Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Matei implineste 7 ani in decembrie. Si da, tot tinere suntem...

Noi nu am cumparat inca nimic. Asteptam prima sedinta cu parintii sa vedem care sunt cerintele. Ma bucur ca putem face, cu ajutorul tau, comparatii intre sistemele de invatamant. Stiu ca vom avea multe de invatat de la voi. Cand incepe anul scolar in Austria?

Apropo, iata structura anului scolar 2010-2011:

Semestrul I

Cursuri – luni, 13 septembrie 2010 – marti, 21 decembrie 2010.
În perioada 1 - 7 noiembrie 2010, clasele din învatamântul primar si grupele din învatamântul prescolar sunt în vacanta.
Vacanta – miercuri, 22 decembrie 2010 – marti, 4 ianuarie 2011
Cursuri – miercuri, 5 ianuarie 2011 – vineri, 28 ianuarie 2011

Vacanta intersemestriala – sâmbata, 29 ianuarie 2011 – duminica, 6 februarie 2011

Semestrul al II-lea

Cursuri – luni, 7 februarie 2011 –vineri, 15 aprilie 2011
Vacanta – sâmbata, 16 aprilie 2011 – luni, 25 aprilie 2011
Cursuri - marti, 26 aprilie 2011 – vineri, 17 iunie 2011

Vacanta de vara – sâmbata, 18 iunie 2011– duminica, 11 septembrie 2011


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Buna,

Si fetita mea cea mare va fi scolarita in toamna. Nu mi-am inchipuit ca ar putea fi asa greu sa-ti inscrii copilul la o scoala. Si noi ne-am inscris tot la 2 scoli. Ne-am inscris in prima zi de inscriere oficiala dar suntem pe locul 54. Nu am cumparat inca nimic pentru scoala. Abia dupa sedinta cu parintii din toamna cred ca vom cumpara. O mai las sa zburde fara griji....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Intram si noi in club.... santem inscrisi la "Sf. Iosif" si deja la inceputul lunii a venit croitorul sa le ia masuri pentru costum
Zilele urmatoare mai vreau sa-i iau ghiozdan, pentru restul asteptam sedinta.
Am mari emotii :)

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Clau parca asa tineam si eu minte, ca Matei e cu 3 luni mai mic decat Radu, deci pe-aproape.
Aici scoala incepe pe 6 septembrie si am primit deja o scrisoare oficiala de la scoala cu desfasurarea primei saptamani. In prima zi de exemplu se incepe cu o slujba scurta la biserica scolii (e scoala catolica, dar orele de religie se fac separat, dupa religia fiecarui copil) iar apoi copiii merg impreuna cu invatatoarea in clasa si li se prezinta un pic ce se intampla cu ei
A doua zi sunt doar 2 ore de scoala, iar de a treia zi se incepe cu masa de prinz etc., in functie de ce a optat fiecare (program scurt sau lung).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Buna dragelor,

ne inscriem si noi in randul scolarilor. ce repede a trecut timpul! am emotii si mai ales mi-e teama ca scoala va fi prea dura din primul an, sper sa nu ii taie din personalitate, sper sa putem fi alaturi de el sa il facem sa inteleaga diferenta de pina acum... da, am emotii.

andi, care va face 7 ani si 3 luni in setembrie, asteapta si el scoala, mai ales ca va avea colegi de la gradi. la noi inscrierea a decurs foarte ursor, aici nefiind probleme ca in bucuresti. inca nu stim la ce invatatoare suntem, vom vedea atunci.

noi vrem sa dam comanda de birou de lemn, in cateva saptamani. si am vazut un troller ieftin pe la gara de nord. rechizitele cand incepe scoala.

altfel, camera e pregatita, doar ca pe la iarna cand surioara lui va face cateva luni bune, se va muta si ea in camera lor. sper sa ne adaptam cu totii usor si repede, mai ales andi. pentru el va fi destul de coplesitor cred, cu doua evenimente atit de importante, imi doresc sa nasc mai devreme decit DPN 27 august, ca sa avem timp sa ne acomodam.

va pupam pe toti!

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Denis al meu face 7 ani pe 20 septembrie. Este inscris la scoala 30.
Am dat comanda deja de uniforma. E formata din sacou, pantaloni si vesta.
Inca nu am cumparat nimic altcela. Am emotii si inca nu stiu prea bine de ce avem nevoie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Toate avem emotii... Oare asa e doar in clasa I sau vom avea emotii si la inceputul clasei a II-a, a III-a, a IV-a ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Ce frumos, deja ne-am adunat ceva mamici, atat de repede cum nici nu ma asteptam.
Lala_D, multumim pentru suportul tau dublat de experienta, sa stii ca in decizia mea de a-mi da fetita la scoala asa mica a contat si incurajarea ta, precum si ce ai povestit despre baiatul tau. Speram sa-i calcam pe urme si noi pe aici.
Anka74, si eu am "chibitzat" pe la fetele de anul trecut i ne-a prins bine, pentru ca am aflat cam ce inseamna sa fii mamica de copil de clasa I.
Asadar emotii cam la toata lumea. Sper sa nu ne lasam coplesite de ele si sa pornim cu avant in aventura noastra de scolari. Presiunea este mare in zilele noastre legat de note, rezultate, concurenta e mare (ma uitam chiar azi pe rezultatele de la admiterea in licee de anul acesta si am vazut ca sunt f multi copii cu medii foarte mari si rezultate foarte bune), dar sper sa fi totusi timp si pentru prietenii, momente frumoase si experiente placute. Mi-as dori ca peste ani sa isi aminteasca cu placere de scoala, colegi, profesori (sau macar de unii ...)
Dar sa ne bucuram de lunile de vacanta care ne-au ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Venim sa ingrosam randul viitorilor scolarei.

Ne-am inscris la scoala de anul trecut si atunci cu ceva interventii ca deh, asa e la noi. Anul asta am avut deja sedinta cu parintii in care ne-a dat lista de rechizite.
Urmeaza ca in toamna sa stabilim cartile si caietele de lucru...se va da comanda pentru toti copiii la fel.

Nu avem birou si bine ca mi-ati amintit ca-mi trebuie ca noi functionam la o masa de gradinita. Ma gandesc sa-i fac o bancuta ca la scoala?!?!

Cu ghiozdanul e o dilema. Invatatoarea ne-a pus in vedere sa nu fie foarte mare pentru ca va fi greu de manevrat de ei. Cica trebuie sa aiba plin cam 10% din masa corporala a copilului. Si cum fii-mea are 19 kile...cred ca numai caietele+rechizitele de zi cu zi fac 2 kile. Asa ca trebuie sa ma orientez catre un sac de borangic. In zilele cand o sa aiba sport o sa faca 2 drumuri: unul sa-si care ghiozdanul, unul sa-si care echipamentul Glumesc, avcoz!

Uniforma ne este impusa de catre scoala: sarafan rosu cu pliseuri caroiate. Interesant. Ne-a luat deja masura o croitoreasa "acreditata" si la inceputul lui august trebuie sa ne prezentam la proba. De fapt ne-a spus ca o sa ne sune cand o sa fie oarecum pregatite.

Hai ca de la emotie am dat tot din casa
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Vad ca multe scoli se reintorc la uniforme...bineinteles, nu unitar ca pe vremurile glorioase , dar tot uniforma...interesant!

Liliacule mi-a placut mult aia cu sacul de borangic noua ne-au impus sa nu aiba rucsac cu role (din cele ca trollerele, care se pot cara si pe jos) ci numai de spinare



Mergi la inceput