BEBE HIPOTON...:(

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

mama sophiei poti sa-mi dai mai multe amanunte cum se cheama centrul sau un nr de tel.
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_12 spune:

Citat:
Buna, ma numesc Monica si am si eu un baietel cu tetrapareza spastica, are 7 ani, nu sta in fund, nici capul nu il tine bine, are retard psihomotor...
Ma intereseaza si pe mine centrul la care mergeti voi in Ungaria. Oare ne primeste si pe noi, la 7 ani sau e o limita de varsta?
As vrea si eu mai multe detalii daca nu te deranjeaza prea mult. Detalii de genul cum se fac programarile, ce acte trebuie, cat se sta, proceduri care se fac,costuri, pe unde se afla centrul in Ungaria, etc.
Mentionez ca noi am fost in tara la Baile 1 Mai, la Busteni, in Ucraina o data, in China, la Chisinau...
Suntem din Bucuresti.
Multumesc anticipat si mult succes in continuare!
Monica


Buna Monica,
Site-ul centrului in engleza: http://www.gezenguz.hu/en
Programarea noi am facut-o prin telefon -la noi a fost simplu fiindca sotul vb maghiara.Nu stiu cat te poti descurca dc nu stii maghiara sau germana, pt ca din cate am vazut cam astea sunt limbile pe care le vorbesc acolo inclusiv medicii.Cativa terapeuti stiu si engleza cat de cat, dar cred ca ar fi bine dc ati stii germana dc nu maghiara.
Iti zic pe scurt cum am procedat noi: am aflat de ei de la cineva din Ardeal(vorbitori de maghiara) care au avut probleme cu bebele si au mers la ei la recuperare;la noi Vojta nu a dat rezultate+eram traumatizati si noi si el de cum putea sa urle - cateodata imi era si frica ca nu mai respira, asa se invinetea de plans...;am sunat, am facut o programare - cam peste 1 luna au reusit sa ne cheme la primul consult.L-au vazut neuroloaga,kinetoterapeuta si psihopedagoaga.A durat cam 1h consultul.Am dus cu noi toate actele medicale/investigatii recente pe care le-am avut - nu a trebuit ceva anume pt ca oricum il vede neuroloaga acolo.Ne-au explicat cum se face la ei recuperarea, care sunt pasii,etc.Ideea e ca merita sa mergi acolo dc faci tu gimnastica zilnic cu copilul - ei te invata,iti fac planul de bataie in functie de starea copilului.Ne-am intros dupe vreo 3 saptamani, cand ne-au chemat 1 saptamana la recuperare intensiva.Atunci l-au vazut toti terapeutii cu care lucram:psihopedagoaga,kinetoterapeuta si terapeuta de la hidroterapie.Ne-au dat fiecare temele ca sa zic asa, am exersat impreuna si ne-au zis ca cel putin 1 an va trebui sa venim cam o data la 2 luni - sa stam cate 3 zile in care ne intalnim cu fiecare terapeut si revizuim, adugam exercitii, modificam in functie de cum evolueaza copilul.Noi in septembrie o sa avem 1 an de la prima consultatie.Prognosticul lor a fost ca Patrik va merge,dar va ramane cu ceva,iar recuperarea va dura cativa ani.Au zis ca dupa 1 an s-ar putea sa nu mai trebuiasca sa venim asa des - asta in functie de evolutia lui.Ca si proceduri - se fac mai multe - adica din fiecare cate putin, nu e o procedura anume - se lucreaza si pe aparate si pasiv,sunt exercitii pt spasticitate, miscari pe care le recomanda pt hipotonie, pt imbunatatirea miscarilor fine,echilibrului,etc.La pedagogie - terapie prin joaca - diferite jocuri adecvate varstei;
Ca si costuri, se plateste in functie de nr. orelor pe care le ai in program - noi in medie pt 3 zile cu cazare la ei in centru,fara mancare si drum, platim in jur de 1000 ron.Cam in fiecare zi avem cate 2-3 terapii diferite.
Centrul este langa Budapesta, mai exact Budakalasz se cheama localitatea- dar e practic o suburbie a Budapestei.
Daca va hotarati sa mergeti, poti trimite un email sau poti incerca sa suni, sunt pe site datele de contact.Nu stiu sa zic dc exista limita de varsta, asta trebuie sa-i intrebi.
Noi am vazut evolutie in lunile astea, dar sa nu-ti imaginezi ca e ceva spectaculos, nu stam inca in fund decat cu spijin,intr-adevar capul il tine mult mai bine, dar poate asteptarile mele sunt prea mari...Si eu simt parca lipsa unui kinetoterapeut profesionist zi de zi cu care sa lucreze, problema e ca Patrik a ramas asa traumatizat de Vojta, ca nu mai accepta pe nimeni strain sa puna mana pe el.Chiar si in alea 3 zile cat mergem acolo, nu accepta sa lucreze cu el kinetoterapeutii, abia abia il pacalim cumva pt cateva min sa nu urle - saracii tre sa ne arate exercitiile pe papusi si noi sa lucram cu el,sa nu cumva sa-l atinga altcineva.Deocamdata am zis ca mergem pe mana lor pana in sept, eu as vrea sa ajung si la Sibiu cand vin nemtii sa mai vad o parere...fiindca la noi sunt asa neclare lucrurile in ceea ce priveste diagnosticul...
Sper ca ti-au fost de folos informatiile, dc va hotarati si mai ai intrebari, poti sa-mi trimiti mp,iti dau nr de tel si ma poti suna pt orice intrebare.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMASOPHIEI spune:

pt mami-andrei:Asa facea si Sophia cu picioarele,nu le punea jos,fereasca Sfantul!Dar a trecut cu bine si de faza asta.Face destule la varsta lui,nu te gandi ca trebuie sa faca si altceva,fiecare copil se dezvolta altfel,unu face pa la 1 an,altul la 9 luni,etc.Atata timp cat e atent,receptiv,totul e ok.Ai rabdare,va fi bine.Nu intra in panica,si nu asculta de specialistele din parc^al meu a mers la 9luni,a invatat 3 povesti in 5 minute,etc^:)).Astea-s aberatii crunte.Succes si sa ma tii la curent cu evolutia.Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_andrei spune:

buna ziua! ieri ne-au asigurat 2 medici : neurologul la care am mai fost acum o luna si un pediatru (care mie personal mi s-a parut bun)ca andrei e sanatos psihic si dezvoltat conform varstei, slava Domnului! e hipoton si intarziat motor si nu are reflexul de a pasi, asta spune neuro, pediatrul e de parere ca nu e hipoton fiindca loveste cu picioarele, intinde, incordeaza bine picioarele, ...o sa mai mergem la un specialist in cluj , mai vreau inca o parere si...continuam cu kineto si muuulte exercitii de stimulare si... doamne ajuta! sa-mi vad si eu baiatul mergand singurel!!va pupam si toate sa ne vedem puiutii sanatosi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_andrei spune:

buna ziua! nu mai scrie nimeni aici? ce mai faceti? ce mai fac puiutii? noi facem progrese incet incet...de la 10 luni jumatate andrei se ridica singur din culcat in sezut (peste o sapt implinim 11 luni), inca nu sta in picioare , nici in 4 labe, am inceput de la 10 luni terapie vojta + kineto exercitii ce le-am invatat la clinica de neuro pediatrica din cluj unde am stat internati 2 sapt...si acum lucram cu el de 2 ori pe zi cate 30-40 min, urmeaza sa mergem din nou prin septembrie pentru control si banuiesc ca ne vor da alte exercitii in functie de evolutia lui..oricum cel mai important e ca ne-au asigurat ca se va recupera motor 100% si ca nu are nicio boala sau sindrom asociat acestei intarzieri motorii! analizele i-au iesit bune, pur si simplu ne-au spus ca nu se poate afla cauza, sunt mii de factori care pot induce asta!! asta ne-a spus o prof.univ.dr pe domeniul asta f renumita in cluj!!deci..rabdare si ...terapie!va pupam si mai haideti la povesti!cand aveti timp! multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaaliei spune:

Doamnelor, v-am descoperit noaptea trecuta si v-am citit cu sufletul la gura toata ziua! Ma bucur enorm pentru bebeii care au avut o evolutie buna si ma rog pentru cei care sunt in curs de recuperare!
M-au ajutat enorm toate cele citite pe aici, caci tocmai ce acumulez informatii despre hipotonie. E posibil ca si fetita mea de 7 luni sa primeasca acest diagnostic. Daca ma speriasem grozav la gandul asta, acum sunt calma si echilibrata, vazand atatea exemple pozitive!
Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enes_zeki spune:

Buna fetelor am mai postat ceva dar se pare ca nu a ajuns pe site:(o sa scriu dinnou,Zeki are acum 1.7luni inca nu merge singur,incearca sa se ridice singur,dar marege singur sprijinit de mobila pereti etc,nu zice decat tata si lalalizeaza dar nu este ca ceilanti copii daca ii spun sa mi dea jucaria nu stie sa mi o dea,este f ambitios se supara f tare cand nu obtine ce vrea,te impinge daca vrei sa l pupi sa il mangai ''da te '' asta spune ,intr un timp face pa acum nu mai face,are tot 8 150kg ma chinui sa i ia 500 g in 3 luni si intr o sapt de raceala imi da jot 1 kg :(.Suntem tot pe variana homeopata st multumita macar nu mai vomita,Facem kineto tot de 3 ori pe sapt si reincepem inntoul din toamna,
Voi cum sunteti?Dodo?MamaSophiei?
sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enes_zeki spune:

Mama_Andrei prin ce treci tu am trecut noi toate dar cu ajutorul lui D-zeu toti o sa si revina.Ca toate mamicile si noi am facut kineto,noi am descoperit la 6 luni,dar el se intorcea,tinea capul decat nu statea in fund,am inceput kineto si copilul si a revenit la 8 luni a stat in fund si pe la 10 luni se inpingea in picioare(inainte cand il puneam in picioare ridica piciorusele la piept)pe la 1 ani si 2 luni a inceput taratul apoi de-abuselea acum la 1 7luni ,merge sprijinit,Noi am folosit varianta alopata pana la 1 an dar vomita mult si nu am luat nici un rezultat,de la 1 an st pe varianta homeopata si sper sa ne mearga bine,Homeopata noastra insista ca Zeki sa nu merga in picioare ci doar deabuselea asa ca nu este bine sa i fortam
Curaj mult si forta ca copilul are nevoie de tine.
Ioana voi cum mai sunteti?Nikkei?
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_12 spune:

Buna fetelor, noi nu avem nimic nou,inaintam foarte incet.Acum ne chinuim cu dintii, ne ies maselute, nu mancam,nu dormim....nu vrem gimnastica.In 5 sept suntem programati la Budapesta la recuperare.Sanatate tuturor copiilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
Voi cum sunteti?Dodo?

Buna tuturor,
noi ne pregatim de scoala.Cumparaturile necesare,primele sedinte...Bogdi a cunoscut-o deja pe invatatoarea lui (si o place)
In rest nimic nou:terapii la greu,teme(aici intra scris semne grafice,colorat)zilnice...si astfel e ziua fff scurta.


all

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.



Mergi la inceput