Plang mult prea usor - remedii?
Raspunsuri - Pagina 2
cryss_oana spune:
Am uitat sa mentionez ca atat bunicul patern cat si tatal meu au aceasta sensibilitate,doar ca la mine s-a accentuat mai mult odata cu sarcina si a devenit deranjant intr-o oarecare masura.Deci as putea spune ca putin este si mostenita.
rrox3 spune:
Cryss_oana chiar daca nu mai alaptezi de doua luni, prolactina ramane crescuta o vreme. Ai si alte simptome?
Daca nu-ti trece si te deranjeaza, poti merge la endocrinolog. O sa faca niste dozaje hormonale si vede despre ce e vorba. Asta e cauza cea mai probabila - dupa parerea mea, da' nu-s medic.
Poate fi si un stress de natura psihologica, indus de perioada postnatala, cu noua organizare a vietii si noile responsabilitati. Daca hormonal esti in regula, iti recomand ceva consiliere psihologica.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
Liliana83 daca se dovesdeste ca nu ai scapat de problema, cred ca ai beneficia foarte mult de niste sedinte de psihoterapie.
liliana83 spune:
Wow, cine stie, poate... are sotul o cunostinta, care ii este un fel de matusa , psiholog.. dar de fiecare data cand vorbesc cu ea.. parca intuiesc ce vrea sa spuna, daca inceraca sa ma descoase... cred c-asa as face si la psiholog ... sunt ferm convinsa ca acolo nu m-as apuca de plans... no way... dar poate ce mi-ar zice ar avea vre-un efect...
rrox3 spune:
Liliana nu ma gandeam la un psiholog si nici la cineva din cadrul familiei. Psihologul nu este neaparat si psihoterapeut. Pentru a putea face terapie se pregateste aproximativ inca 5 ani dupa terminarea facultatii, lucreaza o vreme sub supervizare, s.a.m.d. Cred si ca-i important sa nu fie din familie sau din cercul tau de prieteni.
Nu cred ca ar fi o experienta care sa semene cu descoaserea matusii
Daca problema persista, chiar ti-ar fi de folos.
liliana83 spune:
Ok ,mersi! Intrebai pe cineva daca isi exprima toate sentimentele mai usor sau doar plange mai repede. Care este diferenta? De exemplu , eu sunt o persoana extrovertita, dar nu exagerat , nu rad zgomotos decat f rar, dar sunt vesela de obicei, binedispusa. Nu sunt melancolica, nu ma gandesc mult timp la un anumit lucru, sunt f comunicativa, deschisa. Spuneau alte persoane de stiri triste , cazuri de copii bolnavi etc. Nu plang din cauza asta, doar ma intristez. Plang doar cand e vorba de mine sau de copilul meu .Atat. De ex. ultima data am plans, si apoi mi-a f foarte ciuda, din cauza unei prietene de-a soacra-mii care insista sa-mi dau copilul la cresa ,si , deoarece m-am abtinut cu greu sa nu-i spun ca nu-i treaba ei si ca n-o privesc deciziile mele , ca sa nu se supere soacra-mea ca-i vb urat, mi-au dat lacrimile cand i-am spus ca mi-am crescut copilul singura si n-are nimeni dreptul sa isi dea pareri in privinta modului in care-l cresc. Stiu c-as fi putut sa spun acest lucru si fara sa plang , dar atunci , de nervi , mi-au dat lacrimile. La astfel de situatii ma refer. E grav?
rrox3 spune:
Liliana ai povestit despre patania de la interviu si de asta cu cresa. As zice ca au in comun ca te-ai simtit judecata si subevaluata si asta te-a facut sa cedezi emotional. Spui si tu ca stai prost la capitolul incredere in tine (si nu esti nicidecum singura). Cu asta te-ar putea ajuta sedintele de psihoterapie. Un soi de dezvoltare personala pentru tine. Sa incepi sa ai incredere in tine, sa nu te mai destabilizeze orice insinuare ca n-ai fi suficient de buna si capabila.
liliana83 spune:
Off-topic : unde ai cabinetul?.
Da asa se pare, mersi! E ciudat totusi faptul ca pe sot intotdeauna eu l-am incurajat si l-am impulsionat, i-am dat intodeauna sfaturi bune... insa cand e vorba de mine... las de dorit.
RHYANNA spune:
DE LA HORMONI MA GANDESC SI EU CA ESTE
NU AM PLANS NICIODATA DE FATA CU ALTCINEVA
DAR STIU CA SUNT ASTFEL DE PERSOANE
IN SCHIMB ZAMBESC DES
unducthable spune:
Buna,
si eu sunt de parere de verificat la tiroida , si daca iese bine , poate e un pui de depresie acolo, nascuta din multa oboseala, e un semn al corpului prin care iti spune sa o iei mai incet ca ai fortat cam mult cu munca.
Si daca nu trece , cum a mai zis cineva , la psihoterapie , este ffff buna aceasta solutie , vei vedea.
sanatate multa, diana
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/poza-padure.html