Fulgusorii de nov.dec2009 si vara ploioasa(77*)
Raspunsuri - Pagina 12
lorelix spune:
Off mai Adi
Incearca cand il mai lasi singurel in pat sa-i pui niste blocaje(paturi, perne..etc..) sa nu le poate sari...ideal este sa-l pui pe jos..este mult mai sigur....sanatate multa...nu te mai invinovati...asha se poate intampla oricui..mai ales ca nu ai cu cine sa-l lasi sa fie supavegheat 24/ 24..in leg cu KG-MELE...nu te mai stresa..nici Daniel nu este grasutz..are la 8 luni fara 2 sapt/...in jur de 8000 gr......
...Va pe toate..si sa auzim numai de bine..daca se poate
sa aveti un linistit!
sunshine2009 spune:
Buna mamici,
A_driana: linisteste-te cu toate, cred ca te stresezi prea mult. Fetitele oricum de obicei sunt mai rapide ca baieteii. SI oricum intr-adevar fiecare copil este altfel!
Dupa informatiile mele, la 8 luni de zile doar ca. 27% din copii se pot ridica tinandu-se de mobila si raman acolo in picioare, doar 14% reusesc sa se deplaseze lateral tinandu-se de ea iar tinuti de mana ceva in jurul de 10%. Bravo la fetita care merge de la 7 luni, daca chiar este si sanatos este alta intrebare. Azi am fost la pediatru sa ne faca controlul de jumate de an, l-am intrebat daca putem modifica caruciorul sa stea copilul in fund, ca se plictiseste pe spate iar el ne-a dat voie nu foarte ridicat, adica direct in fund cum ar veni. Daca el se trage in fund e altceva. Cat despre tinut pe picioare a zis ca nu e prea voie, inca mai are nevoie organismul si coloana de timp sa se dezvolte. Deci si linisteste-te!
Cat despre kg, la 6 luni jumate are cam 7700 si a ajuns la 72 cm, suntem insa amandoi inalti, eu 1,73 sotul 1,83. Si nu are deloc grasimutele de bebelusi pe el, pentru ca este foarte foarte activ. Nu sta doua secunde.
_
Don't feed the trolls!
Laura B spune:
Buna dimineata!
A_driana, vai prin cate emotii ai trecut si tu! Bine ca David e bine, bine ca l-a vazut si pediatra. Cat despre ce spune lumea, cat de mari sau cat de mici sunt alti bebelusi la “tz” luni, ce pot sa faca sau sa spuna, cati dinti au sau cat mananca… nu e motiv de ingrijorare. Pediatra a spus ceva care sa te puna pe ganduri? Inteleg ca nu.
Daca eu iti spun ca Sophia abia a inceput sa se ridice in 4 labute, inca nu merge dar exerseaza si vad ca face progrese in ritmul ei, o sa zici ca poate e ceva dubios cu ea. Diana, sora ei mai mare, a mers abia dupa 11 luni, deci mai sunt cateva luni pana atunci. Sophia nu are nici un dintisor pana acum. Ciudat, sau nu? Pai si sora ei mai mare a avut primul dinte abia dupa 7 luni, deci nu e inca ingrijorator. Aaa, si fata mea mai mica nu zice deocamdata nici “ma-ma”, nici “ta-ta”. Vorbeste ea pe limba ei acolo, incearca sa ne si imite, ne raspunde cum se pricepe, ne canta, si zic eu ca are inca timp suficient sa invete sa si vorbeasca.
Camy,
Busymummy, ce bine arata amandoua locurile unde mergeti voi in concediu! Iar pozele din vacanta sunt suuuper!
Ma gandeam ca multe fete nu au mai scris de multicel. Or fi plecate in vacanta, sau doar foarte ocupate? Daca mai intrati si ne cititi, mai scrieti-ne barem doua randuri, sa stim ca sunteti bine
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
A_driana spune:
'neata
mummy intr-adevar pozele voastre sunt numai bune de facut in ciuda ...sunt ff frumoase...
lauraB, pediatra a spus ca este f bine, si arata bine...pana acuma a fost putin preocupata ca lua prea putin in greutate, dar acuma a zis ca-i f bine...majoritatea copiilor de varsta lui si chiar mai mari cu 1-2 luni, pe care ii cunoastem nu au inca nici un dinte, nici nu vb prea multe, decat pe limba lor, iar de mers nici atat...
dar stii, cand a zis asa mirata ,da cum ii asa mic la 7 luni?'...nu mi-a picat bine deloc...in fine...
am primit unda verde si la gluten, si am vazut ca cerealele de la 6 luni toate au gluten...azi o sa serveasca domnisoru la amiaza galbenus de ou...sa vedem ce ,spune' ...
pana acum totul a fost absolut normal ...chiar si trezirea matinala cu chef de vorba si joaca, ca de obicei...
eu duminica am marele examen, nu mi-am facut inca prezentarea in powerpoint, si nici as nu sunt intr-ale lucrarii...dar cine mai are timp de asa ceva cand fiu'meu creste si face nazbatii ...sau cum zice sotu ,parasutistul lu' tati, de ce ai sarit fara parasuta?' (asta evident aseara dupa ce ne-am linistit si faceam haz de necaz)
io-s cu chef de vorba, de aia tot scriu aici
no bine, ne mai auzim diseara
A_driana , de minunea mea David-Andrei
vias spune:
'neata
eu profit ca azi e ultima zi cand e mama la mine...maine pleaca..si o sa mai vina la sf de octombrie, cand Flavius face 1 an...pana atunci e plecata in Belgia.
..asa ca..sa vedem cum ma descurc singurica....
Va pup....mai vb!!!
Si dau eu iar ...oare ce face Luciandreea ca ea mai dadea cafea???
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
busymummy spune:
Neatza, fetele!
Eu sunt super stresata cu Vlad... mi-a facut azi niste fitze care seamana cu convulsiile, insa pediatra mi-a zis ca putin probabil, deoarece era constient... oricum m-am cam speriat; luni ma duc cu el la eco transfontanelara, ca mai devreme nu m-au putut programa... pana atunci, stau cu stres si am inima mica, mica de tot
Ma gandesc cu groaza ca daca ar fi ceva in neregula cu Vlad, cred ca as muri... nu as mai putea functiona... as rezista la orice, mai putin sa aiba Vlad vreo problema...
de Vlad - 11.11.2009 si Andi - 5 ani.
POZE NOI
vias spune:
Citat: |
citat din mesajul lui busymummy Neatza, fetele! Eu sunt super stresata cu Vlad... mi-a facut azi niste fitze care seamana cu convulsiile, insa pediatra mi-a zis ca putin probabil, deoarece era constient... oricum m-am cam speriat; luni ma duc cu el la eco transfontanelara, ca mai devreme nu m-au putut programa... pana atunci, stau cu stres si am inima mica, mica de tot Ma gandesc cu groaza ca daca ar fi ceva in neregula cu Vlad, cred ca as muri... nu as mai putea functiona... as rezista la orice, mai putin sa aiba Vlad vreo problema... de Vlad - 11.11.2009 si Andi - 5 ani. POZE NOI |
are vreo infectie?????
vreo problema care ar putea duce la neoxigenarea creierului??????
cum aratau "convulsiile"????
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
vias spune:
Citat: |
citat din mesajul lui busymummy Neatza, fetele! Eu sunt super stresata cu Vlad... mi-a facut azi niste fitze care seamana cu convulsiile, insa pediatra mi-a zis ca putin probabil, deoarece era constient... oricum m-am cam speriat; luni ma duc cu el la eco transfontanelara, ca mai devreme nu m-au putut programa... pana atunci, stau cu stres si am inima mica, mica de tot Ma gandesc cu groaza ca daca ar fi ceva in neregula cu Vlad, cred ca as muri... nu as mai putea functiona... as rezista la orice, mai putin sa aiba Vlad vreo problema... de Vlad - 11.11.2009 si Andi - 5 ani. POZE NOI |
incearca sa te linistesti, sunt convinsa ca Vlad este bine, nu are nimic!
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
busymummy spune:
Camy, nu a avut nici un motiv recent de hipoxie cerebrala, nici macar o raceala... Spun recent pentru ca la nastere a avut detresa respiratorie...
In timp ce era in premergator si vorbea vesel, se arcuia brusc pe spate cu o mimica similara cu a persoanelor care au un tic pe o parte (inchis ochiul si un soi de "ranjet"), apoi dupa cateva secunde, revenea la vorbit... Ca un fel de spasm muscular pe o parte... La inceput am crezut ca se prosteste, insa a facut asa de vreo 4-5 ori in 30 minute si isi revenea doar spontan, nu cand il strigam eu sau cand il mangaiam...
Si pediatra mi-a zis ca 99% nu e nimic, dar ca sa-i fac eco pentru a ma linisti...
Iti dai seama ca pana luni o sa fac 13-14...
de Vlad - 11.11.2009 si Andi - 5 ani.
POZE NOI
vias spune:
te cred stiu ce inseamna
Sa stii ca eu ma rog pentru voi! O sa va ajute DD si nu o sa fie nimic.
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE