HAI Ramona!BV Anca,Simona! Liliac mai-iun2010(97)
Raspunsuri - Pagina 17
dana81 spune:
Theo
eu mi le-as desena si pe burta daca as sti ca mandra ar fi impresionata![]()
Nati ai mancat ceva mai sarat?Sau ai dormit cu ele sub perna?Nu stiu ce sa0ti spun ca eu nu am avut decat picioarele butoi.Cand am nascut-o pe Clara o pustoaica de 19 ani s-a internat dupa mione cu 10 min si a nascut in 3 ore fara sa-i aud gura,nu s-a rupt, a avut lapte la greu de a alaptata-o si pe Clara...si alerga pe acolo prin salon, tot sa faci copii la tinerete domle
39+
RIANA
MAMI de
CLARA 06.08.08
Iubirisca spune:
Buna fetele, vroiam sa va intreb voi stiti daca vaccinul bcg din Bulgaria este bun?
Bebeii vostri au probleme cu constipatia?
Fetita mea se chinuie sa faca (eu alaptez si-i dau completare Nan 1), si o mai ajut cu supozitoare cu glicerina#537; iar doamna dr. mi-a spus sa-i fac completarea de lapte cu ceai de musetel in loc de apa.
Iubirisca
38+ cu
papusica mica, Cristina Alexandra
tigruta spune:
Neata..tot 2 in 1 suntem si noi..Dana tu macar n-ai implinit 40 de sapt..eu simt ca nu mai rezist..
la fel si eu am contractii false de vreo 3 zile..ma dispera ca nu se intampla nimic..ziua ma simt ca noua.. ma i-au contractii mai ales cand stau intinsa si daca incep sa merg inceteaza..n-am crezut ca trec de 40 de sapt..

hai Dana 
Elena
40
Luca
flory_blanca spune:
Lenabum imi pare rau pt ce ai patit in spital. uite o
ca sa uiti cat mai repede. Bine ca sunteti sanatoase acum amandoua. O sa uiti asa de curand ce s-a intamplat si totul o sa fie doar o amintire urata in timp ce te bucuri de bebele tau.
Maria
, puternica femeie. Se pare ca si acolo moasele si dr sunt asemanatori celor de la noi. Dezamagitor. Legat de ceai: eu am inceput sa ii dau ceai de cand cu episoadele de voma la recomandarea pediatrului cand ii opream voma cu ceai de menta si l-a acceptat tare bine. Asa ca de atunci intre mese ca sa nu o supraalimentez ii dau ceai daca vrea neaparat. Sunt zile cand bea si 100 ml si zile cand nu vrea deloc. Nu ii dau fortat ceai.
Legat de ragade eu am facut o gramada la inceput chiar daca nu sugea pitica si numai ma mulgeam. Foloseam un tub de garmastan cam la doua zile si tot ma usturau sfarcurile si dadea sangele din ele. Intamplator am ramas intr-o seara fara si aveam in casa doar unguent bephanten pentru eritem fesier pe care scria ca este bun si pentru ragade. Atunci l-am incercat si mi-a fost tare bine. De atunci nu mai am probleme cu ragadele si ma tine si mult. PArca e mai grasa crema si hidrateaza mai bine. Eu una numai asa am scapat.
Nadia tocmai a descoperit suzeta si ii e tare draga. Voi cat le dati suzeta pe zi ca parca a mea nu se mai dezlipeste de ea. Au devenit cele mai bune prienetene si uneori ma enerveaza ca parca nici nu mai vrea povesti, cantece numai suzi. Inainte ii mai captam atentia si cu altceva.Acum cand se vede cu suzi in gura nu o mai intereseaza nimic, daca nu i-o dau zbiara.
Cam cat stau bebei vostri treji pe zi? Si in intervalul acesta sunt interesati mult timp de cantecele, jucarii?
Iubirisica la fel papa si Nadia dar nu e constipata. Face cam o data, de doua ori pe zi (mai rar),uneori mai usor uneori mai chinuit. Inainte cand papa numai lapte de la san facea mai des, dar dr mea zicea sa nu ma ingrijorez decat daca nu are scaun vreo doua zile si sa nu ii pun supozitor decat daca e neaparat nevoie ca se invata asa si apoi nu mai face decat cu ajutor si nu e bine. Mai bine imi zicea sa incerc sa ii dau Debridat ca sa i se regleze tranzitul dar sincer nu i-am dat. Parca cu prea multa usurinta li se recomanda la bebei medicamente si chimicale. Mi se pare suficient ca ii dau din cand in cand SabSimplez si Vigantolul. Uneori am si eu senzatia ca toate remediile astea anti colici sunt apa de ploaie ca parca la fel face si cu ele si fara si vorba Ioanei de multe ori e mai eficient daca o asez pe burta cu o mana sub burtica ei pentru caldura. Alteori mi se par miraculoase picaturile, parca se linisteste instantaneu cu ele. Oricum noi suntem destul de linistite.
Mami de fetita frumusica foc!
flory_blanca spune:
O intrebare la voi. Nadia dupa masa de noapte nu se mai odihneste bine. Maraie, se foieste, o doare burtica, ii vine inapoi laptic de parca de ineaca. Dar mereu de la aceasi ora. Dupa baia se seara adoarme bine si nu avem nici o treaba, in timpul zilei la fel doarme bine si nu ii bine lapticul decat rar inapoi. E vreo explicatie pentru chestia asta?
Mami de fetita frumusica foc!
Crissy_C spune:
Neata!
Corina, bine ai revenit! Sa-ti fie sanatoasa si fericita papusica frumoasa foc!
Nana ce ma bucur cand mai apuci timp si ne mai scrii, asa frumos povestesti... esti o mamica exemplara!
Sabina, ce a zis dr de urechiusa Iustinei? E bine?
Ale draga, eu ii dau cate 5 granule de chamomilla - care este de fapt musetel sub forma de granule homeopate, se gaseste doar la farmaciile homeopate (e una pe la Aurel Vlaicu). Nu am indicatie clara de la medic homeopat dar e un fel de tratament universal in homeopatie pt copiii care isi manifesta diverse dureri foarte vocal - e si pt durerile de dintisori, spre ex. Eu am intrebat dr de fam despre asta, pt ca prea mi se calmeaza dupa ce ii dau, ea mi-a zis ca a si studiat homeopatia si ca e ok, dar sa nu abuzez, sa ii dau doar in crizele puternice, pt ca totusi organismul unui bebe nu are un echilibru foarte bine stabilit iar homeopatele actioneaza la mai multe niveluri, ele regleaza mai degraba organismul decat sa trateze cauza... Ma rog, nu stiu dc m-am priceput sa-ti explic, cert e ca eu cand ii dau se calmeaza imediat, mi-a dormit noaptea trecuta 7 ore, a papat bine toata ziua de ieri... Eu ii dau cam o data la doua zile, sper sa se rareasca crizele de colici sa ii dau si mai rar. In orice caz nu sunt chimicale, este vorba doar despre un comcentrat de musetel. Daca ti-e teama, poti sa incerci cu un ceai de musetel si vezi cum reactioneaza.

HAI TIGRUTA!!! 

HAI DANA!!! 

Cristina, mamica fericita de
Patricia Andreea 9 iunie 2010
Iubirisca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flory_blanca Iubirisica la fel papa si Nadia dar nu e constipata. Face cam o data, de doua ori pe zi (mai rar),uneori mai usor uneori mai chinuit. Inainte cand papa numai lapte de la san facea mai des, dar dr mea zicea sa nu ma ingrijorez decat daca nu are scaun vreo doua zile si sa nu ii pun supozitor decat daca e neaparat nevoie ca se invata asa si apoi nu mai face decat cu ajutor si nu e bine. Mai bine imi zicea sa incerc sa ii dau Debridat ca sa i se regleze tranzitul dar sincer nu i-am dat. Parca cu prea multa usurinta li se recomanda la bebei medicamente si chimicale. Mi se pare suficient ca ii dau din cand in cand SabSimplez si Vigantolul. Uneori am si eu senzatia ca toate remediile astea anti colici sunt apa de ploaie ca parca la fel face si cu ele si fara si vorba Ioanei de multe ori e mai eficient daca o asez pe burta cu o mana sub burtica ei pentru caldura. Alteori mi se par miraculoase picaturile, parca se linisteste instantaneu cu ele. Oricum noi suntem destul de linistite. Mami de fetita frumusica foc! |
Apropo de suzeta si noua ne place si e utila cand vrem sa adormim sau cand tragem de timp pana facem completarea de lapte.
Fetita mea sta treaza cam 3-4 ore pe zi, noaptea doarme foarte bine, papa si apoi somn.
Acum tocmai am mancat si dormim pe burta.
Si eu ii dau sabsimplex si vigantol, legat de caca, ea nu poate sa stea o zi fara sa faca caca, se chinuie foarte tare si de aceea o ajut cu supozitor.
Iubirisca
38+ cu
papusica mica, Cristina Alexandra
Crissy_C spune:
Fetelor care faceti ragade: stiu ca e ft important pt prevenirea lor sa va asigurati ca bebe apuca bine toata areola, nu numai sfarcul, trebuie sa o cuprinda mai mult cu buza de jos decat cu cea de sus, iar daca nu a apucat ca lumea, soateti cu grija sanul din gurita bagand un deget in coltul gurii copilului si el va lasa, nu trageti sfarcul afara pur si simplu, si incercati din nou. Asteptati intai sa deschida gurita maaare si dupa aia varati sanul in gura.
In afara de garmastan, eu am mai citit ca puteti, dupa supt, si sa ungeti sfarcul/areola cu putin laptic stors- dar dupa ce ati spalat cu apa calduta sanul inainte. La mine a functionat, dar e drept ca nici nu am avut decat niste ragade mititele...in primele 3-4 zile.
Crissy_C spune:
Mary, acum mi-am adus aminte: de ce sta bebe cate 2 ore la san? Eu o tineam pe Patricia cate o ora la inceput, juma de ora la fiecare san, si dr-ita pediatru cand a auzit a zis ca in niciun caz sa nu o mai las asa mult, maxim 20 de min per san, ca o sa invete ea repede sa traga mai cu foc ca sa pape tot in alea 20 de minute. Acuma eu nu sunt ft stricta, daca o vad ca dupa 20 de min trage bine o mai las si abia dupa o mut la celalalt, dar per total sa stii ca timpul nostru de masa s-a scurtat, cam la max 40 de minute, si lasa ea singura sanul, nu o scot eu daca inca ii e foame.