avort sau nu?
Raspunsuri - Pagina 4
ellej spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
da , se va mai putea uita in ochii copiilor , ai sotului , va face mancare , dragoste , va zambi samd. Te pun in legatura cu niste femei care au facut avort sa vezi bietele de ele cum traiesc. Bla bla bla bla bla , daca n-ai nimic de spus constructiv mai bine nu mai spune . oana a intrat aici sperand la ceva obiectiv si constructiv , iar ceva-ul ala inseamna un singur ucru : ea si sotul ei sunt cei care decid , nu conteaza ce spune religia , medicul sau mai stiu eu cine. Ca la urma urmei nu ii cresti tu copilul si nici nu-i trimiti bani . Trebuie sa analizeze cu calm si sa aiba in vedere toate posibilitatile. Astea cu "sa te uiti in ochii copiilor" sunt replici jenante de indus vina , ma enervez numai cand le citesc. Nu trebuie sa ii dea nimeni in cap acum , e destul ca trece prin situatia asta si nu stie ce sa mai faca. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
Xio, perfect de acord cu tine. Desi nu inteleg de ce cineva ar pune intrebarea asta pe forum; nu e un lucru asupra caruia sa-ti dai cu parerea. Pana la urma suntem toti niste straini, diferiti, fiecare cu alet conceptii si alte probleme si nimeni nu nu se poate pune fix in papucii aluilalt ca sa poata sa-si dea cu presupusul in deplina cunostinta de cauza.
Cand aud ca "daca ai facut avort nu te mai poti uita in ochii copiilor", "daca nu il alaptezi 7 ani o sa iasa cretin", "daca nu stai acasa sa-l cresti pana la patruj' de ani o sa ramana traumatizat" ma intreb in ce secol traim ?
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld tot io imi aduc inca bine aminte, cum stateam rastignita pe masa de la spital (da, rastignita e cel mai potrivit cuvant) si simteam cum se smulge din mine carne....baaaarrrr. cu toata anestezia si calmantele primite. si fatul era mort. priveam tavanul si asteptam sa mor, simteam cum viata se scrurge din mine incet....saptamani la rand nu reuseam sa adorm, nu puteam inchide ochii fara sa vad tavanul acela si sa aud vocea inflexibila a medicului. ce as face eu? as naste copilul si m-as lupta cu toate puterile mele sa-i ofer ce pot, as munci si nu ar suferi nici unul din copii mei. o mama gaseste puterea sa lupte, sa ofere copiilor ei necesarul vietii, oricat de intunecat ar parea viitorul si orizontul vietii. a nu se intelege ca o judec pe Oana sau pe altcineva. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA M-am nascut pentru succes! |
Of Doamne, m-ai impresionat pana la lacrimi
Oana, se "simte" din randurile tale ca nu ti-ai fi abandonat copilul, daca hotarasti sa-l aduci pe lume, il vei iubi nebuneste si da...va veti zbate sa aveti cele necesare ptr 3 copilasi.
Eu mi-as dori sa te ajut cumva, concret, nu doar sa astern cuvinte aici, insa nu pot, nu-mi permit din pacate.
Hainute, un carut, un patut, lucrusoare de astea, se gasesc, sunt sigura, dar un copil creste, si odata cu el si nevoile, si grijile...
sunt cu sufletul alaturi de tine, imi dau seama prin ce treci...iti doresc intelepciune ,D-zeu sa va lumineze mintea...
a...mai vreau sa-ti spun ca eu am doua avorturi, si daca astazi m-as vedea intr-o situatie critica si totusi insarcinata, as pastra copilul, astazi cu sufletul trist, cu mana pe inima iti spun ca nu as mai avorta, sunt in stare de ORICE ptr a-i oferi copilului meu un trai decent.
Si...da, nici eu nu as putea sa stiu ca in aceasta lume copilul meu ii spune altei fiinte...MAMA...
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Darria
b] Am vazut in ce imprejurare ai ramas insarcinata si nu am nimic de spus. [/b] De ce bietul sufletel trebuie sa suporte consecintele greselilor parintilor? De ce sa moara el pt. ca voi nu v-ati protejat si ati vrut placere? Crezi ca dupa avort o sa te poti uita in ochii copilasilor tai? Adica mai bine mort decat sa se bucure de viata langa alti parinti? Crezi ca daca alegi avortul o sa fie bine dupa............? E posibil sa ajungi in situatia de a nu mai gasi liniste toata viata si de acolo vor rezulta alte probleme. Sa nu uitam ca nu avem dreptul sa luam viata altcuiva. Dumnezeu ne da viata. Poate ca e dur mesajul dar nu pot mangaia parinteste pe crestet in aceasta situatie. |
Poftim?Stiai ca pana si prezervativul are un procent de nesiguranta?Prezervativul,da,chestia aia cu care se acopera organul barbatului !Stiai ca pastilele anticonceptionale au un grad si mai ridicat de nesiguranta? Eu am o nepoata de 15 ani care a fost facuta cu foite chinezesti anticonceptionale si cu mama ramasa gravida in a doua zi dupa terminarea ciclului .Eu pe fi-mea am creat-o tot cam asa deci depinde de organismul fiecarei femei (asta referitor la metoda calendaristica ) .Singura metoda 99% cu sanse de oprirea procreeri este legarea trompelor .
Este a doua oara in ani de zile cand sunt de acord cu Xio (si implicit cu Ellej )si chiar ma intreb si eu in ce secol traim de inca se mai induce vina din motive tampite .Si daca naste copilul si se trezeste ca nu are cu ce sa-l hraneasca se va uita in ochii sotului si a celorlalti doi copii cu mai multa fericire decat daca ar avorta?Hai sa fim seriosi !Repet ,imi doresc foarte mult un alt copil,am pierdut o multime de sarcini si mi-a murit un copil si tot n-as putea sa o judec pe Oana pentru ca se gandeste la avort .Nu as putea nici sa o mangai pe cap,parinteste,cum s-a exprimat cineva pentru ca pe mine ma chinuie inca gandul ca poate nu mai sunt in stare sa dau nastere unui alt copil (si nici cu adoptia nu m-am descurcat prea stralucit )insa poate Oana isi cunoaste limitele si stie ca pur si simplu nu ar putea face fata cu 3 copii !Sora-mea nu a fost in stare sa faca fata unui singur copil si apoi la doi copii si a fost tare norocoasa ca a avut-o si o are pe maica-mea! Si vorbesc de sora mea,mama de doi copii,fete de 3 si 15 ani,carne din carnea mea!Poate Oana prefera sa le asigure celor doi copii pe care ii au deja strictul necesar decat sa-l nasca pe al 3 lea si sa-i infometeze pe toti trei .
Nu spun ca Oana va fi super fericita imediat dupa avort ca a scapat de greutate!Ar fi o tampenie sa afirm asta !Va fi greu,va suferi,va simti golul acela care ramane dar cu timpul se va vindeca !Se va vindeca cand isi va auzi ceilalti copii razand .
Si daca se va hotara sa ii dea viata si acestui al treilea micut,va avea tot sprijinul nostru asa cum ar trebui sa-l aiba !Indiferent cat iti va fi de greu,Oana,vom incerca sa te ajutam sa treci si hopul asta !Hainute se vor gasi,jucarii se vor gasi !Da-le-n masa ca se descurca cei din lumea a3a darmite noi!
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
nikole spune:
citat din mesajul lui LauraNicole
!Va fi greu,va suferi,va simti golul acela care ramane dar cu timpul se va vindeca !Se va vindeca cand isi va auzi ceilalti copii razand . ---------------------------------------------- Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914 O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11 |
nu se vindeca....niciodata!
Mori cu durerea asta, o iei cu tine!
Nu trece cu nimic, nici cu credinta, nici cu terapie, nici cu spovedanie,nici cu medicamente, cu NIMIC!
Se atenueaza durerea, da...dar nu trece!
As vrea Oana, ca innainte sa faci o alegere, sa stii asta!
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
RaluKara spune:
citat din mesajul lui LauraNicole
Poftim?Stiai ca pana si prezervativul are un procent de nesiguranta?Prezervativul,da,chestia aia cu care se acopera organul barbatului !Stiai ca pastilele anticonceptionale au un grad si mai ridicat de nesiguranta? Eu am o nepoata de 15 ani care a fost facuta cu foite chinezesti anticonceptionale si cu mama ramasa gravida in a doua zi dupa terminarea ciclului .Eu pe fi-mea am creat-o tot cam asa deci depinde de organismul fiecarei femei (asta referitor la metoda calendaristica ) .Singura metoda 99% cu sanse de oprirea procreeri este legarea trompelor . Este a doua oara in ani de zile cand sunt de acord cu Xio (si implicit cu Ellej )si chiar ma intreb si eu in ce secol traim de inca se mai induce vina din motive tampite .Si daca naste copilul si se trezeste ca nu are cu ce sa-l hraneasca se va uita in ochii sotului si a celorlalti doi copii cu mai multa fericire decat daca ar avorta?Hai sa fim seriosi !Repet ,imi doresc foarte mult un alt copil,am pierdut o multime de sarcini si mi-a murit un copil si tot n-as putea sa o judec pe Oana pentru ca se gandeste la avort .Nu as putea nici sa o mangai pe cap,parinteste,cum s-a exprimat cineva pentru ca pe mine ma chinuie inca gandul ca poate nu mai sunt in stare sa dau nastere unui alt copil (si nici cu adoptia nu m-am descurcat prea stralucit )insa poate Oana isi cunoaste limitele si stie ca pur si simplu nu ar putea face fata cu 3 copii !Sora-mea nu a fost in stare sa faca fata unui singur copil si apoi la doi copii si a fost tare norocoasa ca a avut-o si o are pe maica-mea! Si vorbesc de sora mea,mama de doi copii,fete de 3 si 15 ani,carne din carnea mea!Poate Oana prefera sa le asigure celor doi copii pe care ii au deja strictul necesar decat sa-l nasca pe al 3 lea si sa-i infometeze pe toti trei . Nu spun ca Oana va fi super fericita imediat dupa avort ca a scapat de greutate!Ar fi o tampenie sa afirm asta !Va fi greu,va suferi,va simti golul acela care ramane dar cu timpul se va vindeca !Se va vindeca cand isi va auzi ceilalti copii razand . Si daca se va hotara sa ii dea viata si acestui al treilea micut,va avea tot sprijinul nostru asa cum ar trebui sa-l aiba !Indiferent cat iti va fi de greu,Oana,vom incerca sa te ajutam sa treci si hopul asta !Hainute se vor gasi,jucarii se vor gasi !Da-le-n masa ca se descurca cei din lumea a3a darmite noi! ---------------------------------------------- Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914 O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11 |
sunt complet de acord. am ramas insarcinata luand anticonceptionale(si le-am luat asa cum trebuie, fara sa uit vreo pastila) si uite ca s-a intamplat minunea. deci, nu mai aruncati cu pietre ca vai doamne in 2010 exista metode de contraceptie. in afara de legarea trompelor si vasectomie NIMIC altceva nu e infailibil. pardon, uitasem de sterilitate.
si acuma sa ajung unde voiam.
decizia de a face sau a nu face avort fiecare familie o ia pntru sine, nu ajutam pe nimeni cu nimic aruncand vorbe precum"o crima, nu o sa mai poti sa mai traiesti, te vei cai toata viata" astea sunt vorbe si atat. daca nu ai cum sa ii asiguri un trai decent, un acoperis deasupra capului si ceva de mancare atunci mai bine renunti la idee oricat de dureros ar fi si oricat de mult m0ar acuza oricine ca sunt cruda.
nimeni nu are dreptul sa te judece, esti stapana pe viata ta si pe corpul tau. chiar daca s-a instalat deja aceea viata, in cazul in care orice femeie cu cap ar afla (presupunem de dragul argumentatiei) ca va da nastere unui copil cu malformatii grave, atunci nu cred ca ar sta sa mai puna in balanta nasterea vs avortul.
chiar daca aici nu se aplica situatia nu sunt de acord nici cum ai fost sfatuita sa il faci si dupa aia sa il dai. abia atunci cred eu ca nu ai putea sa mai traiesti linistita toata viata ta pentru ca te-ai gandi in permanenta daca copilul a fost adoptat sau daca zace intr-un orfelinat sau casa de copiii fara ca nimeni sa ii arate o vorba buna, o mangaiere.
e trist ca banii sunt cei care ne motiveaza sa alegem sa facem sau nu un copil dar astea sunt vremurile in care traim. decat sa il ai si sa nu ai cum sa ii dai o bucata de paine....brrrr...mi se ridica parul pe mine la gandul ca voi fi mama si nu stiu daca voi putea sa asigur tot ce e mai bun pentru puiul meu...
sfatul meu e sa te gandesti bine daca totusi va permiteti sau nu, sa comunici deschis cu sotul tau si impreuna sa alegeti ce e mai bine pentru toti 4.
NIMENI nu are dreptul sa te judece daca alegi o intrerupere de sarcina.
nu am dorit sa ofensez pe nimeni prin acest mesaj, daca am facut-o va rog tineti cont ca aceasta este STRICT O PARERE SUBIECTIVA in care nu am vrut sa lezez pe nimeni ci doar sa spun ce cred.
Oana, iti doresc o minte limpede si o inima mare ca sa poti lua cea mai buna decizie.
10s
http://picasaweb.google.com/ianfeb2011/RaluKara# poze
Donia spune:
Eu am fost un copil care n-ar fi trebuit sa se nasca. Am fost "surpriza", neprogramatul, al treilea, in timp ce parintii se chinuiau sa ii creasca pe primii doi.
Au stat si ai mei si s-au gandit daca sa ma lase sa traiesc sau nu, si pana la urma au spus exact asa: "unde cresc doi creste si al treilea". Si am crescut cu dragoste, am fost iubita, pretuita, am o viata frumoasa si ma bucur ca mi-a fost lasata. Nici macar fratii mei nu mi-au reprosat ca parintii le-au luat lor de la gura pentru ca sa am si eu de unde imbuca
si chiar ma intreb si eu in ce secol traim de inca se mai induce vina din motive tampite |
Probabil in epoca de piatra... pentru ca in societatea actuala speram sa existe mai mult respect si simt de responsabilitate pentru o viata.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
corinadana spune:
eeeeeee, alta era situatia cand ai fost conceputa tu Donia! multe femei, cele mai multe femei NU puteau alege nimic...
Presupun ca ai mai mult de 20 de ani...
Eu nici nu stiu de ce Oana a intrebat chestia asta aici pe forum. Ca sa si auda fel de fel?!ce se astepta ea postand intrebarea asta?!
Oana fa i cum TU stii ptr ca doar TU si sotul tau stiti ce aveti acasa.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Marilena12 spune:
Eu cred ca Oana a cerut un sfat aici, pe forum, tocmai pentru ca in sufletul ei stie ce presupune avortul. Asa cum spune, a simtit nevoia sa i se spuna din nou cat de greu este pacatul avortului, cat de mult se chinuie alte femei sa aiba un copil, cat de mari sunt regretele o data ce ti-ai ucis propriul copil...
Oana, te-ai gandit ca poate puiul din burtica este o fetita sanatoasa?
Eu cred ca desi iti este greu sa o iei de la capat cu cresterea altui bebelus, totusi iti doresti acest copil si stii in sufletul tau ca nu e bine sa-l privezi de sansa la viata. Deseori se intampla ca tocmai acesti copii aparuti in momente inoportune, ajung sa fie cei care ofera parintilor cea mai mare iubire, ei ajung prin randuiala lui Dumnezeu sa-si ingrijeasca parintii la batranete, sa le ofere un pahar de apa.
Eu sunt un astfel de copil si intamplator si sotul meu este la fel, ambii am sosit in momente grele in familie, pe mine m-a dorit mama mea dar nu m-a dorit tatal, pe sotul meu l-au dorit toti, mai putin mama. Acum suntem sprijinul fara de care parintii s-ar descurca extrem de greu...Iti doresc putere si sanatate, sa alegi viata si sa va bucurati de cei 3 puiuti!
oanap85 spune:
azi am fost la medic sa-mi confirme sarcina si sa vad exact cat am,dar doctorita mi-a spus ca s-ar putea sa nu fie sarcina sa fie doar un chist ovarian .i-am spus ca am facut doua teste si mi-au iesit amandoua pozitive cum se poate?mi-a zis ca poate fi din cauza chistului ca nu se poate pronunta inca si ca ea crede ca 50% e chist ovarian si 50% sarcina ,iar daca sarcina e prea mica nu se vede inca.
acum nu stiu ce poate fi mai rau o sarcina sau un chist
nu stiu cat de grav e acest chist ovarian am auzit multe femei ca au trecut prin asa ceva .
sper ca D-zeu sa nu-mi dea o pedeapsa mai mare si sa ma ierte pt ce am vrut sa fac
cred ca a vrut sa-mi arate ce poate fi cu adevarat grav
asa ca am promis ca daca este copil il voi pastra
a mai trecut cineva prin asa ceva ?se poate ca un test de sarcina sa iasa pozitiv si din alte cauze?
accept92 spune:
citat din mesajul lui nikole nu se vindeca....niciodata! Mori cu durerea asta, o iei cu tine! Nu trece cu nimic, nici cu credinta, nici cu terapie, nici cu spovedanie,nici cu medicamente, cu NIMIC! Se atenueaza durerea, da...dar nu trece! |
Daca din partea unor femei care nu pot avea un copil sau nu au facut niciodata un avort pot intelege asemenea amenintari cu bau-bau, din partea ta mi se pare josnic.