avort sau nu?
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cryss_oana Din punctul meu de vedere sa faci avort inseamna sa te impotrivesti lui Dumnezeu.Daca ti l-a dat este pentru ca te iubeste si asta e cea mai mare binecuvantare.Cum a spus si Pogonici,mai bine da-l spre adoptie decat sa-l omori.Cum iti vei mai putea privi copii,stiind ca pe el l-ai omorat,nu l-ai lasat sa vada lumina zilei.Arunca o privire pe net,sa vezi ce se intampla in timpul unui avort,cum fuge mititelul,cum il rupe in bucatele.Matusa mea s-a chinuit sa faca un copil ani de zile,deabia la 39 de ani si-a implinit visul si tu vrei sa-l omori Este greu,dar cum ai zis si tu,strictul necesar il poti asigura!Dumnezeu sa fie cu tine si sa te lumineze! Andreas-Georgian,comoara mea!!http://community.webshots.com/user/OanaAndreas?vhost=community |
Nu fuge nicaieri , nu mai spuneti prostii de-astea.
Este reflexul pe care il are si intestinul de a se contracta si deci de a se "retrage" din fata acului.
oana , doar tu stii cum e mai bine , tu iti cunosti situatia.
Poti face avort medicamentos , avort normal , poti sa tii sarcina si sa dai bebele in adoptie, sa analizezi bine toate optiunile si sa decizi cu sotul tau.
Nimeni nu poate decide in locul tau .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
ralualexandrei spune:
Am scris si am sa mai scriu despre experienta mea.
Oana la fel ca si tine aveam 2 copii,viata intrase pe un fagas lin totul era deja programat, aranjat(asa credeam noi)cand am ramas insarcinata cu al treilea copil si la fel ca si tine m-au framantat si ganduri negre ,poate era teama de viitor,nu stiu,insa eu si sotul am ales sa-l primim cu bratele deschise pe Eduard in viata noastra.E un copil minunat care ne-a adus si ne aduce multa fericire si dragoste.
Nu mai dati cu pietre nejustificat,fata a spus ca este contra avortului insa a fost pe deplin sincera si a admis ca i-a trecut si ideea asta prin cap,asa cum mi-a trecut si mie cu toate ca nu sunt pro avort insa nu sti niciodata cum reactionezi pusa in fata unei anume situatii.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
ariel_7000 spune:
Oana, fa cum iti dicteaza sufletul! insa retine, Dumnezeu ne da totul cu un scop...care, depinde de noi sa aflam si sa-l facem sa fructifice. parerea mea e ca nu ne da mai mult decat putem duce si ca un copil este mereu un dar. pe fiul meu il cheama TEODOR, in traducere: "Dar de la Dumnezeu". eu asa consider TOTI copiii....
Sa-ti dea Dumnezeu intelepciunea sa iei decizia ce mai buna!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
V. Erica spune:
Cand Dumnezeu trimite un ingeras pe pamant, ii pune in manute si ¬o paine¬. De tine depinde daca alegi sa mergi pe mana Lui, sau nu.
cryss_oana spune:
Xio,tu stii mai bine.Eu am vazut un filmulet pe youtube,"silent scream".Acolo arata ce se intampla in timpul unui avort,un dr ginecolog,comenta imaginile si spunea ca fatul fuge de instrumentul doctorului.
Nu vreau sa judec pe nimeni,doar mi-am spus parerea si din punctul meu de vedere,avortul este o crima.
rory76 spune:
Doamne, Oana, dami-l mie! ce mult imi doresc eu sa mai fac un bebe! Vorbesc serios, daca poti, trimite-mi un PM.
"Trust no one!"
cllaudia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mgabi Sa faci avort si da si nu. Nu, pentru ca este un sufletel, dar da pentru ca este al 3 lea si deja ti se pare suficient si greu deja cu doi. Si mai ales ca nu l-ai mai vrea si pe al treilea. Imi dau seama ce este in sufletul prin ce framantari treci. Dar mai da-ti cateva zile de ragaz, incearca sa mai treci prin filtrul mintii toate scenariile: daca vrea si sotul, daca mai ai puterea sa o iei de la capat, daca poti face inca un efort material si cate si mai cate. Eu cred ca daca as fi in situatia ta cu toata durerea cred ca as avorta. Apoi trqage linie si ia o hotarare rapida. Am puterea sa-mi imaginez prin cata suferinta trec cei care se chinuie sa faca copii, dar la fel de greu este sa-i cresti chinuiti. Asa cum parintii nostrii isi amintesc cu tristete cand traia o puzderie de copii intr-o amarata de casuta. Poate gresesc dar vremurile s-au schimbat oamenii au devenit mai constienti privind inmultirea. Iti doresc tot binele din lume si multa multa putere sa treci cu bine peste acest moment. |
Cel mai adevarat si mai intelept sfat pe care l-am vazut pana acum. Si subiecte desprea avort au fost cu sutele. Intr-adevar, primul lucru care iti vine in minte, neanalizand situatia este "nu face avort". Daaar... viata e grea, nedreapta, Dumnezeu, numai El stie ce planuri are cu fiecare. Sunt situatii in care un al treilea copil este deja prea mult, mai ales cand ceilalti 2 sunt si ei mici, iar situatia financiara nu e tocmai buna. Atunci, oricat de dureros ar fi, nu e alta solutie. Remuscari sunt, dar sunt si mai mari cand dai viata unui copil si il vezi sub ochii tai si sti ca ar merita totul in lumea asta dar tu nu ii poti oferi. Credeti ca o mama poate rezista chinuindu-se asa? Nu e usor, in nici unul din cazuri, daaar avortul poate fi uneori inevitabil. Si in situatia autoarei topicului cred ca este inevitavil. Trist, dar asta e viata.
larissa_79 spune:
eu sunt mama o data si in curand voi fi inca o data mama. din aceasta postura n-as putea sa iti dau sfatul sa faci avort. o mama isi da viata pentru copilul ei nascut sau nenascut. iar tu ai acum in pantec un sufletel/un copilas. la fel o mama nu poate alege intre copii ei, asta da, asta ba. iti doresc multa intelepciune mamica si nu uita ca Bunul Dumnezeu nu ne da niciodata mai mult decat putem duce! la fel...nu uita ca un copil se face in 3: sotia, sotul si Dumnezeu! Domne ajuta!
Larisa 35+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 4+
saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
larissa_79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cllaudia
Cel mai adevarat si mai intelept sfat pe care l-am vazut pana acum. Si subiecte desprea avort au fost cu sutele. Intr-adevar, primul lucru care iti vine in minte, neanalizand situatia este "nu face avort". Daaar... viata e grea, nedreapta, Dumnezeu, numai El stie ce planuri are cu fiecare. Sunt situatii in care un al treilea copil este deja prea mult, mai ales cand ceilalti 2 sunt si ei mici, iar situatia financiara nu e tocmai buna. Atunci, oricat de dureros ar fi, nu e alta solutie. Remuscari sunt, dar sunt si mai mari cand dai viata unui copil si il vezi sub ochii tai si sti ca ar merita totul in lumea asta dar tu nu ii poti oferi. Credeti ca o mama poate rezista chinuindu-se asa? Nu e usor, in nici unul din cazuri, daaar avortul poate fi uneori inevitabil. Si in situatia autoarei topicului cred ca este inevitavil. Trist, dar asta e viata. _ "Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga |
daca o mama nu poate rezista vazandu-si copilasii traind mai greu ca altii (desi asta e relativ si mult discutabil pentru ca intotdeauna vor fi altii ce vor avea mai mult) cum poate rezista si trai cu ideea/scenariul ca si-a ucis propriul copil? sa te intrebi mereu cum ar fi aratat, sa gandesti ca: acum ar fi avut 4 ani, acum 7...uite acum ar fi mers la scoala...cum poate cineva intreg la cap sa traiasca cu toate astea? unde mai pui ca avortul e crima...e sinonim cu a intoarce sabia impotriva Bunului Dumnezeu. Asta inseamna sa faci avort, sa scoti sabia catre Dumnezeu. Cum poti trai cu toate astea?
Larisa 35+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 4+
saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
XIO spune:
Larissa ,nu trai cu ideea ca ce simti tu pt. copiii tai si pt. sarcina simt toate femeile , ca nu-i asa.
Iti sugerez sa stai o data la spital la gineco si sa le spui asta femeilor care au mers acolo pt. chiuretaj , sa vedem cate iti rad in nas.
Nu dramatiza un avort , ca pt. femeile care aleg asta nu e acelasi lucru ca si pt. tine, nu se intreaba ce ochi ar fi avut sau ce nepoti le-ar fi dat.
Sarind peste asta , nu tot ce iti "da " Dumnezeu poti duce. Ca sa nu mai spun ca nu Dumnezeu iti face copilul , ci tu cu sotul tau.
Deci , in aceeasi zi la gineco 2 "mame" asteapta sa nasca. Una la a 10-a nastere, si alta cam tot pe acolo , una si cu avorturi la activ. Unde erau copiii astia pe care spui tu ca i-a dat Dumnezeu? Prin orfelinate , parasiti pt. ca "mama" nu putea sa aiba grija de ei. Avea vreo 2 acasa si la restul a renuntat. ma indoiesc sincer ca Dumnezeu si-ar bate joc de viata alora abandonati . Cred ca "mama" si "tata" si-au batut joc.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro