Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (14)
Raspunsuri - Pagina 14
blue_night spune:
Aaa...Luna, tu nu ziceai ca te duci la dr. Ionel de la Eva? Ca am gasit pe site-ul lor ca el se ocupa de cursurile prenatale de la Eva si la descrierea fiecarei lectii apare si gimnastica prenatala (dupa curs, o data ce ai invatat exercitiile, banuiesc ca nu e o problema sa le faci singurica acasa): http://www.clinicaeva.ro/, meniul Obstetrica -> Scoala mamei si vezi ca ai mai multe pagini.
12+
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
aditzaC spune:
hello burticutze
vas
da iubita cred ca am o usoara infectie cu toate ca azi nu m-a suparat senzatiile , in fine voi vedea rez la analize .
Bun venit burticilor noi

sarcina usoara si bb sanatos !
Mai mai dar ati fost active nu gluma .....mereu stau si citesc cateva pag zdravene ...si normal ca uit tot pana sa postez

fetelor eu numai am cu ce sa ma imbrac ....

....am rasturnat sifonierul tb sa imi cumpar ceva neaparat ( am achizitionat eu o fustita si doua perechi de pantaloni unii albi si altii albatri dar nu merg pt vremea asta ) . Voi ce imbracati ? La mine se vede burtica ...si nu mai ma pot incheia la nasturi sau fermoar

D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu 
11+
blue_night spune:
OK, vas, pai o sedinta dureaza o ora si decurge cam asa (bine, n-am fost decat la una, s-ar putea sa se mai schimbe de la o sedinta la alta): la inceput sunt niste exercitii de corectare a posturii (e vorba de pozitia in picioare, sunt bune pt. coloana), apoi e o parte putin mai alerta, in sensul ca se fac exercitii cu bratele si nu numai pe joc de glezne si apoi pe niste pasi ca de dans (simpli) - oricum, ideea e ca in partea asta se topaie oarecum (nu sari la propriu, bineinteles
). Apoi a fost o parte de exercitii pe mingii dintr-alea mari (eu stiu ca se cheama mingii de travaliu, dar nu stiu daca e corect) si cu gantere (pt. brate). Urmeaza exercitii la saltea, pt.picioare si coloana din cate mi-am dat seama. La toate exercitiile se accentueaza foarte mult partea de respiratie - cand sa inspiri si cand sa expiri.
Si spre final a fost un moment tare frumos si la care nu ma asteptam, in care ni s-a zis sa ne intindem pe salteluta pe o parte, sa punem o mana pe burtica si pe o muzica foarte deosebita (chiar nu pot sa o descriu, avea si niste scancete de bebe prin ea) sa incercam sa comunicam cu bebe - sa ii transmitem ceva, nu stiu... Si am fost incurajate sa facem cat mai des chestia asta si in particular. A fost ceva special, mi-am dat seama ca in mod normal nu te gandesti sa iti acorzi un astfel de moment de relaxare -mai vorbesti cu bebe, mai mangai burtica, dar nu prea te opresti sa meditezi cu el, ca sa zic asa...
. Plus ca acolo m-am simtit foarte speciala in acele momente, am incercat apoi si seara acasa si nu am mai putut deloc sa intru in atmosfera - e drept ca nu aveam muzica, era geamul deschis si se auzeau masini de afara, nu era o atmosfera asa romantica cum se crease acolo. Oricum, a fost foarte dragut si am apreciat foarte mult! Si tineti cont ca eu sunt mai inginer de felul meu, nu sunt eu cine stie ce romantica...
Oricum, ca idee, daca vreuna din voi a mai facut pilates obisnuit inainte, diferentele sunt: partea aceea alerta de la inceput cu pasii de dans si jocul de glezne (pe care nu am vazut-o la pilates-ul normal) si in rest exercitiile sunt cam de acelasi fel, doar ca se evita orice solicitare a abdomenului (adica exact invers decat ce se urmarea cu precadere la pilatesul normal).
Pupici si va mai astept cu intrebari, sper ca am reusit sa explic cat de cat cum a fost...
12+
blue_night spune:
Si, recitind mesajul anterior, mi-am dat seama ca am un tic verbal cu "oricum"...
. Promit sa ma cenzurez pe viitor, ca nu e frumos...![]()
12+
blue_night spune:
Si inca ceva... Asta vine din experienta anterioara cu pilates-ul, nu de la sedinta de marti de prenatal, dar cred ca ramane valabila: daca aveti posibilitatea sa mergeti undeva la o sala si sa faceti exercitiile, eu recomand din toata inima comparativ cu a incerca sa le faceti acasa dupa casete video. Nu numai pentru ca acasa aveti sanse serioase sa nu va tineti (cel putin la mine asa se intampla), ci mai ales pentru ca e foarte usor sa le faceti incorect si sa va faca mai mult rau decat bine. La sala, antrenorul (nu stiu cum sa-i zic) va urmareste si va corecteaza daca nu faceti exercitiile cum trebuie si am vazut diferenta pe pielea mea... Bineinteles, asta daca e un antrenor bun, ca banuiesc ca exista si unii care te lasa in plata domnului... Dupa ce mergeti o perioada la sala si invatati bine exercitiile, atunci cred ca este ok sa le faceti si acasa singurele si sa economisiti niste banuti (dar va trebuie salteluta, minge si gantere), daca stiti ca sunteti ambitioase si va tineti de treaba
.
12+
mihatp spune:
burticute
cum sunteti?
daca aveti 1 minut timp sa va uitati peste subiectul asta
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153152&whichpage=1
eu tare le admir de colegele noastre pentru ce fac ele
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008
blue_night spune:
Da, am vazut si eu acum ca sunt multe actiuni frumoase la sectiunea de umanitare si cred ca ar fi util sa ne mai implicam si noi cand si unde putem... Multumim pentru link! 
12+
roxy_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LunaNoua Fetelor, neaparat sa veniti sa ne povestiti cum e la gimnastica. Pentru mine e fascinant. In Brasov nu am auzit de asa ceva .. si .. nici nu am vazut nicaieri... Deea, mamica de raza de soare Daria si burticutza de 9 saptamani si ceva made in Brasov |
luna sa stii ca in Brasov este gimnastica pentru burticute.
costa 35 lei sedinta iar la Eva costa 50 lei.

S-a intamplat minunea mult asteptata
4+
vas spune:
Blue, multumim mult de lamuriri.
Eliza are o minge din aia pe care sare cred ca o pot folosi ......eu sper totusi sa pot fi la fel de activa ca la prima sarcina...cu toate ca acum sunt cam bleaga
. Va trece probabil faza asta si imi voi pune muzica preferata sa ma delectez cu bebe.
Eu acum sunt la faza fara nici un simptom. Nu ma mai doare nimic...dar sanii sunt vizibili mariti.
. Acum imi plac dar cand deja intrec masura me enerveaza, macar sa fie plini de lapte sa-i pot da si la bebe tzitzi macar un an daca nu doi ca la ELi.
Va pup,.....deci voi sunteti vorbarete dupa amiaza cand eu nu deschid calculatorul.
Offf..da am uitat....ma constip...ce ma fac.....nu am patit niciodata......????????
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
poze2
4+
bebelicu
SS-Tzuky spune:
vas, pentru constipatie spunea cineva de o "combinatie" de iaurt cu pere...pun pariu ca merge, incearca, nu are ce sa iti dauneze.
Eu inainte ma "rezolvam" cu o bere, dar acum e tabu. In caz de, eu maninc seminte de floarea soarelui, ajuta. Bea multe lichide si evita orezul si brinzeturile pentru doua trei zile.
http://lmtf.lilypie.com/xX7xp2.png
7+