ale Dilemei vechi precum si rubrica lui Radu Cosasu. Si mai nou Dan C. Mihailescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Online: www.salon.com/books/" target="_blank">Salon.com, mai ales sectiunea lui Laura Miller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Monixy stiu rubricile cu pricina. Citesc Dilemateca, Dilema veche si Observatorul Cultural, dar nu sunt un cititor fidel al niciuneia dintre ele, din lipsa de timp. Prefer sa mai citesc din cartile incepute (intotdeauna citesc doua in paralel - una beletristrica si una psi). Dar anumite numere (cum ar fi cel cu Salman Rushdie despre care srie iarina) pur si simplu cer sa fie citite
Si eu sunt pisicofila L-as adopta pe Behemoth, dar si pe motanul lui Natsume Soseki din "Motanul are cuvantul" si pe Maurice al lui Terry Pratchett.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

rrox3, pt.ca esti pisicofila, iti recomand ultimul numar din Dilemateca, care-i cu pisici eu m-am pisicit, fandosit, sclifosit o data cu pisicle de pe acolo..si ele evident la fel de fandosite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ha, ha, merci iarina, o sa o cumpar

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Asa deci , se pare ca aici e clubul cartilor si pisicilor .
Aveam cand eram copil o mata care obisnuia sa se puna cu burta pe carte , (Betisorul nazdravan , cartonata , rosie), pe caloriferul de la fereastra din bucatarie

Am observat in colectia Dilemateca pe care o am eu (de 2 ani doar) ca predomina copertile cu portrete masculine . La voi cum sta treaba, daca aveti mai multe numere ?
Am observat acest lucru pt. ca discutam la subiectul Scriitoare despre discriminarile de gen in domeniu . De ce oare sunt mai vizibili autorii ? O fi din rationamente de marketing? Adica pt. publicul tinta sunt ei mai interesanti decat ele? Sau pur si simplu e reflexul cultural traditional (inconstient) de gen ?

Ce v-ati dori sa gasiti in reviste si inca nu a fost explorat de catre editori?
Eu as fi vrut sa existe si o rubrica Cititorul scriitor , povestioare originale , pe orice tema , de la cititori (cred ca au fost implicati niste cititori talentati in unele proiecte , de ex. in Cartea cu Bunici )(rubrica asta ar fi fost buna si in Psychologies).

Rrox , succes la facultate

Mergi la inceput