Licurici de ianuarie - februarie 2009 (110)
Raspunsuri - Pagina 7
Selene_Bunny spune:
bebelusi, trebuie sa fiu sincera, au dreptate fetele, am scris asa: "Daria a mai capatat-o uneori". Adica a capatat-o la fund si peste manute. Pentru ca nu stiu sa imi stapanesc mereu nervii, pentru ca sunt situatii in care tine musai sa fie contra de cum zic eu, degeaba ii spun de 10 ori ca nu e bine sa faca una si alta. Nu se intampla nici zilnic, nici saptamanal si nici lunar chestia asta, sa nu se inteleaga asa ceva.
Nu mai scriu nu pentru ca m-au deranjat criticile, eram constienta de ele cand m-am decis sa marturisesc si acest aspect mai negru al meu, ci pentru ca nu prea mai am ce sa spun. Citesc, am vazut ca vorbeati despre programul zilnic si, cand am citit cat de organizat si de bine mananca ai vostri - cine a scris, desigur - mai ca m-a busit plansul.
In plus, sunt oarecum mai inchisa in mine, am avut cateva nopti in care am stat cu ochii in tavan si am analizat procesul prin care se ajunge la asa ceva, reactiile mele, starea mea de dinainte, de atunci si de dupa. Inca analizez.
Vad ca sunt destui copii bolnaviori, le urez multa sanatate!
Am scris aici: http://forum.desprecopii.com/forum/pop_link_reply.asp?TOPIC_ID=153473&REPLY_ID=6052051
cate ceva despre cum ma mai simt, cum mai vad eu lucrurile.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
alinuk spune:
inca ne bucuram de zilele minunate si de atmosfera de vacanta de aici din insorita Grecie
am intrat sa va salut, sa va transmit o bucatica din bucuria copiilor, din voiiosia lor cand construiesc un castel de nisip sau cand rad si zburda prin apa..
cred eu ca tot ce poate fi mai frumos pe lumea asta
si am intrat sa va rog sa mai spuneti pe la cunoscuti de un sms la 858
mai sunt 18 zile de derulare a campaniei
e la indemana oricui, costa doar 2 euro cu tot cu tva
va sarut si va imbratisez cu drag si dor
multa sanatate bolnaviorilor
noi, slava cerului suntem bine sanatosi, ne bucuram de o stare de exceptie...
am gasit o iconitza in mare
Alinuk
www.dailymotion.com/video/xaclht_starship-foundation-father-and-son_creation" target="_blank">SMS la 858 pt copii!
detalii
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Selene_Bunny spune:
Mai vroiam sa spun ca incercam sa ne obisnuim cu olita, insa fara succes, nu vrea sa stea si pace, sta cateva secunde si se ridica, nu face nimic in ea. Am lasat-o goala, si cu caldurile astea, dar tot fara succes. Daca inainte spunea "caca" dupa ce facea, sa te anunte ca trebuie sa o schimbi, acum nu mai zice nimic. Duminica era goluta prin casa, statea langa pat, cu olita langa picior, numai am vazut ca lasa botzuri puturoase, si-a mai si bagat piciorul in ele... Am tras repede olita sub ea, showul de pe lume...
Se teme de kk ei, cand il vede, se trage inapoi, incepe sa planga... Si nu pricep de unde scoate asa putori, de vreme ce nu mananca...
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
miereamara spune:
Selene, inseamna ca nu e pregatita pt olita inca.
Acelasi comportament il are si A. Cand are diaper pe el ma anunta ca face pipi, kk, trage cu mana de diaper. Cand e gol ii da drumul lejer, ba mai pune si mana, i se pare tare distractiv. Noi l-am lasat doua saptamani gol in cas si a facut pipi peste tot, mirosea groaznic covorul. Am spalat mocheta si acum e din nou cu diaper.
Clar nu este pregatit pt olita.
Daca ii spun sa se ajeze pe ea, se aseaza, incerca sa faca ceva, dar psihologic ceva il opreste, se ridica si in secunda urmatoare face pipi din picioare.
Aaa..si cand facea kk, numai cand se uita la el si ii venea sa vomite, o data a vomitat chiar.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Selene_Bunny spune:
Clar. No, mai asteptam, in ciuda a ceea ce o sa-mi aud de la draga de lume si dragele de rude. Cica sa nu-ti pese de gura lumii, da' si melitzele astea devin enervante rau.
cami_antonia spune:
selene ma bucur ca ai inceput sa scrii din nou pe la noi
si antonia refuza olita
face in ea
doar la trezitul din somnic
de altfel
o asez si duopa ce se ridica fara sa faca nimic face pe ea
ahahahahah
asta e
pe mine ma amuza
sunt mici
astra e
anuc sanatate
si nici eu nu cred ca nu esti o mama buna
esti superbaaaaaaaaaaaaaaaaa
numa ca iti pui milioane de intrebari
si esti cea mai tare
vizav i de rmn
eu sunt mai de alta parere
din cauza de cumnata alina
care are ce are la cap
acu poate fetele care au doi copii stiu mai bine
alinukkkkkkkkkkkkkkkkkk
vreau si euuuuuuuuuuuu
vacanta in alta parte decat la mine acasaaaaaaaaaaaaa
dark in seara asta sau maine hotaram cu venitul
ca uite tre sa prezint lucrarea pe 12 iulie si tre sa imi fac prezentarea
si barbatul meu e super prins cu facultatea
offffffffff
anunt cand luam o hotarare
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
bebelusi spune:
Miere eu sunt mai impaciuitoare de obicei, deci nu sunt sigura ca ati exagerat....imi dadeam cu presupusul, nu sunt de acord cu bataia DELOC.
Mami puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 10 saptamani
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
pyc spune:
Selene, bine ai revenit......ne-ai lipsit:) Cred ca ai facut foarte bine ca te-ai gandit la toate cele...sper ca au fost constructive sugestiile noastre....oricum indiferent de motiv un copil nu trebuie lovit, la nicio varsta. O palmuta "nevinovata" peste mana sau peste scutec.....e ca si cand ti-ar da tie sotul cate o palma de cate ori nu ii convine ceva...
Nu te lua dupa ce fac alti copii, cat de ordonat mananca si ce program au....fiecare copil e diferit, fiecare mamica e diferita.....incearca sa "furi" de pe net ce crezi ca vi se potriveste voua, asa cum cred ca facem noi toate.
Si relaxeaza-te cand ai timp liber, profita ca sa elimini tensiunile acumulate.....nu stiu care e modalitatea ta de relaxare....a mea de exemplu e shoppingul (foarte paguboasa afacere!) si mersul la cosmetica, coafor (la fel de paguboas)...sau statul pe terasa cu un suc si o tigara (asta e cea mai proasta modalitate de relaxare posibila, dar imi prinde extrem de bine din cand in cand......mai exact de cand m-am lasat de fumat!). Lasa naibii curatenia pe ultimul loc, indiferent de ce zic altii, cui nu-i convine sa stranga in locul tau! Si mai ales cere ajutor!!! Al sotului, al oricui.....ca sa poti sa stai tu singura cu tine si sa te odihnesti departe de toti.
S-o gasit cine sa dea sfaturi....eu care stau singura cu Paul fara niciun ajutor:)....dar eu stau in tara straina, nu are nimeni treaba cu mine, imi fac program dupa mine si sunt alte mentalitati, plus ca am noroc de un psihic beton....probabil pe tine te streseaza si membri familiei si-ti mananca din timp sau comenteaza, in loc sa-ti fie de ajutor.....
Sa stiti ca si eu mi-am facut mustrari de constiinta cu varicela asta.....in plus poate si eu sunt contagioasa acum si nici nu stiu si lucrez zilnic cu femei gravide,ca eu fac tot ce e diabet la gravida sau pb cu tiroida la gravide..... Am anuntat seful, am cerut sfatul infectioloagei, intrebandu-i daca nu e mai bine sa nu mai fac 2 saptamani consultatii la gravide.....au ras de mine! Odata au zis ca cine sa le faca in locul meu? Si in al doilea rand au zis ca oricum o gravida neimunizata poate face varicela de oriunde si ca sunt rare cazurile in Franta in care o femeie demareaza o sarcina fara a stii daca e imunizata sau nu si daca nu e imunizata, se vaccineaza inainte de sarcina (precizez ca eu neimunizata nu am facut vaccinul inainte de a ramane gravida!)....Infectioloaga a zis "asta inseamna ca eu nu mai pot merge acasa de frica sa nu dau bolile din spital la copii?" Asa ca mi-au zis sa-mi vad de treaba mea, inclusiv sa scot copilul cand vreau, evitand evident locurile de joaca pt copii, marile aglomerati si sa nu fac vizite cu el acasa la femei gravide...... ca oricum a fost contagios inainte de a stii ca are boala si la 3-5 zile dupa aparitia bubitelor deja nu mai e contagios.
Si apropo de femei gravide....fetele gravide daca vomati des, daca scadeti din greutate in primul trimestru de sarcina, faceti o dozare de TSH pt tiroida. Deseori aceste stari de rau accentuate sunt date de asa zisa hypertiroidie tranzitorie a gravidei dependenta de hCG.....dispare in trimestrul 2, dar trebuie tratata extrem de precoce, caci daca nu poate influenta bebeul (de la probleme grave, pana la doar o usoara diminuare a IQ-ului). E o patologie nediagnosticata in Romania, unde nimeni nu te trimite sa te cauti de tiroida daca vomezi in sarcina.....totusi e ceva extrem de serios. Aici TSH-ul se controleaza inainte de a ramane gravida obligatoriu, apoi in primul trimestru la femeile cu antecedente de boli de tiroida in familie sau la cele care vomeaza exagerat si scad in greutate.....E una dintre cauzele care explica faptul ca nu suntem toti la fel de "destepti", pe langa factorii sociali, de mediu si genetici....probleme de tiroida la mama in primul trimestru de sarcina, cand bebele nu produce hormoni de tiroida si e total dependent de cei ai mamei!
No v-am dat alt motiv de stres:)
miereamara spune:
Ah Pyc dc mai esti pe receptie![]()
Eu in sarcina am avut diabet gestational, glicemia provocata mi-a iesit in jur de 170 (parca), in fine a revenit la normal dupa nastere.
Dar acum imi iau glicemia si este mica, 46!! este posibil asa ceva sau e aparatul defect? Plus ca mi-e pofta tot timpul de ceva dulce. Glicemia asta mi-a iesit seara, dupa cina.
Ma simt foarte obosita si lipsita de energie.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
pyc spune:
Miere nu e fiabila glicemia luata cu aparatul. Sa nu o mai masori asa, ca nu te ajuta la nimic. Nu stiu exact ce test ti-au facut tie de a iesit pozitiv.......probabil cel cu 50 g glucoza si glicemie masurata la o ora. E doar un test de suspiciune de DG, nu e un test diagnostic. Pt diagnostic trebuiau sa-ti faca testul cu 100 g si glicemii din ora in ora 3 ore....sau cel cu 75 g si glicemii din ora in ora 2 ore. Oricum probabil ca ai avut un adevarat diabet gesta, caci Aidan daca nu ma insel a fost un bebe maricel!
Ar fi trebuit sa faci un test cu 75 g glucoza pe 2 h intre 6 saptamani-3 luni dupa nastere....probabil ca nu l-ai facut. Nu ar fi rau sa-l faci acum si sa il repeti tot la 3 ani toata viata, mai ales daca cineva din familia ta are diabet sau daca ai vreo sora sau mama ta cu antecedente de diabet de sarcina sau daca au nascut si ele copii mari (4 kg).