Albinute & bondari de mar-apr '07 (143)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

In ciorba asta radauteana se pune usturoi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Eu ciorba de burta nu am facut , eu gatesc ce si mananc , normal veti zice, iar ciorba de burta doar am gustat-o ca sa nu zic ca nu am mancat in viata asta; imi place gustul ei cu mult usturoi , smantana , oua, deci habar as avea. daca nu mai si improvizez (de cele mai multe ori fac asa ) , deci daca aveti chef sa scrieti reteta mai pe-ndelete mi-ar placea...

Mergi la inceput

Diana, la salata ta de cartofi cu seminte se prajesc in ulei de masline toate celea ? le-ai tras putin intigaie cu ulei de masline inteleg eu, gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Reteta ciorba de burta sau radauteana(DUPA CHEF)

eu fierb o incheitura de vita dupa ce strang spuma de nenumarate ori adaug morcovi(cantitati nu spun caci eu fac 10l de ciorba o data si nu se aplica reteta in cazul vostru)ceapa intreaga,albitura si telina cand sunt gata fierte scot osul(dupa ce se raceste este desertul lui Daisy)si legumele,cu exceptia cepei restul legumelor le pasez,in zeama pun la fiert burta sau daca fac radauteana (fasii de piept de pui),cand sunt gata fierte pun legumele pasate ,usturoi pasat si el si putin otet,las sa mai dea cateva clocote si bat smantana cu multe oua,adaug treptat mestecand continuu cate un polonic de ciorba in smantana cu oua pana o incorporez pe toata,pun la sfarsit si putin patrunjel tocat mai dau 2 clocote mestecand continuu si apoi o trag de pe foc.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

kmi, da, se pun toate in tigaia cu ulei de masline. Dar se lasa foarte putin, semintele de chimen se sparg repejor

Eu ciorba de burta n-am facut niciodata, nu le place baietilor, si doar pentru mine nu ma obosesc chiar atat de mult mai mananc din an in pasti la cate un restaurant...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

mersi fetelor , iamiiii....

tocmai am niste cartofi fierti si nu prea stiam ce sa fac cu ei , da acum stiu iar in ce priveste ciorba maine ori poimane o incerc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

Absoluta … usturoi nu pui? La ardeii copti …

Acum reteta mea de ciorba radauteana:
-legume: ceapa, morcov, ardei gras si galben si rosu, mazare, fasole verde, telina (cam tot ce am de la piata, sau pun 1-2 pg de legume congelate pt ciorba)
-carne: de pui … nu doar piept.
-Smantana, oua, usturoi
-Mod de preparare: fierb carnea de pui. In general eu iau un pui intreg, opresc pieptul si restul puiului il fierb pt ciorba. Dupa ce fierbe carnea, o scot. In zeama pun legumele taiate cubulete. Carnea o desfac de pe oase, o tai fasii sau cubulete si o adaug in oala cand sunt fierte si legumele. Separat bat ouale intregi (5-6 oua) cu un pahar de smantana si 2-3 linguri de otet. Pun in oala pe care am oprit-o din fiert, o cana de apa rece si apoi torn incet amestecul de oua cu smantana, in timp ce amestec. Mai dau intr-un fiert si e gata. Usturoiul il pune fiecare in farfurie, la fel si verdeata.
Cantitatile sunt pt 5-6 l de ciorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

am uitat sa va spun ca l-am masurat ieri pe matei si are 105 cm. urmeaza cantarul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Rox, in ochi la bebelus eu am pus Tobrex.
Iar Rares... nu pot sa inteleg unde ti-e rabdarea. Stai frumos si intreaba copchilu' care-i e nevoia si rezolv-o. Ca precis tipa gelozia-n el. Nu sari ca mine cu pedepsele.

Cu ciorba de burta... mie imi place dar, ca si Diana, de la restaurant. Acuma, daca tot sunt singura, o sa merg acilea la La Mama sa pap una.
Zi Ioana, e diferenta intre ciorba ta si ciorba de pui a la grec? pe vremea cand lucram eu (demuuult) numai din asta mancam la o cantina si nu-mi trecea pofta.

Daca ar fi dupa al meu sot n-ar trebui sa gatesc deloc, el mananca putin si din ce se gaseste in frigider face niste salate o bunatate. Condimente din care zice Diana pune, mereu ma impiedic de plicurile lui. Si gratar.

Dar constiinta mea nu doarme si ma pune sa gatesc Sfanta Ciorba la 3-4 zile si felul 2 la 2-3 zile.

Imi zice mama ca cela micu' nu mai vrea sa doarma de pranz, ii epuizeaza pe amandoi, se duce intai tata sa-l culce apoi mama, apoi renunta. V-am zis ca eu aici il las singur in patut sa adoarma si mi s-a aruncat in cap? de 2 ori?

Kit, prinde valul ala spumos si pentru noi si trimite-l cu gandul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Rein, a stat 3 zile la bunici caa fost racit si i se urca la cap. Recunosc ce i se permite acolo si io nu il las sa faca acasa si acolo l-am pedepsit.

Mergi la inceput