Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (54)
Raspunsuri - Pagina 11
beatrice75 spune:
Chestia unanima care mi-au spus-o toti la eco este ca bebe este mai mare pt varsta lui.
Multam fetele, dar asa ne-am enervat(era si sotul cu mine)!
18+
Mami de baiat
douradoudou spune:
"sunt permise ca anestezice: lidocaina, prilocaina iar mepivacaina trebuie administrata cu atentie si in doze reduse (dupa consult cu medicul curant);
aspirina se va administra cu grija in perioada sarcinii (risc de sângerare) si se va evita in perioada alaptarii; acetaminophen se poate administra in ambele perioade; ibuprofen se foloseste cu atentie in primele doua trimestre si se va evita in ultimul trimestru (risc de sângerare); codeina produce depresia respiratiei, de aceea se va folosi cu grija in timpul sarcinii dar este permisa in timpul alaptarii;
dintre antibiotice sunt permise in ambele perioade: penicilina, eritromicina, clinda-micina, cefalosporinele dar se va evita tetraciclina;
protoxidul de azot este permis in ultimele doua trimestre ale sarcinii ca si pe toata durata alaptarii dar trebuie evitat in primul trimestru de sarcina - perioada de organogeneza, risc de avort spontan;
sedativele de tipul benzodiazepinelor si barbituricelor se vor evita in ambele perioade."
"Femeia gravida stie deja de cele mai multe ori ca „in sarcina nu se iau medicamente" si mai ales ca in sarcina „nu se iau antibiotice", iar din cauza fricii relativ frecvente de dentist, evita nu numai tratamentele propuse, ci uneori chiar simpla vizita la stomatolog. Aceasta atitudine poate duce la evolutia spre complicatii (abcese, supuratii etc.) ale unor afectiuni care, poate, corect si din timp tratate ar fi evoluat mai simplu. Sunt putine exceptiile cand tratmentele trebuie amanate, dar aceasta trebuie sa fie doar decizia medicului. "
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 18+ cu
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamiralu Dragi mamici, stiu ca este o discutie luuunga oricum... dar vreti sa vorbiti si cu mine despre modalitatea de nastere? Pe scurt, la 38 de ani, prima nastere, v-ati mai gandi sa incercati sa nasteti natural? Eu sunt intr-un fel tentata, dar... nu stiu ce e mai bine / mai sigur pentru bebe. Am auzit foarte multe despre avantajele nasterii naturale; v-am mai spus ca am prietene bune, moase la Filantropia, unde nasterea naturala este destul de incurajata. Daca as avea... macar sub 35 de ani!, nici nu m-as gandi sa nu incerc sa nasc normal, dar la 38, ma gandesc ca poate corpul nu o sa se mai descurce... Mai este cineva care se gandeste la acelasi lucru? Oricum, sunt de acord cu cine a spus ca, nastere naturala sau cezariana, important este sa stii bine la ce sa te astepti... sa poti sa anticipezi corect si sa privesti lucrurile pozitiv. O problema mi se pare cand doctorii nu iti dau corect datele de care ai nevoie pt asta. Si nu sunt de acord cu suprimarea oricarei posibilitati de decizie a mamei. Fara sa vreau sa va indispun, am sa povestesc legat de aceasta o nastere de la EUROCLINIC, de astazi. Astazi a nascut la acel spital privat scump, presupus prietenos, cu un doctor cu nume fooooarte mare..., o buna prietena... care are abia peste 30 de ani. Ea vorbise toata sarcina cu dr ei ca o sa nasca natural, nu se luase in consideratie cezariana decat daca ar fi fost ceva in neregula in travaliu. Acum era exact la termen, astazi spre ziua i s-au rupt membranele, normal... dar nu avea inca contractii. Cand a ajuns dimineata la spital, cam aglomeratie... dr i-a zis ca ii face cezariana, pentru ca are colul lung si nu are nici o sansa sa nasca normal! Asa, brusc...!!? Colul, stiam eu, se scurteaza dupa ce apar contractiile... acolo nu au asteptat (ca nu aveau timp... deh, cerere mare pentru asa servicii) sa aiba si ea contractii, si nu am impresia ca au intrebat-o vreodata si pe ea ce vrea. Eu stiu ca ea nu voia cezariana. Copilul nici macar nu este mare, abia 3kg, slava Domnului ca este bine. Mda... as vrea sa am 20 de ani si sa pot sa nasc acasa. Pupici la mamici. |
Eu n-am inca peste 35, sunt deabia la 32, insa prima nastere a fost cezariana. Cu toate astea vreau natural a doua oara.
Ce vroiam sa subliniez este ca desi doctorii iti zic ca sustin optiunea nasterii naturale, multe dintre practicile spitalicesti au efecte adverse procesului natural.
In speta, tuseurile vaginale nu fac decat sa le dea o idee de cat de dilatata esti, insa te inhiba si nu arata foarte mare lucru cu privire la progresul nasterii.
Nasterea nu este un process liniar, am inceput sa ma dilat acu ma dilat cu 1 cm pe ora, are momente in care te dilati repede si momente in care stagnezi. In spital nu sunt dispusi sa te astepte, iti baga oxitocina si apoi contactiile devin atat de puternice incat pot cauza chiar suferinta fetala.
Exista o poveste la nasteri a unei fete care a nascut natural dupa cezariana acasa. Descrie perfect o nastere 100% naturala asa cum ar trebui sa fie ea. Te sfatuiesc sa o citesti, si in felul asta iti vei da seama ca mai mult de jumatate din manevrele medicale sunt menite sa scurteze timpul pe care il petreci in sala de nastere, nu sa te ajute propriuzis. Prietenos nu inseamna neaparat ca face ce vrei tu.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 18+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
vmadelain spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou "sunt permise ca anestezice: lidocaina, prilocaina iar mepivacaina trebuie administrata cu atentie si in doze reduse (dupa consult cu medicul curant); aspirina se va administra cu grija in perioada sarcinii (risc de sângerare) si se va evita in perioada alaptarii; acetaminophen se poate administra in ambele perioade; ibuprofen se foloseste cu atentie in primele doua trimestre si se va evita in ultimul trimestru (risc de sângerare); codeina produce depresia respiratiei, de aceea se va folosi cu grija in timpul sarcinii dar este permisa in timpul alaptarii; dintre antibiotice sunt permise in ambele perioade: penicilina, eritromicina, clinda-micina, cefalosporinele dar se va evita tetraciclina; protoxidul de azot este permis in ultimele doua trimestre ale sarcinii ca si pe toata durata alaptarii dar trebuie evitat in primul trimestru de sarcina - perioada de organogeneza, risc de avort spontan; sedativele de tipul benzodiazepinelor si barbituricelor se vor evita in ambele perioade." "Femeia gravida stie deja de cele mai multe ori ca „in sarcina nu se iau medicamente" si mai ales ca in sarcina „nu se iau antibiotice", iar din cauza fricii relativ frecvente de dentist, evita nu numai tratamentele propuse, ci uneori chiar simpla vizita la stomatolog. Aceasta atitudine poate duce la evolutia spre complicatii (abcese, supuratii etc.) ale unor afectiuni care, poate, corect si din timp tratate ar fi evoluat mai simplu. Sunt putine exceptiile cand tratmentele trebuie amanate, dar aceasta trebuie sa fie doar decizia medicului. " alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si 18+ cu |
Buna Burtici,
Eu una nu am somn, iar am migrene...ziua pic de somn, si abia astept sa vina seara sa ma culc, ca nu vreau sa-mi dereglez somnul si sa dorm ziua si noaptea nu, iar in momentul in care ma pun in pat se duce somnul...probabil se datoreaza si faptului ca sunt singura, sotul mai are de stat inca o luna in delegatie!
Doura Eu una tin sa-ti multumesc ca ne ajuti continuu cu informatii, esti un ghid extrem de bun pt noi!
M-am interesat si eu vis-a-vis de medicamentele permise, cu migrenele mi se recomandase algocalmin de catre medic, Slava Domnului eram in al doilea trimestru si aveam voie. am luat unul singur pana acum cand era absolut de nesuportat durerea...
Si iata ca am gasit o lista cu medicamentele permise categorizate pe grad de risc! Sper sa va fie utile atunci cand va puneti semne de intrebare:
http://www.i-medic.ro/copilul/sarcina/factori-de-risc-timpul-sarcinii/folosirea-medicamentelor-timpul-sarcinii
Ma pun in pat, tot ce imi doresc acum si va doresc si voua este o noapte linistita si fara probleme!
Madalina16+
ral_eli spune:
vad ca mai sunt burtici fara somn.
am citit si eu aceea nastere 100% naturala si am citit si un ghid de cum sa nasti natural, fara interventie medicala (o sa-l pun pe mailul comun e interesant de lecturat). Acolo se spune ca nasterea e un fenomen natural, corpul femeii stie ce sa faca si face de mii de ani.se pleaca de la ideea ca e un proces atat de instictual ca si cand ai face kaka.
(dar, uite, ca mie nu-mi vine kka decat o data la 3 zile si daca pierd "oprtunitatea" si nu fac in MOMENTUL ALA mai ne intalnim peste inca 3, si nu este regulat decat ajutat cu mancare de vaca: ovaz, grau si iaurt)
acum eu recunosc ca sunt o fricoasa in ce priveste nastearea naturala , dar pe tot parcursul lecturii nu ma pot gandi decat la faptul ca corpul uman nu e un calculator, nu e deloc un mecanism perfect care functioneaza la nivel optim de 100%. Dc ar fi asa perfect nu ar mai exista boli, neplaceri sacaitoare de sanatate. Si ciclul menstrual eset un fenomen natural care nu-l controlam, si vedeti cat difera de la o femeie la alta, si cate neplaceri avem cu organele genitale (unele, dar nu putine)
poate ca si gandirea mea e afectata si de faptul ca eu am o boala autoimuna in care organismul (asta perfect) nu-si recunoaste propriile semnale date de creier ; tot un fenomen "instinctual" mai presus de vointa mea (si asta e cea mai comuna boal neurologica)
cate dintre voi va bazati pe functionabilitatea corpului 100% ?
stiinta medicala a evoluat , in bine, si nu trebuie sa respingem progresul (nici organismul uman nu e acela de acum mii de ani)
asa gandesc eu , nu dati cu parul
respect persoanle care hotarasc sa nasca natural, dar eu nu as putea sa nasc fara confortul psihic dat de prezenta unui doctor
16+
ana_o spune:
Fetelor, multumesc pentru grija! Am colindat Bucurestiul, am plans, m-am descarcat, probabil sunt putin mai sensibila din cauza sarcinii. Va mult de tot, sper sa nu mai fie episoade din astea in odisee. Parca si Miruna s-a trezit trista, nu? Noi ne mutam maine si sunt atat de stresata, luna asta am depasit bugetul cu mult si noua locatie ne rupe la buzunar grav de tot. Dar... sunt optimista ca va merita.
Sugubina, raman fidela pepenelui rosu, este fructul meu preferat si pot sa-l mananc la fiecare masa si nu ma satur. Azi am devorat unul.
Azi noapte nu am dormit decat 3 -4 ore si azi am fost plecata toata ziua, va dati seama ca dupa mesajul asta o sa pic franta, deja mi se inchid ochii si scriu cu o mana.
Inca o data, sunteti minunate si va multumesc pentru grija! Vise cat mai frumoase si un somn super linistit!
Ana
20
syl spune:
fetelor ma bucur ca v-am distrat cu papucei mei. Data viitoare incerc altceva.
ral_eli nu te speria de visul tau, gravidele pot avea vise ciudate dar nu e o regula ca se adeveresc. Totul o sa fie bine la eco.
Vasari, eu cand mai fac cafea uit sa pun cana in care curge cafeaua si fac dezastru in bucatarie, toata cafeaua e pe jos.
12+