Prietene la bine si la greu (25)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
smaranditza spune:
Dobar vecher si de la noi!
Desi sunt rupta de oboseala de cand cu dintzocii astia, am intrat sa ma plang si sa va cer parerea, ca am auzit astazi prea multe prostii pe metru patrat.
Am fost la control, si printre altele o intreb pe pedi despre branzica si iaurt, ca eu inca nu i-am dat, si nici nu stiu de cand ar trebui sa incep, etc. Imi zice ca iaurtul se introduce DUPA UN AN , iar branza, prin orice metoda as prepara-o, trebuie sa stea 40 de zile si apoi sa i-o dau lui bebe.
Sa mai zic ca l-a vazut pe Timi cu degetul mare in gurita, i l-a scos ea, si mi-a zis sa nu il las asa, ci sa i-l scot ori de cate ori il vad.
Cu alte cuvinte....m-a umplut de stiinta (si de nervi mai ales).
Asa ca, monis, si eu sunt in ceata rau cu degetelul asta, mai ales ca si Timi se cam uita crucis - mai ales la jucariile pe care le roade. NU mai stiu unde citisem eu demult tare, ca ochii sanatosi trebuie sa fie perfect paraleli. SI ma tot oglindeam eu atunci sa vad daca asa or fi ai mei.... Au trecut ceva ani, am ajuns babutza kiorossh cu mosneag pe masura de kiorosh si el
(deh, studinte emininche...) si acum ma uit de nshpe ori pe zi la ochii lui Timi ca nu sunt deloc paraleli.
Acum am citit ce teste ti-a recomandat medicul, Licurici. Maine il si pun la teste pe Timi, desi nu am vazut sa-i fuga vreun ochisor. Offff, e grele rau....
By the way, ca tot sunt la cap. Licurici, superba palarioara! Multi pupici fotomodelului dulce!
(doar din partea mea, nu si a lui Timi, ca stim ca e promisa deja la nenea David cu jeepanu
)
tina si cosminik spor la invatat si succes la licenta!
RamoX, , tare ma distrezi cu x-urile tale.
Ce fain ca te duci sa-l intampini pe tati Stefi la aeroport. Nu mai tin minte care din fete zicea ca vei vedea altfel lucrurile cand vine el si discutati impreuna. Iti doresc multa intelepciune in cantarirea si luarea deciziilor.
Xoricelul s-a facut un frumos de numa'!
Sigur se va topi tati cand il vede.
Dozz, raspund si eu cu intarzaiere la intrebarea despre beibicucu asta: nu mi s-au parut amarui legumele. In schimb, parca mi se pare ca fructele aburite au putin miros de legume, desi spal intotdeauna cuva aia alba sau cum ii zice...in care stau legumele/fructele. O spal cu apa fierbinte si detergent de vase imediat dupa folosire. Si totusi...parca fructele au uneori miros a ceapa verde....a ardei gras... Nu stiu cum sa explic...nu un miros fff persistent, dar se simte si un miros strain parca....
Oare daca o spal cu otet se duce? Voi aveti problema asta?
krelia, vazut poze cu albastrelu'. Ce grasunel si frumos e! Toti fulgusorii de altfel, sunt cei mai cei...
Timi al meu abia ieri seara si-a dublat greutatea de la nastere. Of course (my horse ) ca am facut o droaie de poze cu el gol-golut (si flamand
) si cantarul aratand frumos: 8.00 kg!
Stiu ca multi fulgusori aveau atata acum o luna, dar no...
Cory, felicitari pentru voinicelul tau spritenel!
ralu-seby, sper sa treaca repede gatul printesului, iar dintzocii sa apara fara dureri si urlete.
Imi imaginez ce zile de cosmar ati avut.
mami.ilinca, am vrut si eu sa intreb astazi de Vigantol (pe care tot uit sa i-l dau de ceva vreme....1-2 picaturi pe zi...), dar asa m-a scos din papuci pedi, ca am plecat val-vartej si nu am mai intrebat nimic.
lili, super ca ati reusit sa va mutati. Sa va fie de bine la casa noua, si asteptam cinsteala.
Mi-am adus acum aminte de Santi care refuza legumele. Monis, eu as pune-o pe seama mutarii. Inca din prima zi de cand sunteti acolo le-a refuzat, nu? Ai introdus si ceva leguma noua de cand sunteti la Bucovina? Sper sa isi revina si sa pape maine voiniceste, sa nu-si mai faca mami griji.
Trag si eu obloanele si ma duc la somn.
Noapte buna!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monis5/monis5.jpg)
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui smaranditza Dobar vecher si de la noi! Desi sunt rupta de oboseala de cand cu dintzocii astia, am intrat sa ma plang ![]() ![]() Am fost la control, si printre altele o intreb pe pedi despre branzica si iaurt, ca eu inca nu i-am dat, si nici nu stiu de cand ar trebui sa incep, etc. Imi zice ca iaurtul se introduce DUPA UN AN ![]() ![]() ![]() Sa mai zic ca l-a vazut pe Timi cu degetul mare in gurita, i l-a scos ea, si mi-a zis sa nu il las asa, ci sa i-l scot ori de cate ori il vad. ![]() |
40 de zile si apoi ii faci branzei parastas sau ce????
![](wow.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](bang.gif)
![](icon_smile_big.gif)
n-am introdus nimic nou in legume si de ce sunt usor necajita este ca fructele sunt la mare cautare, le fel si cele 3 lingurite de cereale de pe la 6-7 seara.... adica ce? din cauza schimbarii mediului, numai legumele au de suferit?
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
smaranditza spune:
parastas-neparastas, sunt plina de nervi ca acum si sotul imi canta la cap ca asa stie si el...
, ca daca nu lasi branza sa "se coaca" iti imbolnavesti ficatul.
Cica romanii nu mananca sanatos....ha! Pun drujba pe el mintenas.
Edit: metoda propusa de Lidiutza a folosit-o mama la mine , dar eu si acum imi aduc aminte ca aveam in jur de 4 ani si ma trezeam cu limba si buzele arzand de la prostia de boia iute.
![](images/user_woman.png)
Andrecluj spune:
Buna dimineata, poftiti la cate o frapucina si capucina, ca de mult nu v-am invitat. Pofta mare! Monis, Lidia
Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa
laurairina13 spune:
Niatzaa
Acu ma hilizesc si imi imaginez mutrita de Smara cu boia de ardei la botic, si cu boticu umflat ca la maimutze ..no, acu sa nu te superi pe mine
Io o stiam pe aia cu crema amara pe dejte, da nu mai stiu ce crema Sa speram ca totusi nu va fi nevoie sa aplicam masuri de astea drastice. Oricum la varsta asta pentru ei e o mare joaca si distractie cu degetelele in gurita. Mai incolo pe la 2-3 anisori tre sa ne facem griji
La noi azi e racorica si innourat tare, de mi-a dormit rechinasa pan la ora 8, cred ca e a doua oara in viatza ei de bebel cand a dormit asa mult..
Bine, treziri de tatzi au fost la 6 si la 7
ashea..vreau si io poza bre cu coaste evazate, ca si eu am curiozitatea asta..si a mea pare sa le aiba nitzel asa. Dar pediatra a zis ca e bine , sa continuam cu 2 picaturi vigantol pe zi.
Simina ,esti la mare? ca tare e urat azi, e de stat in casa si facut cupchii, ca bani nu vad sa numar prea curand ...
mai...40 de zile o branza???????facuta in casa???????? hai ca asta e prea tare..pai e stricata si ras-stricata dupa atata amar de zile. Asta daca nu cumva o pui la saramura, sau ai cine stie ce metode de preparare a ei..Si cand ma gandesc ca la noi toata lumea zice sa ii facem branzica proaspata , max 3 zile tine la frigi.
Asa..si eu am 2 zile de cand ii dau iaurt cu banana si e asa de incantata de papica Amalia, ca nu vreau sa i-l mai scot. Da sa i-l dau dupa 1 an??? Andre, la tine ce recomanda pediatrii italieni??Ca sunt curioasa daca de la tara la tara se schimba recomandarile.
E adevarat ca papa putintel iaurt, si nici eu nu insist cu el, ca e masa de seara, si vreau sa pape mai mult asa de pamplezir. Tatzi rules dupaamiaza si noaptea. Sper!
Ralu, ce face miscaciosu mic?? e mai bine gatutzu?
Lidia si cum ai pus mazarea la congelator? ai cumparat-o proaspata de la piata, ai spalat-o si pus-o in pungute??
Si multam tare de aprecierile la sepcuta, va dati seama ce efect de gadileala imensa la orgoliu meu
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
padi spune:
'Neata,
Citesc din urma...
Tina, spor la invatat si bafta luni la licenta. Mai ai putin si scapi si de asta. Se preconizeaza si un master?
Andre, bine ai revenit. Spor la pregatiri, dar sa nu te obosesti prea tare.
Smaranditza, 40 de zile??? Pe asta nu am mai auzit-o!!Pai, eu zic sa nu ne mai trezam cu lapte pasteorizat, branza calcica, ci sa trecem direct la blue cheese...
Adriana de
Laura (08.12.2009)
laurairina13 spune:
Si sa mai zic doo cuvinte de Tea Tree. Mi-am luat ieri de la plafar Ulei esential de tea tree si scrie asa pe prospect, asta vis-a-vis ca multe vrem sa alungam tantarii cu el, sau sa tratam bubutzele la bebei:
"Uleiurile esentiale nu se vor folosi sub nici o forma de catre femeile gravide, mamele care alapteaza, persoanele alergice la aceste produse, la copiii sub 1 an, si de asemenea pe rani deschise si fracturi.
De asemenea, la copiii sub 12ani se va folosi doza pe jumatate. Evitati supradozajul si abuzul."
Eu cautam sa ii tratez bubutzele mari facute de piscaturile tantarilor, si scrie totusi ca la copiii sub un an nu e indicat..
Si mai scrie ca daca vrem sa tratam piscaturi de insecte cu tea tree se face cu comprese astfel:
"pentru a pregati o compresase toarna apa fierbinte(cam o jumatate de litru) intr-un bol, si se adauga ulei esential: 2 picaturi pentru suprafete mici, si 6-8 picaturi pentru suprafete mari. Se agita bine, apoi se inmoaie o bucata de tifon sau servet de bumbac, se stoarce bine si se aseaza pe piele. Deasupra se aplica o folie de plastic si un prosop, pentru a mentine compresa calda."
Ma gandeam ca poate vreti si voi sa stiti..Ca tot spuse si Andre de tea tree. Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Buna dimineata
Am dormit ceva mai bine noaptea trecuta, cred ca tea tree-ul si-a facut efectul. Dar, de bine ce am dormit la 7 fara ceva ne-a dat desteptarea tata( numai ce il adormisem inapoi pe Mihnea)... asa ca sunt rupta...
Monis sar'na
Eu cred ca Iuli isi va reveni. Si al meu are zile si zile. Era sa ma las ispitita si sa-l "indop" adica sa-l pacalesc cu jucarele sa deschida gurita.... dar am reusit sa ma abtin. Uneori abia ia 2-3 lingurite mici si incepe sa maraie nemultumit... deci ne oprim ( la asta el e seful) ; in alte dati papa bine :100-150 ml piure de fructe si 150ml piure de legume. Nu te stresa cu masa... sigur va manca.... san sau solide... deci... Sa fim seriosi... si noi avem zile si zile... Eu am zile in care beau lapte gol pana imi pocnesc falcile ( vorba vine) si nu am chef de nimic altceva... ei de ce a r fi diferiti???
Ne primesti si pe noi in Bucovina la tine? ( uff... nu ma pot abtine... tare as pleca si eu putin...) Sa aveti vreme ceva mai buna... cat sa va bucurati de sedere...
Zici ca al tau sot nu vrea bebe 2 si tu da... la noi e invers... facem schimb????
Andre, deci pot da si bebelu' pe pielicica ? pe prospect scrie ceva de nu e voie pe bebei... dar eu as prefera asta decat chimicalele alea de priza.... care cu atat mai mult nu-s bune sau alea de pulverizat . Multumesc mult si tie
Vad ca iarasi esti in mare verva.... de fapt nu iarasi ci in continuare. Sa nu uiti ca si tu ai nevoie de odihna Tare ne e dor de tine!!!
Licurici super sapcuta , ii sta tare bine fetitei tale
Ralu_seby sa se faca repede bine Matei
Tina, bafta
Many, la voi face fata aparatul cu ultrasunete deci... hm... cred ca iau si eu unul... din categoria: " de ce sa stea in magazin si banii in buzunar?" Dar daca spui ca merge... ma tenteaza
Vorbiti de ochisori care se uita crucis. Si la noi fug ochisorii... cand stangul cand dreptul... M-am gandit si eu la strabism... dar oricum... e prea devreme sa imi pun problema ca nu e ok... si... daca nu e ok... se rezolva medical
RamoniX, imi place idee de a merge in intampinarea sotului
trimit si poate mai gasesc timp azi sa mai scriu!!!!!!!!!
pipix
Mami fericita de
![](copilas.gif)
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
Andrecluj spune:
Licuriciu, Ionela Aici se recomanda expres tea tree pentru bebelusi, pentru ca nu ai ce altceva sa folosesti. Pentru Chiara l-am diluat intr-un litru de apa, pe hainutze la spalat ii pun o picatura, deci cu grija, dar il folosesc. Nu stiu ce pot strica la ea, stiu doar ca nu o mai mananca tzantzarii si ca folosesc ceva natural pentru ea, nu tot felul de creme pentru care nu am garantie. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa
Lidia74 spune:
LAURAIRINA am avut mazare din aia pastai. Sotul le-a decojit si am pus apoi in pungi mici boabele, am scos bine aerul din punga si le-am bagat in congelator. Om vedea la iarna cum sunt.
Apropos de SUPTUL DEGETELOR aveam o colega in scoala generala care avea degetul deformat de la suptul prea mult dar il supsese pana pe la 4-5 ani.Era subtire si anemic