Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (90)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

tuta ce sunt, ieri dimineatza am uitat sa las de mancat si de baut...facusem 5 linitze..
sorry...la 6 luni nici atat, nu o sa fiu p-aici ca avem botezul.... va tin la cura!

Catalutza mii de multumiri, am recuperat acum si am vaz mesajul tau, caruciorul l-am gasit pan la urma la Mini Blu din AFI, ca aia din Baneasa in continuare nu raspundeau la tel, era asta: http://www.babyartikel.de/produkt/buggys/esprit_sun_basic_red_kollektion_2010
Dar apucasem sa caut deja altele , cand am vazut ca aia din baneasa nu raspund si ca in alte Mini Blu unde intrebam l-au avut da nu-l mai au...imi luasem gandul, cautam si am vazut ca aveau la Chicco promotie la Multiway si mi-a placut ca l-am luat pe exact aceleasi culori cum avem si scoica si are si bara in fatza si husa de ploaie si acoperitoare din aia de iarna si suport ptr biberon si rotzi de jeep sa tzina la hurducaiala pe toate pietrele insulelor, azi in magazinul Chico il loc de pretu promotional de pe site 500RON era numa 440 RON asa ca l-am luat pe loc si l-am si probat toata ziua ca am mers la shopping si fun prin baneasa, la plimbare, la restaurant etc si e exact ce ne trebuia.

Miremia dragutza de Mara! cate mai stie ea sa faca! cere jucarii, auzi!
Ii ofera Yannis multe , multi si trimite formatia sa ii cante maine la cele 5 lunitze plus trupa de si sa o distreze

Am citit tot dar nu-s "in the mood" sa raspund ...nu-s vorbareatza... Yannis e cu curu'n sus de 2 zile...maraie, plange, roade, balteste tot sub el de saliva nu stu de unde i s-a inmultit asa saliva subit, plange tremurand la un moment dat, a inceput sa urle peste tot! afara! in mall! la restaurant!!! offf nu stiu ce are , plus ca mi se rupe inima, nu ii trece cu nimic, numa se infige in tot sa roada (in mainile mele, in jucarii, in bara de la carutz), dar nici vorba de dinti nu are nimic, ma uit la gingii nici rosii nici bobitze albe nimic nimic..nu pricep ce are. Febra nu are, de mancat mananca f bine, caca face f bine si normal, gaze da afara, de jucat se joaca, vorbeste , gangureste si din senin il apuca, da isteric asa apoi iar rade, iar il apuca,...seara intre 8 si 11 nu te intelegi de nici o culoare cu el...aseara pan la urma i-am dat 2 ml de Nurofen ca nu mai stiam ce sa ii fac si s-a potolit si a adormit...

io cred ca ma bag dup cortina pana ii trece...

in seara asta ta-su s-a culcat sa nu il mai auda ca il dispera, ce naiba are asa dintr-o data? si am ramas singura cu el incercand sa il linistesc si ma simteam asa neputincioasa, lapte...trage un pic si nu mai vrea, jucariile preferate..nem, pat..nu! toate paturile sau carucioarele au ace, in bratze functie numa daca merg si il plimb si-l hatzan ori asta nu pot mai mult de 2 min ca are 8 kile...era cat p-aci sa izbucnesc intr-un plans mai ceva ca el...ca plangea s eoprea ofta adanc se uita la mine disperat incerca un zambet apoi iar niste plansete groaznice

de Yannis

AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Ruxita am uitat sa iti zic, cand faci tratam cu antibio, ia si stamicin, ca sa previi aparitia candida, dar NU in alaptare. Iei o pastila de antibio, o pastila de stamicin, mie nu mi-a mai aparut dupa ce am facut asa. Si la mine tot de la antibio am facut candida. Iar cat priveste streptococul B, si eu l-am avut, nu are niciun efect asupra colului, stai linistita. Apare, dispare, scapi fff greu de el. Ideea e ca e periculos pt bb la nastere ca daca il ia (mai ales la nastere naturala, ca poate inghitii secretii vaginale), poate face septicemie sau meningita...Noi am stat cu morcovul in dos pana la 6 sapt (pana atunci se poate manisfesta infectia fetala) si am facut analize din doua in doua sapt. Si voi la fel, nu?adik ma gandesc ca ai avut streptococ si in sarcina nu? Concluzia e ca il poti lasa acolo linistit daca nu vrei sa mai ai o sarcina...

Catalutza mami de Irina

dap, streptococ B in sarcina (ma tot intreb de unde m-am procopsit cu el???) am tot tratat la el in 2 ture pana s-a negativat, a iesit negativ de 2 ori si dupa primul tratament (al doilea trat l-am facut la indicatia medicului jus in case), apoi cu cateva zile inainte de a naste - tot negativ, deci negativ! la nastere mi-au administrat antibiotic tot just in case, apoi saracutul a urmat si el la 2 zile de la nastere bah! antibio (am avut un balci cu nashu ca de ce am acceptat sa-i administreze antibiotice si ca sa opresc magaria si sa ma cert cu medicii sa-mi dea copilul pe semnatura acasa, am zis ca nu sunt medic, nu stiu ce e mai bine pentru copilul meu si de aia nu ma risc, daca ei considera ca asa e mai bine, cu antibio din primele zile de la nastere (proteina C pozitiva, fara alte investigatii)) si la cateva luni m-am dus la gineco, a constatat ca epiziotomia mea e varza si hai sa repare, dar pentru asta e nevoie de col si vagin curat fara infectii, si din nou acest streptococ B... se ia din apa? as putea contagia copii cu infectia asta folosind aceeasi cada, in piscina, lenjerie de pat? eu vreau totusi sa-l tratez... poate mai fac un bebe, pana in 35 de ani...

AMR 10 k(z)ile, si se duc cate unul pe zi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Citat:
citat din mesajul lui Nik0le

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Am si eu o intrebare.........a mancat cineva avocado?cica e fructul cel mai complex,poate inlocui cica o masa,dar are un gustttttttttttttt iacsssss.....cum as putea sa ii dau ceva la bebe care mie imi provoaca greata?!

Simona ,mami cu 2 iminimioare(sotior si printesica)

N-am mancat avocado. Nici Isei nu i-am dat, daca n-am luat niciodata... nu stiam daca e alergen sau nu, acum ca mi-e clar ca nu e, probabil Irinei o sa-i dau (si o sa gust si eu cu ocazia asta ). S-ar putea sa nu-ti fi placut pentru ca nu esti obisnuita cu el, ai deja gusturile formate, dar s-ar putea sa ai surpriza ca Arianei sa-i placa. Nici mie nu-mi place pastarnacul, de exemplu, dar Isei i l-am dat in piureul de legume cand am diversificat-o si n-am intampinat proteste (cel putin nu mai mari ca de obicei).

de Isabela si Irina (01.02.2010)

Multumesc de raspuns ,s-ar putea sa ai dreptate,eu sunt cu mancarurile traditionale si cam ce e nou....hm.....cel putin pana ma obisnuiesc.......oricum am sa incerc sa ii dau avocada,cam pe la 7 luni,am inteles ca pt dezvoltarea creierului e super..........o sa vedem........

Simona ,mami cu 2 iminimioare(sotior si printesica)

noi tot cu mancarurile mai traditionale asa, dar mi-am notat pe un stickynote asa (cu copy-paste):

alimente de incercat
tofu
avocado
rucola
rubarba
andive
humus
gulie
quinoa
rodie

deci bifat avocado, bun!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

SorinaF acum am citit ca ti-e teama ca nu o sa iti poti lua cele 2 ore...hm, eu as face asa, e un pic parsiva metoda, dar...e spre binele copilului zic eu. Nu le spune ca vrei sa iei orele de alaptat, adik la angajare, dar fa in asa fel incat sa le strecori ca ai un copil <2 ani ca sa nu zica cum ca nu stiau. Apoi dupa ce faceti actele de angajare ridici pretentia cu 2 ore, in scris. NU au voie sa te dea afara pt ca vii din CIC si sunt si obligati sa iti dea cele 2 ore. Daca nu, imi zici si ii dai in judecata. Iti fac eu actele pt asa ceva . Stiu ca nu e frumos, dar nici ei nu ti-ar da altfel cele 2 ore la care ai dreptul!

Catalutza mami de Irina

noi femeile chiar nu ne cunoastem drepturile... cand eram insarcinata nu-mi puteam lua liber ca aveam multa treaba si odata chiar m-am intors din drumul spre cabinetul gineco ca ma sunase seful si nu stiam cum sa-i cer liber pentru consult, analize si cand imi dadea acel liber mi se parea ca imi face o favoare, cand de fapt potrivit legii aveam dreptul la 2 zile liber pe luna pentru asa ceva...

pe de alta parte, parca nu e bine sa inceapa la locul ei de munca cu un conflict de munca, so... risc sa piarda laptele si atunci chiar n-o sa mai poata justifica acele 2 ore libere pentru alaptat, eu zic sa negocieze totusi, sa spuna onest despre ce e vorba, la faza asta chiar va avea nevoie de un sef intelegator, care ar putea sa-i acorde mai multe libere, sau sa treaca cu vederea ca pleaca mai repede acasa... sau sa il sune si sa-i zica ca nu poate ajunge la servici pentru ca piticu Doamne feri are febra si tre sa vada un medic... eu m-as angaja doar cu astfel de conditii, sa-mi inteleaga perfect situatia (la facultate am avut intotdeauna frecventa libera ca stiau ca am copil, deci nimeni nu avea nicio pretentie de la mine si asa era mult-mult mai ok pentru toata lumea, dar aici vorbim de job, nu de facultate, unde frecventa e chiar optionala) si sa fiu ajutata, sot, baby-sittera, sef, colege... ai nevoie de toata lumea atunci cand vrei sa si alaptezi, si sa lucrezi si copilul sa fie ok.

Mergi la inceput

alexutza, tinem pumnii sa treaca! si pupam Yannis cu curu in sus ... cand ma gandesc ca nu avem sanse niciuna sa scape de hopul asta (eruptia dentara)... dar cu rabdacol (va mai amintiti de elixirul minune din perioada colicilor?) trecem si marea... Mai da semne de dupa cortina, ca sa stim cand (re)incepe spectacolul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

noi tot cu mancarurile mai traditionale asa, dar mi-am notat pe un stickynote asa (cu copy-paste):

alimente de incercat
tofu
avocado
rucola
rubarba
andive
humus
gulie
quinoa
rodie

deci bifat avocado, bun!

Din lista ta eu am servit asa:
-praji cu rubarba-yacsssssss(mie una nu imi place)
-gulie(felii de gulie presarate cu sare sau salata-gulia rasa)
-rodia-imi place la nebunie

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput

Bea, am deschis pagina cu inghetata de la amiaza si inca nu ma incumet s-o inchid, tot ii dai tarcoale (imi place cum suna cuvantul, dar si ce inseamna) citesc retetea, savurez imaginile de final... of! salvez la favorite pentru alte vremi! DESI, lapte, oua, zahar, parca nu ar fi un capat de lume, fetele Monti, reteta lui Bea e ok?
mai dau inca o data linkul
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/06/inghetata-de-ciocolata.html
salivati si ofticati-va cu placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Alexutza, Yannis cel cu kuru'n sus. Nu trebuie neaparat sa se vada ceva acum pe gingii, poate doar il deranjeaza si il mananca, e posibil sa iasa peste mai mult timp. Asa e si Cristi, ai vazut cum facea. Eu i-am dat cu gel (Calgel, lumea zice ca nu e mare branza, dar pe moment isi face treaba) si in caz de temperatura Panadol. Si mult tinut in brate si alintat. Ma dezamageste grecul mare. Ar trebui sa fie mai intelegator si sa fie alaturi de tine. E si puiul lui, nu?

SorinaF, nu stiu ce sa spun... Inteleg ca nu vrei sa ai probleme la munca de la inceput, dar stiu si cat de important e LM pentru bebe. Nu se poate macar cu pompita, sa nu renunti de tot la alaptat? Sa lasi ceva acasa, poate completare cu LM, daca e nevoie, dar e pacat... Fa ce crezi.
Nu stiu cum se face trecerea de la LM la LP. Eu i-am dat mereu LM si daca nu se satura faceam putin LP. Sper sa merite sacrificiul...

Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Hellloooo...Va alerg de vreo saptamana si cand v-am ajuns mi-a pierit cheful de scris. Poate revin maine daca nu umpleti intre timp tzshpe kpitole.

Saptaman trecuta ne-am petrecut-o acasa la Cta...am mers pt controlul de 6 luni si am primit unda verde la diversificare. Fetele sunt ok (le-a consultat alergoloaga care este si pediatru), dar fara cantar, centimetru si alte alea. Dupa cum le-a vazut a zis ca sunt ok, le-a ascultat la plamani, le-a cautat in nas, urechi, gura etc. toate bune. Inclusiv DA Alenei care s-a estompat. Daca nu revin petele intr-o luna incercam treptat sa renuntzam la tratament.

Am intrebat daca e cazul sa luam fier, calciu... cica nu, dar ne-a dat un sirop cu vitamine si minerale (vitam sirop se numeshte) timp de 1 luna cate 7.5 ml/zi in 3 doze.

Ne mai vedem la 1 an, cand facem si analize de sange.

Vaccinul de 6 luni inca nu l-am facut...oricum nu-i tarziu pt ca si pe cel de 4 luni l-am facut la 5, dar de data asta nu-l mai ashteptam pe cel de la stat (care SIGUR nu mai vine), dar probabil ca vom ashtepta salariul de luna viitoare.

Altfel...fetele sunt ok, mai nashpa cu vremea asta... e un frig...brrr. Stam mai mult in casa ca si ploua la greu. Iar in casa mi se urca fetele in cap....se plictisesc repede de toate activitatzile...

Hai ca ma bag la somn...am o lene de la vremea asta...
Va pup si sper sa revin maine.

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4; L5; L6; L7
Filmuletze

AMR 4 (+11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Mie mi s-au terminat bateriile, va urez somn usor, vise placute, si sa aveti o duminica perfecta!

Si pentru ca dupa ceasul meu e trecut de miezul noptii,

Mara de Miremia
Sebi de Mariucasara
Dragos Andrei de DandanaG
George Ioan de Valiburu
Dominiq Gabriel de Suzy78

Acuma, eu sunt convinsa Ca Miremia face cinste in stil Monti, poate de la Mariucasara si DandanaG sa capatam ceva mai consistent...

Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)

Mergi la inceput