Suntem in clasa a doua :2010-2011
Raspunsuri - Pagina 9
dinubebe spune:
Buna, mamici frumoase,
Intr-adevar, ca fulgerul a trecut anul asta si, gata, iata-ne in preajma clasei a doua. Ca sa fiu sincera, nici eu nu prea constientizez ca deja am depasit un an de scoala...
Desi la noi mai urmeaza un boboc de clasa intai si in aceasta toamna, emotiile nu mai par sa fie la fel...Si ma refer la toate acele intrebari si indoieli, de tipul ce va imbraca, ce sa-i pun la pachet, ce sa-i cumpar la inceputul scolii si tot asa.
Intr-un fel si baiatul - viitor boboc pare sa fie ceva mai pregatit (din gradinita) pentru acest inceput de an. Stie literele mari si le poate citi legat, stie deja descompunerile de cuvinte (mai ales cele din silabe d ecate doua sunete gen ma-si-na), face singur adunari/scaderi pana la 100, cel mai des fara trecerea peste ordin, si de ceva vreme se intrece cu sora lui in efectuarea de inmultiri. In fapt, nu sunt numai inmultiri standard, caci ei si le aleg in asa fel incat sa se incurce unul pe altul (de exemplu, azi au facut 15 ori 100, sau 20 x 10). Dar, nu, nu sunt ceva de speriat de tenace, ii stimuleaza de fapt competitia, baiatul nefiind inca la scoala, si in putinele clipe cand uita de joaca, desene, intalniri cu prietenii, etc., le place sa mai iste cate un astfel de concurs.
In rest, suntem de-a dreptul in vacanta, ne bucuram de zile insorite si de orele in sir petrecute la bloc cu prietenii, avem un caiet de vacanta dat la final de clasa intai (ceva cu jumatate de mate, jumatate de romana) si mai facem din el cand si cand, continuam sa mergem constant la biblioteca de unde venim cu diverse carticele de tipul Barbie in.... sau povesti cu printese, hannah montana, etc. si cam asta.
Amintiri din copilarie e intr-adevar o lectura greoaie, eu nu am indraznit sa i-o recomand fetei mele, iar fetita mea s-a uitat doar fugitiv pe ea inca inainte de vacanta, insa, chiar daca are bunicii exact in zona copilariei lui Creanga, tot ma intreba foarte des ce inseamna unele cuvinte.
In schimb, am inceput sa avem unele discutii mama-fiica din gama celor delicate. "dar eu cand o sa-mi pun Ob ?", "e adevarat ca lady gaga avea si cuc?", iar azi dimineata am discutat despre faptul ca ea isi saruta un ponei de mare foc si zicea ca "face sex cu poneiul".
Asadar, vreau nu vreau, cu fiecare zi care trece realizez ca fetita mea devine tot mai mare si parca undeva, in sufletul meu de closca, ceva si-ar dori sa o mai tina inca mica, protejata de toate eventualele rele.
Va doresc tuturor vacanta placuta mai departe si sa ne revedem cu bine in curand.
Loredana
Iasmin08 spune:
Dinubebe interesante intrebari iti pune fetita ta. Al meu aseara ma intreba cum puteam merge la baie dupa cezariana de vreme ce eram taiata (''cum mai faceai pipi"?)
Simt ca incet incet se strange latul si vom avea si noi intrebari de genul spus de tine si nu stiu pe unde o sa scot camasa. Pana acum am fost deschisa cu el, dar acest subiect l-am cam ocolit. Daca ar fi apropiat de tatal lui ar fi mai simplu, dar dimpotriva tot la mine vine cand se irita in zona inghinala, iar lui taica-su ii interzice sa se uite. Numai io am voie.![]()
Offffff, ce repede mai cresc puisorii nostri.
.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
madyrizi spune:

sunt de groaza copiii nostri si cresc asa de repede... al meu deja si-a luat zborul din cuib. e plecat la bunici (3 statii de masina mai incolo
) si am fost aseara sa-l vad impreuna cu tacsu si fracsu. "buna mami" si "pa mami" am primit, cand acum vreun an nu se mai dezlipea de gatul meu.
si-a facut pe calculator "document secret" unde isi scrie amorurile: imi place de irina, de ruxi si de cristina
. si taicasu i-a completat "ar fi bine sa-ti placa peste 10 ani"

.
scolareii si mamicile
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz
Iasmin08 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi![]() ![]() sunt de groaza copiii nostri si cresc asa de repede... al meu deja si-a luat zborul din cuib. e plecat la bunici (3 statii de masina mai incolosi-a facut pe calculator "document secret" unde isi scrie amorurile: imi place de irina, de ruxi si de cristina . si taicasu i-a completat "ar fi bine sa-ti placa peste 10 ani"![]() ![]() . scolareii si mamicileMami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex![]() AlexsiMihai AlexsiMihai www.andreibabyfashion.shopmania.biz |

Mady

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
madyrizi spune:
haiosi, nu gluma.
cand am ajuns la bunici m-am prefacut ca-i scot caietele si cartile din sacosa ca plecase furtuna ca sa nu apuc sa zic nimic de teme. a facut nishte ocheane la mine, de parca ii adusesem un bat. a chiuit de bucurie cand i-am zis ca nu le-am adus cu mine. si ma intreaba asa, smechereste: da' cand vin acasa reiau si temele? eu zic ca da. el: pai atunci nu mai vin vreo 2 saptamani
. na raspuns. eu ma consolez cu cel mic. abia are 9 luni si e lipit de mine.
in alta ordine de idei, s-a invatat baiatul cam smecheras: raspunde in 2 peri, mai face si ceva mistouri, zice da da si nu face ce zic... ufff, baietii ashtia!!!
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz
Flowers spune:
De ieri avem permis de acces la biblioteca.Am luat deja patru carti:Cartea cu apolodor, Alfabetul nazdravan(o mai citise),Ispravile lui Pacala si Bunicul-Bunica(Neghinita), Delavrancea. A inceput cu Apolodor si vad ca-i place.Daca reuseste sa citeasca tot ce am luat toata vacanta, sunt multumita.Mai ales ca de saptamana viitoare merge la dansuri si dimineata si dupa-amiaza, mai este putin pana la EurovizionJr.
La matematica am inceput adunarile si scaderile cu trecere peste ordin.
Miriluta spune:
Salut si noi. De azi a inceput si Miru sa faca exercitii la mate. Concediul l-am amanat pt de 3 zile am un job nou, si nu pot sa imi iau concediu chiar la inceput
. M-a mirat cat de intelegatoare a fost Miru (eu la varsta ei si chiar si mai mare, bateam din picior ca elefantul daca nu primeam ceva) cand i-am spus ca nu mai mergem in concediu si nici saptamana fetelor pica. Mi-a spus ca ii pare bine ca am un nou job, ca asta inseamna ca o sa avem mai multi bani si ca o sa putem merge la anul undeva frumos (
ce copil minunat am). Insa am remuscari pt ca trebuie sa stea la gradinita de la 8 dimineata pana la 17:30-18:00...si ma simt tare rau ca nu are parte de o vacanta adevarata, mai ales ca e prima ei vacanta de scolarita 
madyrizi spune:
e bine ca ai unde o lasa. la noi sunt asa putine gradinite care sunt deschise in vacanta... scoli nici una. stau copiii singurei acasa daca n-au bunici. la mine am noroc ca a iesit soacra la pensie azi si poate sta cu baiatul cel mare cand oi merge eu la serviciu. mai am oricum 1 an si 3 luni pana ma intorc la serviciu.
noi suntem puturosi rau. fiimiu a fost plecat la bunici (trei statii de masina mai incolo) si a stat acolo aproape 2 saptamani ca sa scape de lectii. acum trebuie sa recuperam ca ne-am facut un program si l-am incalcat rau de tot.
oricum acum e fericit ca i-am luat skateboard
.
Mami
de
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
http://bazar.desprecopii.com
sorana spune:
Ne-am intors si noi din vacanta de o saptamana in Grecia.
De maine ne apucam cate un pic de caietul ala si de citit.
Sorana si Monica (7 ani)
geniest spune:
Buna,
intru si eu putin la voi sa va intreb ce-mi recomandati pe post de ghiozdanel ? Cum sa fie ? Ma gandesc la ergonomicitate, greutate etc..etc... Baietelul meu incepe clasa I in toamna si as vrea sa am parerile mamicilor cu experienta.
Multumesc frumos !!!