Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Invatatoarea la care l-am inscris are ore after-school(va merge la scoala din 2011).Este bine sa-l las la after school?Va avea timp invatatoarea sa se ocupe de toti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Mi-am amintit si eu ca invatatoarea mi-a spus ca ea mai sta vinerea cate o ora in plus pentru a lucra cu copiii care doresc performanta (concursuri ) si cu cei care au ramas in urma si nu par a asimila materia. Credeti ca asta e de bine? Mie asa imi pare.

Si eu sper sa nu le dea sa lucreze exagerat din nspe mii de culegeri . Eu timp sa stau ore langa ea nu am, iar Maria rabdare nici atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Imediat dupa ce am scris mesajul, am primit un telefon de la d-na invatatoare: joi avem sedinta. Am emotii mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu stiu daca bine cu after sau fara ... noi n-avem.

La noi ca la Filofteia, teme putine dar daca nu faci extra sanse mari sa ramana in urma sau sa treaca cu lucruri neintelese.
Nu stiu daca lucreaza toti in plus (la unii stiu sigur ca da, la altii n-am habar).
Eu totusi prefer asa decat teme multe. Macar lucram strict unde are nevoie, nu la tot si toate, fara sens.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Iahmi .. pai mai are 1 an panala scoala, nu? Nici fi-mea nu stia nici sa scrie nici sa citeasca nici ... nimic cand a terminat grupa mare. Ma rog, la noi era si alta problema, ca ea si refuza sa raspunda la intrebari, zicea ca "sunt proasta" si "nu inteleg" si "nu stiu" si etc ... Ma rog, am schimbat gradi si intr-un an ... alt copil. Nu mai era chiar asa timida si sensibila, a invatat sa scrie si sa citeasca ... E mult timp 1 an, invata multe ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

iahim, nu stiu care este tematica primului semestru.... sant oarecum linistita pentru ca educatoarea ne-a spus ca ei sant la un nivel OK pentru a face fata in clasa I-a.

De altfel, sant in aceeiasi situatie ca si tine, am trecut de 40 de ani, nu am nici prea mult timp la dispozitie si nici cu rabdarea nu stau prea bine.
Iar fi-miu este un puturos si negociaza totul la sange ca sa iasa el in avantaj... nu stiu cu cine seamana, eu nu eram asa si nici sotzul

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iahim

Invatatoarea la care l-am inscris are ore after-school(va merge la scoala din 2011).....

Noi vom fi colege de baricada...incepand cu 2011.
Urmaresc zilnic subiectul, de zici ca mai are cupilu' 3 zile si incepe scoala.
Al meu nu stie sa citeasca insa stie literele,stie sa desparta in silabe, cu ce litera incepe cuvantul...mai stie asa, la nivel de gradi, eu zic unul tu zici multe (singular - plural), eu zic mic tu zici mare,...opusele.Au facut exercitii grafice anul trecut la gradi, si le scria destul de bine. La mate stie cifrele, stie sa numere pana la ...habar n-am, dar a prins logica. Adunari pana in 10, chiar si cu trecere peste ordin - ce stie de la Tabinet, plus astea haioase gen 10 cu 10, 20 cu 20...100 cu 100. Cu scaderea mai scartaie...De descompus am vazut ca au facut ceva la gradi, probabil vor aprofunda in anul pregatitor.
Cat despre citit, ma gandesc eu, 1 an inseamna destul de mult, cu siguranta va progresa si la acest capitol. E un copil tare bun. Incercam sa ne bucuram de copilarie, de vacanta, il plimbam cu noi pe unde si cand putem, face sport - tenis - de aproape un an de zile... se uita insa si la Minimax. Eu cred ca echilibrul e cheia succesului!

Insa ce teme vad eu pe aici, pt vacanta...cu siguranta eu nu il voi pune sa faca. Si eu aveam teme de vacanta in scoala, uneori multe, alteori putine...n-am patit niciodata nimic pt o tema (de vacanta) nefacuta...asa cum nici ei nu vor pati. Daca au probleme, goluri...daca sunt parti ale materiei pe care nu le stapanesc, inteleg sa lucreze...insa asa, cu totii la gramada, in niciun caz. Uneori, ma gandesc, refuzul copiilor de a citi, vine si din cititul asta impus chiar in vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Da,Anka,asa se pare...Eu abia acum am inceput sa citesc subiectele despre scoala...Cert este ca fii-miu nu prea a frecventat gradinita,a mers de 2-3 ori pe saptamana cu o pauza mare di nov pana in martie(motive de boala).

Multumesc fetelor pentru incurajari!

Noi mai avem o problema pe care am neglijat-o,fii-miu este dislalic in sensul ca nici pana la 6 ani nu-l pronunuta pe "R".Trebuie neaparat sa merg cu el la logoped.

Oricum,incepand de azi stau pe aproape!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

eu n-am primit raspuns la mail-ul cu hartia pt wc, voi?
Cornelia, pai mai e 1 luna pana la inceperea scolii....noi am avut a 3-a intalnire cu doamna, din care una cu copii, la proba pentru uniforma.
Eu vad binevenite sedintele inainte de inceperea scolii. Am cotizat pentru caietele speciale, am luat lista de rechizite, am discutat un pic despre emotiile noastre si ale copiilor.

Ca activitati de vara noi facem Integrame, teste de matematica de pe net cu adunari scaderi pana la 10. Cu stiloul nu prea scrie, nu o fortez, prefera creionul.

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Doamne,imi amintesc ce emotii aveam si eu anul trecut pe vremea asta...Acum sunt absolut convinsa ca trebuie sa stie copilul cat mai mult din ce face la scoala,pentru a-i fi mai usor.De altfel,ei au lucrat cu doamna la scoala,in vacanta,2 ore pe zi,din materia clasei a II a,si cred ca le va prinde tare bine.Daca ati sti ce fise si ce teste dadea fiica-mea in clasa I nu v-ati mai teme ca se plictisesc daca stiu sa citeasca...

Mergi la inceput