BV Georgia,Oana,Eladea,Crissy! iul-aug2010 (144)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nela_didea

Racusoara multumesc pentru raspuns. Auzisem si eu ceva dar am zis sa intreb o mamica cu experienta deja.
Baby bebele meu e intors in pozitie craniana inca de la 24 saptamani, la 28,6 era in aceeasi pozitie. Emotiile le am in ultimul timp ca ma gandesc sa fie totul bine, acuma ca-i mai marisor se vede mai bine evolutia, plus de aia mi-e frica sa nu mi se faca rau din nou.( ultimele doua ture am patit-o).

31 + cu o de
AMR 8 pana la intalnirea cu voinicelul lui mama

Mergem inainte cu Doamne Doamne

Stai linistita ca si eu mi-am dat ochii peste cap la controlul din mai si a trebuit sa oprim consultul..Mi s-a facut brusc sete si mi s-a incetosat proivirea,,,ma luase ameteala...Dar acum am inteles ca trebuie sa stai cu spatele cat mai ridicat ...chiar e indicat sa rogi doctorul (daca te stii cu probleme) sa ridice patul la 45 grade iar daca nu sa iti puna o perna sau sa te ajute sotul sa stai la 45 de grade...

Eu am stat mai ridicata si nu am mai avut probleme. Succes

Iuliana cu minune 34+ Tudor Constantin

AMR -5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maurice spune:

racusor nu stiu exact ce contine setul de la active, dar stiu ca m-am uitat ca un sampon de corp/par la ei era 60 lei, si la italieni este 10 eur. Crema de iritatii fundulet este 10 eur. Crema de corp, uleiul de corp 12,5 eur fiecare.

bravo larisa, ma bucur ca esti bine !

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

zicea cineva de un doc cu informatiile date de racusor...? unde e...ca vreau sa ii dau sora-mi ce si cum are voie sa manance. aia din iasi a ametit-o nu mai stie saraca ce sa manance si ce nu.

Larisa 35+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 4+ saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Si apropo de calciu, doctorita mea a refuzat azi sa imi prescrie reteta sa iau caci a spus ca da contractii si implicit poate provoca nasterea...Asa ca cele care aveti recomandare de la doctor si vreti sa nasteti puteti sa luati cu incredere...Contractii=deschiderea colului=travaliu si nastere...Succes!

AMR -5

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

zicea cineva de un doc cu informatiile date de racusor...? unde e...ca vreau sa ii dau sora-mi ce si cum are voie sa manance. aia din iasi a ametit-o nu mai stie saraca ce sa manance si ce nu.

AMR 4+ saptamani pana la

Uite ca eu mi-am salvat in calculator sa fiu sigura ca nu voi cauta mai tarziu. Sper sa te ajute

sa va mai zic ce a zis pediatra...pentru alaptare e foarte important sa ai 3 mese pe zi si 2 gustari si multe lichide...

poti sa mananci fructe, legume...fructe a zis pentru inceput 2 tipuri, cam jumate de kg, dar usor usor pot sa cresc, ca sa vedem cum tolereaza micutul...sa ma feresc numa de citrice, kiwi..dar tot ce e acum de vara pot sa mananc: cirese, pepene galben, rosu, mere...

legume...de evitat varza (calita, cruda poti sa iei cateva guri), mazarea, fasolea, ceapa (cruda, ca miroase si poate sa il deranjeze pe bebe)...salata de vinete cu masura, la fel conopida....

e bine ca prima masa sa fie un fruct si apoi peste o ora micul dejun

lapte...mai bine dupa amiaza sau seara...de mancat oricum lactate: iaurt, branzica...

carne --nu trebuie mancata foarte multa carne, constipa...peste ..pastrav e ok, dar probat sa vedem cum reactioneaza bebe (Eu am mancat deja si e ok)

carne oricum preferabil la cuptor, nu prajeli...

supa, ciorba, preferabil in fiecare zi...

de evitat sucurile naturale, mai bine fructe pentru inceput...

parca cam asta a fost cu meniul...

AMR -5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

DECALOTAREA si aici ne-au aratat cum sa spalam copilul la putica,sa ii dam usor ,spre spate ,ca sa se spele bine si in timp sa se desfaca..
a facut tati mereu .
la fiecare revizie tehnica se uita pediatrul acolo si ne spune daca e ok,pana acum a fost.
la revizia de 2 ani ne-a spus ca nu e intr-u totul desfacut ,dar ca se prezinta bine si sa continuam usor la fiecare baita .

eu stiam ca nu sunt de acord cu decalotarea aia fortata..,medicii,ca nici aici nu forteaza chiar daca vad ca la 2 ani nu e complet desfacut.
dar decalotarea asta,care defapt nu prea e decalotare,e un fel de igiena ,ca sa se spele bine acolo unde raman secretii si poate face infectie urinara.

LA FETITE ,imediat dupa nastere,si dupa baie,ne-au arata sa spala cu comprese de pansament imbimbate cu ser fiziologic,la pasarica,desfacand labiile ,acolo se aduna mult alb,si au fost cazuri in care nu au umblat mamicile deloc pe acolo si s-au lipit ....plus infectiile de rigoare care pot veni din ce se aduna pe acolo.
totul usor,pe stanga si pe dreapta

RODICA,voua v-au aratat asa?
ca depinde de spital.
la spitalul Sofiei ne-au arata multe.
in schimb,unde l-am nascut pe Andres,nimic nimic,nici alaptat,nici cum se spala copilul,noroc ca eram la al doilea,altfel nu stiu ce faceam,ca mi-l lasa sa il schimb ,nu ne dadeau voie cu servetele umede ca au zis ca nu sunt bune in primele zile si il duceam la chiuveta sa il spal ,eu stiam cum,dar care or fi fost la primul nu stiu...
La Sofia ne-au adus msa de infasat cu cadita,ne-au aratat in camera cum se face baia,si asa faceam si noi acolo in camera.
lui Andres i-am facut baie in chiuveta.
la buric nu ne-au aratat nimic,noroc ca stiam de la Sofia.

la amandoi le-a cazut buricul la 4 zile,cu baie facuta din prima zi de nastere cu apa si sapun .

dupa ce ii cadea buricul,curatam cu betisoare de urechi,si cu spirt dar din ala de nu mai stiu cate grade,joase,special pt copii.ca acolo se aduna sange si se usuca si se poate infecta,face coaja daca ramane asa.
asta faceam dimineata,si seara dupa baie.
vreo saptamana se mai aduna sange si coaja pe betisor.

32+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

baby78, mersic...da asta cautam

AMR 4+ saptamani pana la

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

baby78, mersic...da asta cautam

AMR 4+ saptamani pana la

AMR -5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela_didea spune:

Aoleu cate trebuie sa stim, deja incep sa fac 13-14. Mi-e teama ca nu ma voi descurca. Mai prospetelor mamici, voi mai aveti timp si de alte preocupari? Eu am de gand sa si lucrez (acasa bineinteles) printre picatele, insa nu stiu daca voi avea vreo sansa.

31 + cu o de
AMR 8 pana la intalnirea cu voinicelul lui mama

Mergem inainte cu Doamne Doamne

Mergi la inceput

Mai stiti ceva de Crissy si de delfinasa Teodora?....

AMR -5

Mergi la inceput