practica agricola???? din nou???

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui lia popescu

... Existau si pe vremea aceea persoane hipersensibile care stateau ore in sir la telefonul de la posta plangand si implorand parintii sa-i recupereze (si aveam peste 18 ani...). Mai existau si parinti care au batut de 2 ori in 2 saptamani drumul Bucuresti Focsani ca sa aprovizioneze odraslele cu de-ale gurii...Noi, cei mai putin iubiti de parinti am facut cura de struguri si ne-am intors cu vreo 2 kg in plus. Dar ce ne faceam daca ne duceau la ceapa?
Era foarte frumos- probabil pt ca am fost norocosi si am prins vreme buna, cald, soare, dar daca ploua probabil ca plangeam si eu la telefon. In fiecare seara era discoteca, must, foc de tabara...
...


Persoane hipersensibile? Daca nu ai unde sa te speli, wc-uri mizerabile in curte si dormitor precum vitele, toti la comun, nu ai cum sa te schimbi sau speli, mda, poti sa spui si asa... Spui de telefon! Care telefon? Nici pomeneala de asa ceva! Pana si apa de spalat era la un canal in curte! Spui de focuri de tabara si discoteca, WOW! Noi picam FRANTI seara, dupa ce bateam campurile patriei si nu ne mai ardea de nimic! Si nici n-am vazut vreun parinte sa apara cu mancare sau sa-si ia progenitura inapoi acasa. Cred ca si daca ar fi dorit, nu ar fi putut...


Petra, uh, cred ca afost cumplita seara aceea. Bine ca nu ati patit nimic!


Citat:
citat din mesajul lui witeflower
...
Mai cred ca practica agricola este utila pentru toti copiii - dar nu ca mai demult, ci activitati usoare, dupa varsta si capacitatea lor, si nu pe coclauri, ci in parcul/gradina scolii (ex - pot participa la amenajarea gradinii scolii - sa planteze flori, sa sadeasca arbori, sa pliveasca sau sa ude straturi. La scolile cu cantina - poate exista varianta sa participe la ingrijirea unei gradini cu legume. ).Se mai pot organiza excursii sau chiar tabere in care copiii sa fie initiati in tainele gradinaritului sau sa aiba ocazia de a participa la ingrijirea unor animale - ceea ce cred ca multora le-ar placea.

Important e ca aceste activitati sa se desfasoare pe baza de voluntariat si cu acordul parintilor, de asemenea sa se indeplineasca niste norme de igiena si siguranta pentru copii.
(Zic pe baza de voluntariat pentru ca nu toti copiii sunt preocupati agricultura - de aceea astfel de activitati ar trebui oeganizate in timpul liber si sa participe cine vrea. Si zic cu acordul parintilor - pentru ca unii copii pot avea probleme de sanatate pentru care anumite activitati sunt contraindicate - de ex nu poti duce un copil alergic la par sa animale sa hraneasca iepuri).

...
"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")


Sunt de acord cu tine . Si mie tot asa mi se pare normal sa fie.
Copilul meu a participat cu clasa la plantarea de copaci si flori in curtea scolii. Nu stiu daca toata scoala sau doar cei de varsta lui au avut aceasta activitate. Fiecare clasa participanta a avut parceluta ei. Mi s-a parut ok asa. Si am mai vazut clase de copii mai mari de la el din scoala care au participat (voluntariat) la amenajarea unui parc din apropierea scolii (curatenie, vopsit, plantat etc) si iar mi s-a parut frumos.
Nu ar fi nimic rau nici daca s-ar organiza excursii la ferme/sere de-o zi, dar nu mai mult.

Ruxij, , .

Sper ca cei care au avut ideile acestea, cu practica agricola, sa se gandeasca bine cum le vor pune in practica!

Mergi la inceput