avort sau nu?
Raspunsuri - Pagina 12
andata spune:
Oana, abia acum am dat peste subiectul tau. Te felicit pt decizia de a-l tine, desi sunt constienta ca iti este tare greu. Imi dau seama si ca daca ai fi vrut din prima sa renunti la el te-ai fi dus, ai fi facut avort si nu ai mai fi scris nimic.
E normal sa te gandesti la tot ce implica un alt bebe. Probabil ca iti e groaza sa te gandesti si cum te vei descurca cu 3 copilasi micuti daca vreunul din ei are probleme si trebuie sa ajungi la doctor.
Nu sunt in situatia ta, desi si noi avem mari probleme financiare, macar copiii au fost in linii mari sanatosi iar acum, la nasterea mezinei e o diferenta destul de mare intre ei. Eu ii pot lasa pe cei mari singuri acasa cand am o urgenta cu pitica.
E la fel de corect ca exista mijloace contraceptive, dar daca e sa se intample se intampla oricum. Eu am ramas insarcinata chiar daca am folosit prezervative si cand am nascut mai era o mamica ce luase anticonceptionale. Natura e uimitoare cateodata.
Nu te lua dupa tot ce iti spun altii, cum au mai spus si alte mamici binevoitoare inaintea mea, tu si sotul tau decideti. Nu va veni nimeni sa vi-l creasca si ingrijeasca. Voi stiti ce va permiteti si ce nu.
Inteleg si ce ai spus, ca nu ai putea sa il dai. Si eu am simtit la fel, caci au fost voci care m-au intrebat de ce tin sarcina, apoi de ce tin copilul si nu il dau, cu atat mai mult cu cat cumnata mea nu poate avea copii. Matusa ei chiar m-a intrebat ca de ce nu ii dau ei fetita sa o creasca? Dar pt mine ar fi fost cumplit sa imi dau copilul, sa stiu ca spune altcuiva mama, ca altcineva o mangaie cand plange, ca altcineva ii va veghea primii pasi si poate ca nu va stii sa sarute crestetul copilei ca mine...
Pt mine nici avortul nu a fost o solutie, am avut unul intre cei doi copii mai mari si a fost cumplit. Nu fizic, psihic a fost devastator. In timp amintirea a palit. Stiu ce presupune, nu il recomand dar nici nu pot fi impotriva lui. Pt mine primeaza in fata vietii celui nenascut viata mamei si a copiilor nascuti.
Nu am inteles niciodata pe cei care sustin viata in orice conditii. Am vazut atatia copilasi parasiti sau prin canalizari incat nici nu stiu care durere e mai mare.
Sa dea DD sa fie totul bine cu voi si sa aveti parte de acum incolo de sanatate si prosperitate.
Laura, , tot respectul pt tine. Te admir mult, de cand te citesc si pe la alte topicuri
Andra, si tu imi esti tare draga, si pe tine te admir ca tii fruntea sus in fata tuturor incercarilor prin care ai trecut
XIO, e prima oara cand sunt 100% de acord cu tine. Bv tie pt o asemenea gandire.
pogonici, sunt mii ca tine, cu DD pe buze si cu diavolul in inima. La cum vb despre mama ta, chiar tu incalci a 5-a porunca. Si o incalci si pe a 10-a. Si daca esti atat de convinsa ca dzeu pedepseste, de unde stii ca nu esti pedepsita tu pt greselile tale si rautatea din inima? Sau e mai convenabil sa arunci vina pe parinti, tu, cea fara de prihana?
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralucis xio, de acord, dar mergand pe acelasi fir, ce facem in cazul in care ne paraseste partenerul de viata pe nepusa masa, sa zicem, putem suporta ca ii va spune alteia "iubita/sotia mea", ne putem consola cu gandul ca este iubit si iubeste pe altcineva, ca poate fi fericit si altfel decat cu mine? Si daca nu, ce facem? |
Eu n-am copil , dar cred ca e o mare diferenta intre partenerul de viata si copilul tau.
Si cred ca nu putem ceva palpabil cu ceva ce nu a existat in viata noastra de zi cu zi.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
andata spune:
ralucis, in teorie totul e minunat. O mama face un copil, il da spre adoptie si copilul si noua familie sunt recunoscatori mamei biologice ca le-a dat posibilitatea de a fi impreuna. Numai ca realitatii putin ii pasa de teorie.
Din cati copii sunt dati spre adoptie, cati ajung intr-o familie? Cati traiesc parasiti prin orfelinate, asteptand pe cineva care sa ii ia acasa?
In momentul de fata sunt in Romania 44000 de copii adoptabili, din care 23000 in orfelinate. Cati crezi ca au sansa sa gaseasca parinti inainte de a fi prea mari pt a fi infiati?
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
andata spune:
Aviz si pt pogonici, ca daca vrea sa infieze, are de unde.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
ipearina spune:
Eu nu cred ca Oana este de condamnat daca spune ca mai bine face avort decat sa-l dea spre adoptie. Un avort se uita mai mult sau mai putin ("ca si uitarea-i scrisa-n legile omenesti"). Dar sa stii ca undeva in lume se afla copilul tau, e un gand care nu da pace in fiecare clipa! Toata admiratia pt mamele care POT sa-si dea copilul altcuiva, dar in acelasi timp toata admiratia si pt cele care NU POT face asta!
oanap85 spune:
buna seara la toata lumea.
mai intai as vrea sa o intreb pe RALUCIS daca are copii?
as vrea sa spun ceva dar nu inainte de a sti acest raspuns.
oanap85 spune:
azi am fost din nou la dr.si mi-a spus ca am sarcina in uter,deci sarcina normala si ca simptomele pe care le prezint pot fi de la sarcina si mia mai spus ca mi-a disparut si chistul !se poate asa ceva in cateva zile sa dispara un chist?
nu prea am fost lamurita si sunt total confuza asa ca am zis ca o sa merg la Iasi sa cer si parerea unui ginecolog de acolo si sa fac ceva mai amanuntit
spar sa am asfel de simptome din cauza "fetitei"
ralucis spune:
citat din mesajul lui oanap85 buna seara la toata lumea. mai intai as vrea sa o intreb pe RALUCIS daca are copii? as vrea sa spun ceva dar nu inainte de a sti acest raspuns. |
oana, daca ai fi citit cu o pagina doua mai in urma ai fi vazut ca da, am 2 copii, si sper sa am in curand 3, poate chiar si patru peste cativa ani . Cea mai importanta realizare a mea sunt copiii mei!
mariucasara spune:
citat din mesajul lui oanap85 azi am fost din nou la dr.si mi-a spus ca am sarcina in uter,deci sarcina normala si ca simptomele pe care le prezint pot fi de la sarcina si mia mai spus ca mi-a disparut si chistul !se poate asa ceva in cateva zile sa dispara un chist? nu prea am fost lamurita si sunt total confuza asa ca am zis ca o sa merg la Iasi sa cer si parerea unui ginecolog de acolo si sa fac ceva mai amanuntit spar sa am asfel de simptome din cauza "fetitei" |
Chistul se poate sa dispara. Eu la ambele sarcini am avut "chisturi de corp galben" marisoare care dispareau si apareau....Culmea e ca erau cand pe o parte cand pe alta....pana la urma au disparut de tot.
Sanatate iti doresc.
Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
oanap85 spune:
culmea ca am citit tot ce ai scris dar nu mi-am dat seama din continut...
daca nu aveai copii nu aveam de gand sa raspund pt. ca m-am gandit ca o nu ai cum sa intelegi dar ,dat fiind sa ai tot nu inteleg cum nu poti intelege
spune-mi cand il vei naste pe al3-lea ai fi in stare sa-l dai?sa-l abandonezi?
ai fi in stare dupa ce il vezi sa te desparti de el?