avort sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Cat de usor este sa dai cu pietre,cat de usor ese sa spui "criminalo" cand iti doresti cu ardoare un copil iar altcineva ar avea si optiunea sa faca un avort!!
La fel ca si Leditia,gandesc ca asemenea decizie se ia in doi,se ia intre sot si sotie,nu intre femei,unele care spera sa aiba copiii lor in viitor,altele care ii au deja,sanatosi ,si altele care din pacate au copii bolnaviori. Fiecare are un punct de vedere diferit ,fiecare ar actiona in mod diferit. Nu toata lumea are aceeasi educatie,aceleasi convingeri. Eu personal,daca m-as simti depasita,asa cum se simte Oanap85 ,as lua hotararea doar cu sotul,care din cate vad eu,o lasa sa hotarasca singura,sau i-a spus sa avorteze,si ea nefiind convinsa spera ca noi sa ii dam solutia salvatoare,sau poate o scuza pentru avort.
Una este sa te simti depasita financiar,si alta este sa nu te mai simti in stare sa mai cresti un suflet chinuit,sa nu crezi ca mai poti avea putere sa mai ingrijesti un copil bolnav.Nu toata lumea se intreaba dupa avort ce culoare ar fi fost ochii copilului daca s-ar fi nascut,sau ce sex ar fi avut. Cand faci un astfel de gest nu stii cum sa nu te mai gandesti,cum sa faci sa nu iti treaca astfel de lucruri prin minte,si cu timpul reusesti. Dar nu mai aruncati cu pietre in cineva care cere ajutor,in cineva care deja se simte vinovat si asteapta sustinere,un sfat,o vorba buna,un umar de plans sau o mana de ajutor.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Si eu imi doresc foarte foarte mult un alt copil si am incercat ani de zile,am pierdut multe sarcini ,nu sunt Pro Avort dar nici n-as putea sa scriu atat de dur unei persoane care se gandeste daca e bine sa faca sau sa nu faca avort !Decat sa-l nasca si pe al 3 lea in conditiile in care nu e sigura de ce le poate oferi celor doi pe care deja ii are ,decat sa-l nasca si sa-l paraseasca mai stiu eu unde (chiar daca il da spre adoptie trebuie sa treaca prin o gramada de cretinitati asa ca cine nu stie cu ce se mananca sa se abtina ),mai bine nu-l face !
Oana,tu si sotul tau stiti cel mai bine ce sunteti in stare ! Acorda-ti un timp de gandire cat sa fie in siguranta orice decizie ve-ti lua !Ce o fi in sufletul tau numai tu stii !
Eu personal nu as putea sa renunt la copil dar...nu ma pot pune in pielea ta!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Si eu imi doresc foarte foarte mult un alt copil si am incercat ani de zile,am pierdut multe sarcini ,nu sunt Pro Avort dar nici n-as putea sa scriu atat de dur unei persoane care se gandeste daca e bine sa faca sau sa nu faca avort !Decat sa-l nasca si pe al 3 lea in conditiile in care nu e sigura de ce le poate oferi celor doi pe care deja ii are ,decat sa-l nasca si sa-l paraseasca mai stiu eu unde (chiar daca il da spre adoptie trebuie sa treaca prin o gramada de cretinitati asa ca cine nu stie cu ce se mananca sa se abtina ),mai bine nu-l face !
Oana,tu si sotul tau stiti cel mai bine ce sunteti in stare ! Acorda-ti un timp de gandire cat sa fie in siguranta orice decizie ve-ti lua !Ce o fi in sufletul tau numai tu stii !
Eu personal nu as putea sa renunt la copil dar...nu ma pot pune in pielea ta!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

pe langa tot ce s-a scris/spus anterior, as vrea sa mai adaug ceva :

ganditi-va ca, daca oana ia decizia de a aduce pe lume acest copil (pentru a-l creste sau pentru a-l da spre adoptie), in conditiile in care au o stare materiala modesta, acest lucru presupune cheltuieli suplimentare inca de pe acum, pentru analize, investigatii, suplimente prenatale, alimentatie sanatoasa, un minim necesar de imbracaminte/incaltaminte daca nu a pastrat ceva de la sarcinile anterioare...

ce face, rupe din putinul pe care il are, de la gura celor 2 copii, pentru al treilea ? daca va fi pusa sa aleaga intre a-si face nu stiu ce analiza importanta pentru sarcina si a plati medicamentele pentru cei 2 copii, ce credeti ca va alege ? orice ar decide, cineva tot va avea de suferit sau ii va fi pusa sanatatea in pericol...

si, sa presupunem ca il va da spre adoptie - cine ii va plati aceste cheltuieli ? viitori parinti adoptivi ? poate sa aleaga ea cine ii va adopta copilul sau decide statul care este familia potrivita ?

oana, stiu ca este foarte greu pentru tine, si ca decizia o vei lua impreuna cu sotul tau, pana la urma e viata voastra, familia voastra, viitorul vostru, voi stiti cel mai bine ce resurse aveti si cat va puteti permite.

chiar daca unele fete au fost mai dure in opinii sau exprimare, tine cont ca aici, in virtual, ne putem da cu parerea in fel si chip, pe cand in viata reala poate nu ne vom intalni niciodata si nu-ti va intinde (poate) nimeni o mana de ajutor...chiar daca sunt mamici foarte sufletiste si active pe forum, la umanitare, nici ele nu-i pot ajuta pe toti cei care au nevoie...

da, ti s-au dat sfaturi, pro si contra, intelepte sau mai dure, dar tu si sotul veti decide in final, nu e treaba noastra sa punem etichete sau stigmate...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

in primulnd va multumesc e bine sa stii ca atunci cand ai nevoie de un sfat il primesti neconditionat
am scris la aceasta rubrica tocmai pt ca sa mi se aminteasca ca "astept un ingeras"sa primesc sfaturile voaste a celor care au copii sau care isi doresc atat de mult unul.
poate ca am nevoie sa fiu ocarata ca sa-mi dau seamaa ce greseala as putea face
sa ma ierte D-zeu ca gandesc astfel dar viata e atat de nedreapta , ca unii sa aiba copii care nu si-i doresc iar altii sa se chinuie pt a avea unul !;
si poate cu sunt egoista dar decat sa-mi abandonez copilul mai bine il avortez,nu as putea suporta sa stiu ca copilul meu e al altcuiva ,sa stiu ca undeva am un copil care numeste pe altcineva mama ,decat sa stiu ca nu-l pot tine langa mine mai bine nu-l am
poate ca multe dintre voi cred ca gandesc egoist ,rau ,dar niciodata nu as face un copil ca apoi sa-l abandonez,niciodata
sa dea D-zeu un copil tuturor celor care isi doresc sa aiba un ingeras ,si nu uitati ca sunt atatia copii abandonati care isi doresc o familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Oana tu faci cum crezi ca e mai bine ,cred ca niciuna dintre decizii nu e usoara ,insa trebuie sa te gandesti pe care dintre ele o vei putea suporta ,ca sa zic asa,eu am ales sa-l am pe Edy,nu e usor,cu trei copii e greu(mai ales in contextul actual) insa mi-ar fi fost mai greu sa avortez avand in vedere cat de mult m-am chinuit s-o am pe Maria ,sa duc la capat sarcina cu Robert,si cat de tare a durut atunci cand am pierdut prima sarcina.
Viata cu 3+1 e grea ,sunt obosita mai mereu,cheltuielile sunt mari insa si multumirile sunt pe masura,am de 4 ori mai multe motive de bucurie zi de zi.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

in primulnd va multumesc e bine sa stii ca atunci cand ai nevoie de un sfat il primesti neconditionat
am scris la aceasta rubrica tocmai pt ca sa mi se aminteasca ca "astept un ingeras"sa primesc sfaturile voaste a celor care au copii sau care isi doresc atat de mult unul.
poate ca am nevoie sa fiu ocarata ca sa-mi dau seamaa ce greseala as putea face
sa ma ierte D-zeu ca gandesc astfel dar viata e atat de nedreapta , ca unii sa aiba copii care nu si-i doresc iar altii sa se chinuie pt a avea unul !;
si poate cu sunt egoista dar decat sa-mi abandonez copilul mai bine il avortez,nu as putea suporta sa stiu ca copilul meu e al altcuiva ,sa stiu ca undeva am un copil care numeste pe altcineva mama ,decat sa stiu ca nu-l pot tine langa mine mai bine nu-l am
poate ca multe dintre voi cred ca gandesc egoist ,rau ,dar niciodata nu as face un copil ca apoi sa-l abandonez,niciodata
sa dea D-zeu un copil tuturor celor care isi doresc sa aiba un ingeras ,si nu uitati ca sunt atatia copii abandonati care isi doresc o familie

eu am o intrebare, ptr tine si pentru alte persoane care vor citi aici.
ai doi copii, sau unul, sau trei....ma rog, dupa caz. daca nu-ti mai doresti alt/alti copii, de ce nu folosesti metode contraceptive? mergi la medic si el iti prescrie ce-i mai potrivit ptr tine.
in anul 2010 mi se pare de neconceput, cu atatea metode contraceptive la indemana sa nu le folosesti.
si, foarte sincer, nu-mi plac subiectele astea....ideea de avort ma ingrozeste. au am trecut prin doua, independent de vointa mea, pierderi de sarcina. daca as putea, as face cumva ca nici o femeie sa nu simta durerile avortului-pierderii sarcinii.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

tot io imi aduc inca bine aminte, cum stateam rastignita pe masa de la spital (da, rastignita e cel mai potrivit cuvant) si simteam cum se smulge din mine carne....baaaarrrr. cu toata anestezia si calmantele primite. si fatul era mort. priveam tavanul si asteptam sa mor, simteam cum viata se scrurge din mine incet....saptamani la rand nu reuseam sa adorm, nu puteam inchide ochii fara sa vad tavanul acela si sa aud vocea inflexibila a medicului.

ce as face eu? as naste copilul si m-as lupta cu toate puterile mele sa-i ofer ce pot, as munci si nu ar suferi nici unul din copii mei. o mama gaseste puterea sa lupte, sa ofere copiilor ei necesarul vietii, oricat de intunecat ar parea viitorul si orizontul vietii.

a nu se intelege ca o judec pe Oana sau pe altcineva.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
poate cu sunt egoista dar decat sa-mi abandonez copilul mai bine il avortez,nu as putea suporta sa stiu ca copilul meu e al altcuiva ,sa stiu ca undeva am un copil care numeste pe altcineva mama ,decat sa stiu ca nu-l pot tine langa mine mai bine nu-l am

Acum e prea tarziu sa gandesti asa, trebuia sa te protejezi si sa nu ajungi in situatia aceasta. Am vazut in ce imprejurare ai ramas insarcinata si nu am nimic de spus.
De ce bietul sufletel trebuie sa suporte consecintele greselilor parintilor? De ce sa moara el pt. ca voi nu v-ati protejat si ati vrut placere? Crezi ca dupa avort o sa te poti uita in ochii copilasilor tai? Adica mai bine mort decat sa se bucure de viata langa alti parinti?
Crezi ca daca alegi avortul o sa fie bine dupa............? E posibil sa ajungi in situatia de a nu mai gasi liniste toata viata si de acolo vor rezulta alte probleme.
Sa nu uitam ca nu avem dreptul sa luam viata altcuiva. Dumnezeu ne da viata.
Poate ca e dur mesajul dar nu pot mangaia parinteste pe crestet in aceasta situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Darria

Citat:
poate cu sunt egoista dar decat sa-mi abandonez copilul mai bine il avortez,nu as putea suporta sa stiu ca copilul meu e al altcuiva ,sa stiu ca undeva am un copil care numeste pe altcineva mama ,decat sa stiu ca nu-l pot tine langa mine mai bine nu-l am

Acum e prea tarziu sa gandesti asa, trebuia sa te protejezi si sa nu ajungi in situatia aceasta. Am vazut in ce imprejurare ai ramas insarcinata si nu am nimic de spus.
De ce bietul sufletel trebuie sa suporte consecintele greselilor parintilor? De ce sa moara el pt. ca voi nu v-ati protejat si ati vrut placere? Crezi ca dupa avort o sa te poti uita in ochii copilasilor tai? Adica mai bine mort decat sa se bucure de viata langa alti parinti?
Crezi ca daca alegi avortul o sa fie bine dupa............? E posibil sa ajungi in situatia de a nu mai gasi liniste toata viata si de acolo vor rezulta alte probleme.
Sa nu uitam ca nu avem dreptul sa luam viata altcuiva. Dumnezeu ne da viata.
Poate ca e dur mesajul dar nu pot mangaia parinteste pe crestet in aceasta situatie.

da , se va mai putea uita in ochii copiilor , ai sotului , va face mancare , dragoste , va zambi samd.
Te pun in legatura cu niste femei care au facut avort sa vezi bietele de ele cum traiesc.
Bla bla bla bla bla , daca n-ai nimic de spus constructiv mai bine nu mai spune .
oana a intrat aici sperand la ceva obiectiv si constructiv , iar ceva-ul ala inseamna un singur ucru :
ea si sotul ei sunt cei care decid , nu conteaza ce spune religia , medicul sau mai stiu eu cine. Ca la urma urmei nu ii cresti tu copilul si nici nu-i trimiti bani .
Trebuie sa analizeze cu calm si sa aiba in vedere toate posibilitatile.
Astea cu "sa te uiti in ochii copiilor" sunt replici jenante de indus vina , ma enervez numai cand le citesc.
Nu trebuie sa ii dea nimeni in cap acum , e destul ca trece prin situatia asta si nu stie ce sa mai faca.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput