Suntem in clasa a doua :2010-2011
Raspunsuri - Pagina 10
happiness spune:
Noi mergem la scoala...Ii cheama doamna sa mai lucreze cate ceva,dar vin putini copii,10-15.Au lucrat probleme,exercitii cu trecere peste ordin si la romana ortograme,ceea ce e foarte bine.Eu am intrebat-o daca vrea sa mearga si a zis ca da,si mai nou i se pare foarte usor la romana si mai greu la mate...Dansul merge foarte bine,lucreaza din greu,in septembrie au un concurs important si nu lipsesc decat copiii care sunt la mare/munte,in rest vin toti.
In legatura cu ghiozdanul,noi avem un ghiozdan Disney,roz,destul de mare ca sa ii incapa toate cartile si caietele,auxiliarele...
sorana spune:
Happi mie una mi se pare foarte aiurea sa-i cheme la scoala in vacanta. Pai e vacanta sau nu e? Parca Ministerul zicea ca nici sa nu se dea teme de vacanta... dar sa-i si chemi la scoala e aiurea rau.
Noroc ca la noi nu se poarta chestia asta ... oricum multi copii sunt la bunici la tara pe toata perioada verii.
Cum ziceam ne-am apucat de caietul cu pricina. Tin sa zic ca a uitat deja tot. Ma intreba cum se face "B"
.
In septembrie o sa facem si noi o recapitulare serioasa. Ca deja mi-e clar ca uita tot.
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Sorana,doamna e in activitate si vin doar copiii care vor.Ieri erau cam jumatate de clasa,destul de multi pentru sfarsitul lui iulie.Eu initial am zis ca nu o duc,ca e vacanta,dar fiica-mea a insistat ca nu vrea sa uite si mai bine sa mearga.Nici vorba la noi de uitare,a avut aproape o luna de pauza totala,dupa care a inceput sa faca din caietul de vacanta,care nu e nici ala obligatoriu,e doar asa ca sa stie ei ca au o ocupatie.Cred ca varianta asta propusa de doamna,cu o luna vacanta totala,apoi o luna invatat si inca o luna pauza totala e foarte buna,vad ca nu e nici obosita si nu se plange deloc.Noi nu mergem zilnic la scoala,ca mai stam si la tara,acolo unde se joaca afara toata ziua,libera si fericita.Nu cred ca daca as fi lasat-o pana in septembrie fara sa faca nimic era mai bine,riscam sa uite literele...Are si ea zile in care scrie 3-4 pagini si zile in care nu se apropie de carti,e decizia ei,o las sa aleaga cand si cat vrea sa scrie,dar ii mai amintesc de citit.Acusica plecam si la mare,deci iar pauza totala,apoi vreau sa termine caietul ala si in ultima luna o las sa se relaxeze,din nou.Sa inceapa in forta clasa a II a,care,dupa problemele pe care le fac deja,nu cred sa fie prea usoara...
anya spune:
Oauu ce copii silitori. Matei n-are chef sa lucreze nimic si nici bunicii nu prea reusesc sa-l puna la treaba. Cat a stat in Bucuresti (10 zile) am terminat caietul de vacanta dat de la scoala. De 2 saptamani e la munte si n-a facut nimic. Mai citeste cate o povestioara si atat. In rest bate mingea, alearga, se catara, se uita la desene animate cand ploua si trebuie sa stea in casa. Dictare n-am dat de la inceputul lui iunie. Nu stiu daca va mai face mare lucru pana incepem scoala pt ca va sta la munte cat de mult rezista bunicii
iar in septembrie vrem sa plecam noi in concediu la mare.
Chiar astazi, o colega care are copilul deja intr-a 3-a zice: Ma gandesc cu groaza ca trece vara si iar vine scoala!!!
Deocamdata, copilul meu isi doreste sa faca sport. Mi-a zis ca vrea sa-l inscriu la: karate, baschet, inot, tenis de camp, tenis de masa si fotbal. Daca-l dau la tot ce vrea el...nu ne mai ramane timp si de scoala ![]()
.
madyrizi spune:
bravo, anya, ai un copil fericit. bine ca ai cu cine sa-l lasi. nici eu nu i-as da teme daca ar sta pe la munte sau la mare. ii mai dau teme cand vreau sa scap de el ca il culc pe fratisu sau il necajeste.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
sorana spune:
Anya - pai nici Monica n-=a facut fix nimic pana acum 2-3 zile. Adica a fost chiar mai putin "silitoare" ca al tau ca nici nu deschisese caietul ala de vacanta.
O sa faca caietul asta pana la jumatatea lui august in ritm de maxim jumatate de ora pe zi apoi mai plecam o data in concediu si cred ca in septembrie o sa mai facem si noi ceva recapitulare.
Fi-mea nu este o sportiva, chiar deloc. Asa ca in vara asta mi-am propus sa invete sa inoate si sa mearga pe bicicleta. Am facut ceva progrese dar inca nu stie nici sa inoate si nici sa mearga pe bicicleta. Pana la finalul lui august consider ca astea doua chestii sunt prioritare. Mai ramane sa-l imping pe tati de la spate sa alerge dupa ea pe bicicleta ca eu de-abia suflu dupa 50 m.
Deocamdata nu vreau sa ma gandesc ca de la 1 septembrie in afara de recapitulare o sa mai si reluam cursurile, adica engleza, chitara, dans ... In comparatie cu lunile astea 2 in care a fost "de capul ei" toata ziua cred ca o sa i se para chinuitor ...
Sorana si Monica (7 ani)
alba_ca_zapada spune:
happiness si eu cred ca nu este o idee buna sa mearga la scoala in vacanta. Cred ca in aceasta perioada trebuie sa faca studiu individual, altfel nu se obinuieste sa lucreze singura, ci numai cu indicatiile doamnei.
Noi am avut vreo doua saptamani pauza totala ca am fost plecati la mare si la munte exact din 14 iunie. Cand am revenit am inceput "lectiile" cu 4 pagini pe zi din caietele speciale si citit 1 poveste. Caietele sunt foarte usoare, chiar ea spune ca sunt teme de gradinita, dar o mentine in forma, ca la inceput ma mai intreba cum se face cate o litera. Cititul ii place, mai ales ca si-a ales singura carticele din librarie (i-am dat si eu sugestii ca sa fie cu scris mare si cu povesti nu prea lungi).
Cand avem o zi cu activitati mai speciale nu mai facem teme.
Noi de azi mergem la inot in prima parte a zilei, asa ca vom reorganiza programul. Oricum, in ultimele 2 saptamani de vacanta va trebui sa recapitulam ecuatii si sa facem ceva dictari.
Aaaa, in legatura cu cititul, voiam sa va atrag atentia asupra unui aspect: fi-mea isi luase obiceiul sa citeasca "in gand". Intr-o zi eram in bucatarie si am rugat-o sa vina sa imi citeasca cu "voce tare" si surpriza... nu numai ca nu mai citea la fel de cursiv ca inainte dar si-a pierdut si intonatia. Asa ca am reinceput sa citim cu "glas tare".
Iasmin08 spune:
Fetelor, nu stiu cum ii faceti voi pe copii sa lucreze ca al meu nu mai vrea cu nici un chip.
. Deloc, dar deloc. Mai are cam vreo 50 de exercitii la literatura romana si vreo 60-70 la matematica, si nu mai vrea cu nici un chip. Ca sa nu zic ca nu a pus mana sa citeasca absolut nimic, pur si simplu se trezeste, mananca, se imbraca, isi ia bicicleta si pana sa ma dezmeticesc el e deja plecat...
. Vine pe urma mai tarziu cu prietenii si trag o joaca cu pistoalele cu apa, mai un ''nu te supara frate'', mai o ''piramida'', si se face seara.
Nu stiu ce sa mai fac si ce sa ii mai zic.
Un exercitiu la romana: ''ce anotimp va place? motivati". Raspunsul copilului: ''vara. Ca e vacanta mare"...

Sper macar caietul sa il terminam, ca de culegeri nu poate fi vorba....uffffffffff
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Miriluta spune:
Iasmin tie cum ti-ar place ca in concediu sa iti dea seful de lucru de la serviciu, asa ca sa nu iti iesi din mana?
Lasa copilul daca nu mai vrea, au si neuronii lor nevoie sa se destinda...complet.