Sezatoarea canadiana (184)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Diana, merci de linkuri si de informatii. Unde e Kirkland Chalet, sa vad cat e de departe de noi? Daca ma pot misca cu autobusul e bun. Am vazut ca sunt locatii si langa mine, am sa sun dupa ce vin din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Noi am avut un week-end plin de baseball. Mai putin meciul de sambata dupa-amiaza care s-a intrerupt din cauza ploii torentiale. Virusii au mai plecat si ei de la noi. Suntem cu totii mai bine. Isei inca ii mai curge nasul un pic dar e ok, in general. Seba e si el bine dupa ce il apucase si pe el gatul si capul joi, el a avut insa forma cea mai usoara.

Ione nu stiu de agent pentru inchiriere dar banuiesc ca functioneaza la fel ca si la cumparare, in principiu nu ar trebui sa va coste pe voi, ci pe cel ce inchiriaza. Dupa cum spuneam, sambata si duminica Seba a avut turneu de baseball in Pierrefonds si chiar ma uitam ca pe St Jean sunt multe blocuri cochete, unele chiar noi. Trebuie sa gasiti ceva, chiar si asa departe!!!

Ana cum ai facut cu vecina, musafirul nepoftit?

Cu spalatul pe dinti si la noi sunt zile si zile. Uneori nu trebuie sa zic decat o data, altadata... Persistam! Si nu numai pentru Isabella, si la Seba-i inca la fel.

O saptamana frumoasa la toata lumea!

Bijoux by Mitziad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Uitati un articol interesant despre 2 situri care propun rabaturi diverse numite "teambuy": Tuango.ca si Teambuy.ca. Merita aruncat cite un ochi pe acolo:

http://www.cyberpresse.ca/vivre/societe/201006/21/01-4291897-le-team-buying-arrive-au-quebec.php?utm_categorieinterne=trafficdrivers&utm_contenuinterne=cyberpresse_B2_societe_452584_section_POS1

À l'instar du géant américain Groupon, Tuango.ca et Teambuy.ca proposent tous les jours des rabais dépassant les 50% sur des services aussi divers qu'un abonnement dans un centre sportif, un forfait au spa, une journée de karting ou un repas au restaurant. Bienvenue dans le monde du «commerce social».

In alta ordine de idei vroiam sa va povestesc ce a patit o prietena care traieste in Romania. Este o poveste parca scoasa dintr-un film absurd : se trezeste intr-o zii cu un telefon de la o benzinarie din celalalt capat al Bucurestiului. Respectivul ii spune numele corect si ii reproseaza ca a plecat in dimineata respectiva fara sa plateasca. Amica mea, care nu iesise din casa in ziua respectiva, a ramas complet perplexa: se uita pe fereastra si masina ei este inca in fata casei. Respectivul ii explica ca a vazut pe camera video numarul de la masina si a telefonat la politie. Iar politia i-a dat numele ei si adresa , fara nici o proba. De acum incolo incepe povestea de groaza: evident ca nu era masina ei (era alta marca), dar avea un numar fals care intimplator era al ei. A trebuit sa se duca la 3 sectii de politie ca sa se justifice ca nu este ea cea care a facut hotia si ca sa depuna plingere (ca nu cumva respectivii sa faca si alte porcarii pe "numele" ei). Asa a pierdut o zii intreaga, s-a super enervat (pentru ca nu este normal ca politia sa dea numele tau la oricine), si inca nu se terminase, ca trebuia sa se mai intilneasca cu un inspector de politie care investiga sesizarea ei... Fara comentarii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

din ciclul povesti absurde, hai sa va povestesc de ce sunt eu treaza eu la ora asta. ma suna de cateva zile banca tiriac din constanta la ora 4-5 dimineata ca sa-si recupereze cei 3 lei pe care nu stiu de ce nu mi i-a cerut cand am inchis contul si am predat cardul de debit la ei la sediul principal acum vreo luna jumatate.

pe card am lasat mai mult decat suma ceruta pt nu stiu ce-
" pt ca persoana care mi-a inchis contul nu mi-a cerut suma asta- un comision " si desi stiu ca nu sunt in tara, ca au in fisa motivul pentru care am cerut inchiderea contului" sa vin sa platesc cei 2, 96 de lei la ei.

prima oara m-am speriat- e un telefon de urgenta cu ai mei- am raspuns si vorbit pe larg cu o tipa de la banca. am mai raspuns o data si le-am spus ca nu vin si nu sunt in tara. azi de la 4 a.m au sunat de 3 ori.

P.S contul de debit si cardul de la B.C.R- pe care mi l-am deschis tot singura ca si in cazul tiriacului( si nu mi l-a dat firma- e card de salarii) s-a inchis de la sine dupa o perioada in care am uitat de existenta lui si evident nu mi-am mai primit salariu pe el.
dar probabil uit sa mentionez teancul-si nu exagerez de loc- teancul de hartii pe care l-am semnat cand mi-am deschis acest banal card de salarii la ei.

ufaaaaaaaaaa!telef tot nu-l inchid, pt ca cum am zis e telef de urgente cu ai mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Din aceeasi serie...
Noi am inchis cardurile la ING, ambele de debit, precum si un credit la BCR - pentru ultimul, desi platiseram totul la zi, mi-au mai cerut un comision de inchidere anticipata a liniei de credit.. Zic, pai ieri am achitat suma. Pai da, dar trebuia sa cereti inchiderea ieri. Pai am platit online, am putut sa vin in persoana azi. Pai da, si in cazul asta calculam cererea de inchidere a liniei de azi. Pai si mi-ati incasat o mie de comisioane de gestionare pana acum, de ce alt comision de inchidere anticipata??? Ce, are termen?? Pai asa e procedura M-a taxat cu 10 dolari

Raman deci cu cardul BCR, pe care intra magistrala alocatie de 32 de lei sau asa ceva a Elizei, ca s-a redus cred, de la 42 de lei la 32 de lei.... Pe care am mai avut niste bani.
Ei, pe toate informatiile zice ca pentru folosirea cardului in strainatate se percepe doar un comision la extragerea de numerar. mare, dar in fine. Si ma uit pe extras.
Mai e un comision. Cica de conversie de schimb valutar. Cardul meu e in lei. Scot de aici dolari. Dar banca imi plimba "leul" pe la "euro", mi-l cumpara cu cursul lor mic de cumparare, imi vinde "dolarul" la cursul lor mare de vanzare, si imi taxeaza comision, astfel incat daca mai adaug si comisionul de extragere numerar de la atm, ma usureaza de inca 30 de dolari per total Bai e inadmisibil!
Comisionul cel oficial si declarat de extragere e de 0.2% plus 1 leu 50 sau asa ceva. deci 15-16 lei sa zicem cu totul.
Comisionul celalalt de care nu stie nimeni si care nu apare niciunde, se ridica mult de tot, dincolo de 3% plus nu mai stiu ce suma fixa.
Deci comisionul total ajunge la ceruri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

si asa mi-am luat un tv de pe kijiji super cheap 50 de dolari cu masa cu tot. acum de ce nu vad subtitrarea? voi aveti ceva special la tv cu care vedeti subtitrarea? daca nu aveti cred ca vand televizor tv nu e extrem de vechi, sony din 2006.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

ankalaura eu stiu sigur ca se aplica comisionul de schimb valutar (unul singur pentru ROL - CAD), si parca si de celalalt comision imi aduc aminte ceva, ca incercam sa scoatem suma maxima admisibila ca sa platim mai putine comisioane. poze pe care mail ai trimis?

zavalita bravo pt televizor! vezi ca trebuie sa ai buton la telecomanda de subtitrare, daca nu e buton direct, trebuie sa fie in meniu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

cauta la setari, ai optiunea de cc (captioning)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

maru te-ai intalnit cu demonstrantii? cum ajungi tu la munca? sau parca ai zis ca esti acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Multumesc fetelor pentru urarile pentru puiutul meu de 4 anisori Nelia, Dolores, Diana, Daiopri, Maru
Lili si ne este tare dor de voi. Multumim pentru urari si pupa-i pe Tudoras si pe Tataie din partea noastra.

Am avut avut 3 zile superbe, incepand cu vineri cand l-am sarbatorit pe Alex si a iesit totul grozav, si am continuat in week-end cu piscina, parcuri, plimbari.

Noi incercam sa ne spalam in fiecare seara pe dintisori. Ai mei s-ar spala tot timpul (prevad ca o sa fie din aia care vor umbla cu periuta dupa ei si se vor spala dupa fiecare masa) iar noi incercam sa le dam exemplu pozitiv (daca unul din noi nu se spala o data cu ei ne atrag atentia). Recunosc ca am avut cateva seri cand eram asa de obosita (si am avut si niste dureri de spate cam nasoale in ultima perioada) cand nu imi mai ardea, dar imi aduceau ei aminte.
Si cu toate astea, cred ca Alex are ceva cariute.

Chiar, bine ca mi-ati adus aminte: trebuie sa ii duc pe copii la primul control la dinti si la ochi. Unde ma duc cu ei? Imi recomandati si mie pe cineva cu rabdare la copii? (trebuia sa il duc pe Alex de la 3 ani, dar am fost tare delasatoare in privinta asta). Stiti daca se plateste la copii ca si la adulti, sau este gratuit (nu mai am asigurare privata).

Citat:
citat din mesajul lui zavalita
telef tot nu-l inchid, pt ca cum am zis e telef de urgente cu ai mei.

Dar poti schimba numarul de telefon si il dai numai celor care vrei sa te gaseasca
Dar cum de au nr. tau de telefon din Canada?

Oana ce nasol ce i s-a intamplat prietenei tale. Nu poate face o plangere ca politia (care se presupune ca protejeaza populatia) a dat informatii despre ea asa, la oricine? In cel mai rau caz venea politia la ea la usa ca a plecat fara sa plateasca.

Am patit si eu anul trecut, exact cand era mama aici, sa vina acasa (in Romania) o factura neplatita de la Orange (cu care nu am avut nici o data contract), dar avizul venea de la o firma de recouvrement (nici nu stiu daca exista asemenea companii in RO). Suma era maricica (vreo 450 ron) si vecinul care ii lua pensia mamei a si platit-o (fara macar sa ne ceara voie) si ne-a anuntat dupa (mi-a trimis apoi scanata ca nu intelegeam ce mi-a venit de plata dupa 4 ani de la plecarea din RO).

Mergi la inceput