HAI Ramona!BV Anca,Simona! Liliac mai-iun2010(97)
Raspunsuri - Pagina 6
NicoletaB spune:
gata a plecat si medicul
vinerea viitoare mergem la cabinet pt cantarire
mai incerc sa ma umflu cu galactogil si vedem ce iese
sorry, dar scriu cu o mana, in cealalta e Obrajori
noi nu am dat nimic la medicul copilului
Mamica lui Mihai Rares
NicoletaB spune:
am intrebat de ceai si a zis ca nu e necesar, se hidreateaza suficient din lapte indiferent de natura lui
Mamica lui Mihai Rares
aka spune:
bebelusa mea, alaptata exclusiv s-a reglat destul de repede si acum are un scaun pe zi. ba chiar sunt zile cand face o data la doua zile. sunt galbene, ff rar spre verzui.
cand a venit pediatra, care e si medic de familie i-am dat 100 lei. oricum noi suntem foarte multumiti de relatia cu ea.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si www.etickr.com] br / [img]http://www.etickr.com/ticker.php?img=4,109,126,0,CD,14740,QW5kcmVlYSBNaXJ1bmE=,TXkgc29uL2RhdWdodGVyIGFnZSBpczo=,-1[/img" target="_blank">Andreea Miruna
Crissy_C spune:
Buna seara!
Multumesc fetelor pt raspunsurile legate de scaune bebe + pediatri 

Theo, esti o scumpa, nu-mi vine sa cred ca ai vazut ca eram trecuta la nasterile de pe 10 si ai modificat pe 9!!
Vazusem si eu abia de dimineata si voiam sa rog pe cineva sa faca modificarea, dar mi-a iesit din cap
Daca mai umbli la lista poate ma treci si cu 39 sapt 3 zile

ca acolo sunt restanta, am uitat la dau datele ![]()
Mira, welcome back! Bafta multa la examene si spor la invatat! Tine-o pe pitica pe piept si cursurile intr-o mana daca nu se vrea dezlipita
Adevarul e ca am ajuns sa fac tot felul de lucruri cu asta mica pe mine/in brate sau la tzitzi, spre ex micul dejun ni-l luam impreuna ![]()
Nico dar daca ai sanii angorjati de ce mai iei Galactogil? ca se pare ca nu mai ai nevoie de suprastimularea lactatiei din ce povestesti, ci dimpotriva...
Cristina, mamica fericita de
Patricia Andreea 9 iunie 2010
Crissy_C spune:
Offf, cati medici atatea pareri... Si mie mi-a spus pediatra azi sa-i dau ceai ca se deshidrateaza... un bibe pe zi, cred ca voi alege calea de mijloc, o sa-i dau numai cand e fff cald afara... Eu oricum beau lichide intr-o veselie, deci ar trebui sa am un 'lapte hidratant' ![]()
Cu stersul ochisorilor eu ii dau cu ser fiziologic pt ca are de la nastere o mica scurgere la un ochisor, altfel nu mi-as bate capul. Dar tot n-am inteles: de la exterior la interior sau invers??? In spital neonatologul mi-a zis de la interior catre exterior, ca sa nu duc vreo infectie sau sa nu infund canalul lacrimal. Dar tot acolo, la baita, asistenta de la neonato mi-a sters-o invers
Cred ca de fapt nu conteaza ![]()
Cristina, mamica fericita de
Patricia Andreea 9 iunie 2010
n_a_n_a spune:
Salutare la burtici, mamici si bebici
!

Felicitari din suflet tuturor noilor mamici si bun venit floricelelor de liliac! 

Ne cerem scuze pentru disparitie, dar stiti voi cum e
... Saptamana asta si saptamana viitoare e si tati cu noi acasa iar sambata dimineata mergem la strabunici
! Iubirici e in continuare un bebelus frumos, mamos, plangacios, mancacios si kkcios
. Vrem sa va spunem ca la o lunitza am luat deja un kil (am avut patru kile jumate la cantar la tanti doctor) si ne-am lungit cu... cu cat credeti voi? Cu zece centimetrii!!! Avem deja saizeci de centimetrii! Am pus toate hainutele de bebe mic la pastrare pentru fratioara sau surior si acuma ne imbracam de la sectiunea 3-6 luni 
. Si chestia asta-i super, ca gasim niste rochite traznet pe-acolo.
Eu sunt ok, am dat jos 15 kile mancand pe rupte
, pentru ultimele 5 insa, o sa am putin de tras (sunt cele de pe talie, solduri si coapse
), dar dupa controlul de sase saptamani o sa merg zilnic la bazin - sala sau alergatul nu sunt de mine ca am ramas cu dureri crunte de spate si genunchi; asa ca sper sa pot lucra in apa.
Alaptatul merge super ok, lapte este berechet, ne mai luptam cu "bransatul" corect la san cand e pitica prea flamanda sau prea maraita sa aiba rabdare sa prinda de areola, dar rezolvam problema pana la urma. Partea buna la lipsa sfarcurilor este ca n-ai pe ce face ragade
, asa ca mi-am donat garmastanul unei prietene, proaspata mamica si ea
. Legat de frecventa cu care alaptez, sau de cat sta boscuta mea la san, va spun un singur lucru: habar n-am si nici nu-s curioasa
, ca eu una nu ma mai uit la ceas
. Ce pot spune e ca in perioada de canicula s-a cerut la san des de tot, ca ii era sete; si am alaptat-o de cate ori a avut ea chef; si faza cu lapte proaspat peste lapte partial digerat e o prostie - cel putin in cazul nostru - in zilele in care suge mult si des crizele de colici sunt mult mai scurte si mai putine, in schimb e mai mamoasa - cere brate si alint, si primeste din plin
! Cand suge normal baga ca sparta aprox cinci minute (se aude cum inghite si la vecini
) si imi provoaca un reflex de ejectie a laptelui ca daca scapa sanul din gurita zici ca-i furtunul de la pompieri, asa de tare tasneste din el (o tin la inceput aproape vertical in brate, ca daca nu, se ineaca); apoi rareste ritmul sau incepe sa se joace si sa se alinte la san pana atipeste (asta nu inseamna ca si doarme pe urma
). De ragait cand cum: o tin culcata broscuta la mine pe piept, ca pe umar nu ragaia deloc; uneori ragaie imediat, alta data deloc. Tanti doctor zice ca n-are rost sa o stresez mai mult de 20 de minute, ca inseamna ca nu a inghitit aer...
O tin in brate, o pupacesc si ma joc cu ea toata ziulica, ma cert mai tot timpul cu tati pentru fetita, ca mi-o ia sa se joace si el cu ea 
! Daca e maraita o culc intre noi in pat, sau pe mine ori pe tati si se linisteste mult mai repede. Nu ma tem ca s-ar obisnui: daca o pun in cosulet sta cumintica acolo, dar ador sa o simt in brate
. Apropo de cosulet: trebuie sa ne cumparam patut, ca de cand ne-am lungit asa nu mai prea incapem in el
! Si eu care am crezut ca trei luni n-am treaba cu cosuletul...
Cand are episoade de colici si urla (urla frate de surzesti
, ca i-am zic ca daca ma trezesc cu politia la usa ii retin amenda pentru deranjarea linistii publice din alocatie
), o tinem in brate, o plimbam si ii spunem ca trece imediat, inca un pic si trece durerea asta urata... si pana la urma se opreste ea singurica din plans si adoarme instantaneu. Plange cate doazeci de minute, se opreste, atipeste, apoi o ia de la capat; si tot asa de cateva ori: dimineata, la amiaza si seara - noaptea din fericire nu. Alte metode nu functioneaza: nici infasat, nici uscator, nici shhh, nici caldura la burtica, nici masaj, nimic! Nu-i mai dau niciun medicament pentru colici, n-are rost s-o indop cu chimicale; cu ele sau fara ele tot acolo suntem. Oricum mai avem vre-o doua luni si scapam
!
Adora efectiv baita si pe canicula am imbaiat-o si de trei ori pe zi, sa se racoreasca (am avut 28 de grade in casa) - face un scandal monstru cand o scot din cadita, dar o linistesc cu tzitzi
. Cat de curand vrem sa facem baie impreuna in cada mare, si mama, ce-o sa ne mai jucam
!
Uffff! Am scris un roman! Si tot mai am un trilion de lucruri de povestit
! Si sunt restanta si cu povestea nasterii
.
Va pupacesc inca o data pe toate
!
Nana, mamica
de ubirice dulce
, Adelina Ioana - 11 mai 2010
n_a_n_a spune:
Si apropo, pentru fetele ai caror bebei nu vor sa suga la tzitzi: nu renuntati asa usor
! Nu vreau sa dau sfaturi aiurea in tramvai
, asa ca nu va suparati pe mine
; dar credeti-ma ca si eu era sa ajung la "glumeti" la inceput, ca urla piticot de parca o picam cu ceara cand vedea sanul; dar dupa doua-trei saptamani de perseverenta si chin cu mulsul ca sa nu pierd laptele, am reusit sa o fac sa suga, si inca cu cata placere suge 
! Printre putinele dati cand incapatanarea mea dusa la extrem a fost pozitiva
! Nu pot sa spun ca alaptatul imi produce placere fizica, insa ma umple de dragoste si satisfactie
! Si alaptez cu mandrie si acasa, si in parc, si la mall, pe unde-o apuca foamea pe iubirici: ce naiba, toata viata am facut plaja topless, nu m-oi rusina sa-mi alaptez copila acuma
!
Revin: nu va suparati ca insist
, pana la urma fiecare face cum crede mai bine
!
Nana, mamica
de ubirice dulce
, Adelina Ioana - 11 mai 2010
arturicii spune:
Nana, ce frumos ai povestit! m-a uns pe suflet cum se spune; si ma bucur tare tare ca am recunoscut la voi chestii multe pe care le facem si noi insa nu am stiut sa le zic vreodata asa de cursiv si frumos si optimist cum le spui tu;
si imi doresc ca macar una din mamicile necajite ca plange bebe la san sa vada de la voi ca se poate si sa reuseasca si ea

Ioana,
Philip, Yann, Sabina
gabriela_s spune:
Neata,
fac si eu prezenta,ca tot sunt treaza...de la ora 2 m-a trezit![]()
Pitica mea mananca doar la san,nu ii dau nimic in plus,nici apa,nici ceai,stiu ca laptele are tot ce ii trebuie unui bebe si vad ca ii e bine asa.Ea mananca la cerere,am adus-o acasa cu 2800g asa ca trebuie sa recupereze,nu ma gandesc sa ii fac program prea curand.Aseara inainte de baita cantarul arata in jur de 3300
asa ca merita trezirile mele din fiecare noapte.
In rest,e linistita,daca mananca bine,cel putin doua ore si jumatate doarme dusa.
Surioara cea mare a reactionat mai bine decat speram,contrar opiniilor nu a cerut nici sa fie pusa la san,nici sa o legan,nici sa faca ce face un bebe mic.A inteles ca ea e sora mai mare si ii place rolul sau,incearca cumva sa ma imite,vine la patut si vorbeste cu bebe,ii pupa mainile,picioarele,o alinta.Cand plange o linisteste "vine mamica acum "
,cand o schimb e mereu langa mine si ma intreaba daca am nevoie de ajutor,ii mai cer cate un servetel,prosop,etc.Aseara la baita a venit langa mine si am lasat-o sa puna si ea manuta,sa contribuie.Lua apa cu manutele ei mici si o stropea pe surioara,sa nu ii fie frig,o dadea cu apa pe burtica,pe picioruse.O striga "surioara mea"
.Vine cu cate o carte si ii "citeste" povesti,iar aseara am surprins-o la patut in timp ce ii canta "spiat ustalie igrushki" ,un cantec de leagan rusesc pe care i-l cantam si ei,m-a topiiiiit.Sunt incantata,fiindca mai mult ea m-a determinat sa mai fac un bebe,cand o vedeam ce mamoasa si indragostita e de toti bebelusii din parc.
Pana acum e bine,cred ca mai incolo se vor ciondani ,cand se va pune problema de impartit jucariile,dar momentan e foarte frumos![]()
NanaBravo pentru kg in minus si pentru ca ai reusit sa alaptezi
Si eu alaptez oriunde,oricum,oricand,nu mi-e jena,tot ce conteaza e ca trebuie sa alaptez.Am oricum un scutecel la mine si ma acopar cu el,daca e vreun loc foarte public(eu am si ditamai sanii si cam...ies in evidenta
).
Acum ca pot sa compar cu prima experienta,pot spune ca e minunat sa alaptezi,e frumos,e placut,e mai usor si chiar si sentimentele sunt altele.
Primul alaptat a fost fara succes,am mers a doua zi dupa nastere (am nascut seara tarziu)la prima ora sa alaptez,inca nu ma tineam bine pe picioare,m-a si luat ameteala acolo,mai sa cad lata,in fine.Eram disperata sa alaptez,asa ca nu m-am lasat.M-am asezat,am luat fata la san,ea nimic,dormea dusa.Am mers din nou dupa doua ore,la fel...mai nimic,abia a luat sanul si statea asa cu el in gurita.E drept ca era si foarte cald acolo iar ea era inca somnoroasa.Abia a treia oara a fost fericire maxima,chiar cand ne anunta asistenta ca expira timpul si ca trebuie sa mergem inapoi in salon,a inceput si ea sa traga si inca bine de toooot,asa ca am mai ramas acolo pana a terminat mamzel treaba la ambii sani,normal ca nu se indurau sa imi ia copilul,atat le trebuia!!!Din fericire a prins bine sanul si nu am facut rani.Am luat Galactogil in primele zile,pana cand am observat ca sunt prea tari sanii asa ca am oprit suplimentele si nici lichide n-am mai consumat in exces.Acum e bine,cred ca deja s-a reglat cantitatea de lapte.Nu stiu exact cat mananca la o masa fiindca nu ii fac proba suptului,mi se pare un stress in plus.Am zis ca daca doarme si ia in greutate constant inseamna ca laptele meu e bun si mananca suficient.
Anti-colici si noi folosim masajul,mangaierile,cantatul,alintatul.Se linisteste asa,fara siropele,nu au efect din pacate.
Mama mia Nana,10 cm intr-o luna!!!!!!!Super
Eu mai am 8 kg (din 15 cate am pus)de dat jos ca sa ajung la greutatea de dinainte de nastere si 15 cu totul ca sa ajung la greutatea la care arat bine![]()
Ma gandeam sa renunt doar la paine si dulciuri (sa le reduc,ca de tot nu pot sa le scot) in perioada asta,in rest nu ma privez de nimic.
Oricum,dupa 6 saptamani am de gand sa bag si ceva miscare,ca pe mine asta ma ajuta mai mult decat regimul alimentar.
In mod clar insa e mult mai bine ca prima data cand m-am intors acasa cu 85 de kg...(acum am 73).
Na gata,ca m-am intins ca o placinta
Incerc sa mai pun si poze,daca merge modemul asta afurisit...
Va pup
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
Alexandra Ioana(05.06.2010)
Blog de mama si nu numai
gabriela_s spune:
Am reusit sa pun poze,in albumul nostru si una la floricele.
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
Alexandra Ioana(05.06.2010)
Blog de mama si nu numai