Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si noi am avut pixul minune cu radiera si l-am folosit doar acasa la teme. Ea si facea temele singura, pana veneam eu de la servici si o ajuta ca daca gresea putea sterge fara probleme sauputam sa o corectez eu mai usor fara sa-i mai rup foaia .

Cat dspre ghiozdan... eu i-am luat anul trecut inseptembrie de la Diverta unul cu spioanele la 100 lei care avea si ceva rechizite in el. Acum cateva luni am vazut unul identic la 35 lei .

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Salutare!

Incepe si fata mea cea mare scoala si din cate citesc pe aici eu sunt cea mai relaxata mamica avand in vedere ca ea incepe mai devreme, pe 16 August, iar eu mai si nasc intre timp, ups.
Zilele trecute mi-a picat fisa ca ii trebuie ghiozdan si penar dar inca nu stiu cand ne facem timp sa mergem pe la magazine ca se lasa cu negocieri grele. Parca o vad ca vrea sa fie ghiozdanul cu Hello Kitty sau vreo printesa

Am avut deja o sedinta cu parintii si o zi cu copilul la scoala unde si-a cunoscut invatatoarea, colegii. La sedinta n-am inteles eu mare lucru fiind in norvegiana, asa ca am scris mail invatatoarei si trebuie sa pregatim pixuri, creioane colorate si incaltaminte de casa. Atat pana cand incep scoala si ni se trimite o scrisoare cu informatii, zau daca inteleg de ce nu mi s-a dat lista din timp.

Vad ca voi v-ati pregatit si cu mobilier. Eu ma gandeam sa o pun la masa in living, sa vad cum rezolvam cu sora mijlocie sa nu-i fure caietele.

Vad ca voi ati putut alege scoala, invatoarea. Aici nu se poate decat daca ne schimbam adresa si sincera sa fiu nu prea imi place ca invatatoarea nu vorbeste engleza iar zona in care stam e plina ochi de straini. Pe mail se descurca dar conversational e jale, trebuie sa o dau eu in norvegiana.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 34+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

salutare!

toata lumea in concediu, huh?

noua ne-a sosit biroul de scoler... l-am facut pe comanda din lemn, simplu, doar cu 3 sertare incapatoare intr-o parte. e foarte frumos. andi e la ai mei, dar l-a vazut in atelier.

nici eu nu stiu la ce invatatoare o sa ne aloce, daca nu imi convine, ne mutam. trebuie sa trec pe acolo sa intreb.

pup,
edit: acum de unde iau scaun? as vrea cu inaltime reglabila, ceva mai de copii. nu am vazut decit un model pe net, Clio, dar nu are manere laterale. stiti si altceva?

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi am terminat cu succes clasa I,Maria e deja scolarita in clasa a II a ,deci suntem cu muuuulta experienta.Singurul meu sfat pentru mamici este sa fie relaxate,ca eu m-am stresat cam tare in clasa I si am stresat si copilul si mi-am dat seama abia pe la inceputul semestrului II...Scoala este foarte importanta,e excelent daca ii place copilului si mai si invata foarte bine,daca ia note foarte bune,dar oricum nu trebuie sa fie singura preocupare a copilului.Noi am terminat cu FB pe linie(de fapt ea,dar eram si eu pe acolo...),dar ce e mai important,ii place de doamna,ii place pe colegi,a mers cu drag la scoala,a facut si activitati interesante,serbari,lectii deschise,vizite ,si i-a placut sa fie bobocel,desi uneori a fost si greu.Ce am gresit eu,ca parinte de bobocel:mereu stresata ce face,cum face,cum scrie,de ce e -FB si nu FB,de ce a uitat o virgula...Ma enerva ca a facut perfect toata pagina si la final gresea la ceva extrem de simplu,din neatentie...Va recomand sa va bucurati de fiecare clipa ,pentru ca timpul trece foarte repede si in curand nu veti mai vorbi de bobocei,ci de copilasi de clasa a IIa.Sa incurajati copilasii sa invete,dar sa faca si ceva in plus-un sport,un instrument,ceva care sa le faca placere.Fetita mea face dans si a reusit sa imbine scoala cu dansul,de fapt s-a organizat in asa fel cu temele incat pana la 16.30,cand era dansul,sa fie gata cu invatatul,si dupa dans mai avea eventual ceva de citit,atat.Ca si Monica,fetita Soranei,si fiica mea a avut teme putine,in general,asa incat clasa I nu a fost o corvoada.E un an greu,totusi,si frumos in acelasi timp,dar nu imi imaginez viata fetitei mele doar ca scolarita.In plus a avut si alte activitati legate de dans(spectacole,concursuri,iesiri la filmari cu grupul de dans)care nu i-au incurcat cu nimic scoala,din contra,a devenit mai indrazneata,mai sociabila si mai perfectionista.
Va doresc in primul rand sanatate si boboceilor multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

multumim pentru incurajari. greu de pus in practica... eu sper ca de undeva, nu stiu de unde, sa gaseasca ceva motivatie interioara si pentru subiectele deja trecute la capitolul "neinteresante", adica scriere, desen, lucru manual...

am o curiozitate, cum arata un orar de clasa intai?

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Orar cls I

Luni
Romana
Religie
Romana
Sport

Marti
Sport
Romana
Romana
Matematica

Miercuri
Romana
Italiana (optional)
Matematica
Romana

Joi
Romana
Romana
Matematica
Abilitati practice

Vineri
Matematica
Cunoasterea Mediului
Desen
Muzica

Orele sunt
8-5.50
9-9.50
10.10-11
11.10-12

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Buna,
sa revin la subiect - pitzinuca, eu am luat scaun de la ikea, e adevarat ca nu are manere laterale, dar mi se pare ok (il si foloseste de vreo 6 luni).

cu ghiozdanul sunt intr-o mare dilema - adica sa cumpar acum, ceva ramas de anul trecut - ok la pret insa nu am mare varietate de unde sa aleg - sau sa astept dupa 15 august cand aduc modele noi - si probabil preturile pe masura. si evident dilema - roz deschis si cu eu stiu ce desen sau comod si practic si usor de spalat . adica spre ex am vazut unul rosu cu gri, acceptabil, de la Lamonza,(chiar are si un desen cu o fetita pe el) cu 35 lei. spunea cineva ca are un loc de unde se aprovizioneaza - se poate un pont?

despre uniforma - la scoala fetitei mele avem doar culorile impuse - fusta/sarafan/blugi albastru inchis si bluza alba. asa ca am nevoie si aici de ponturi pt ca eu am asa: 2 camasi albe, 2 malete albe, 2 bluze polo albe si ma gandeam si la o camasa si un tricou cu maneca scurta. fuste am luat deja 2 si o pereche de blugi, ma gandeam sa ma iau un sarafan si un sacou - banuiesc ca sunt suficiente - ma gandeam ca principiu sa am pt fiecare zi cate una - in ideea in care pune pe ele mancare/acuarele etc. si cred ca deja exagerez.

si da recunosc ca ma stresez peste masura.

stilouri pilot am vazut la librarie, cred ca ma duc sa iau unul. si rechizite cred ca voi lua simbolic, un caiet tip 1 si unul de matematica- inca o data ca vorbeati de caiete mai demult - era vreunul anume minune sau incurc eu borcanele?

probabil ca are nevoie de un set de carioci si pentru restul astept sa vad lista invatatoarei.

si ultima dilema - musai trebuie sa stie sa citeasca?? ea inca nu leaga silabele - stie toate literele, citeste maximum 10 cuvinte care-i plac ei foarte mult sau cuvinte simple gen si, la etc -stie cu ce litera incepe si se termina fiecare cuvant si cam atat. i-am luat acum un joc de la Gama - invat sa citesc - si inventeaza ea diverse jocuri si incerc sa fac totul cat mai atractiv, sa nu fie o corvoada. dar nu sunt tocmai sigura cat de necesar e sa stie sa citeasca inainte sa intre in clasa 1. asa ca m-ar ajuta niste experiente aici.

si da, probabil ca scoala n-ar trebui sa fie singura noastra preocupare...sa mai fie si altceva pe langa care sa-i faca placere copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Da,parerea mea e ca ar trebui sa stie sa citeasca asa,cat de cat,pentru a-i fi mai usor in timpul anului.Fetita mea citea pe silabe ,lega insa destul de greu si imi pare rau ca nu am insistat in grupa pregatitoare sa citeasca mai mult.Ei au rezolvat mereu subiectele de la fise/teste citindu-si singurei enunturile,inca de la finalul sem I,asa incat e normal ca cei care citesc foarte repede sa se descurce mai bine.La un test la mate de edx au avut 20 de enunturi de citit si apoi rezolvat,de tipul"La suma nr ...aduna diferenta nr..."si nu a reusit sa termine din cauza ca nu citea suficient de repede.In clasa I ei au invatat sinonime,antonime,omonime,termeni ca succesor/predecesor,au facut ecuatii,au intrat un pic si in materia de clasa a II a,deci daca nu ar fi silabisit macar nu stiu cum i-ar fi fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Buna dragi mamici de boboci! Bun regasit mamici de boboci mai mari!

Eu am scris anul trecut la topicul de clasa I, am incercat sa-l urmaresc( dar e greu cand e si un bebe mic in program), sa aflu cam ce trebuie sa stie copii cand termina grupa pregatitoare. In fine, s-a terminat gradinita deja si acum vom merge la scoala cu speranta de bin e!

Intreb si eu:
- Mentionez va avea uniforma, si am ales sarafan si fusta cu vesta. Erau " la alegere", dar ma gandeam ca e bine sa le aiba pe ambele, fie pentru temperaturi diferite, fie rezerva daca se murdareste una din ele. Dilema este: cate camasi? sunt suficiente 2?

- De unde as putea cumpara ghiozdan? La diverta era cam gol...unde in alta parte?

- Se accepta creion mecanic?
- Care este programul de masa? Va trebui sa manance dimineatza si apoi cand vine acasa( pranzul)? Trebuie sa-i dau pachet/gustare, apa?

Numai bine va doresc!

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Crixia 2 camasi sunt suficiente. Dar daca sunt lacomanda vezi daca poti sa mai comanzi in sem II, daca nu mai bine ii mai faci 2 dar mai mari.

Ghiozdan eu am luat de la o papetarie mica. Cel de care zice floric-ea - adica Lamonza la 35 roni se pare super ok.

Creion mecanic da. Dar noi am folosit relativ putin creionul (numai la incercuit cate ceva).
Stilou obligatoriu.

Ii dai un pachet (gustare - sandwitch, mar, napolitana) si apa. Ce au la pachet mananca in "pauza mare" adica cea de la ora 10.

Si eu zic ca si Happiness - este mai usor pentru ei daca stiu sa citeasca. Asa ca in vacanta asta poate le mai dati cate ceva de citit ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput