Mamici si Gravidute Italia -75-
Raspunsuri - Pagina 15
Laura_Luiza spune:
Ca active mai sunteti, ar trebui sa intru mai des sa va urmaresc ca multe informatii mai am de cules de la voi.
Multumesc celor care mi-au urat bun venit si sarcina usoara :)
Am citit ce ati mai scris si imi dau seama ca problemele cu copilasii nu se termina niciodata..
Ultima oara scriam ca mi-e greata, dar gata, s-a dus
insa mananc mai usor de frica sa nu ma ia din nou. Insa tocmai bine ca mi-am bagat sotul la regim si mai mananc si eu ce-i gatesc lui.
Apopos de costurile din italia pt reparatiile masinilor, mobila si alte cele plus copilasi de crescut..sincer va spun ca ma intreb cum va descurcati, acum m-am mai obisnuit dar la inceput am fost complet socata de preturile de aici; intram in magazine si ieseam cu cosul aproape gol de ciuda 
In fine, de abia astept sa se faca iulie si sa-mi sun dr pt programare!!
Ma intreba cineva daca sotul meu e italian, nu este, e ploiestean si nici traducatorul meu nu este, mai mult invers ![]()
Va pup
abramburika spune:
laura - pai da, poti sa fii mai activa, daca vrei.
Sa stii ca meseria de mamica e cea mai complexa, dificila, dar si cea mai plina de satisfactii. Fiecare perioada are problemele ei, frumusetile ei, ba colici, ba dinti, ba raceli, muci, bolile coplariei, ai sa suferi vazandu-ti puiul neputincios, ai sa plangi ca e mofturos la mancare, ca are febra, ca nu face kk etc. Da' ai sa si razi atunci cand incepe sa gangureasca, sa faca primii pasi timizi, sa vorbeasca pe limba lui, sa te cheme mama, sa iti zambeasca, o sa iti creasca inima cat un cozonac cand iti spune cineva ai un bb frumos, cand ii zambeste cineva pe strada, uitandu-se la el etc. Cel putin eu am incercat toate aceste stari, ca mamica si e minunat
.
Cat despre nivelul de trai ... te obisnuiesti. Si raportul mi se pare cam acelasi ca in Ro ... cheltuilelile sunt mai mici acolo, dar si salaraiile. Eu vorbesc de salariile medii, de nivelul mediu de trai, de orasele mici si mijlocii, nu ma refer la salariul unui director de multinationala din Bucuresti. Ca asa, extreme sunt si aici.
daviduca spune:
buna fetele,
in sfarsit pot si eu sa intru putin,sa ma aggiornez,ca sa zic asa.sa o iau cu ordine:
ioana-ce ai mai rezolvat cu pachetul ajuns pana la urma???
.sper ca da....
ali-bine te-am gasit si ms de compliment.sunt si eu norocoasa sa am asa 2 baieti.
abramburika-ma che sfiiigaaaaaaaa.apoi citeam aseara si nu-mi venea sa cred.dar chiar cu o zo inainte...ce viata.ei,asta e capul sus.imp e sa stea s bine si tu,ca daca nu sufera si bb.
nu stiu care zicea de gaze la bb,al meu a avut mereu desi manca la intervale mari,adica atunci cand se trezea,eu n-am sculat nicodata copilul ca sa-i dau mancare.cand l-am dus la cresa imi ziceau maestrele ca davide are mereu aria nel pancino...ei asta e ce sa-i fac daca e besinos.si asa a ramas si akum

![]()
.dar nu a avut niciodata probleme sau sa vad ca are dureri din cauza asta.a eliminat mereu singur si...gata.
ale-ma intrebai unde e davide cat sunt eu la munca.pai cand sunt de dimi si dupamasa e la cresa,iar cand sunt de seara si noapte e cu papi al lui acasa.ne organizam cum putem.
si ca sa inchei,n-am mai intrat ca am avut un fine settimana da dimenticare,mi-a fost rau tare sambata si duminica si am fost la PS mai ales ca eram si la munca.akum am malattie pana vineri,dar nici asa nu e bn ca nu pot iesi deloc,macar putin cand iese davide de la cresa.akum nu mai mi-e rau dar nu prea pot sa mananc si mi-e somn tot timpul.as dormi non stop si azi noapte a plans davide nici nu l-am auzit de coma ce o aveam.ce sa fac,asta e.s-au cam adunat toate.incerc sa ma odihnesc zilele astea.
va

pe toate si astept vesti.
uitam.laura-astea sunt preturile pe aici.ne limitam,la strictul necesar si mergem inainte.eu in schimb ma ingrozesc cand merg in ro si vad preturile ca sunt ca aici dar salariile mult mai mici.incet incet te obisnuiesti.gata 
abramburika spune:
Am vb cu pediatrul: pana vineri suntem in carantina, nu avem voie sa iesim. Dupa aia, nu mai e contagioasa, deci chiar de nu ii trec bubitele, putem iesi afara. Bubitele ii vor trece complet in 2 sapt. Fara baie, doar spalaturi pe alocuri ... pudra mentolata si picaturile alea pt. a-i atenua mancarimea.
Si daca e asa cum zice, luni plecam cu avionul, dar cu certificat de la el ca nu mai e contagioasa.
yoanag spune:
harnicute ca de obicei
eu nu prea am avut vreme de scris :)
Daviduca-odihneste-te 
ai grija de tine
imi pare rau ca ai avut asa neplaceri
pachetul.....ufffa...ninete
daca unu e mai deficient si mai stiu eu cum de ala dam noi
deja mi sono stuffataaaaa
din 13 e dat si e gata luna si ia-l de unde nu-i 
cica sunam noi cind il trimitem.....da banii i-a luat si inca si mai multi ca e pt cj....atunci nu s-a gindit ca are de trimis la cluj
gata ca ma apuca nervii din nou
Laura-welcome
intra cind doresti si participa la discutii
eu te intrebam de sot ;)
ce figura esti cu traducatorul ![]()
lasa ca incet va invatati voi
si va obisnuiti si cu viata de aici
in ro preturile sint mai mari ca si aici si salariile tare mici
si noi cu chirie,bollete,mincare,mai iesim,plimbari(fara bani n-ai ce iesi din casa) si uite asa...se mai strica si masina ![]()
apropo fetele de masini ...luna trecuta 210,luna asta 320
numai bagati in masina ...da nici ca am chef sa bag banii in masina
mai bine luam una noua.....sa vedem ce gasim...am inceput sa ne orientam cam ce ne-ar place
Abramburika-:(((( ce rau imi pare
o pup pe S mititica sa-i treaca bubitele
nu s-a potrivit de data asta dar nu e vina ei saracuta si nici a ta
lasa stresul ca nu face bine la simburel
ai sa vezi ca le rezolvi pe toate
esti tu o fata descurcareata 
aseara ma uitam printre poze,nu mai gasesc codul de la casetofon(masina) si daca ramine fara curent trebuie pus din nou si nu mai stiu unde sa-l caut......asa....si ma uitam peste poze si imi ziceam doamne da ce tinara eram,da ce multi ani au trecut.....10 ani.....e poza de la cununie
daca reusesc o pozez si v-o arat ca pe atunci nu erau cu cd si nu am decit poze da poate le pun si pe calc....
ma duc sa mai caut codullll
Mami de Giulia -20 iunie '07-
yoanag spune:
Roxali-o imbratisare mare de la mine!!!!
hai sus cu moralul
zi cind iei masina noua???
cind o conduci???
Kemsy-ia organizati voi acolo o intilnire cu abramburika,mai incolo cind aveti timp
o iesire,un gratar ceva daca tot stati aproape 
Mami de Giulia -20 iunie '07-
abramburika spune:
ioana - pai ia sa te vedem tinerica
.
Merci
, asta e, m-am obisnuit cu ideea asta a neprevazutului, n-am de ales.
Mi-ar placea sa ne intalnim (cu kemsy si cine mai e prin zona). Am mai incercat o intalnire mai de mult cu danangie, da' nu s-a mai realizat pana la urma. Singura fata pe care am cunoscut-o si in real life, de aici, de pe forum, e cea al carui blog culiar ti-l dadusem candva. O tipa tare de treaba, clujeanca de-a ta
.
abramburika spune:
Aaa, mint si cu Dana7mi m-am intalnit, a venit la mine la spital cand eram insarcinata cu S.
abramburika spune:
Asa ... m-am dat (sau incerc, ma documentez) pe produse cosmetice bio pt. copil. Nici eu nu stiu exact de ce, dar asa, la o prima documentare, ma ingrozesc cate chimicale bagam in noi. Cu mancare, cosmetice, detergenti etc. Si pe undeva, pe unde pot, incerc sa iau masuri. Deocamdata pe cosmetice. Am comandat un sampon si gel de dus (2 in 1) si o pasta de dinti de la Weleda. Sa vedem cum sunt.