Cind a murit Ion :)
Marturises sincer ca, daca cineva nu ma scoate din dilema, dezvolt o obsesie. Numai sa imi iau Rebreau la mine nu m-am gindit, ni l-au bagat cu atita elan pe git in scoli, ca mai bine luam bezni desenate in valize daca mai era loc!
Va rog frumos, va impor, cineva sa-mi spuna cind a murit Ion, ca deja sintem prea multi amestecati in controversa asta... Eu si consortul zicem ca a murit in "Ion", eu as zice ca l-au casapit unii cu toporul cind iesea de la Florica.... Am insa un prieten care o tine pe-a lui ca Ion a murit in Rascoala, in fata primariei... Si sintem toata ziua. SI fiecare intreaba pe tot romanul care-i iese in drum si inca n-avem nici un raspuns concret. Faceti-va pomana si raspundeti, pls, pls, pls!!!!
Cu toate multumirile din lume, scapati-ma de obsesie!
Simona
PS: Va rog, daca cineva e fan Rebreanu si i-am jignit sentimentele cu lipsa mea aparenta de respect pentru valoarea scriitorului, chiar n-am avut atare intentie! Am citit asa de demult cele doua carti ca nu mai sint sigura pe ce vorbesc... In plus, a fost o hlizeala generala, beam vin si ne aminteam de scoli, carti si tot tacimul de intimplari...
Raspunsuri
ANDRUSHKA spune:
Simonna, sunt mai mult ca sigura ca pe Ion l-a omorat George cu barda , cand l-a prins la Florica ( asta ca sa ma inscriu in spiritul poveshtilor lui Q...) Asa ca nu te lasa intimidata, mergi inainte pe parerea ta...Ion nu apare in Rascoala, ci alte personaje se continua pe acolo. ( Daca m-a lasat memoria chiar in asa hal, plz, sariti cu lecitina, nu ma lasati in ignoranta...)Sper ca te-am ajutat.
Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!
iubibubi spune:
simonna, 100% e omorat in "Ion" :))). andrushka, pastreaza-ti lecitina pentru mai tarziu :))).
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Garofitza spune:
Simonna, consortul si fetele au dreptate! Ion este "casapit" de George, sotul Floricai. Pacat de Ana, insa.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
Laura _Oprescu spune:
din amintiri vorbesc acus ...dar asa mi s-a intiparit in minte,ca e omorat in ION si ca nici nu e personaj in Rascoala...acolo Petre Petre e varianta lui Ion ca sa zic asa..apropo, cum ati ajuns la acest faith intelectual?
Simonna spune:
Multumesc frumos, frumos, frumos. Si trimit linkul la prietenii mei, sa vada si Sebi ca m-a zapacit degeaba...
Lauri, n-a fost fight cum n-a fost nici intelectual, eram la Andreea si Sebi, baietii la computere, Andreea si cu mine la povesti despre carti si ce-am mai citit/recitit ... Nu stiu cum a aparut Rebreanu in discutie, pe urma s-a declansat o chestie apocaliptica, saream de la "Corola" la "riga Cripto" si la "Mistretul cu Colti de Argint", nu stiu ce ne-a venit, am baleiat o multime de carti si poezele, fiecare cu pleiada de amintiri si povesti... Stiu doar ca ne-am trezit cu Sebi, care face exact ca Adi cind ii intra cite o idee in cap, poti sa rizi pina mori de felul in care isi sustine ideile, explicindu-ne ca Ion a murit pe treptele primariei. Discutia te-ar fi distrat teribil, Sebi o tinea pe a lui, noi ca nu, ca Ion cu Ana si pe urma cu Florica, el ca nu, cu boieroaica, noi ca topor la Florica, el ca nu, la rascoala, pe trepte de primarie! Si nu reuseam sa-mi aduc aminte de Petre-Petre nicicum, va sint sigura ca si Andreea ar fi reactionat, nici ea nu era f.convinsa cind a murit bietul baiat, da' Sebi s-ar fi aruncat pe geam ca sa isi sustina ideea...
Da a fost o seara tare faina! Ce se mai aude prin State? Ion sau Rascoala?
Simona
ANDRUSHKA spune:
Simonna, acum observ ca numai USA-iste ti-au raspuns la subekt, asa suntem noi, tinem aproape cu artele fromoase...hehehe. Dar, sincer, ma asteptam sa si apara Iubibubi cu un link direct la rezumatul oficial al lui" Ion", ca sa nu mai existe dubii!!! Asa este ea, o scumpa si o documentata!
Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!
iubibubi spune:
andrushka, looool! recunosc ca genetica nu facui la scoala, da' pe Rebreanu nu l-am ratat si chiar imi placu'! :)))
da', uite, ca sa nu-mi patez "reputatia", am cautat pe net si... surprise!!! citeste acilea (al saselea rand de jos in sus):
http://www.ici.ro/romania/cultura/l_rebreanu.html
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi