Dr. Who (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna ziua la toata lumea!

Eu nu ma consider "avansata" dar vorba Iilenei, "mi-e greu" cu Matt Smith. Ziceam la un moment dat ca "he is growing on me" dar de fapt cam nu...
Noi am luat de la capat episoadele cu DT.... ieri ne-am uitat la The impossible Planet si Satan's Pit. Mi-a placut combinatia... Dr Who meets Aliens meets The Abyss meets Sunshine/Event Horizon





Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)


"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu am obiceiul sa citesc (la subforumul despre carti) ce se comenteaza in legatura cu cartile propuse spre lectura. Si, daca-s necitite (de mine) cartile respective, normal ca nu inteleg mai nimic din ce se zice, da' comentariile imi plac si le citesc in continuare .
Cam asa am ajuns si cu Dr. Who... .




Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Er, long time no see ...

Despre comparatia intre Eco, Culianu si Tolkien, imi pare rau daca s-a inteles altceva, dar nu intentionam sa fac cine stie ce analize profunde si elaborate . Povestea era urmatoarea: desi lucrand in domenii diferite si cu metode diferite, ei au in comun ideea fundamentala ca intre cultura contemporana si culturile pre-medievale exista legaturi obscure, greu de explorat prin mijloace analitice, insa care se manifesta subtil in diferite ipostaze.

Aspectul medieval este important pentru ca pana la Renastere nu a existat o separare formala intre stiinte, arte si teologie. In sensul asta, Eco este un semiotician medievalist, Tolkien este un filolog medievalist, iar Culianu s-a concentrat pe aspectul teologic.

Ideea ca aspectele mai obscure ale mostenirii culturale dinainte de Renastere (manifestate in evolutia lingvistica, in mitologie/literatura populara sau in modificarea canonului teologic) influenteaza cultura prezentului a fost expusa de catre toti trei, atat in studiile de specialitate, cat si in operele lor literare. In punctul asta, trebuie sa spun ca sunt cel mai mult in masura sa-l discut pe Tolkien, iar cel mai putin pe Culianu. Adica m-as considera cunoscator Tolkien, fan Eco si... amator Culianu.

Desi trebuie sa recunosc ca mi-a cam disparut avantul, si cu riscul sa nu intereseze pe nimeni, voi scrie in seara asta si un mesaj despre opera literara a lui Tolkien, din perspectiva mentionata mai sus.

Si acum, redevenind realist relativ la rigorile timpului inchei aici off-topicul, cu scuzele de rigoare daca am dezamagit pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Poate ca e altfel.
Poate ca schimbarea se inscrie intr-o politica mai larga a capeteniilor Dr. Who, producatorii adica, de a "curata" serialul de briz-brizuri deranjante si de a-l readuce la esenta.

E posibil ca pe fanul "purist" al Dr. Who sa-l fi calcat pe nervi:
- episoadele dramatice, cu miza prea profund-psihologica, cele care persista prin gindurile privitorului mai mult de un sfert de ora dupa final (ca dovada, scenaristul extra-ordinarelor episoade Human Nature si The Family of Blood, care excelau prin trasatura amintita, nu a mai scris nici un alt scenariu pentru serial)
- incurcaturile sentimentale, ideea ca Doctorul se poate implica emotional in fro' relatie (asa ca dupa disparitia lui Rose n-a mai fost creat contextul care sa faca posibil asa ceva. Iar noul doctor inteleg ca oricum nici n-are datele ptr a stirni fro' pasiune :p)
- un Doctor cu prea mult farmec, care distrage atentia privitorului de la serial in sine (in persoana lui Matt Smith cred ca au ales exact ce au cautat, un ins haios dar fara substanta sau ipotetice adincimi. Cu siguranta ca, daca si-ar fi dorit un Dr. nr. 11 care sa continue conceptual linia Dr. nr. 10, si-ar fi gasit, ca doar n-o fi fost Tennant ultimul actor fascinanto-adorabil :)) din Marea Britanie. Da' nu le-a mai trebuit genul.)

In fond, Doctor Who e un show sci-fi cu nuante scary, care si-a propus sa distreze lumea, si nu are de ce se complica inutil cu divagatii de acest gen.

Iar cui nu-i convine aceasta "curatenie" operata (de exemplu eu), sa fie sanatos, probabil ca nici nu face parte din target .

Sint rea, nu?


Good news!
Am gasit o jucarie noua: http://www.watch-doctor-who-online.com/
Tot serialul disponibil on-line in conditii bune de imagine, frumos structurat pe sezoane si ordonat.

Citat:
pot sa-ti iau in considerare sfatul, tardiv desigur, de a le savura lent...

Am zis eu asta? :))

Am fost curioasa sa vaz si eu fro' doo scene din primul episod al seriei 5.
Si prima a fost prabusirea extraordinar de spectaculoasa a Tardisului peste Londra. Si a doua a fost scena din bucatarie, minunat facuta dpdv al tehnicii de narare cinematografica. Si... si uite asa l-am vazut pe tot. Foarte dragut episod. MS nu m-a deranjat, e si el pe-acolo, e simpatic, are doza necesara de ADHD, desigur ca nimeni n-ar avea vreodata curiozitatea de a-l admira singing and eating ice-cream , dar... asta-i viata...
Amy e tare simpatica. (merita alt gen de Doctor :P :)))))
Schimbarea genericului, hm, ok. Insa re-decorarea interiorului Tardisului, :((, m-a cam intristat. Dar, nah, nefiind io publicul tinta, nu conteaza.
Om vedea ce-o mai fi...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Beren.

Citat:
pana la Renastere nu a existat o separare formala intre stiinte, arte si teologie.

Adevarat.

Citat:
Culianu s-a concentrat pe aspectul teologic.

Prea putin spus.
In "Eros si magie in Renastere" si, mai inainte de asta si mai obscur, in "Iocari serio", Culianu a analizat in extenso, cu microscopul si penseta, contextul si motivele (astea da, fura de ordin teologic in viziunea lui) schimbarii de paradigma de la sfirsitul Renasterii, a mutatiilor survenite in felul complex in care omul isi explica lumea, nasterea stiintelor cantitative, cele care ne definesc noua astazi viziunea despre lume, si moartea universului mental (cu nimic mai rudimentar decit cel de acum, daca nu chiar dimpotiva) de pina atunci - caruia, de altfel, s-a straduit sa-i confere sens, ceea ce pentru omul modern e cumva surprinzator. Metafora mustei aptere.

Dar, cum si eu sint off-topic, il inchei aici si astept sa citesc noul topic .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

voi scrie in seara asta si un mesaj despre opera literara a lui Tolkien, din perspectiva mentionata mai sus.



abia astept sa citesc maine!! :)




Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Am deschis Dr. Who (3).


Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput