BRAVO Rodyka ! delfinasi iulie-august 2010 (139)
Raspunsuri - Pagina 4
racusor2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 sa dau si eu cu subsemnatul la saltea: 10 cm grosime. racusoru' eu recunosc ca m-ai cam speriat cu biberoanele astea de la Regina Maria...si nu nu a fost la tine cu caz special. Cand am fost sa semnez contractul la neonato , asistentele tocmai pregateau 2 biberoane..bebelusii nici nu facusera ochi si se si pregateau sa ii indoape. Normal sa doarma la loc si sa stea ele linistite. Recunosc ca eu in prostia mea, ca nu ii pot spune altfel ii judecam pe astia de la Municipal ca nu lasau cu biberon si umblau cu o cratita cu lapte si le dadea cu lingurita lapte sau glucoza. Dar aveau mare dreptate. Si acolo erau cezariene le dadea cu lingurita sau seringa daca dupa ce sugeau tot plangeau de foame. Eu una o sa incerc sa fiu destul de ferma cand discut cu neonatologul..is de acord sa ii dea un singur biberon de lapte dupa nastere daca are cumva hipoglicemie. Atunci da...e indicat...altfel nici sa nu aud. Sa invete sa dea cu lingura sau seringa daca tot stiu sa ia atatia bani. Eu de fel is foarte obiectiva....si dupa ce nasc o sa vin si o sa punctez clar avantajele si dezavantajele de acolo. La tine...chiar au facut toti banii cu monitorizarea si restul...ii poti ierta. Insa...fac o mare greseala cu biberoanele astea... Larisa 35+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006) AMR 4+ saptamani pana la http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/ |
da, larisa ai dreptate...si inchipuie-ti ca asta mi-a spus doctorul meu, care e directorul maternitatii...deci realizeaza ca e o problema..dar sa stii ca la bebelusii la care mamicile au zis clar ca nu vor sa primeasca biberon nu au primit...
doar ca pe colega mea au convins-o pana la urma ca din cauza icterului sta la raze si se deshidrateaza si trebuie sa ii mai dea cate un biberon...daca esti ferma nu cred ca o sa ii dea micutului Nectarie...
mami de brotacel Andrei Ioan
Dragaica spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui puiutz_mic
Uite ce am gasit pe net, poate te ajuta: Simptomele unui fals travaliu constau in dureri abdominale joase, contractii care apar la intervale neregulate de timp, care nu cresc in frecventa si intensitate si care se domolesc cand mergi sau iti schimbi pozitia. De asemenea, in timpul acestor contractii de fals travaliu, bebelusul isi intensifica miscarile. Contrar acestor simptome, in timpul travaliului adevarat, se rup membranele si pierzi lichidul amniotic (nu este obligatoriu), contractiile se intensifica in timpul activitatii tale si devin din ce in ce mai frecvente si mai dureroase. Durerea este localizata lombar, eventual cu iradiere in zona genitala si pot fi acompaniate si de diaree. Elena 32+ cu un cuminte AMR 8 saptamani si ne intalnim cu Bebitza RADU STEFAN |
Cred ca e mai mult prima varianta.
Contractiile nu s-au intensificat iar durerea m-a lasat .
Multumesc
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 31+ de Tudor Sébastian si Félix Alexandru
AMR 5 + saptamani de stat la caldurica, Doamne ajuta.
racusor2010 spune:
ma gandeam acum ca o sa imi fie dor sa merg la control la dr meu ne-am cam tot vazut la 2 saptamani toata sarcina, e un doctor exceptional si am avut mereu deplina incredere in el...daca voiam sa fac ceva si nu eram sigura il sunam si ma linisteam rapid...
gata, sa faca sotul dus si sa mai tragem un pui de somn...in seara asta pe la 8 i-am dat copilului sa suga, dar intr-o ora se trezise de foame si trebuia sa ii facem baita, sotul era plecat..l-am mangaiat, i-am povestit..nu voiam sa ii dau de papa ca iar faceam baita la 12 noaptea...noroc ca a venit repede sotul, am bagat repede baita (in chiuveta inca ) si papa...i-am dat bibe acum seara ca eu am mai putin lapte..
maine mai comand pe net more milk plus tot niste chestii naturiste...
sa nu va suparati pe mine, dar am o singura problema cu toata chestia asta cu naturistele...pe toate scrie ca stimuleaza apetitul...ok, si asa nu prea mananc, dar pediatra cica vrea sa ma bage la regim pentru lactatie ...eu am vazut-o pe colega mea ca s-a ingrasat mult sub acelasi tratament, eu sincer nu prea as vrea plus ca eu de felul meu nu pot manca prea mult, mananc putin si des, sper sa nu ma puna acum sa bag cu forta in mine, sa mi se faca rau...miercuri va fi o zi grea
noapte buna delfinariu si proasptete mamici de delfinasi
maya da, racusoru meu calator a vrut sa fie gemeni eu nu le am cu zodiile, dar speram sa fie racusor ca bunicu si speram sa se nasca de ziua lui, adica pe 27 iunie..dar o fi bine si gemeni, fratele meu e gemeni...
ingerasul meu scoate niste sunete cand doarme, mor de ras...viseaza, nu stiu ce face...si se intinde, casca, ca un omulet...si cand zambeste si rade te topesti dupa el...nu stiam ca un copil zambeste asa de devreme
larissa_79 spune:
racusoru', daca asta o fi problema...adica alimentatia...pentru laptele lui bebe faci...oricum tu esti slabuta de fel. Trebuie sa incerci orice...asa o sa ai inima impacata. Si dupa ce vine lapticul si bebe papa f bine san stii cum slabesti...se topesc kg vazand cu ochii. Probabil ca la inceput ca sa ia laptele avant...trebuie sa mananci mai bine...daca la colega ta a dat rezultate...poti incerca si tu...adica na as incerca eu care am 77 de kg. deja...in caz ca va fi nevoie.
Oricum esti de admirat pentru modul in care lupti pentru laptele lui bebe si toate fetele au numai de invatat din experienta ta!
Larisa 35+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 4+
saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
CD27 spune:
eu nu stiu ce si cum cu alaptarea, nu am alaptat deloc, dar la odiseea trecuta erau multe fete cu experienta si din cate vorbeau ele, regimul nu prea are a face, trebuie sa ai un regim alimentar echilibrat, cu multe lichide, ceaiuri speciale pt alaptare, in rest nu stiu sa fi avut ele regim strict, la inceput se testeaza diverse alimente sa vezi daca e ceva ce-i face rau lui bb la burtica, cu timpul ajungi sa stii ce poti manca
exista forum unde puteti afla multe lucruri si mai e un site: naste cum simti, acolo o gasiti pe Irina care e consultant in alaptare, in caz ca aveti nevoie (http: //www.nastecumsimti.org/2010/01/15/grup-de-sprijin-si-incurajare-pentru-alaptare/)
eu nu am nimic pregatit in sensul asta, as vrea sa alaptez, logic, cunosc toate avantajele dar, pe de alta parte, stiu ca primul copil n-a beneficiat si...pe undeva nu e corect, dar va fi cum va vrea D-zeu, daca va fi lapte bebe va bea daca nu...bibe (pe care nici nu le-am cumparat, mai am unele chinuite de la asta mare, in caz de nevoie)
la medlife nu stiu cum se procedeaza, dar tinand cont ca dupa cezariana se sta la terapie intensiva o zi, fara bb...cred ca le da bibe totusi, desi ei sunt micuti si papa putin, n-ar fi chiar chinul de pe lume sa dea cu lingurita
puiutz_mic spune:
Dragaica, ma bucur ca te simti mai bine!
Elena 32+ cu un cuminte
AMR 8 saptamani si ne intalnim cu Bebitza RADU STEFAN
puiutz_mic spune:
Noapte buna, burtici si mamici!
Elena 32+ cu un cuminte
AMR 8 saptamani si ne intalnim cu Bebitza RADU STEFAN
aelita spune:
RODICA ce frumoasa e Isabella !! Felicitari ! recuperare rapida !!
RACUSOR of,e asa greu la inceput...
CD ma bucur ca sunteti bine!
PUIUT si mie mi se intareste burta ,de toata sarcina,de multe ori pe zi,eu m-am obisnuit ca si la celelalte sarcini am avut,si nu au fost probleme.acu,nu stiu daca o fi si la tine acelasi lucru..
nu am luat niciodata nimic,au fost contractii normale la mine.
cu ambii am intarziat peste 40,si eu la prima ma asteptam sa nasc devreme din cauza contractiilor.
LARISSA de acord cu tine ca ar trebui sa le dea cu seringa lapticul.
chiar nu stiu aici cum le-o da,cred ca tot cu biberonul,le e mai comod.cu seringa ar intarzia ele prea mult dupa fiecare bebe,cred.
CARLA uf,ce bine ca vii acasa !!
PUIUT MIC eu am trei facuti dupa 34 ai tai naturali,fara nici o problema,cu 3 ecografii pe sarcina.stai linistita.aici e ceva normal sa nasti dupa 35.si la 40 tot natural te baga,cezariana se face doar de urgenta,tratamente nu se fac niciodata din cauza varstei,doar daca ecograful spune ceva...ca doar nu avem 80 de ani cu scleroza in placi.
Nu mai zic ca se face viata normala,se alearga,se munceste,se calatoreste,condus,etc.ei,pe vremuri ,in Ro,cum era ceva f rar sa faci peste 30 ,si chiar o rusine sa faci peste 40,se considera ca nu ies copiii normali...acum s-a mai schimbat mentalitatea,au vazut ca in alte tari varsta a inaintat foarte tare,ca astea sunt vremurile...
DRAGAICA stai linistita acolo,ca trebuie sa mai treaca ceva saptamani!
a fost doar o contractie,sper sa nu mai vina niciuna !
31+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
laurika1982 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui puiutz_mic
Da, si eu am aceeasi problema, nu prea mai pot sa merg mult, nici sa stau in picioare, dar macar tu ai 2 bebelusi. Eu doar unul si il simt atat de greu, vorba ta, simt ca iese... Ma gandesc ca poate daca eram mai tanara cu ceva ani, imi era mai usor... Asta e... m-am apucat de facut copii la 34 de ani.. si cand ma gandesc ca mai vreau unul Elena 32+ cu un cuminte AMR 8 saptamani si ne intalnim cu Bebitza RADU STEFAN |
Neata fetele!!
Cine a zis ca esti batrana???Bataita iei...cum sa gandesti asa...
Am vazut ca s-a deschis odiseea de martie aprilie 2011...cum trece timpul, mai fetelor..noi mai avem putin putin si ne tinem minunile in brate..am asa emotii sa-mi vad bebelacul..
Laura 34+ cu
AMR 5+ pana la Marea Intalnire
Mai e putin si o sa fiu
racusor2010 spune:
neata delfinariu
in dimineata asta delfinasul meu e tare lenes pentru ca aseara dupa baita i-am dat bibe, m-am trezit noaptea sa pun pompita, ca ma dureau sanii, si am scos 60 ml pe care i-am dat dimineata pe la 5...acum se trezise de foame, dar cand sa il pun la san a adormit in 5 minute...il mai las, sa vedem cand plange iar de foame
sper sa se trezeasca sa pape bine, ca pe la 10 si un sfert trebuie sa plecam spre CMU, la controlul de 2 saptamani....si daca papa ca acum 10 ml de laptic, o sa fie cam greu drumul