Scoala de limbi straine Lexis
Raspunsuri - Pagina 2

anemona spune:
Am programat-o la un test de nivel la BC, sunt curioasa ce va iesi. Si sa vedem in functie de asta ce decizie o sa iau.
Lory, stii cumva in ce consta acest test? Fetita ta l-a dat?

loryi1974 spune:
Din cate stiu,se da un test scris si urmeaza apoi un interviu cu unul dintre profesori,exact ca la adulti doar ca ,normal,subiectele dunt adaptate.Iar profesorul vorbeste numai in engleza.
Eu nu stiu care este nivelul copilului,ramane sa vezi clar si sa decizi.O varianta poate fi si studiul acasa de doua ori pe saptamana.Si apoi BC.

anemona spune:
Multumesc, Lory ! Fetita mea are abia 6 ani si cred ca va da doar test oral, nu e inca la scoala in toamna incepe). Exact asta ma gandeam si eu, ca pana ajunge la nivelul de juniors as putea sa mai fac eu cu ea acasa in mod sistematic. Din pacate cooperarea cu ea este foarte dificila (mama, deh...).

teo1970 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Din 17 august la Juniors va fi 1320 lei pentru cei care se inscriu pprima data.Acum este reducerea pentru cei care au terminat un curs ,iar pentru cei care au sustinut deja testul de nivel si care se inscriu tot in aceasta perioada a ramas 1230 lei/trim. |
1320 e pretul pt tot anul scolar (cele 3 trimestre - din sept pina in iulie) ?
m-am uitat pe situl lor, dar nu am inteles exact daca asat e pretul pt 1 semestru sau pt tot anul scolar sau pt cursurile de vara ?

http://www.britishcouncil.org/ro/romania-english-cursuri-de-engleza-bucuresti-enrol-2.htm#taxa

anemona spune:
Pretul de 1320, din cate am inteles eu, este pe trimestru, la modulele care incep din toamna. Am inteles ca un nivel are trei module. DEci pe an ar insemna 1320 x 3. Modulele sunt: septembrie - decembrie, ianuarie - aprilie si aprilie - iulie.
Pentru nivelul BC Kids, unde ne incadram noi, va fi 950/modul(trimestru) si 860 cu reducerea de pana in 17 august.
La asta se adauga si costul manualelor.
Se aduna intr-adevar niste sume...

teo1970 spune:
pretul e aproape dublu fata de Lexis
mie mi se pare f mult, mai ales ca am 2 copii si mai facem si alte chestii extra (inot de ex, la care nu vreau sa renunt), plus after school etc etc etc
oricum, m-ati facut curioasa si-s deschisa la nou, dar din ce m-am uitat pe site, mi se par f stricti la BC: zile fixe de inscriere, orar prea fix, o singura locatie etc.
eu vb din punctul meu de vedere, fara a vrea sa contrazic pe cineva pe-aici; pt mine nu e avantajos deloc, cel putin deocamdata, la copii mici (de clase primare) efortul financiar si cel fizic pentru engleza mi se pare nejustificat
mai incolo - mai vedem; deocamdata Lexisul e ok pt noi (scoala e la coltul blocului si teacher e super - the best teacher in town
!
mult succes va doresc la engleza !!! ... oriunde alegeti sa studiati !!!

LYADA spune:
Anemona,
Tudor a dat testul cand avea 6 ani si 10 luni, nu stia sa scrie- abia incepea clasa I. A fost o discutie de 5 min- i-a aratat o fisa cu imagini si i-a cerut sa spuna cum se numesc, totul foarte prieteneste. Cred ca daca un copil stie 50 cuvinte de baza: culori, animale si ce se mai invata la inceput il accepta. Noi am trecut testul dar nu am mai prins loc (testul l-am dat pe 15 sept, cand am aflat de la altcineva ca au grupe pt copii de varsta lor)
Au tarife mari intr-adevar si adaug si faptul ca cer plata trimestrului anticipat- eu am platit in iunie modulul din sept-dec. Grupa a avut 16 copii ultimul trimestru, este cifra maxima din cate stiu.
editez sa verific diferenta fata de Lexis. Noi dam la BC 32 lei/h, Teo, tu chiar platesti la jumate? ultima oara cand calculasem- atunci cand am facut eu mutarea, nu era o diferenta mare si cu asta m-am si incurajat sa ma inham la acest efort.

anemona spune:
Lyada, eu credeam ca testul este doar pentru a verifica nivelul, pentru a sti in ce grupa sa includa copilul, nicidecum sa fie admis/respins. Cred ca oricine poate merge, chiar si de la zero, asta e de fapt scopul, de a invata.
Fie-mea stie binisor cuvinte, intelege destul de bine, dar nu prea are curaj sa vorbeasca. Dar sper ca macar cuvinte sa aiba curaj sa zica acolo. Repet, nu m-am gandit ca nu ar putea fi admis un copil, chiar si daca nu zice nimic. Eu asa am inteles de la tipa de la telefon, ca doar verifica nivelul.
Nici eu nu sunt decisa, mi-as dori sa o dau la BC, dar pretul mare si mai ales programul mult prea devreme ma descurajeaza.
Ar mai fi Shakespeeare School la care am inteles ca e in jur de 2000 ron pe an, plata in rate.
Nu a scris nimeni impresii despre SS, poate totusi scrie cineva daca a fost sau nu multumit de aceasta scoala.
Editez: Lyada, ai fost si tu cu baiatul in sala de testare sau a intrat singur?

LYADA spune:
Nu prea mai tin minte, cred ca am stat pe hol si l-am vazut de acolo- a lasat usa deschisa.
Se poate sa fie si asa- sa fie admisi toti, mai ales pe criza asta. Insa nu ar fi convenabil pentru copil sa fie mult in urma celorlalti -e bine ca fata ta stie deja. Noi am avut problema asta primul trimestru insa mai jos de nivelul lui T de atunci nu aveau grupa. A recuperat in al doilea, iar la mijlocul celui de-al treilea este deja ok.
si al meu era timid, s-a mai schimbat - eu cred ca l-a ajutat sa vada o alta abordare, desi si invatatoarea este foarte ok, insa in scoala romaneasca nu prea e loc de distractie. La BC se practica, mai ales la varste mici.