Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness
De altfel,ei au lucrat cu doamna la scoala,in vacanta,2 ore pe zi,din materia clasei a II a

cum? in care vacanta?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Au avut o luna pauza,imediat dupa terminarea scolii,si apoi de pe 15 iulie au mers la scoala.Eu am mai povestit la subiectul nostru ,cel de clasa a II a,ca initial nu am vrut sa o las,dar a vrut ea ,a fost dorinta ei sa mearga pentru a fi cu doamna si cu colegii.Oricum vin cam 20 din 30,deci ...Ideea e ca noi am servit 2-3 zile pe saptamana doar,ca in rest am fost la tara,si ieri cand a iesit la tabla la mate nu stia sa faca ceva ca lipsise de miercuri pana vineri.Si i-a fost rusine de copii,ca ei stiau si ea nu,asa incat...E destul de complicat.Maine mai mergem si gata,ca apoi plecam la mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Mi se pare totusi un exces de zel din partea doamnei, sincer, la care parintii au raspuns si ei. Copilasii au nevoie de vacanta, au nevoie de pauza si cred ca ar trebui respectata aceasta perioada. Inteleg sa mai primeasca ceva teme, dar sa mearga zi de zi la scoala este deja mult prea mult.
Imi imaginez ca vor ajunge in toamna deja obositi si plictisiti, nu stiu ce bucurie a revederii va mai fi si nici ce chef de lectii, doar toata vara asta au facut. Stiu, tentatia e mare sa iti stimulezi copilul sa faca oricat de mult, dar si riscul de a obosi si de a ajunge la reversul medaliei e pe masura.
Probabil ca la un lot olimpic asemenea program este regula, dar ei sunt totusi niste copii de 7-8 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Probabil ca la un lot olimpic asemenea program este regula, dar ei sunt totusi niste copii de 7-8 ani.

Ei aici gresesti. Se pare ca sunt un lot olimpic... iar invatatoarea si parintii se vor lauda cu rezultatele exceptionale la zecile de concursuri... ca oricum pe doamna o intereseaza prestigiul ei nu daca vor rezista copiii in ritmul asta. Dureros este ca multi parinti sunt de acord cu ritmul asta si zecile de concursuri.
Din pacate la noi scoala este privita ca un rau necesar in loc sa fie acel loc interesant unde te duci sa afli cat de minunata este lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

cam asta vroiam sa scriu si eu, conteaza ambitiile doamnei invatatoare, sa aiba cu ce se lauda... rezultate la concursuri etc etc... sa se inghesuie parintii sa-si inscrie copiii la ea

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Sper sa nu am parte de o asemenea invatatoare care sa faca exces de zel!

Aceasta mentalitate este impusa tot de parinti. Cu cat invatatoarea da mai multe teme in timpul anului scolar, in vacanta ( ministerul nu recomanda temele de vacanta) si in general impune copilului sa lucreze mult acasa cu parintele ...pt ca ora de curs tot 45 minute are ... cu atat e mai "buna" si se face coada la inscrieri. Daca sunt parinti care prefera asta, mult succes. Noi ne dorim o invatatoare normala, care sa respecte programa si sa dea teme care sa fixeze notiunile din clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Crixia ti-am scris pe pm dar s-a scris si aici de unde poti comanda, adica http://scriptump.ro/

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Eu ma gandesc la faptul ca , in toamna, cei ce nu au venit la pregatirea asta de vara, vor fi dezavantajati...ca deh, sunt parti ale materiei pe care cei ce au participat la "scoala de vara" le-au aprofundat fata de ei...Si nu mi se pare corect. Chiar nu mi se pare o idee buna..doar prea mult zel de la educatoare si unii parinti...apoi ceilati parinti, de teama ca al lor ar putea fi pierde ceva...si uite asa, cercul vicios e gata format. Vacanta e vacanta! Sa alerge, sa se odihneasca, sa faca miscare, sa faca sport, sa mearga la tara, sa leneveasca...ma credeti sau nu, eu si acum tin minte cum ma lasa bunica sa dorm pana la 10 in vacanta...si ce bine era!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Nici eu nu am fost de acord cu scoala asta de vara,dar nu am avut ce face,fetita a vrut si m-am gandit apoi ca va fi dezavantajata in toamna fata de cei care merg.Ea oricum a mers in putine zile din cele 4 saptamani(nu a durat toata vacanta,doar o luna din cele trei),din exact pricinile expuse de voi:tara,vacanta,balaceala in piscina...Si ea prefera sa stea la tara,la strabunica,asa cum si eu preferam,cand eram ca ea,si ea se bucura sa alerge pe sant cu copiii,sa vada vacutele care vin de la card,sa joace flori,fete sau baieti...Tare ma bucur ca mai am unde o scoate la aer,cred ca am innebuni la oras cu caldurile astea.Nu am vrut sa piarda mirajul vacantei la tara si de aceea a "servit "scoala doar 2-3 zile pe saptamana,ca sa fie totusi si in rand cu lumea...Cred ca am gasit o solutie de compromis,a avut si vacanta si nici nu a uitat sa scrie.In ceea ce o priveste pe doamna invatatoare,sunt convinsa ca a avut cele mai bune intentii,nici gand de prestigiu aici.Fetele de la subiectl nostru stiu ca noi nu am fost decat la un concurs in clasa I,si asta in iunie abia,deci nu avem o doamna impatimita de diplome.Cred ca a vrut pur si simplu sa nu stea degeaba la scoala,cat e in activitate,si a folosit acest timp in folosul copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hapiness,
n-am nimic cu tine personal, dar mi se pare oribil ca invatatoarea cheama copiii la scoala in vacanta.
pai ce vacanta mai e aia?
intelegeam daca ii chema sa le arate albinele in natura sau daca ii ducea intr-o padure si le arata plante, flori, gindaci, dar asa ...
Matei intra in cls I acum si daca o vad pe invatatoare cu idei din astea il mut pur si simplu.

acu stau si ma gindeesc ... daca unii copii nu au avut cum sa se duca deloc - ce se intimpla in cls a II-a cu ei?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput