PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (189)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Am fost la dr si evident ca are vestitul rosu in gat. Asa ca luam sumetrolim, pe langa nurofen si propolis cu vit c. Asa ca avem treaba...

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Si multumim mult pentru comentarii la poze!!!

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

ANNA...eu nu prea inteleg rosul asta in gat ...e de la inghetata sau de la ce? e un virus care provoaca chestia asta?? nu va suparati ,dar sincer habar nu am. Mi se pare asa ciudat cum suna "rosu in gat". Ioana mananca? adica inghite? o doare gatul? sau e un microb care datorita mediului provoaca ceva care duce la infectie implicit la febra??
Scumpa de Ioana..sa se faca bine repede sa fie ok in vacanta.

Va intreb pentru ca Irina nu a avut niciodata si sper sa nu aiba...dar am tot auzit.
Ea,Doamne Ajuta in afara de padadol si o singura data nurofen(cand a avut rubeola) nu a luat nimic. Eu nu stiu nimic de medicamentele astea si sper sa nu stiu.

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Bobitamica .
Anna off belea astia cu rosul in gat , deci eu nu pricep lucrul urm atata timp cat e numai inflamat si nu este puroi, petele alea albe de pe amigdale si etc, de ce tre sa ia un pumn de medicamente copilul? Aici se da numai nurofen pt durere si trece.

_
Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not.
Anatole France

Mummy x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Bobita scrie pe mailul comun despre cofetarie!

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput

Bobitamica pai poate fi cauzat de un virus sau de o bacterie, deci ori viral ori infectie. Daca e infectie atunci se da antibiotic, daca e viral adic e numai inflamat, trece odata ce trec si celelalte simptome si poti sa ii dai nurofen la copil pt durere. Cel viral nu va raspunde la tratamentul cu antibioticele. Normal se face exudat faringian ca sa vezi exact ce cauzeaza inflamatia, infectiile in genere sunt cauzate de un streptococ.
De cele mai multe ori sunt virusi, care exista cu milioanele si sub totul felul de forme si ii poti culege de peste tot. Uneori sunt numai cateva simptome, uneori ai o multimea de simptome, depinde de organism.
Dar de cele mai mult ori nu e nevoie de antibiotic. Fetele mele au fost racite mai non stop, mai ales Ari de la 2 sapt am tinut-o din raceala in raceala dar antibiotic a luat numai de vreo cateva ori le numar pe degetele de la o mana si niciodata nu a luat antibioticul pt vreo infectie in gat.
La noi am mai zis a trecut cu rabdare si nurofen, asta cat nu a fost infectie ci numai viral, daca e infectie in genere se vad petele albe de puroi pe amigdale sau mai grav se formeaza pungi mari de puroi care pot obstructiona gatul, dar la copii in genere nu se ajunge la forme atat de grave, dar na depinde de imunitate si de organism. Sunt o multimea de infectii ale tractului respirator si is des intalnite la copii.
Normal cele mai usoare forme is amigdalitele ca amigdalele fac parte din sistemul imunitar al organismului, is prima linie de aparare a organismului.
Eu de ex mereu am pb cu gatul, de mica am avut si am fost tratata cu toate antibioticele posibile pana am ajuns la operatie ca nu mai raspundeam la nici un antibiotic. Si am ajuns cu injectii de penicilina si moldamin si mancat cate jumate de ora mancaruri gen iaurt si piure dintr-o linguritza mica. Si acuma orice raceala la mine incepe cu gatul inflamat, de fiecare data incerc sa il tratez acasa cu strepsils si ceaiuri si etc, daca ajung la puncte de puroi merg la medic si de cele mai multe ori iau amoxicilina 7 zile si trece. Dar incerc pe cat posibil sa evit antibioticele.
Da na e confusing ca diagnosticul general la toate astea e rosu in gat si aici este termenul de sore throat dar mie mi-a zis la fete de cele mai multe ori ca e numai inflamat si e viral daca era infectie imi zicea exact ce si cum.
_
Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not.
Anatole France

Mummy x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

red in za nec

1 ,www.pediatrusibiu.ro/Faringita-acuta-la-copii" target="_blank"> 2 ,www.reclamamascataatentie/sanatate-copii/boli-obisnuite/Raceala_sau_rinofaringita_acuta-a3281.html" target="_blank"> 3

-----

Mami de roza + 26 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Eu mai am o nedumerire - de unde iti dai seama daca e viral sau bacterian? Numai din examinarea gatului?

asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Mai3 spune-mi te rog, sumetrolimul asta e antibiotic sau nu pana la urma? Ca am tot citit si tot nu m-am lamurit. Se pare ca parerile sunt impartite. Stiu ca e biseptol, ca e sulfamida, etc si cu toate astea dr zice ca e antibiotic. De asemenea am citit ca e bun numai daca nu e viroza. Eu nu stiu ce are Ioana, virus, bacterie, habar nu am.

asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Anna asta nu stiu cum isi da seama un medic, aici le consulta pe toate partile se uita in gat si etc, de multe imi zice ca e viral daca nu e sigur le-a luat proba si a trimis-o la laborator. Da pp ca un medic cu experienta isi poate da seama daca e viral sau inflamator si pp ca si restul de simptome joaca un rol important in stabilirea unui diagnostic. Se poata sa inceapa sub o forma virala si apoi sa devina infectie. In genere febra mare si durerea concentrata intr-o singura zona fara alte simptome indica o infectie. Daca e viral de cele mai multe ori e o raceala, adik curge si nasul, tusesti, dureri de cap etc. Plus ca in gat daca e infectie in genere apar petele alea albe de puroi, eu de cate ori am luat antibiotic aveam pete din astea si se inmulteau.
Asa stiu eu cel putin.

Uite aici un subiect de pe dc daca e antibiotic sau nu. Eu daca dau pe google uk zice cai antibiotic.
Si uite ce a zis Dianami despre el:

"Sumetrolimul este cotrimoxazol (sulfametoxazol + trimetoprim), o asociatie de chimioterapice cu actiune bacteriostatica, separat, si bactericida, impreuna, cand actioneaza potentandu-se reciproc.
In afara de asta, se prescrie in general pt. infectii urinare sau gastrointestinale (diaree). NU actioneaza pe virusuri, asa ca intr-o raceala banala, cel mai probabil virala, nu are niciun efect.
Mai are efect pe un parazit care poate da pneumonie, Pneumocystis."

_
Anatole France

Mummy x 2

Mergi la inceput