BV Giorgia,roxanici!Hai Eladea ! mai-iun2010(98)
Raspunsuri - Pagina 11
mamanati spune:
Buna fetelor,
N-am apucat sa citesc din urma de cand am scris ultima data. Azi am fost cu sanul la fizeo-proceduri. Pana acum eram cu mulsul, si n-a ajutat. Am crezut ca lesin de durere. Tre sa mai merg vreo 3 zile, sper sa ma fac bine. dar deja nu mai suport nici o durere!
Nu mai pot. Incerc sa mai dorm si ziua cat pot. Am fost si la controlul de dupa nastere. Mai am inca niste cheaguri!
Sunt cu punga de medicamente dupa mine. Fetita e o dulceata - recuperarea mea nasoala!
FELICITARI FETELOR CARE AU NASCUT!!!
Nu va suparati ca intru doar cu mesajul asta, adr nu am stare de nimic.
Pe langa toate am mai ramas si fara carutul comanadat pe net, cica s-a terminat din stock. maine tre sa fac o comanda noua si iar tre sa astept vreo 2 sapt.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mandra mamica de 2 comori
Emilia-Beatrice si
Camelia-Nicole
Ramona80 spune:
Buna fetele! Multumesc din suflet pentru incurajari.
Revin si eu cu stiri despre nastere, ca la inainte cu o zi de internare am fost atat de ametita
incat am uitat sa iau vreun nr de telefon ca sa anunt.
Deci, pe 16.06 la ora 13.05, s-a nascut Bogdan Andrei, 3.3kg, 51 cm, Apgar 9, ca la noi nu se da 10 la nasterea prin cezariana.
S-a nascut in ziua in care m-am internat, pentru ca incepusem sa am contractii, si desi nu dureau, dr a hotarat sa nu mai amanam, pana a doua zi.
Suntem bine amandoi, recuperarea dupa ceza a fost mult usoara decat data trecuta. Problema e ca eu nu prea am lapte sa-l satur si asta ma mahneste foarte mult. Plus ca in maternitate am stat la rooming in si am tras o sperietura groaznica, cand intr-o noapte, dupa ce l-am alaptat cam 1h jumate, a vomitat sange si apoi tot lapticul amestecat cu sange. Era de la ranile mele de la sani, cu care si acum ma chinui. A trebuit sa incetez alaptarea vreo 2 zile, iar acum lapticul nu mai e suficient 
Nu stiu ce sa mai fac. Beau ceai pt lactatie si iau galafor dar nu sunt schimbari mai deloc.
Mamica fericita a lui Victor Stefan
din 04 iunie 2008 si
+38 Bogdan Andrei
Madamar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui veronicach despre alaptat: daca bebe nu se satura dintr-un san, sau mi se pare mie golit il mut la celalalt in principiu nu il las mai mult de 10-15 minute la un san; oricum el se satura repede, nu dureaza atat alaptatul,(cat sunt mai mici dureaza mai mult caci nu sug eficient) pentru a evita ragadele nu trebuie tinut mai mult de 20 de minute la un san dar trebuie sa eviti sa il muti prea devreme pentru ca laptele ce tine de foame este la sfarsit(la golirea sanului) de asemenea alternez sanii, daca la o masa a mancat doar din sanul drept sau mai mult din el, la urmatoarea incep cu sanul stang si noi dormim cu el in pat, din prima zi... cand scanceste si nu ii e foame ii dau suzi. eu il tin in pat cu noi pentru ca asa ma pot odihni; daca m-as intinde la patut de fiecare data cand scanceste as fi si daca nu il pot linisti nici cu suzi il pun pe pieptul meu, cu fata in sus si adormim asalegat de displazia de sold din cate am citit displazia de sold este in mica masura influentata de actiunile mecanice din timpul nasterii, deci da trebuie facut controlul(dar ma gandesc ca iti va spune si medicul copilasului) sunt insa niste semne pe care le pot observa si parintii" lungimea picioruselor este inegala, pliuri sunt asimetrice in zona feselor ori daca miscarea coapselor este ingreunata sau se aude un clic" http://www.benessere.ro/Copilul-Tau/851/Displazia-de-sold.html mamica fericita de cuminte Matei Sebastian10.05.2010 |
Cam la fel facem si noi,in legatura cu alternarea insa la noi suptul dureaza mult mai mult din cauza de lene... SI nu se linisteste daca nu il las sa molfaie... offf... asa incintata sunt ca il pot alapta, dar atita durere imi produce! Aseara, cel putin alaptatul la sinul sting m=a facut sa pling pe toata perioada alaptarii...
Despre displazie: cred ca ar fi trebuit, in modul cel mai corect, sa ne indice la externare, nu? Dar cum traim in Romania...
Marlena (Mary) mamica lui
Tudor Mateo
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Madamar spune:
| citat din mesajul lui arturicii Mary, alapteaza mai cum ti-e bine tie; eu asa fac; habar nu am care a fost ultimul; fac urgent inainte de a-i da sa manance o "evaluare" empirica si ii dau primul pe cel ce imi pare mai greu despre minute iar nu stiu; pana nu mai vrea din el; apoi scoate sau nu aerul si daca mai vrea schimbam sursa ![]() Ioana, Philip, Yann, Sabina |
EU ma pling de durata... care-mi produce cred aceste ragade. Sa pling minute in sir... nu e o solutie. Ma ia cu frison si durere de ma apuca parca sa fac pi... asa doare de rau. AM luat ieri alte protectii, de la Avent - care-s mai mici si nu ii prea plac micului print... ca cele de la Chicco erau mai tari, aveau rizuri, pe care a invatat el sa le molfaie...
Deci la mine suferinta e cu tot cu protectii...

Tudor Mateo
Madamar spune:
| citat din mesajul lui arturicii hello am facut si noi testul la audiologie si e ok totul; Tatyana, la noi nu a fost nici o problema cu cerceii; insa cred ca daca o sa cureti des cu spirt o sa ii treaca; numa sa nu scoti cerceii ca in 24 de ore se inchide gaura; banuiesc ca i-ai pus de aur deci nu ar trebui sa fie vreo problema majora ![]() Mary pe noi nu ne-au trimis la echo; a verificat neonatoloaga si ulterior pediatra Hai Teo!Baietii au terminat azi scoala asa ca e rost de party! Ioana, Philip, Yann, Sabina |
Asa spuneam si eu mai sus, era de datoria lor sa ne sesizeze asta, la nastere, daca aveau vreo suspiciune... cit desprre audiometrie, va mai povestesc o minune alta data... FELICITARI ca v-a iesit bine!
Tudor Mateo
Alinutzaa spune:
Salutare dragutelor
Teuta, Tigruta, Ck Felicitari dragi mamici!!!!
Cu cititul eu sunt cam la zi, dar greu greu de tot sa apuc sa mai si scriu. Intre Antonia care imi ocupa mult timp si Tudor care imi ocupa si mai mult timp, intre un pampers si o criza de gelozie a celui mare....abia mai am timp si de mine.
alesicoo cred ca tu intrebai la un moment dat de sling sau alta metoda de purtare a lui bebe. Noi avem wrap, ne impacam super bine cu el. Si eu, dar si bubulina ca asa tare ce ii place sa stea lipita de mine...de adoarme aproape instant cand o pun in el. Uite aici si aici
Despre cercelusi - Antonia a capatat gaurile in urechi in maternitate, acolo i-am pus niste cercelusi medicinali (pe care ii aveau in maternitate), iar doua saptamani mai tarziu am pus noi altii. Fata mea nu a avut nici un fel de problema, a reactionat super bine, nici o cojita, nici o supuratie, nimic nimic.
Despre vaccinuri - la Tudor am mers pe schema cu Pentaxim. La 2 luni am facut Pentaxim, la 4 Pentaxim si Engerix (asta e pentru hepatita), la 6 iar Pentaxim si la 1 an Pentaxim si Engerix. (sper ca mi=am adus bine aminte si ca nu insir prostii pe aici). Noi am mai facut si ROR-ul, dar pe asta nu l-am cumparat ci l-am facut pe cel pe care l-a avut medicul de familie. Dintre vaccinurile suplimentare nu am facut nimic. Deci doar schema obligatorie.
Tudor a reactionat super bine, nu a facut niciodata febra sau o alta reactie post-vaccin. Si Antonia va merge pe aceeasi schema.
mamanati imi pare tare tare rau ca ai o recuperare asa grea si ca treci prin momente asa dificile.
Capul sus, or sa treaca toate.
Despre durerile in timpul actului sexual - dupa nastere, datorita si hormonilor pe care corpul ii secreta pentru a sustine lactatia, vaginul este mai uscat decat de obicei (adica fata de cum era inainte de nastere). Sfatul meu este sa folositi un lubrifiant - la farmacie se gasesc lubrifiante pe baza de apa. Uscaciunea vaginului este una din cauza disconfortului/durerii din timpul actului sexual. Si da, la inceput, primele dati este mai dureros, cu timpul trece.
Despre vomitat la bebelusi - vomitat este atunci cand arunca laptelui in jet, in cantitate mare. Eu am experienta asta de la Tudor care a fost alimentat mixt. Si vomita bietul copil dupa fiecare masa, in jet, de murdarea tot tot tot - si pe el, si pe mine, si pe parchet ajungea. Am decis sa ii schimb formula de lapte si dupa ce am facut chestia asta s-a oprit si vomitatul copilului.
Daca vreti sa ne vedeti, noi avem pozici noi aici.
Si nu mai stiu ce am citit si ce am mai vrut sa spun, dar oricum nu mai conteaza ca s-a trezit printesa si ma cheama la ea.
Pup
Alina
Madamar spune:
| citat din mesajul lui taty_ana sunt tare suparata si necajita, nu stiu ce are bebe ca nu vrea sa-mi manance mai deloc...dupa 4 ore de somn mi-a mancat doar 30 ml dupa care a inceput sa urle din cauza burtii si n-a mai vrut sa manance...dupa alte 4 ore cat credeti ca mi-a mancat?30 ml...si astia mancati asa cate 10 ml cu pauze plimbat,tinut in brate...off ...azi am fost la med de fam ca trebuia sa vb pentru vaccin ca ne apropiem de 2 luni...ea pare sanatoasa,in greutate a luat bine pana acum...sa vedem de acum incolo....poate si faptul ca am trecut pe nan 1 de la prenan desi i-l dau amestecat nu am trecut brusc...in fine...poate ca asimileaza de la somn ca doarme la greu dimineata de la 10 sta treaza vreo 3 ore dupa care somn pana seara cu mici intreruperi,seara mai sta cu ochii beliti pe pereti vreo ora,doua si somn pana dimineata..bine ca cel putin doarme...si mai am o dilema....artu poate ma sfatuiesti tu ca ai experienta...dupa ce mananca, la 2 ore o vad ca cauta cu gurita si e agitata,maraie,plange...eu atunci zic ca-i foame si repede sa-i dau de papa da surpriza e ca sta asa cu bibe in gura il molfaie si inghite 10ml-20 ....credeti ca-i e foame sau sa-i dau suzeta???ca mi-e frica nu cumva sa-i dau suzeta cand ei ii este foame si eu o amagesc... grea meseria de mamica,mai ales cand nu ai experienta...sper sa reusesc candva sa descifrez ce vrea bebele meu....poate cand mi-o spune cu gurita ei fetele |
Hm, si noi avem o problema, numai ca eu nu stiu cind sa il opresc din mincat!!!
Mie mi se pare ca maninca prea mult, ca si timp-am mai spus!
Si noaptea trecuta am avut parte de neliniste! A dormit primele 4 ore din noapte pe burta la tati (la mine nu pot, ca ma dor sinii rau si cind se misca ma atinge peste sfircuri, cu care ink fac topless...) pentru a avea cit de cit un somn continuu!
In rest, somnul lui cam asa e: adoarme, viseaza ceva si tresare, isi da cu miinile peste cap si se trezeste, moment in care isi duce iar miinile la gura! semn clar ca vrea sa manince, nu? Ii dau sa manince, adoarme, si o luam de la capat! Si asta in contextul in care doarme linga noi in pat!
Urmatoarele ore din noapte, adik de la 5 la 7 a stat mama cu el sa ma pot si eu odihni putin - pt ca in timp ce a dormit la tati eu am asteptat sa il vad linistit! ASA DE URITE-S NELINISTILE PESTE NOAPTE! mi se parea ca daca se face ziua sun la pediatru, ca trebuie sa aiba el o suferinta de face asa... insa azi mi s-a parut banala situatia, cum sa o descriu pediatrului??!!! Am renuntat sa mai sun si sper ca in noaptea asta sa nu se repete! E groaznic si pentru el sa vezi ca nu poate sa adoarma nicicum... In brate, cintat, leganat, casca de i se rupe gura si nu prinde pic de somn! De la 7 pina pe la 11 am mai intins noi o partida de somn din care se trezeste tipind... tind sa cred ca e totusi de la colici! VOI CE SPUNETI???
Scuze pentru haotica exprimare insa nu pot da mai mult dupa atita agitatie a lui bebe, care ne tine pe toti in agitatie... Nu stiu ce sa cred si cum sa mai procedez... Sa mai spun ca am continuat cu prostiile? Aseara, pentru ca discutasem cu sotul despre remediul Chamomilla - el il cumparase ieri! Desi o patisem cu primele doua, aseara am incercat si chamomilla, am spus noi ca poate doarme mai bine... dar am tendinta sa cred ca ori i=a destabilizat bietului copil echilibrul ... ori i=a agravat starea, cum spunea Vivela!
VIVELA, DACA CITESTI: cum poate sa ii realizeze unui bebelus tabloul individualizat, ,cita vreme el nu vorbeste, pentru a -i da remediul potrivit?
Oh, as vrea sa va citesc si sa dorm putin.. ca tot e pe "saltea" la tati...
Tudor Mateo
Alinutzaa spune:
Aaaaa, mi-am adus aminte. am vazut stire: Romania a cumparat 1 milion de doza de vaccin BCG care vor fi disponobile in aproximativ 10 zile. nu stiu daca in 10 zile ajung in tara sau in 10 zile ajung in spitale.
Alina
Madamar spune:
| citat din mesajul lui r_ocsy Si acum ... inainte de a citi ceva din urma, sincer nici nu stiu daca o sa reusesc Bine ca s-a potolit. Ajunsesem intr-o stare de epuizare ca atunci cand plangea micuta , plangeam si eu de il innebuneam pe Florin.A fost horror ! De ieri si-a revenit , am dormit si eu in timpul zilei 2 ore si jumatate si mi-am mai revenit ... dar seara tot pic rupta de oboseala . Ma gandeam la mamicile care mai au copii, cum reusiti sa le faceti pe toate ??? Mie mi-e greu cu unul, daca as mai face si mancare ( noroc cu soacra ) cred ca sa fi super zombi. Ma gandeam ca pe la 2 ani sa il proiectam pe urmatorul ... acum am marit intervalul, macar cu Sofia sa ne intelegem cand va fi mai mare ca cu bebelusul , acum stiu cum e! R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 ) |
tresariri, vise nasoale, agitatie din miini si picioare, plins spasmodic, toate la un loc? Daca e asa... e o descriere a altui tauras nascut pe 19:).
Am uitat sa va spun ca simbata a avut parte de primul tort, pentru care nu am energia necesara de a posta acum poze... Of...
Tudor Mateo
Alinutzaa spune:
Despre remediile homeopate - ele se dau individualizat!!!! Chiar si remediile pentru colici.
Pentru ca in recomandarea unui remediu pentru colici se tine cont de (si aici dau doar cateva exemple) - daca in criza de colici copilul plange si se arcuieste de spate, daca se linisteste atunci cand este luat in brate, daca se linisteste ca reactie la caldura, cand apare criza de colici (dimineata, seara, etc). Plus ca in tot tabloul asta intra in discutie si starea mamei - daca este depresiva, anxioasa, cum reactioneaza la crizele de colici, etc etc etc Si asta pentru ca, asa cum va spunea si arturicii
starea mamei se transmite si copilului. Mai ales la mamele care alapteaza.
Astfel ca pentru colici, un copil poate sa primeasca chamomilla de exemplu, in timp ce alt copil sa primeasca nux vomica. (din nou au fost doar niste exemple). Doua remedii complet diferite pentru aceeasi problema, colicii, dar cu manifestari usor diferite.
Alina

Hai Teo!