ce sa fie oare?varicela...scarlatina...rujeola

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

pentru rubeola, rujeola, rosela, mononucleoza, herpanigina Teo a facut testele tot la Babes (si la Bals) si toate iesisera negative. La el diagnosticul s-a pus si prin eliminare...aaaa, mi-am mai amintit un aspect care a ajutat la identificare. cand a apasat dr-a cu degetul pe eruptie, zona din jurul bubitelor s-a albit, ele ramanand ffff rosii, exact ca intepaturile de ac. alt indiciu al bolii a fost faptul ca la caldura, bubitele confluau in insulite si se faceau pete mari, inclusiv pe talpa!
Amandoi am avut ganglionii occipitali ffff umflati (ca bobitele de mazare), ceea ce initial m-a dus cu gandul al rubeola, insa petele nu erau nici catifelate, nici roz pal, ci aspre si zmeurii. apoi, m-am gandit ca o fi rujeola, insa m-am zgait in gura lui si nu avea "sare grunjoasa" pe interiorul obrazului....pana la urma am luat calea spitalelor
eu tin minte ca aveam dureri cumplite de articulatii! atat de rau ma dureau degetele ca nu puteam sa tin un creion in mana....dar asta este un simptom comun virozelor ....

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

XIO, eu nu te combateam pe tine. Spuneam ce stiu. Eruptia este, de multe ori (nu intotdeauna, clar), ca la carte, sa stii. Cazul respectiv tocmai de aia v-a fost dat la examen, pentru ca era cum nu va asteptati si in Romania inca se aleg, la examene pentru studenti, cazuri atipice. Si nu vorbeam din ceea ce mi s-a intamplat mie (am si precizat ca a fost atunci un sfert de clasa bolnava - asta insemnand vreo 10 copii, toti la fel). Vorbeam si din experienta mea medicala (reala, relevanta, la subiect). "Absolut neprofesional" din postarea mea se referea la faptul ca nu e chiar deontologic sa ne dam cu parerea medicala asa, virtual si de la distanta si ca ceea ce spunem nu ar trebui luat ca un diagnostic medical, ci mai degraba ca un "comentariu pe text"

Bursucelu a fost la medic. Retinusem ca in urma investigatiilor s-a infirmat scarlatina. Oricum, un al doilea consult nu strica. Bine ar fi sa nu fie scarlatina, dar trebuie stiut sigur ca nu e scarlatina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ella, eu subliniam doar ca nu poti infirma Scarlatina pe motiv ca la tine a fost altfel tocmai pt. ca mai nou toata lumea da diagnostice pe net din ce citeste si ce a avut , lucru care nu este deloc in beneficiul pers. care cere sfatul.
daca ii spun 3 pers. Bursucelului ca nu e Scarlatina , ca n-a fost asa si ca limba e alba si in febra , sta linistita acasa.
Se poate sa fie Scarlatina si trebuie sa mearga la dr neaparat pt. inca un consult din moment ce au fost 3 diagnostice diferite.
La examen nu se prea dau cazuri atipice, ala afost singurul , in general nu gasesti caz tipic , ca la carte, mai ales la infectioase.

Ariel , "sarea grunjoasa" nu apare imediat si nu persista pe tot parcursul bolii.

Am uitat ieri sa iti spun : nu am considerat ca ma "combati" , pt. ca pe net n-ai cum sa pui diagnostice, am spu ca s-ar putea sa fie Scarlatina si asa arata pt. ca in cazul asta trebuie neaparat schimbat tratamentul , nu de altceva.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Ella vom merge maine la Babes la alt medic sa vedem ce ne spune...o mare parte din bubite s-au micsorat si unele au disparut.Aseara a venit pediatra la noi si ea sustine ca nu e o boala virala si putem iesi afara...iar Daria este foarte incantata cand a auzit si ia dat 1000 de pupici doctorei.Am uitat sa va spun ca acum 2 saptamani a avut o enteroviroza urata rau si am stat la regim 2 saptamani insotite de eritromicina si biotics,acum eu cred ca a ramas sensibila pentru ca face 3-4 scaune pe zi si foarte mult.Am facut coprocultura si coproparazitologicul saptamna asta si au iesit bune,mai avem sa ducem o proba de copro maine.Are 2 ani 9 luni dar pana acum nu am avut probleme decat cu mici raceli .

Mergi la inceput

XIO, eu ii spuneam Bursucelului ca cel mai bine isi poate da seama prin efectuare de teste specifice. Asta daca este o boala care se testeaza in laboratoarele respective. Noi am eliminat prin obtinere de teste negative: Scarlatina, Rubeola,Rujeola, Rosela, Varicela, Mononucleoza, Herpangina.
La ce a avut Teo nu se facea test in laboratoarele din Bucuresti, ci undeva la Tarnaveni parca sau ceva de genul...
In fine, ideea e ca daca nu e Scarlatina, antibioticul nu numai ca este inutil, dar poate fi chiar daunator in cazul unei Mononucleoze. Asta este motivul pt care insistam cu testarile alea.
Lui Teo, inainte sa obtina rezultatele la Mononucleoza, ii tot palpau splina, sa vada daca nu s-a umflat. Am inteles ca este un semn caracteristic bolii.
In fine, la teste apare clar ce e.

Mergi la inceput

Acum am venit de la medic si mi-a spus ca a are o forma usoara de scarlatina spre trecere.Ne-a dat sa facem sumar urina si sa mergem vineri iar la control,apoi dupa ce terminam antibioticul avem de facut exudat faringian,aslo,vsh,urina....urina o vom face in fiecare saptamana timp de o luna apoi in fiecare luna timp de 3luni.Am fost la o doctorita de la centru privat VICTOR BABES care ne-a consultat foarte repede si ne-a pus si diagnosticul la fel de repede.Acum va intreb eu si sotul trebuie sa luam tratament preventiv s-au sa ne facem exudat apoi luam tratament?medicul de familie mi-a spus sa luam OSPENsi ei sotul 10 zile preventiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

buna

baietelul prietenei mele a avut aceleasi simptome ca fetita ta , diagnostic saclatina forma usoara , a stat internat 7 zile la contagioase cu branula si i-au administrat penicilina , cortizon.Dupa externare pana la 20 de zile stat in casa ,nu mai era contagios dar sist imunitar slabit si sa nu ia ceva , plus moldamin , cate 1 pe sapt timp de 4 spat .

Multa sanatate fetitei

Mami de Alex( 27.07.2005 )

"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In Scarlatina se face internare obligatorie tratament cu Penicilina iv, declarare la Sanepid.
Asa ca ar trebui sa mergeti la infectioase.
P.S: daca este forma usoara , nu are cu cine sa stea samd e poate sa va lase acasa , dar in mod normal se interneaza.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

bursucelu, noi am luat tot familionul Ospen 10 zile, cand s-a contaminat Alexutza cu streptococ, chiar daca era doar purtatoare si nu a dezvoltat boala. La noi iesisera exudatele negative si cu toate astea tot ni s-a dat Ospen, pe care l-am luat caci nu prea e de joaca cu streptocoul.

La ce dr ati fost la Babes? Acum mi-am trimis o prietena la Daniela Popescu, cu fetita....cam aceeasi situatie ca la voi: un caz de scarlatina la gradi si cea mica cu febra mare, rosu in gat, puroi

Mergi la inceput

Ariel_7000am fost la Oana Elena Stoica si la Adela Birzan,la Barzan am fost azi si ne-a dat schema de analize.Dupa ce am venit de la Babes am sunat pediatra noastra sa-i spun ca avem o forma usoara de scarlatina si mai avea putin si exploda cand a auzit ce diagnostic i-au pus cei de la Babes.Ne-a chemat maine la ea la control si a spus ca vine cu noi la Babes sa-i spuna ei ca are copilul scarlatina si ii ea pe toti de gat de acolo.In situatia asta ce fac?Azi la Babes mi-au spus ca nu o interneaza ca e aproape vindecata si putem iesi afara fara probleme.Simtomele ei au fost febra 38 cu 5 scazuta cu panadol si nu a mai revenit febra dupa panadol,rosu in gat,bubite mici rosi pe picioare talpi si genunchi),apoi ia aparut pe fundulet cateva si pe umeri.Acum cele din talpi unele nu se mai vad dar mai are 2 mai marisoare care sunt pline cu lichid. Va spun toate astea ca pediatra mi-a spus ca daca nu a avut pe spate si piept si pe fata din start nu e scarlatina.Maine vom merge iar control sa vedem ce facem....oricum am cedat nervos noroc cu fetita care este vesela si ma mai monteaza sa vad lucrurile in alb

Mergi la inceput