Bv Tina,Ariana delfinasi de iul-aug 2010 (136)
Raspunsuri - Pagina 10
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Dragaica este o moda sa nu vaccinezi copilul si sunt foarte multe discutii pro si contra chiar duse la extrem. Cred ca o atitudine moderata este cea mai potrivita. Adica sa fie facute pe rand, cu pauza intre ele sa nu fie sistemul imunitar bombardat. Ce ne facem insa cu copii mai mari nevaccinati dar care transmit acele boli celor nou-nascuti. E corect sa se intample asa? Eu nu mi-as lasa copilul nevaccinat la poliomielita sau meningita. Am ales sa nu le vaccinez pentru varicela dar am facut aceasta alegere pentru ca nu mi s-a parut ceva extrem de grav. La fel cu rotavirusul sau hepatita A. Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 32+ Iulia Alexandra |
Da, asa e.
Plus, ca parinte iti asui responsabilitatea deciziilor.
Eu am sa le fac pe cele pentru hepatita, tbc, pentru ca-si vor face vacantele si prin Romania.
Nu mai stiu ce sa zic, sunt speriata de medici si spitale. Avem 3 cunostinte care au avut probleme mari cu copii. Prima, vara sotului,baiatul a fost tras de doctor cu forcepsul la nastere si i-a provocat dezlipire de retina la ambii ochi. Acum nu mai vede cu un ochi iar cu celalalt mai vede in proportie de 20% si asta pentru ca de ani de zile face tratamente in Belgia. Cu toate astea edicii i-au spus ca in curand o sa piarda vederea si la ochiul ala.
Al 2 lea caz, dupa un vaccin facut la 1 an copilu a inceput sa se comporte ciudat, facea crize, a incetat sa mai scoata sunete si sa mai auda. Doctorii nu stiu ce sa zica .
Al 3lea caz: tipa sta in Anglia, a facut doar 2 ecografii toata sarcina, fara alte teste, nimic, doctorul i-a zis ca tanara si n-are de ce sa faca alte teste.
La a doua ecografie s-a plans ca nu simte copilu, i-a zis ca e mai lenes sau misca prea incet pentru a fi simtit. Copilu s-a nascut cu o boala destul de rara, e paralizat de la gat in jos.
Toate exemplele astea din juru meu -au facut sa fiu paranoica
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 30+ de Tudor Sébastian si Félix Alexandru
AMR 6 + saptamani de stat la caldurica, Doamne ajuta.
raluca30 spune:
Buna fetelor!
Nu apuc sa tin ritmul cu voi,am mai citit din urma...felicitari noilor mamici!
Am citit despre saltele,nu m-am decis inca ce voi lua dar ceva cu fibra de cocos sa fie,au reputatie buna din auzite
Ma intreb insa ce perna ar fi mai indicata pt capul bebelui,am vazut ceva pe net sub forma de inimioara cu o gaura in care se aseaza capul si ziceau ei ca e recomandata intre 0-4 luni..nu stiu ce sa fac,daca sa iau asa ceva sau sa merg pe un puisor mic din materiale sintetice,banuiesc ca nu aleg ceva cu pene de gasca..am mai vazut o perna cu niste gauri antisufocat..voi ce perna alegeti pt nou nascut?
Referitor la vaccinat eu voi merge pe schema de la stat dar nu numai,desi la orice vaccin imi va tremura inima gandindu-ma la posibilele reactii..eu la vaccinul de 1 an mi-a zis mama am facut soc,coma,am stat 1 saptamana la spital,nimeni nu i-a explicat de ce am reactionat asa atunci dar mereu i-a fost frica sa ma vaccineze dupa,dar nu am mai avut alte reactii..am fost un caz la milion cred
bafta celor ce urmeaza sa nasca curand!
29+Thomas
paula_m spune:
Perna? Tb perna pt nou nascuti? Eu stiam ca nu prea e bine sa ii pui perna la bb cat e asa mic...
Belu, si mie mi s-a parut ca aud niste sunete cand misca juniorul, dar am crezut ca mi se pare doar sau ca e stomacul...
Paula, 34+ cu , Raul Codin
AMR 5 saptamani
coteasca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adrianaBuc Salutari Celule stem: noi recoltam; si ne rugam sa nu avem nevoie de ele. Salteluta Mondocarp: eu am luat azi de la ei salteluta, am luat ConfortPLUS; pot sa va spun ca husa e detasabila, e din bumbac 100%, tot interiorul e spalabil; pe site-ul lor preturile sunt cele pentru firme, pentru comenzi mari. Eu am dat 100 lei pe saltea, am luat si cos pentru carat bebe la 50 lei. Am fost si le-am luat direct de la ei, pentru ca ei sunt la IMGB si eu stau tocmai pe Sos Chitilei. Eu experimentez noi senzatii: la contractii mi se taie rasuflarea, pur si simplu raman fara aer si asta inainte sa simt contractia in sine. Oasele bazinului nu ma mai dor sub burta, in schimb ma dor intre picioare (ce exprimare aiurea! sper ca se intelege ceva). As fi vrut sa calc hainutele azi, dar nu mai pot sta in picioare nici macar 2 minute. Ma bag la un somn mic. A! am salvat numarul Elenei (sper sa nu te superi) in caz ca am ceva de anuntat. 37+ Vine o Rebeca Stefania!Doamne ajuta! Ii multumim lu' Doamne Doamne ca am ajuns pana aici |
Adriana, poti sa-mi dai mai multe detalii despre adresa lor te rog, ca maine as vrea sa merg si eu la ei sa cumpar salteluta, sper sa fie deschis. Si este depozitul lor acolo sau e vre-un magazin partener??? Mai exact pe unde pe langa IMGB???Asa o adresa cat de cat orientativa. Ms mult
37+
Corina, viitoare mamica de Tudor Andrei
http://happyrooms.blogspot.com/
ciristina_serban spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui katalina
Cris,ce sa-ti spun, eu abia miercuri ma vad cu dr.,la telef mi-a spus ca ar trebui la 38 sapt sa fiu acolo pe aproape.Pe cei doi copii i-am nascut fix la termen, si cred eu ca la fel se va intimpla si de data asta.Pt noi va fi ca un concediu,merg cu o sapt mai devreme, sau depinde de simptome. Cum e euromaterna? Catalina 31+ Catalin(04.03.1998)&Robert(13.04.2004) |
ooo... e super .. conditii de 4-5 stele... totul e nou si curat..aparatura de ultima generatie.. personalul foarte amabil... ce sa zic, nu am indoieli ca va fi totul oke. Am inteles ca acum au chiar si vaccinurile, ( a fost o perioada in care au lipsit) ceea ce m-a bucurat enorm ca sa nu mai umblu eu dupa ele.
Gasesti si pe net imagini daca vrei sa intri. Nu ma pricep sa dau eu link fara sa fac reclama
Si mie medicul mi-a zis la fel sa fiu acolo de la 38 sapt, dar mi-e teama sa nu fie mai grabita bebelina, si acu am un stres sa stea cat mai mult, pana apuc sa plec in c-ta.
Cris, Razvanucu (23.11.2004) si 32+ Riana
aelita spune:
BTZ OVI adevarul e ca acum,spre final,totul poate sa insemne nastere sau nimic...adica toate simtomele sunt absolut normale,si niciuna nu anunta cu adevarat nasterea,nici somnul,nici nesomnulmnici durerile,nici chiar contractiile care uneori vin si pleaca...e totala loterie ,nimeni nu stie cu adevarat cand vine.ca scade burta,ca se aseaza,ca nu se aseaza,ca vine dopul...
eu am avut de la 38 saptamani contractii cu dureri mari in fiecare dimineata,si treceau inainte sa plec la spital,aoleu nasc aoleu nasc,si m-au tinut asa 2 saptamani,pana la 40s.altele cu dopul eliminat la fel intarzie 2 saptamani dupa...Nu ne mai putem lua dupa nici un simtom
daca simti ca te strang chiloteii,abia cand te strang pe tine la burta e problema.daca tie iti e comod,si lui ii e.
aici nu se face vaccinul,de-aia ma gandeam ca si in Ro nu o sa se mai faca.tbc-ul .
mi-au zis ca vaccinat fiind,nu acopera pe viata,in schimb daca intra in contact cu un contagios,si vreau sa aflu repede daca a luat sau nu,vaccinul va da rezultate anticorpi si ei nu vor sti sigur daca e boala sau vaccinul,si astfel vor intarzia 3 saptamani pana vor afla daca e sau nu bolnav,deci aici ar fi un dezavantaj mare,de intarziere.am inteles ca asa se procedeaza si in Romania,ca abia dupa 3 saptamani se pot face rezultatele finale...nu mai stiu exact explicatia..
acum,nu stiu cum e mai bine,eu merg dupa sistemul lor ,daca niciunul nu se vaccineaza si boala e eradicata.
vad ca la OTILIA in Norvegia se face.O sa mai intreb alt pediatru sa vad ce imi zice.
am inteles ca si daca mergi in vizita in America,cer vaccinul facut.
totusi,e asa ridicat riscul in Ro de tuberculoza inca? poate astia de aici nu stiu adevarul despre celelalte tari,poate Ro nu da o statistica despre boala asta ? depinde mult ce date prezinta ministerul sanatatii ,daca ei or spune ca e rata scazuta si ca e boala eradicata ca aici..e posibil ca de asta sa nu se mai faca.
de ROTAVIRUS ce stiti? cu vaccinul nu mai ia deloc,sau ia forma usoara? pana la ce varsta sunt acoperiti?
ca nici asta nu e in schema mea obligatorie,abia acum am aflat..
de vaccinul anti LISTERIA nu stiu..
DRAGAICA-ce volanas vrei sa faci?ai idee sau sa iti zic eu? cum e paturica,patrata ?
iti arat cum fac eu,stai sa fac poza.
RALCUA nu se pune perna la bebe nou nascut.trebuie sa fie la acelasi nivel cu caputul,pt coloana si formare,se intoarce pe toate partile ca altfel capul ramane turtit pe cate o parte,in plus nu exista riscul de sufocare.
cel mult se ridica salteluta mai inclinata(se pune un prosop sub salteluta spre exemplu cand e racit,ca sa respire mai bine) dar nu se pune perna in patut.
tu poti sa il mai tii,sa zicem in brate pe o pernuta,in fine putin timp si observat,dar la somn,doar salteluta.
31+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
puiutz_mic spune:
Legat de celulele stem: in primul rand, referitor la cazul baietelului cu talasemie prezentat la tv - in finalul stirii s-a precizat ca operatia de transplant se va face in Italia...
in al doilea rand, stiu ca sunt tratabile numai bolile de sange, in special cele ereditare. Daca in familie nu au fost cazuri, e foarte putin probabil sa se intample la bb.
La noi in familie nu sunt boli de sange, dar noi am fi vrut sa recoltam, nu ne parea rau de cei 1000-1500 de dolari, problema este ca.. nu-i avem .. inca mai trebuie sa punem ceva banuti deoparte pentru nastere si deocamdata nu am reusit. Nu am cumparat inca carucior si nici saltea pt. patut, plus restul de lucruri mai mici, dar sper sa ne descurcam. As fi vrut sa am o rezerva de bani si pt. dupa nastere, ca Doamne fereste, nu se stie de ce se poate ivi.
Elena 31+ cu un cuminte
AMR 9 saptamani si ne intalnim cu Bebitza RADU STEFAN
puiutz_mic spune:
Crispro, Florentina, Belu, Laurika, Michelle va multumesc ca mi-ati raspuns la mesajul cu miscarile lui Bebe.
Belu, acum imi dau seama ca si eu aud uneori zgomote cand se misca bebe. Eu ma gandeam ca imi preseaza pe intestine si ca o fi din cauza asta...
Elena 31+ cu un cuminte
puiutz_mic spune:
Dar de la ce varsta se pune pernuta lui bebe?
Elena 31+ cu un cuminte
aelita spune:
DRAGAICA
POZE CU PATURICA
eu am facut un triunghi-dar merge la fel de bine pe patrat sau dreptuncghi,cum probabil ai facut tu.
volanul e o banda cu un model ,facuta pe lungime,adica pe 28 de ochiuri.
si se coase separat pe marginea paturicii,iar la colturi se increteste cat cere si eventual se pune cate o funda acolo.
in poze am pus pe langa paturica,sa vezi cum se aseaza si pe unde se coase si cam cum o sa arate.eu mai am de-o palma de facut volanul,l-am cam abandonat.
stii sa faci gaurele?ca sa stiu daca iti dau modelul sau iti caut alt model ceva mai usor?
ca sa iasa uuun pic in colturi pe margine,la fiecare nu mai stiu cate randuri,se fac primele 5 ochiuri de 2 ori.adica,pe marginea volanului,cea care va ramane margine dupa ce cosi,la un nr de randuri ,se fac 5 ochiuri si in loc sa se continue randul,se intoarce lucrul si se fac iar aceste 5 ochiuri astfel:se face un jeteu(se da atza dupa andrea) primul ochi se ia nelucrat,se lucreaza urmatoarele 4 si asa s-a terminat iar randul.se incepe iar,tot peste aceste 5 ochiuri,se fac primele 4 iar al cincelea se ia impreuna cu jeteul.Astfel,cele 5 ochiuri s-au lucrat de mai multe ori in timp ce celalalte 23 au ramas nelucrate,si asa din loc in loc,marginea asta se face cumva mai lata.intelegi cum zic?
volanul il poti face toate ochiurile pe fatza(si pe dosul si pe fatza lucrului) sau toate ochiurile pe dos cum iti e mai usor,si doar marginea sa o faci asa din 10 in 10 randuri cu cele 5 ochiuri facute de doua ori.daca nu stii sa faci gaurelele.
daca stii cu gaurele,iti dau schema.
edit:daca ti se pare totusi greu,faci pur si simplu ca un fular,o banda lunga de cat vrei tu sa fie de lata,cu un model pe car eil stii dar sa nu fie unul acre se rasuceste(cel mai simplu "beteste" cum zicea bunica-mea,aceste pe fatza pe toate partile),si apoi il cosi incretindu-l la colturile paturicii .
sau daca vrei sa il faci tot gaurit,sa nu te complici cu model, doua ochiuri impreuna un jeteu,doua ochiuri impreuan un jeteu.pe dosul lucrului faci ochiurile toate pe dos.pe fatza faci mereu 2 impreuna un jeteu si asa iese ca un fula gaurit tot,si il cosi.
31+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)