avort sau nu?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Mama mea a ramas insarcinata cu fratele meu cand eu aveam 5 luni.Dupa nasterea lui,la 1 an,a ramas din nou insarcinata si a ´facut avort,nu stiu cum,stiu ca era pe vremea lui Ceausescu,deci ilegal.Peste ani,cand eram noi marisori,am aflat,nu mai stiu cum despre fratiorul/surioara ce nu s-a mai nascut.Tin minte ca amandoi am condamnat-o pe mama,degeaba a incercat ea sa ne explice,noi,niste copii pe vremea aia,n-am fost de acord.Vreau sa spun ca mama regreta si acum la mai bine de 20 de ani gestul de atunci.La 40 de ani a facut al 3-lea copil,poate o sa o judecati,noi ne bucuram si il iubim mult pe fratiorul nostru care acum are 6 ani.
Ce vreau sa spun este ca desi nu am trecut prin asta stiu ca un avort lasa urme la unele femei.Mai stiu si femei care au uitat numarul avorturilor si povestesc despre asta cu zambetul pe buze.
Oana,multa sanatate si ai incredere in Dumnezeu,caci El te va ajuta
Departe de mine sa judec pe cineva,eu mi-am spus doar parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Unii dintre noi considera ca Oana, cerand un sfat pe aici, ar trebui sa ia in considerare toate aspectele, inclusiv posibilitatea de a purta in pantec o fetita. Nu inteleg de ce anume ti se pare tie ca noi ar trebui sa ne abtinem de la a da sfaturi numai pentru ca restul, cele care empatizeaza cu ideea ce a se avorta un copil din considerente financiare, sa-si poata spune parerile.

Si care ar fi relevanta aspectului pe care il subliniezi tu? Recunosc ca sunt o profana, nu stiu ce spune dumnezeul vostru, a ucide un baiat e o crima mai mica decat a ucide o fata? Sau depinde ce ai deja acasa?

Tu chiar vrei un raspuns la o astfel de...intrebare? Nu de alta, dar nu are nici o legatura nici cu aspectul, nici cu relevanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Unii dintre noi considera ca Oana, cerand un sfat pe aici, ar trebui sa ia in considerare toate aspectele, inclusiv posibilitatea de a purta in pantec o fetita. Nu inteleg de ce anume ti se pare tie ca noi ar trebui sa ne abtinem de la a da sfaturi numai pentru ca restul, cele care empatizeaza cu ideea ce a se avorta un copil din considerente financiare, sa-si poata spune parerile.

Si care ar fi relevanta aspectului pe care il subliniezi tu? Recunosc ca sunt o profana, nu stiu ce spune dumnezeul vostru, a ucide un baiat e o crima mai mica decat a ucide o fata? Sau depinde ce ai deja acasa?

Tu chiar vrei un raspuns la o astfel de...intrebare? Nu de alta, dar nu are nici o legatura nici cu aspectul, nici cu relevanta...

Nu, imi este suficient ca ai citit-o si poate ai sa reflectezi un pic si ai sa gasesti un raspuns pentru tine. Eu una am deja o parere formata vis a vis de acest aspect.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Marilena, unei mame cu 2 baieti, aflata intr-o situatie dificila, nu i se da sfaturi de genul fa-l si pe al treilea ca poate e fetita. Asta e cel mai absurd sfat posibil. Indiferent ca e fetita sau baiat, ei tot greu ii va fi cu 3 copii. Degeaba incercati voi sa o mintiti cu vorbe dulci, desprinse din povesti.

Dar , daca sunt gemeni, sau tripleti, v-ati gandit? Fata asta mai are 2 copii, nu e vorba de primul, asa ar fi putut sa-si ia de la gura ei si sa-i dea copilului. Cand esti la primul copil poti face toate sacrificile din lume pt a-i fi bine, dar cand de tine depind deja inca 2 copii atunci nu mai e asa simplu. Trebuie sa faci totul prin prisma lor, pt a avea ei totul. Nu poti sacrifica binele unui copil pentru binele altui copil. Nu poti! Asta e clar.
_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

Claudia, eu nu vad astfel sacrificiul, nu cred ca as pune problema ca sacrific binele unui copil oferindu-i frati. Nu vad nimic bun sau corect in a sacrifica vietile tuturor copiilor care mai apar in casnicia mea si sa spun apoi ca fac asta pentru bunastarea copiilor pe care ii am deja. Din punctul meu de vedere motivatia cu bunastarea copiilor nu poate justifica avortul. Personal, nu as putea ucide un copil gandind ca o fac spre binele celorlalti frati care sunt egali cu el, mai ales ca nu stii niciodata ce rezerva viitorul si binele despre care vorbesti nu este unul palpabil pana cand nu se intampla efectiv. Este strict parerea mea, raportata la ceea ce as face eu, chiar nu pot gandi altfel.
Deci chiar nu incerc sa mint pe nimeni cu nimic, nu pot decat sa imi spun parerea sincer si nu mi se pare un lucru lipsit de importanta daca Oanei i s-ar vorbi putin si din perspectiva copilului. Am vazut ca nimeni nu s-a gandit la copil, la ce sex ar putea avea, la posibilitatea de a se naste perfect sanatos, la dreptul lui de a-si cunoaste parintii si fratiorii, etc. Sa spunem doar ca eu mi-am asumat sa aduc putin in discutie faptul ca discutam despre un copil, nu despre o idee. In rest, repet, Oana si sotul ei vor decide pentru ei si copilul lor, nimeni nu poate face asta in locul lor.

Mergi la inceput

Citat:

[/quote]

Nu, imi este suficient ca ai citit-o si poate ai sa reflectezi un pic si ai sa gasesti un raspuns pentru tine. Eu una am deja o parere formata vis a vis de acest aspect.

[/quote]

Nu stiu de ce ai impresia ca am nevoie de raspunsuri, pur si simplu intrebarea ta nu merita un raspuns, ti-am spus, nu are legatura cu ceea ce am spus eu si este o intrebare lipsita de logica pentru oricine, chiar si pentru profani. Daca tu nu ai inteles relevanta sexului copilului e problema ta, iti pot spune doar ca nu are legatura cu avortul (care e crima indiferent de sex) ci cu viata copilului, cu faptul ca poate o fetita ar aduce o imensa fericire unor parinti care au numai baietei.
Poate acum a devenit mai clar si pentru tine ceea ce am vrut sa spun.
Sa nu cadem in penibil divagand in discutii sterile care nu ajuta pe nimeni. Nu mai spun ca nu e cazul sa-ti justific eu tie discutia pe care o port cu altcineva (Oana, care e deschis topicul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Oana , cat timp este de la contactul exual neprotejat?
Du-te si fa-ti la orice laborator de analize beta HCG-ul. Ala este cel mai sigur daca esti insarcinata vei vedea.

Va rog eu terminati cu bau-bau-ul asta cu Dumneze care te pedepsete , tu care ucizi si altele.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

azi am fost la medic sa-mi confirme sarcina si sa vad exact cat am,dar doctorita mi-a spus ca s-ar putea sa nu fie sarcina sa fie doar un chist ovarian .i-am spus ca am facut doua teste si mi-au iesit amandoua pozitive cum se poate?mi-a zis ca poate fi din cauza chistului ca nu se poate pronunta inca si ca ea crede ca 50% e chist ovarian si 50% sarcina ,iar daca sarcina e prea mica nu se vede inca.
acum nu stiu ce poate fi mai rau o sarcina sau un chist
nu stiu cat de grav e acest chist ovarian am auzit multe femei ca au trecut prin asa ceva .
sper ca D-zeu sa nu-mi dea o pedeapsa mai mare si sa ma ierte pt ce am vrut sa fac
cred ca a vrut sa-mi arate ce poate fi cu adevarat grav
asa ca am promis ca daca este copil il voi pastra
a mai trecut cineva prin asa ceva ?se poate ca un test de sarcina sa iasa pozitiv si din alte cauze?

Oana, eu am avut un chist de 4 cm depistat o data cu sarcina. Deci am avut doua surprize o data si le-am dus impreuna timp de 9 luni. Chistul s-a resorbit, sarcina a evoluat cum trebuie, am nascut o fetita de 3.800 care acum are 4 ani. Chisturi nici nu am mai avut de atunci si medicul meu mi-a zis ca se mai intampla sa se produca chisturi ovariene cand sunt dezechilibre hormonale, deseori chiar si luna de luna inainte de menstruatie apar si dispar unele... Stiu ca pe sarcina pot fi probleme doar daca chistul creste concomitent cu sarcina, de aia trebuie tinut sub observatie.
Oricum, la tine e posibil sa nu fie chist, chiar sper. Si tinand cont de testele pozitive, ma bucur de decizia pe care ai luat-o, sa fiti sanatosi si sa fie totul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Oana,neaparat mergi si fa o analiza beta- HCG.
Eu de curand am avut o extrauterina,initial testele aratau k nu e sarcina,dar eu aveam dureri si nu stiam ce am si ce ma doare..Aveam simptome si toata lumea zicea ca-s nebuna si ca mi le induc eu,gandindu-ma mereu la sarcina.La eco nu se vedea nimic si am facut vreo 2 sau 3.In ziua cand am luat si rezultatul de la analiza de sange am mai facut iar un test de sarcina,desi tot facusem..au iesit k e sarcina,ei bine in ziua aia nu stiu cum am ajuns acasa si la spital,caci mi s-a rupt trompa si aveam abdomenul plin de sange.M-au operat de urgenta si mi-au scos trompa.
Si da,desi eu am un copil cu o boala genetica care necesita fff multi bani lunar pt tratament si sansele sa mai am unul la fel sunt destul de mari,eu decisesem ca daca e sarcina o pastrez si fac amniocenteza si vad ce si cum,sperand pana atunci sa fie macar sanatos,chiar daca sincer noi nu ne permitem sub nici o forma un alt copil.Nu zic,sotul era disperat ca ce ne facem,dar eu sunt de parere k decizia asta o iau tot eu.
Insa deciziile astea fiecare le ia pt el,in familie.
PS eu am ramas insarcinata de 3 ori folosind metode contraceptive,din pacate 2 le-am pierdut si una a fost extrauterina.
Multa sanatate si musai mergi si vezi ce si cum,ca si chistul ala ar trebui sa se vada la eco.,daca e sa fie chist.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Bazar general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

nu se vindeca....niciodata!
Mori cu durerea asta, o iei cu tine!

Nu trece cu nimic, nici cu credinta, nici cu terapie, nici cu spovedanie,nici cu medicamente, cu NIMIC!
Se atenueaza durerea, da...dar nu trece!

Daca din partea unor femei care nu pot avea un copil sau nu au facut niciodata un avort pot intelege asemenea amenintari cu bau-bau, din partea ta mi se pare josnic.

Sa-ti fie rusine pentru cuvintele de mai sus, cu atat mai mult cu cat necunoascand imprejurarile,si nici pe mine, nu ai nici un drept sa arunci cu pietre.
Josnica este lipsa ta de respect pentru suferinta unui om care a gresit si sufera cumplit pentru asta.

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu am avut ultima menstruatie cam pe 4 mai dar contactul neprotejat a fost cam acum 2 saptamani ,de regula nu am o menstruatie regulata ,o luna da 1,2 nu etc
ambele teste mi-au iesit pozitive insa a 2-a liniuta nu era rosie ca prima ci un roz dar eram sigura ca sunt insarcinata mai ales ca la al doilea baietel cam tot asa mi-a iesit testul
doctorita mi-a zis ca poate fi chist ,o sarcina mica sau sarcina extrauterina !;ce inseamna aceasta analiza beta- HCG?si unde se face ?este cu plata?si cat de sigur e rezultatul?
eu trebuie sa merg luni din nou la ea(doctorita)dar parca nu mai am rabdare as vrea sa stiu totusi ce este,mai ales ca nu ma simt f bine am senzatia de lesin ,ameteala
in ultimele zile am avut simtome ca:frisoane(senzatie de frig),greata,dureri in zona pelvisului ,si cel mai mult aceasta ameteala care e gen ca si cum as avea o cadere de calciu si care o simt aproape continuu

Mergi la inceput