Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 6
Androix spune:
Aaaa, Ioana, ai bagat un mesaj d-ala de-al tau Sanatate pentru Mogaldea! Cine stie ce-o fi, aveti grija.
Cu concediul eu nu am zugravit tot tabloul. Pe langa cele cateva zile de alergatura pe post de concediu de odihna, sotul meu nu stie azi la ora 17 cum lucreaza maine, afla pe la ora 21. Poate sa aiba filmare la 7 dimineata sau la 10 seara, sau de la 7 la 22. Cum ii e norocul. Weekendurile sunt in felul urmator: unul il lucreaza, unul e in stand by adica poate lucreaza poate nu dar nu are voie sa plece din oras, ba chiar i s-a sugerat ca daca e la o adica il suna si el intr-o juma de ora tre sa vina de parca lucreaza la pompieri; iar unul e liber. Misto ce sa zic. Alte sarbatori legale sau de altfel nu are. Ce sa mai zic, nu mai zic nimic. Daca nici concediul nu ne mai ramane sa-l petrecem impreuna, noroc cu netul asta o sa ajungem sa ne vedem pe mess si pe FB...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Cloreta spune:
Nici nu sti cu ce sa incep sau ce sa zic de fapt
Din primavara suntem intr-o agitatie continua, suntem pe ultima suta cu cumparat apartament (thanks god!) si asta ne-amancat timpul, nervii si banii evident:)))
Pe Teodora nu am mai dus-o la gradinita dupaa doua saptamana din iunie pentru ca oricum nu mai faceau activitati si am dus-o la bunici la chitila cu luat acasa in wnd. Gargarita e bine merci desi mor ca nu avem mai mult timp sa petrecem impreuna.
V-am zis ca citeste singurica? Pur si simplu nu am ce iiface, ea si-a dorit f mult sipt ca stia literele a luat-o cu cartile de povesti la treaba:) Nu face asta in mod constant, joaca e pe primul loc iar di citit povesti tot noi o facem seara si cand mai are ea chef dar poate singurica.
Cu mancatul ca si ianinte, ba mananca bine ba face figuri, acum e in perioada buna, e cu mama la tara de o saptamana si mai sta inca una. A mai crescut si ea nitel ininaltime, nu am masurat-o dar vad eu, era cea mai mica din grupa dar si ca varsta la fel, ca e la grupa mare sau mai bine zis a fost.
Concediu anul asta mai pe aproape, mergem la mare vreo 10 zile aici ca avem cazarea ieftina macar si suntem la buget de austeritate:)
Cam atat, au trecut lunile astea in zbor, acum se duce vara si nu am simtit ca ar fi fost, sper ca macar in august sa fie vreme buna.
Va pup!
ioanailincam spune:
Pai scriu mai, Androix, ce sa fac, daca tot nu se inghesuie lumea, macar sa ma citesc pe mine insami. Vai de capul vostru cu sejurul la munte. Mie nu-mi place la munte nici cand e frumos, cred ca daca ar fi si vremea naspa as muri de plictiseala. O fi muntele recomandat, ca e aerul tare, ca e soarele moale, dar pentru mine tot marea e de baza. Tot cautand pe la oferte am gasit una buna la bulgari (unde altundeva) la Sf Constantin de data asta sa mai schimbam si noi Nisipurile cu altceva. Nu ma avant inca, dar daca nu se iveste ceva mai bun cred ca mergem acolo...
Ioana cu Ana (22.06.2005) si 23+
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Ada_74 spune:
Ioana, ai spus anul trecut, cand ai luat teapa cu bulgarii, sa-ti aducem aminte sa nu mai schimbi hotelul. Uite ca-mi fac datoria si-ti amintesc .
Eu sunt acasa doar cu un copil, pe Sergiu l-am trimis marti intr-o mica plimbare la tara, la sora mea, si nu a mai vrut sa se intoarca. Bietul de el, cred ca s-a saturat de contabilitate . Nici macar la telefon nu am vorbit cu el, e prea ocupat cu joaca, e pe coclauri de dimineata pana noaptea.
Eu mi-am pierdut putinele clipe de liniste cand o mai lasam pe Iulia in patut, pentru ca a reusit sa evadeze, cu pretul unei cazaturi. Asa ca am mutat-o in dormitorul nostru, cu fra-su, care a rezistat in formula asta vreo 5 zile. Asa ca, din ce nu reuseam sa scapam de Sergiu din dormitorul nostru, acum nu mai vrea sa vina, se retrage singur in camera lui, cica vrea liniste cand doarme. In schimb ne-am capatuit cu mandra asta mica. Sper sa nu mai treaca inca doi ani pana reusim sa o trimitem si pe ea in celalalt dormitor.
Androix spune:
Lili, sa nu ma bati: poate mai faceti un copil ca sa o invatati pe Iulia in dormitorul ei.
Hai ca pana la urma acum pe dupa amiaza a fost mai frumos, un pic de soare, a mai stat si vantul si ne-am mai plimbat putin.
Gata trebuie sa inchid ca Mihai a zis ca sunt culmea cu internetu asta si doar ma plangeam ca nu petrecem destul timp impreuna...
omustata spune:
Clara-felicitari pentru apartament si ma bucur mult ca ai reaparut. Stii ca ziceam ca fetele noastre seamana putin. Si Maya la fel, s-a apucat de citit din proprie initiativa asta toamna si acum citeste binisor in engleza si vad ca s-a apucat si de romana .
Androix-cel putin la mine in piata Salajan este plin de zmeura si afine, zmeura tot 5 lei paharul.
Ioana-sanatate multa Anei. Si eu cred ca este un virus. Cine va sta cu bebelusul? Vei sta tu acasa? Sau nu v-ati gandit inca?
Cornelia-cum mai stati cu sanatatea?
Mai stie cineva ceva de Eli?
Mai, copiii vostri gasesc tot felul de motive ca sa nu se duca seara la culcare?Mayei i se face brusc foame inainte de culcare si dupa ce mananca ceva intotdeuna ii mai este foame si de altceva si ma enerveaza sa manance asa aiurea, nu pentru ca ii este foame ci pentru ca nu are chef de culcare. Apoi o apuca mersul la toaleta. Merge odata inainte de baie, o data inainte de culcare (de obicei cam la 1/2 ora de prima) si apoi la 5 minute dupa ce se urca in pat o apuca din nou mersul la WC. Ma exaspereaza. Ea care poate tine si 8 ore cateodata .
Si inca ceva, mai doarme careva la pranz la varsta asta? Maya doarme daca o pun, fara comentarii. Am inceput insa sa fac si exceptii, mai ales daca se scoala dupa 8:30, asta pentru ca incepand de la toamna nu va mai dormi la grupa pregatitoare (asa este la scolile private in State).
Hai ca v-am dat tema. La treaba!
Cloreta spune:
Hello de la tara
Vara ca asta mai rar ce sa zic Nu stiu daca e pe undeva frumos pentru concediu acum, la munte sau la mare tot aia daca ploua.
Lili, chiar ma intrebam ce mai faci, gata cu linisteea vad si la tine.
Ioana, nu stiu daca am apucat s ate felicit pentru sarcina
Androix, la tina m-am gandit astazi cu vremea asta, norocul meu ca am haine de toate soiurile aici. Cum margellitul cum mai merge? Vad mereu ca sunt targuri, te mai duci?
Olga, daaaaaa, asa e si eu am avut senzatia ca fetele noastre seamana
Cu somnul, a mea doarme la pranz daca sta cineva cu ea, adica eu sau mama, la bunici f rar doarme ca ii zapaceste de cap, ii tine de vorba si sfarseste prin a sta o ora in pat degeaba.
Acum la tara cu mama doarme zilnic fara probleme cel putin 2 ore.
Cu nani seara cand e la gradinita, mai devreme de zece jumate nu reusim sa ne culcam, in vacanta depinde unde e, la bunici pt ca nu doarme ziua se culca devreme, la noua. Asta cu mancatul as vrea eu ca a mea nu e prea mancacioasa:))
Ma duc sa mananc mamaliga cu branza si smantana
Androix spune:
Am ajuns si eu acasa, am mai fi stat azi pana mai spre seara dar ploua mocaneste asa ca ne-am pus pe drum pe la 11.
Clara, am fost la targ chiar inainte sa plec cu un weekend, 26-27 iunie la curtea veche. Nu e nici o sfaraiala doua zile abia mi-am scos taxa de participare si inca vreo 70-80 de lei. Am avut revelatia vietii ca targurile sunt pentru organizatori nu pentru vanzatori, profit le iese lor nu noua. Sau mie cel putin nu. Eu am si un target usor diferit de cel care vine la astfel de targuri asa ca am decis ca la targuri fara un motiv bun gen craciun sau 1-8 martie nu mai merg decat daca vreau sa pierd timpul si banii degeaba.
Olga, era sa cumpar zmeura de pe drum dar m-am enervat cand tiganca nu a vrut neam sa negocieze si a conchis cu un sec "asta e" asa ca am zis si eu la fel de sec asta e, m-am rasucit pe calcaie si i-am urat sa le vanda cand le-oi cumpara eu. Maine ma infiintez in piata. Macar de doua ori trebuiie sa-mi cumpar zmeura ca imi place de mor si as manca tone.
Kinderii mei au program inainte de a merge la somnul de seara: mancat, daca se intampla sa luam cina mai devreme clar au motiv sa ceara mancare, apa, pipi, poveste, ba nu cantece de leagan, ba nu sa ne citeasca tati o poveste, stai sa ne pupam, stai sa te strang de deget sa vezi ce cuminte am fost azi, stai ca n-am toate papusile in pat... De cand ii urc in pat pana ies de-acolo uneori trece si o juma de ora asa ca dupa ce ies la cateva minute au motiv sa mai faca un pipi scurt amandoi in sir indian. De cele mai multe ori incerc sa preintampin astea facadu-le inainte de culcare.
De dormit de pranz si ai mei dorm, Georgia cel putin ar dormi si cate 3-4 ore daca as lasa-o. In schimb atunci cand au fost exceptii am observat ca nu mai am parte de crizele obisnuite in lipsa somnului, dar nu mereu, semn ca ar cam fi pregatiti sa nu mai doarma. Doar ca eu inca nu am motive sa-l dezvat, inca 2 ani va mai dormi la gradi.
Doamne, dupa o saptamana la Mama Cozonacilor, am mai primit si acasa un cozonac acum mi-e si groaza sa ma sui pe cantar. De maine iar sunt la vesnica dieta
ioanailincam spune:
Salutare!
Dupa un week-end destul de reconfortant ma aflu azi la birou cheauna cu totul (am trimis o scrisoare datata 19 iulie).
Lili - mai, ca bine zici, parca vad ca iar iau teapa. Problema e ca barbatul s-a saturat de acel hotel care mie mi se pare genial si de Nisipuri si ca sa impacam si capra si varza am zis sa schimbam statiunea cu totul. Oricum, nu suntem 100% hotarati ca mergem.
OlgaM - Mogo s-a vindecat in 10 minute dupa ce a ajuns vineri seara la tara (incepuse sa creasca temperatura cand au plecat din Bucuresti, ajunsese la 37 cu 2). La noi la tara sunt recunoscute aceste efecte terapeutice, cand eram mica ma tineau numai in injectii la Bacau (cresa), cum ajungeam la tara ma vindecam instantaneu, nici nu duceau tratamentul pana la capat - de aceea pana la urma m-au lasat pana la 3 ani acolo. Ieri a plecat la Bacau si nici acolo n-a mai facut febra. Important e ca s-a vindecat caci aveam un stres maxim sa o las sa plece asa; oricum, pentru prima data tare mi-a fost greu sa o las sa plece, eu care abia asteptam luna iulie sa o trimit la bunici. In continuare nu am mare rabdare cu ea si nu ma pot lauda cu mari activitati, cu toate astea vreau sa o stiu aproape. Acum resimt cu adevarat ce inseamna sa fie bunicii departe, adica nu ma deranjeaza ca in restul anului nu ma pot ajuta pentru ca avem bona buna si ne descurcam, dar sa o las mai bine de o luna asa de departe ma omoara.
Ieri, va zic, nu aveam stare in casa, mi se parea ca nu mai trece ziua; daca ar fi fost ea, indata se rezova problema: mers colo, vazut aia si gata ziua, indata se facea luni. Ce sa mai, rau cu rau, da' mai rau fara rau.
Culmea e ca si ea resimte la fel de greu despratirea, aseara am si vorbit cu ea pe skype si zicea ca vrea sa vina acasa la noi, mi se rupe inima, dar ce sa fac, trebuie sa ma odihnesc si eu, de vreo luna jumate dorm tare prost (in parte si din vina ei, ca ma trezeste noaptea si mi-am format reflexe de trezire aiurea, in parte de la caldura/stres si Dumnezeu mai stie ce). Plus stresul de seara, fugi sa iei copilul, stai cu el cand de fapt vrei sa stai cu cracii-n sus etc.
Cat despre motive sa nu se duca la culcare, si Ana are multe in program: masa, pipi, povestea etc. Cred ca e specific varstei, pe mine ma amuza (in aceeasi masura in care ma enerveaza caci de obicei sunt si eu obosita si tot ce vreau e sa o vad dormind).
Despre somnul de pranz: Ana nu mai doarme demult, cred ca dupa ce a implinit 4 ani. Mai pica uneori daca e foarte obosita sau e o zi ploioasa si nu iese afara. Pai la cat ma lupt sa o bag in pat seara, daca ar mai dormi si de pranz clar nu ar ajunge in pat inainte de 12 noaptea.
Despre bb: eu voi sta acasa cam 4 luni (in realitate as vrea 5, vad eu cum intind pelteaua); dupa aceea va trebui iar sa cautam bona, mi-e groaza de problema asta, dar ce sa fac? Mama mai are 3 ani pana la pensie si s-a exprimat cum ca dupa aceea vin in Bucuresti. In cel mai rau caz am zis ca-l bag pe barbat in concediu paternal, dar asta nu poate dura mai mult de 4-5 luni nici la el. Deocamdata o iau pe rand, sa-l vad eu ca e sanatos, eventual ca ma lasa sa dorm, si dupa anul nou ne luam de cautari.
Cloreta - multumesc de felicitari, si voua la fel pentru apartament; sau mai precis stai sa semnati intai si apoi dam cu urarile.
Hai ca am scris cat o zi de post, dar adevarul e ca n-am chef de nik, as iesi sa ma plimb si sa nu ma mai intorc. Abia astept concediul. Hai sa aveti o saptamana buna, mai ales ca si-a revenit vremea!
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
ioanailincam spune:
Hei, unde ati disparut???
Ana - dupa 1 an