BEBE HIPOTON...:(

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MAMASOPHIEI spune:

Scuza-ma,am citit pe fuga,ai scris retard motor nu psihic,scuza-ma inca o data!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMASOPHIEI spune:

Enes-Zeki,Ioana,dodo-pui,voi ce faceti?Ce fac copii,ce faceti vara asta?vreau sa stiu tot:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_12 spune:

Buna fetelor,

Noi am fost azi la spital pt a lua actele necesare obtinerii certificatului de handicap, din pacate...am avut asa o stare nashpa ca am ajuns sa fac si asta, dar ma gandesc ca Patrik are numai de castigat dc imi prelungesc concediul si obtinem si alte drepturi in plus pt el...apropo, fetele care ati trecut prin asta, ce beneficii ai dc scoti certificatul?Stiu de medicamente gratuite,bilet pt statiunile balneare de recuperare, altceva nu stiu.
In rest, facem gym zilnic, mergem la innot, dar nu ne laudam cu progrese motorii mari...
In schimb am primit de la baietetlul meu cel mai frumos cadou de ziua mea :)) Mi-a zis pt prima oara MAMA (ceva de genul AAA-MA-MA) si OPU(adica tata in maghiara), mai zice apa si in rest silabe,dar fara sa faca legatura cu ceva.Dar la "mama" si "tata" clar face legatura fiindca l-am intrebat unde-i opu si mai intai mi-a aratat, apoi a inceput sa-l strige :)
De inteles vad ca intelege destul de multe lucruri, chiar era mirata psiholoaga azi la spital cat de prezent e si ce multe stie sa faca...zice ca la problemele motorii pe care le are, avem mare noroc ca nu e afectat si psihic.Cel mai in urma sta cu vorbitul, in rest lucrurile par ok...dar timpul ne va spune mai exact.Ne-a zis sa nu neglijam nici stimularea pshica, sa-l ducem intre copii cat mai mult, sa faca activitati pe care le face un copil sanatos si bineinteles sa-l stimulam cat mai mult.
Dr. din spital care l-a vazut si cand era mai mic, ne-a zis ca ea nu crede ca e problema genetica, ca pe ce s-a bazat dr de la Viena cand a zis asta, adevarul e ca nu am stiut ce sa-i raspund...iar m-a bagat in ceata.A zis ca el nu are modificari faciale si alte malformatii care sa ne duca cu gandul acolo, plus ca s-ar vedea la anlizele de sange ce l-am facut dc e o boala musculara de natura metabolica.Aiurea, nu stiu pe cine sa mai cred.Ideea e ca semnele clinice indica o tertrapareza, aste e clar, chiar dc pe RMN nu se vede nimic.Probabil vom consulta in curand si un genetician sa vedem ce parere are.
Ne-a recomandat sa mergem si acolo la ei in spital sa facem kineto, problema e ca Patrik nu accepta la gym strainii, incepe sa urle si nu mai poti face nimic cu el...nu stiu cum sa fac sa-l obisnuiesc, ma gandesc ca e bine sa faca si cu un specialist, macar de 2-3 ori pe sapt...ma gandesc sa incerc sa-l duc de cateva ori si poate da Dumnezeu si nu mai urla dupa un timp.Desi acum cand am fost ultima data la Budapesta, numai cand il lua in brate terapeuta, urla cat il tineau plamanii.Cred ca l-am traumatizat cu Vojta cand era mai mic si de asta e asa speriat de doctori si terapeuti.Nu stiu cum sa fac cu chestia asta, chiar cred ca ar fi ok sa mai faca si cu un terapeut cu experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimalutan spune:

ioana 12, spuneai in mesajul tau ca ati fost in Budapesta la recuperare. M-ar interesa si pe mine sa mergem. Ai fost cumva la Peto Intezet sau in alta parte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_12 spune:

Citat:
ioana 12, spuneai in mesajul tau ca ati fost in Budapesta la recuperare. M-ar interesa si pe mine sa mergem. Ai fost cumva la Peto Intezet sau in alta parte?


Noi mergem aici: http://www.gezenguz.hu
Sunt cativa terapeuti care stiu engleza si germana, in rest pt personalul cu care ai treaba, cred ca ar trebui sa stie cineva maghiara sau macar germana.Noi mergem cam 1 data la 2 luni, ne revizuiesc exercitiile, o data la 6 luni il vede neuroloaga.Se face kinetoterapie,hidroterapie si psihopedagogie.Te poti caza la ei(exista un apt - noi acolo stam tot timpul), trebuie numai sa-i anuntam cu 2 sapt inainte sa mergem ca sa il rezerve fiindca e numai unul si e ocupat tot timpul.Dc nu rezolvi la apt, atunci se poate la o pensiune din apropiere.Preturile mi se par rezonabile, adica o deplasare de 3 zile(cat stam noi acuma), costa cam 1000 lei maxim fara mancare si benzina.Noi de mancat mancam pranzul la Cora- este foarte aproape de ei si au mancare ok.Dimineata iti poti face acolo in camera un mic dejun,ceai/cafea.Pentru Patrik am luat tot timpul borcanele,iar seara mancam tot in camera.E ok ca e Cora aproape si poti face cumparaturi de acolo.
Noi am stat prima data 1 sapt, apoi ne-au zis ca putem cuprinde tot ce isi propun in 3 zile.Eu lucrez cu Patrik acasa cam 1h pe zi in 2 reprize in principiu, in functie de starea lui...si innot face de 3 ori/sapt.Si lucram exercitiile pe care ni le dau ei.Cand mergem, ne revizuiesc, ne adauga,ne modifica exercitiile in fct de cum a evoluat Patrik.Sper ca am zis ce era mai important.Daca va hotarati si vrei mai multe detalii, da-mi MP si iti dau adresa de mail si nr. de tel si ma poti suna fara probleme.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

mamasophiei, unde te duci la kinetoterapeut in piatra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMASOPHIEI spune:

Buna.Am fost la centru ala de zi,relativ langa bazar.Sunt trei doamne acolo:kineto,masaj si reflexo.Am fost si la particular DAR iti recomand centrul mai sus mentionat.Acolo s-a pus pe picioare.SUNT FETE EXTRAORDINARE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_andrei spune:

buna seara! mamasophiei, multumesc mult pentru sfaturi si da, nu ne-a pus diagnostic de retard psihic, ci motor cu hipotonie musculara si reflexe diminuate, sper din tot sufletul sa nu fie asa ceva, n-as crede ca are ceva intarziere mentala...avem deja o luna de kineto zilnic si suntem hotarati sa continuam , desi neurologul ne-a spus nuMAI 2 SAPT sa facem off medicii astia, in fine...andrei a facut progrese foarte mari, acum sta in fund nesprijinit si 15 min, se joaca stand in fund se apleaca in fata sau lateral dupa jucarii si revine singur la pozitia initiala fara sa mai cada, se rostogoleste dupa diverse obiecte si chiar se taraste ff putin pe burta cu manuta intinsa in fata dupa ceva...dar inca nu pune picioarele jos cand il tin la verticala sprijinit de subrat, are acum 9 luni si 3 sapt, maine mergem la control la acelasi neuro si mai consultam si alte pareri de medici
v-am mai citit din urma si vreau sa spun ca foarte utile informatii am gasit, multumesc mult tuturor pentru ca le scrieti aici! sunt de un real ajutor!!
va pupam si va dorim multa multa rabdare si ca toate sa se rezolve cu timpul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_andrei spune:

referitor la partea pshica, andrei zice cam de-o luna pa-pa, ba-ba, da-da ta-ta, ganganeste, manevreaza bine jucarii, le trece dintr-o mana intr-alta, apasa pe butoane, e fascinat de telecomanda, arunca intentionat obiecte si se uita unde-au cazut, le ridica daca ajunge la ele sau daca i le dau eu si-apoi iar le arunca, rade la cucu-bau, stie unde e becu, azi eu ii ziceam pa-pa in timp ce-i dadeam sa pape si el mi-a raspuns cu ba-ba sau ba-pa de cateva ori,... ce parere aveti?ce-ar mai trebui sa mai faca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emidani spune:

Buna, ma numesc Monica si am si eu un baietel cu tetrapareza spastica, are 7 ani, nu sta in fund, nici capul nu il tine bine, are retard psihomotor...
Ma intereseaza si pe mine centrul la care mergeti voi in Ungaria. Oare ne primeste si pe noi, la 7 ani sau e o limita de varsta?
As vrea si eu mai multe detalii daca nu te deranjeaza prea mult. Detalii de genul cum se fac programarile, ce acte trebuie, cat se sta, proceduri care se fac,costuri, pe unde se afla centrul in Ungaria, etc.
Mentionez ca noi am fost in tara la Baile 1 Mai, la Busteni, in Ucraina o data, in China, la Chisinau...
Suntem din Bucuresti.
Multumesc anticipat si mult succes in continuare!
Monica

Mergi la inceput