Mi-e dor!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Mai fetelor conteaza si apa pe care o pui la fiert ptr. mancare. Pot sa ma dau eu dea tumba prin bucatarie ca nu fierbe fasolea la mine asa de repede cum fierbe la MAMA, mama o pune la fiert si in cca 1h, a terminat fasolea de gatit,(aceeasi fasole , fiindca i-mi da si mie) iar eu , o scurg, o data , de doua ori, ii pun o lingura in ea, bicarbonat, orez tot ce am mai auzit ca, sa fierba mai repede si pun tot felul de bazdgani in ea sa fie cat mai gustoasa, ca la MAMA si tot nu este. Si mamaliga facuta la foc de soba nu o sa-mi iasa in veci, a mea tot o turta arata.
Eeeei mi-am adus aminte de perioada copilariei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Mi-e dor de muschiuletul afumat facut de mama...
Bunicu taia purcelul, mama si bunica faceau carnatii (vai, ce carnati, n-am mai mancat in viata mea asa de buni) toba, leibar, si pregateau si un muschiulet presarat cu toate condimentele, legat bine ca un rulou. Dupa care bunicul le afuma cu grija, timp de mai multe zile, alaturi de slana.
Muschiuletul asta (ruloul), il taia mama feliute de 1 cm si le prajea in tigaie..... Super delicatese.

Si mi-e dor si de grisul cu lapte (gen budinca) pe care ni-l facea mama seara si pe care presara o lingura de dulceata de capsuni.. Mmmmm, ce mai miros, ce mai gust, cum mai aluneca pe gat (probabil de la lingurita de unt)...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori


Cat m-am chinuit eu(acum am renuntat) sa fac grisul asta cu lapte ca mama! Nu mi-a iesit niciodata. Cand am fost ultima data in Ro. am rugat-o pe mama sa-mi faca gris cu lapte. S-a uitat lung la mine, mi-a facut si credeti-ma ca nu am dat la nimeni !

Eu totusi cred ca odata cu inaintarea in viata ne dam seama cat de in urma raman amintirile copilariei , ale parintilor si bunicilor nostri si de aceea avem impresia(pe jumate reala) ca nimic nu mai este ca "la mama acasa"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Sau poate nu mai avem foamea aceia din copilarie,provocata de orele de umblat prin coclauri,de joaca pana la epuizare si condimentata cu toate fructele crude ,rupte din copaci si roase fara a ne face"gura punga"!Mi-am amintit de borsul de buruieni acrit cu visine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Sau poate nu mai avem foamea aceia din copilarie,provocata de orele de umblat prin coclauri,de joaca pana la epuizare si condimentata cu toate fructele crude ,rupte din copaci si roase fara a ne face"gura punga"!Mi-am amintit de borsul de buruieni acrit cu visine!!


Daaaa, acrit cu visine , bors de stir, loboda si fasole acrit cu visine Doamne ce bunatate, se cunoaste ca esti focsaneanca de-a mea Cele mai bune borsuri astea sunt, facute la soba de bunica si cu leustean verde abia cules gata ca salivez singura pe aici.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 32+ de Tudor Sébastian si Félix Alexandru

AMR 4 + saptamani de stat la caldurica, Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Bunica mea afuma muschii de porc si dupa aia prajea totul intr-un tuci mare si punea carnea la "garnita", mancam primavara cu rosii , ceapa verde si castraveti.
Sau tocanita aia taraneasca: ceapa , ardei, rosii multe....facuta pe soba, doamne cum miroseaaaa...si cum mancam fara furculita, cu painea intingeam in farfurie....


Mai fetelor va faceau bunicile iarna boabe( boabe de proumb) fierte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Bunica ne rasfata cu mic dejunuri personalizate: grisul cu lapte sau taiteii cu lapte proaspat muls soramii si papara cu slaninutza mie. Aoleu. O rugam sa taie subtirica subtirica slana. Si o cresta si o aseza-n tigaie. Atentie ca yo cred ca aici era secretul. Tigaia!!! O tigaie veche, jigarita si rapciugoasa precum calul lui Harap Alb. Si peste slana prajita care lasa ulei turna ouale batute cu lapte. Si iarna ceream cu castraveti murati si vara cu salata din gradinuta, de rosii si ceapa si castravete si ardei. Nu-i bai ca mancam numai rosiile, dar asa gust sublim prindeau de la restul.
Atata ne era mancatul controlat, ca dupa-aia fugeam pe coclauri pana seara...si mancam acrituri necoapte de ne ameninta bunica mereu cu diareea
Si imi mai este mare dor de placintele cu silvoitz...dulceata aia de prune fiarta la cazan pana imbatranesti. Facea bunica placinte cu urda si cu urda cu marar si cu varza....si cu silvoitz. Stiu ca vine din ungureste denumirea, dar sa mor de stiu cum se zice corect. Cum se zice corect????

Mare subiect de corazon, acesta!

Florina si Elise (9 iulie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

mi-e dor de painea facuta de bunica in test (o chestie ca o carapace de broasca testoasa- facea focul pe caramida, inlatura jarul ala si apoi punea coca pe caramizile acea incinse, punea deaspura testul si il inconjura de jar) asta ca sa nu mai spun ca painea o ungea cu rosie si apoi calda o mancam cu mujdei de usturoi mor de pofta cand imi amintesc
si ar mai fi: pui su rosii, ciorba facuta de mamaie, ciulama si legume la tava cu pui in cuptorul din curte!

P.S. eu imi amintesc de mancarurile bunicii ca acolo la tara am copilarit, si de mancarurile mamei imi amintesc cu drag dar parca mai gustoase erau ale bunicii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui baby-boom
[numai rosiile, dar asa gust sublim prindeau de la restul.

Si imi mai este mare dor de placintele cu silvoitz...dulceata aia de prune fiarta la cazan pana imbatranesti. Facea bunica placinte cu urda si cu urda cu marar si cu varza....si cu silvoitz. Stiu ca vine din ungureste denumirea, dar sa mor de stiu cum se zice corect. Cum se zice corect????

Mare subiect de corazon, acesta!

Florina si Elise (9 iulie 2004)

http://www.youtube.com/watch?v=90xfWYnz9KM


Magiun?(la mine la granita moldovo-munteneasca asa se zicea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Citat:
citat din mesajul lui baby-boom
[numai rosiile, dar asa gust sublim prindeau de la restul.

Si imi mai este mare dor de placintele cu silvoitz...dulceata aia de prune fiarta la cazan pana imbatranesti. Facea bunica placinte cu urda si cu urda cu marar si cu varza....si cu silvoitz. Stiu ca vine din ungureste denumirea, dar sa mor de stiu cum se zice corect. Cum se zice corect????
Mare subiect de corazon, acesta!

Florina si Elise (9 iulie 2004)

http://www.youtube.com/watch?v=90xfWYnz9KM


Magiun?(la mine la granita moldovo-munteneasca asa se zicea)


Si eu cred ca este magiun ! sau Povidla !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

vai, o sa ma deshidratez. Mi-au dat lacrimile amintindu-mi de toate astea si de bunicii mei care s-au dus si am salivat pana la pamant de atatea bunatati......

Micul dejun facut de bunica: pasat cu lapte sau puricei de mamaliga sau colarezi....mama mama cum erau. Si nici nu cred sa mai mananc vreodata asa ceva.
Borsul de cocos facut de bunica sotului cand mergem acolo....cu cocos de curte si bors de putina....daca-l fac acasa, cu acelasi borsh si acelasi cocos nu are nici o legtura cu ala de acolo.

Ciorba de loboda sau de stir, acrita cu prune, papata rece cu o cepsoara alaturi.

Ouale "ametite" (un fel de papara ne-batuta inainte) facute in tigaia aia neagra de care zice baby boom.

Si carnea de purcel conservata in untura sa tina peste vara, la racoare pe podeaua de pamant a camarii. Scotea bunica de acolo, incalzea bucatile in tigaie si le mancam cu mamaliga rece si castraveti acriti la soare......

Si borcanele de 10 l cu cas de vaca, pastat in saramura....

Hai, gata, ca deja arunc cu cana de cafea p-aici, mi se pare ca-mi jicneste inteligenta cu gustu ei industrial

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput