Stanga, dreapta, sus , jos...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Cetateanul care voteaza se implica in politica.
Daca nu voteaza, nu vad cum se poate spune ca "stie pe ce lume traieste".
Pentru ca lumea in care traim e determinata (si) prin vot (si) prin tragerea la raspundere a alesilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Plin inseamna suficient de multi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mik, esti prea ezoterica pentru puterea mea de intelegere asa ca eu zic pas.

Beren, cetateanul care voteaza se implica in politica , dar asta nu inseamna ca cel care nu voteaza nu se implica in politica.
Unii considera ca a nu vota este exprimarea unei vointe politice pe care o au. Si nu ma refer aici la cei, des intalniti in ro, care spun ca nu o fac pentru ca nu au cu cine sa voteze - asta e discutabil ca alegere politica. Ma refer la aceia care nu voteaza pentru ca vederile lor politice sunt impotriva statului in general - anarhisti de diverse culori. Care se exprima politic, fac si dreg, dar nu voteaza in sistemul obisnuit pentru ca lupta impotriva lui.

Iar asta cu "a sti pe ce lume traiesti" este o exprimare atat de vaga incat eu nu pot intelege ce inseamna astfel incat sa pot comenta pe marginea ei.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Deci cel mai la dreapta guvern din Europa a dus Grecia la vale prin public spending peste 50% din GDP e clar ca trebuie sa ne luam pustile sa mergem in munti.

Edit: eu nu-s de acord ca nu exista doctrine, cum am mai invata din greselile inaintasilor Testul e un test rapid in doua dimensiuni, un fel de litmus test.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu cred ca Grecia si-a asumat ceva care ii depasea puterile,in speta JO din 2004.Printre altele,poate fi si asta un motiv..
Este Romania cu adevarat de dreapta in acest moment-pentru ca masurile adoptate recent par sa arate ca ,da este sau nu mai are ce face si se renunta la teorie pentru a se incerca salvarea de pe marginea prapastiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ei, zdrang, cea mai "de dreapta" politica a Europei is aia 5 ani cu Karamalnis.
Lory, asa este si stanga da vina pe K iara asta da vina pe guvernarea stangista anterioara JO... ma indoiesc ca putem ajunge noi aici la adevar.
Cat despre "dreapta" iarasi cadem in aceeasi capacana.
In privinta libertatii economice Romania nu e de dreapta.
In privinta autoritarismului Romania nu este un stat cu cine stie ce libertate sociala.
Masurile recent luate de guvern si mult disputate sunt niste masuri stangace autointitulate "de dreapta" pentru ca taie din cheltuielile aparatului de stat si din masurile de asistenta sociala.
Ideea in sine este buna dupa parerea mea, intr-acolo era eficient economic sa se indrepte, doar ca sunt structurate si aplicate cu picioarele, dar asta e deja norma asa ca nu avem de ce ne mira.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu sunt aici:

http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=0.12&soc=-4.67

Foarte interesant testul.

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu sunt cam la stanga pentru gusturile mele, adica www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=-5.50&soc=-5.59" target="_blank"> aici , da' daca ma gandesc mai bine...
oricum intrebarile mi s-au parut relevante.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Mey testul ista ii fain dar nu-i robust:))

Eu ma gasesc aici daca in afara de drepturile femeilor si controlul corectitudinii corporatiilor nu folosesc "strongly"
http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=-2.50&soc=-3.28
daca utilizez strongly agree/disagree in alte cateva locuri ajung aici
http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=1.56&soc=-3.89

Asa ca de la stanga la dreapta sar cam repejor.

In fine si intrebarile care te-ar clasa conservator sunt din categoria celor ridicole cu femeia acasa, sa condamnam fara sa ne pierdem timpul cu reabilitarea.

In timp ce un conservator moderat se degajeaza prin chestii mai fine. De asemenea ecologia apare intr-o singura intrebare si tot asa ....

Mergi la inceput