ce sa fie oare?varicela...scarlatina...rujeola
Raspunsuri - Pagina 3
ariel_7000 spune:
bursucelu, sincer nu stiu ce sa iti mai zic. fetita de care zic eu si cazurile cunoscute de catre mine au avut febra mare, plus puroi pe amigdale. parerea mea e sa ceri niste analize de exudat si ASLO, caci netratat, streptococul ala se "ascunde" in articulatii si apoi se reactiveaza si se manifesta destul de urat. din cate stiu eu poate duce la afectiuni ale inimii si la reumatism articular, care sunt boli deloc de neglijat. nu ai ce pierde daca faci analizele astea, asta in caz ca nu i s-au facut deja.
Sanatate micutei!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
XIO spune:
Pai...in Scarlatina nu apar vezicule cu luchid , eruptia NU apare pe fata, limba este caracteristica , cu ciclul lingual : alb-descuamare-limba zmeurie-limba lacuita , si sunt prezente la nivelul plicilor (inghinal , axilar , pe burta) niste linii care se vad f. bine.Dupa o saptamana se descuameaza talpile si palmele.
Ariel , nu trebuie sa aiba puroi in gat, asta depinde de cat e de toxic Streptococul.
E adevarat ca in Scarlatina prima oara apar bubitele pe gat si torace si dupa aceea coboara afectand tot tegumentul care este aspru. Dar la fata nu apar , nu stiu de ce a zis asta pediatra ta.
Daca spui ca sunt niste vezicule cu lichid in talpa ar putea sa ia o proba de acolo pt. a vedea ce e .
Nu stiu de ce dar am impresia ca dr ta nu se va duce la Babes...acolo v-au luat analize de sange si exsudate?
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
bursucelu spune:
Xio am facut sumar de urina si ne-a iesit hemati 25 ce inseamna asta?
Maine vom merge cu analizele la medic sa vedem ce spune,dar nu mai am rabdare pana maine .
XIO spune:
inseamna sange in urina in mod normal nu trebuie sa apara. nu trebuie sa te ingrijorezi , mergeti la medic si va lamureste
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Alyna24 spune:
Am si eu o problema cu pitikul meu:sapt trecuta marti a facut febra, a ajuns la un maxim de 39 grade si nimik altceva(nu mucisori, nu tuse...nimik).L-am bagat pe Nurofen cu Panadol la 4 ore, supoz Novocalmin,....de vineri n-a mai avut nimik.Intre tp am fost la xdr cu el si nu ne-a dat nici un diagnostic(nu avea rosu in gat, era ok la plamani).Ne-a zis sa-l monitorizam sa nu cumva sa-i apara varicela in 2-3 zile.
Samabata era ok si l-am dus la tara.De duminica i-am intrerupt si Nurofenul.Duminica seara a inceput sa tuseasca un pic, Luni i-au aparut niste bubuite pe el mai ales pe picioare si pe la baza de sus a chilotelului, in rest nimik.Azi-noapte s-a cam chinuit sa respire, a vomat putin, mi-a zis mama ca ar fi scos ceva din gat.Si totusi nu are o tuse deasa ci din cand in cand.....probabil sta xsa erupa ceva din gat.Am tot citit pe net si nu stiu dc o fi varicela, rubeola, ...etc.
varicela stiu ca ar fi trebuit sa-i apara din cap spre picioare si totusi nu e asa.
A venit o asistenta de la dispensar din sta de acolo si ar fi zis ca are alergie la ceva.E ciudat pt ca ii apare in momentul in care ajunge la tara.In Bucuresti nu are nimik.Am pus-o anul trecut cand tot asa l-am dus la tara pe seama puricilor.....(ca la tara sunt animale, pisici, caini) insa incep sa cred ca are alergie totusi....sau o fi vreo boala a copilariei?Clar trebuie sa-i fac analize dar voi ce credeti ca ar putea fi dupa simptome?Nu a mai facut febra de joi.Ar trebui sa-l aduc urgent la Bucuresti?El se simte bine in rest numai ca se scarpina f tare pe picioruse si tuseste din cand in cand....nu stiu ce sa fac.
Dr mea e plecata acum si nu stiu ce sa fac.
multumesc anticipat.
annablue spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alyna24 Am si eu o problema cu pitikul meu:sapt trecuta marti a facut febra, a ajuns la un maxim de 39 grade si nimik altceva(nu mucisori, nu tuse...nimik).L-am bagat pe Nurofen cu Panadol la 4 ore, supoz Novocalmin,....de vineri n-a mai avut nimik.Intre tp am fost la xdr cu el si nu ne-a dat nici un diagnostic(nu avea rosu in gat, era ok la plamani).Ne-a zis sa-l monitorizam sa nu cumva sa-i apara varicela in 2-3 zile. Samabata era ok si l-am dus la tara.De duminica i-am intrerupt si Nurofenul.Duminica seara a inceput sa tuseasca un pic, Luni i-au aparut niste bubuite pe el mai ales pe picioare si pe la baza de sus a chilotelului, in rest nimik.Azi-noapte s-a cam chinuit sa respire, a vomat putin, mi-a zis mama ca ar fi scos ceva din gat.Si totusi nu are o tuse deasa ci din cand in cand.....probabil sta xsa erupa ceva din gat.Am tot citit pe net si nu stiu dc o fi varicela, rubeola, ...etc. varicela stiu ca ar fi trebuit sa-i apara din cap spre picioare si totusi nu e asa. A venit o asistenta de la dispensar din sta de acolo si ar fi zis ca are alergie la ceva.E ciudat pt ca ii apare in momentul in care ajunge la tara.In Bucuresti nu are nimik.Am pus-o anul trecut cand tot asa l-am dus la tara pe seama puricilor.....(ca la tara sunt animale, pisici, caini) insa incep sa cred ca are alergie totusi....sau o fi vreo boala a copilariei?Clar trebuie sa-i fac analize dar voi ce credeti ca ar putea fi dupa simptome?Nu a mai facut febra de joi.Ar trebui sa-l aduc urgent la Bucuresti?El se simte bine in rest numai ca se scarpina f tare pe picioruse si tuseste din cand in cand....nu stiu ce sa fac. Dr mea e plecata acum si nu stiu ce sa fac. multumesc anticipat. Alyna @ DAVID(22 Aprilie 2007) |
Ceea ce poevestesti tu suna foarte asemanator cu ce a avut fi-miu timp de mai mult de 5 ani. adica, la tara la soacra-mea se umplea de bubite care il mancau (fara lichid si apareau pe picioare in zona gleznelor si pe tors sau in zona elasticului de la chiloti, mai putin pe maini pana la cot).
E sigur o alergie, noi ne-am chinuit mult pana sa intelegem de la ce e si prin excludere a descoperit ca era de la laptele de vaca de acolo.Aadica, daca bea lapte de la vaca direct (cu grasime mai mare probabil) si nu de la magazin, se umplea de bube. Am facut teste si pana la urma am ales sa-i dam doar iaurt (sa vezi chin cu el ca era mort dupa lapte la vremea aia si era greu sa il convingem sa nu bea) si i-a trecut odata cu varsta.
Pt mine nici acum nu e explicabil de ce facea asa, pt ca laptele era f ok si daca din acelasi lapte i-am dat iaurt, nu mai facea bubite...
Banuiala mea este ca are legatura cu ceva din apa sau iarba de acolo pe care o mananca vacile... ca poate solul difera...
Zau ca mi-a fost greu sa inteleg ce se intampla...
Poate ca si la voi e la fel...
codruta_grg spune:
Acuma am citit si eu subiectul, si ma cam regasesc prin el.
Acum vreo luna, mi-a facut duminica febra 39.6, luni pe la 38 se invartea dupa care am vazut ca se pigmenteaza spre roz piele de pe burtica si spate, niste pete mici, mai mult decat bubite. Am mers si noi la doctor si ne-a zis sa asteptam sa erupa ca sa se exprime clar. De miercuri nu a mai facut febra dar bubitele (petele) s-au exitins spre fese, picioruse (in dreptul genunchilor) si pe pulpele superioare, manute (bratele superioare), si se estompau cele aparute marti. Astea de pe picioare aratau cumva ca si o arsura. Si avea obrajii imbujorati, si putin aspri unde erau petele rosii. Au tinut bubitele astea pana vineri cand au disparut complet.
Nici in ziua de azi nu stiu ce a fost, ...au zis ca poate a fost alergie, ca daca a fost ceva boala de copilarie nu se putea sa tina asa putin dar febra de ce a aparut....sunt inca in dilema...(avem vaccinul ROR facut)
Si inca un episod, avea 1 an, cand dupa 7 zile de la intalnirea cu un baietel cu varicela i-au aparut 3 bubite mari pe fata, exact ca cele de varicela (dr. a zis ca seamana dar daca sunt asa putine nu e varicela, ci tantar).....Ce teste trebuiesc facute sa ma dumiresc si eu ce boli a facut?
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
Alyna24 spune:
De laptele de vaca nu poate fi vorba pt ca i-am dus laptele pe care-l bea el de obicei, pe cel de vaca de la tara stiu de cand era mic ca nu-l accepta organismul.
Altceva.....am inteles ca poate fi orice din natura(de la tei, nuc, pisici, aer, apa, ...etc).
Acum ii dau Claritine.Vom face nist teste sa vedem de la ce-o fi.E clar ca e ceva de acolo pt ca acasa nu-mi face asa ceva, doar cand merge la tara.
Se pare ca multi copii sunt alergici la cate ceva cand merg la bunici la tara.
Multumesc oricum pt pareri.