Mi-e dor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bunifericita spune:

Draga,Petra cu placere iti dam noi ,ca avem de unde,si stam aproape de padure,deci nu sunt asa poluati.Eu dulceata nu fac ca la noi nu se mananca.Ce rau cu distanta,nu?Cat de frumos ai spus"sa mai intorc timpul,si sa-l pretuiesc cum nu am facut-o atunci".M-au napadit amintirile.Toti avem clipe din acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Multumesc mult Bunifericita si Bine ai venit pe forumul DC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Ce v-a apucat fetelor??? Tocmai ma gandeam azi ce bine mirosea la mama mea acasa cand facea dulceata de capsuni si trandafiri pe plita in bucataria de vara ! Doamne ce nu as da sa mai intorc timpul ala inapoi si sa-l pretuiesc cum nu am facut-o atunci!
Bombaneam de fiecare data eu cu sora mea cand ne punea mama sa culegem trandafirasii pentru dulceata si acum umblu disperata sa fasesc sa cumpar o tufa de trandafiri de dulceata!

Mi-a plouat in gura dupa ce a-ti descris fiecare de ce bunatati va este dor!Of, of!

La toti numai bine!

Tu esti autoarea morala a acestui subiect,ideea ma bantuie de mult, insa o postare de-a ta recenta(nu ma pune s-o caut ca n-am timp)m-a determinat sa ii "dau viata".Tanjesc tare dupa o tocanita de ceapa cu vinete,facuta pe plita.........la foc de vita,lujani(tulpini de porumb ramase dupa ce vitele au mancat frunzele)sau bete de floarea soarelui.sunt de la ses si ai mei nu "stricau"lemnele vara pt gatit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Citat:
citat din mesajul lui petra

Ce v-a apucat fetelor??? Tocmai ma gandeam azi ce bine mirosea la mama mea acasa cand facea dulceata de capsuni si trandafiri pe plita in bucataria de vara ! Doamne ce nu as da sa mai intorc timpul ala inapoi si sa-l pretuiesc cum nu am facut-o atunci!
Bombaneam de fiecare data eu cu sora mea cand ne punea mama sa culegem trandafirasii pentru dulceata si acum umblu disperata sa fasesc sa cumpar o tufa de trandafiri de dulceata!

Mi-a plouat in gura dupa ce a-ti descris fiecare de ce bunatati va este dor!Of, of!

Tu esti autoarea morala a acestui subiect,ideea ma bantuie de mult, insa o postare de-a ta recenta(nu ma pune s-o caut ca n-am timp)m-a determinat sa ii "dau viata".Tanjesc tare dupa o tocanita de ceapa cu vinete,facuta pe plita.........la foc de vita,lujani(tulpini de porumb ramase dupa ce vitele au mancat frunzele)sau bete de floarea soarelui.sunt de la ses si ai mei nu "stricau"lemnele vara pt gatit!

Woow!!!! Pe mine ma apuca nostalgiile astea din copilarie, cu atat mai mult cu cat vorbesc cu mama mea la telefon si la varsta ei inaintata tot se mai tine de o dulcetica facuta dintr-un kilogram de capsuni sau mai stiu eu ce fructe. Cu toate ca sora mea face si ii duce si ei, ea tot vrea sa faca ea motivand ca :iarna-i lunga ! dar in realitate ea nu se poate dezvata de chestii pe care le-a facut o viata intreaga cu mare drag.
Amintirile din copilarie ma coplesesc de fiecare data de Craciun , Paste si alte evenimente de peste an.
Imi este dor de o ciorba facuta cu toate legumele culese din gradina proprie.
Probabil ca acel gust inconfundabil al mancarii facute de mama sau bunica este dat de un condiment ce nu se poate gasi nicaieri de cumparat:dragostea si amintirea acelor fiinte care faceau acele mancaruri.
Daaa, hai ca ma apuca nostalgia profunda, am o gramada de treaba pentru ca maine am petrecere cu mancare romaneasca!

Mergi la inceput

Bafta si maine mancarea ta sa miroasa" a acasa"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Eu am in curte in cuptor maaaaare, si in el coc vara vinete si ardei capia pe jar...i-am terminat pe nemtotei cu mici si cu vinetele

Si chiar maine, o pun de o tocanita fiarta pe foc de lemne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na
Voi nu credeti ca parca mancarea de acum nu mai are aceiasi aroma?

Ba da, si, ca sa vezi ca e asa, peste tot intalnesti mancare "ca la mama acasa", un slogan care prinde la orice om. Ba se inmultesc bucatele "taranesti" sau "traditionale", e clar ca, in general, mancam deosebit in ultimul timp, fata de trecut. Si, dupa cum pare, mai prost, din moment ce suntem adusi in trecut.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Rufus,la ce te referi ?la targurile bio care sunt mereu in Bucuresti sau la restaurante?Cati dintre noi au mancat in copilarie pastrav in cetina de brad sau pastrama de nu stiu ce sau cas cu chimen sau sangerete de nu stiu care.Ne e dor de bucatele simple si mai ales de linistea sufleteasca cu care le asociam.Iar meniurile din restaurante ...bleah,cati mai prepara pe loc..congeleaza o ciorba de baza si adauga carne de vita sau perisoare sau porc sau pui.Folosim plite cu ochi triplu sa nu distrugem vitaminele ,insa mancarea gustoasa se face la foc mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tingers spune:

Mie mi-e atat de dor de asa multe lucruri.Dar in special de mancarea de acasa ,de la tara,painea ,placintele ,lipiile,ciorbele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Mi-e dor de muschiuletul afumat facut de mama...
Bunicu taia purcelul, mama si bunica faceau carnatii (vai, ce carnati, n-am mai mancat in viata mea asa de buni) toba, leibar, si pregateau si un muschiulet presarat cu toate condimentele, legat bine ca un rulou. Dupa care bunicul le afuma cu grija, timp de mai multe zile, alaturi de slana.
Muschiuletul asta (ruloul), il taia mama feliute de 1 cm si le prajea in tigaie..... Super delicatese.

Si mi-e dor si de grisul cu lapte (gen budinca) pe care ni-l facea mama seara si pe care presara o lingura de dulceata de capsuni.. Mmmmm, ce mai miros, ce mai gust, cum mai aluneca pe gat (probabil de la lingurita de unt)...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput