Plang mult prea usor - remedii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Am uitat sa mentionez ca atat bunicul patern cat si tatal meu au aceasta sensibilitate,doar ca la mine s-a accentuat mai mult odata cu sarcina si a devenit deranjant intr-o oarecare masura.Deci as putea spune ca putin este si mostenita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cryss_oana chiar daca nu mai alaptezi de doua luni, prolactina ramane crescuta o vreme. Ai si alte simptome?
Daca nu-ti trece si te deranjeaza, poti merge la endocrinolog. O sa faca niste dozaje hormonale si vede despre ce e vorba. Asta e cauza cea mai probabila - dupa parerea mea, da' nu-s medic.
Poate fi si un stress de natura psihologica, indus de perioada postnatala, cu noua organizare a vietii si noile responsabilitati. Daca hormonal esti in regula, iti recomand ceva consiliere psihologica.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Liliana83 daca se dovesdeste ca nu ai scapat de problema, cred ca ai beneficia foarte mult de niste sedinte de psihoterapie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Wow, cine stie, poate... are sotul o cunostinta, care ii este un fel de matusa , psiholog.. dar de fiecare data cand vorbesc cu ea.. parca intuiesc ce vrea sa spuna, daca inceraca sa ma descoase... cred c-asa as face si la psiholog ... sunt ferm convinsa ca acolo nu m-as apuca de plans... no way... dar poate ce mi-ar zice ar avea vre-un efect...

Mergi la inceput

Liliana nu ma gandeam la un psiholog si nici la cineva din cadrul familiei. Psihologul nu este neaparat si psihoterapeut. Pentru a putea face terapie se pregateste aproximativ inca 5 ani dupa terminarea facultatii, lucreaza o vreme sub supervizare, s.a.m.d. Cred si ca-i important sa nu fie din familie sau din cercul tau de prieteni.
Nu cred ca ar fi o experienta care sa semene cu descoaserea matusii
Daca problema persista, chiar ti-ar fi de folos.

Mergi la inceput

Ok ,mersi! Intrebai pe cineva daca isi exprima toate sentimentele mai usor sau doar plange mai repede. Care este diferenta? De exemplu , eu sunt o persoana extrovertita, dar nu exagerat , nu rad zgomotos decat f rar, dar sunt vesela de obicei, binedispusa. Nu sunt melancolica, nu ma gandesc mult timp la un anumit lucru, sunt f comunicativa, deschisa. Spuneau alte persoane de stiri triste , cazuri de copii bolnavi etc. Nu plang din cauza asta, doar ma intristez. Plang doar cand e vorba de mine sau de copilul meu .Atat. De ex. ultima data am plans, si apoi mi-a f foarte ciuda, din cauza unei prietene de-a soacra-mii care insista sa-mi dau copilul la cresa ,si , deoarece m-am abtinut cu greu sa nu-i spun ca nu-i treaba ei si ca n-o privesc deciziile mele , ca sa nu se supere soacra-mea ca-i vb urat, mi-au dat lacrimile cand i-am spus ca mi-am crescut copilul singura si n-are nimeni dreptul sa isi dea pareri in privinta modului in care-l cresc. Stiu c-as fi putut sa spun acest lucru si fara sa plang , dar atunci , de nervi , mi-au dat lacrimile. La astfel de situatii ma refer. E grav?

Mergi la inceput

Liliana ai povestit despre patania de la interviu si de asta cu cresa. As zice ca au in comun ca te-ai simtit judecata si subevaluata si asta te-a facut sa cedezi emotional. Spui si tu ca stai prost la capitolul incredere in tine (si nu esti nicidecum singura). Cu asta te-ar putea ajuta sedintele de psihoterapie. Un soi de dezvoltare personala pentru tine. Sa incepi sa ai incredere in tine, sa nu te mai destabilizeze orice insinuare ca n-ai fi suficient de buna si capabila.

Mergi la inceput

Off-topic : unde ai cabinetul?.
Da asa se pare, mersi! E ciudat totusi faptul ca pe sot intotdeauna eu l-am incurajat si l-am impulsionat, i-am dat intodeauna sfaturi bune... insa cand e vorba de mine... las de dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

DE LA HORMONI MA GANDESC SI EU CA ESTE
NU AM PLANS NICIODATA DE FATA CU ALTCINEVA
DAR STIU CA SUNT ASTFEL DE PERSOANE
IN SCHIMB ZAMBESC DES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Buna,

si eu sunt de parere de verificat la tiroida , si daca iese bine , poate e un pui de depresie acolo, nascuta din multa oboseala, e un semn al corpului prin care iti spune sa o iei mai incet ca ai fortat cam mult cu munca.

Si daca nu trece , cum a mai zis cineva , la psihoterapie , este ffff buna aceasta solutie , vei vedea.

sanatate multa, diana

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."

http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/poza-padure.html

Mergi la inceput