Alcoolism?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@witeflower, foarte bine ce spui atunci cand e vorba de o dependenta comportamentala. Aici , insa, e vorba de al tip de dependenta. Alcoolicii se impart in doua grupe: cei care beau acasa, singuri, si cei care cauta compania altora( pe care o gasesc intotdeauna) ca sa bea impreuna. Daca ii destabilesti rutina el va participa la activitatea programata, chiar daca e placuta, doar cu gandul ca atunci cand se va termina va ajunge acasa si va bea o beeereee, doua, trei...
@magneB6, nu e vina ta si nici a familiei. Mai aud prin popor comentarii de genul "cu asa o soacra(nevasta, fata, mama etc.) nu ma mira ca s-a apucat omu' de baut...".Daca n-ar fi fost nevasta s-ar fi apucat pentru ca e singur, pentru ca si-ar fi adus aminte de prietenul, tatal, cainele mort...Ocazii pentru beute se gasesc duium! Imi pare rau daca am dreptate dar, in cativa ani, persoana in discutie va bea mai mult, va fi decazut din multe puncte de vedere si va fi mult mai greu de tratat. Poate ma insel, dar am ceva studiu in problema asta si...cam asta e mersul lucrurilor. Btw, a facut testul?

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Delicata treaba... totusi cineva apropiat trebuie sa-i vorbeasca si sa-i spuna ca, desi nu bea tarie, cantitatea mare de bere tot atat alcool contine. Nicidecum sa sune a repros, ci a grija. Poate ar fi de acord sa o inlocuiasca macar partial cu bere fara alcool...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magneB6 spune:

fetelor, va multumesc din nou mult pt. raspunsuri. conteaza enorm pt. mine sa pot discuta cu voi.

witeflower, ai mare dreptate si cu o oarecare dependenta comportamentala. nu stiu insa cum sa abordez asta, pt. ca el bea si singur, dar si daca sta mama cu el de vorba, la televizor, in curte, etc. in orice conditii. apoi, chiar daca are o activitate dupa-amiaza sau seara ( cand bea de obicei ), cum intra pe usa acasa, se duce si isi ia berea " sa ma relaxez si eu in sfarsit" . Chiar daca sa zic a fost la plimbare in oras, pt. el fara bere nu e relaxare.

Cum sa rupem lantul in aceste conditii?

Mie mi-e asa de teama sa nu avanseze....

diuna, nu pot sa ii dau sa faca testul. s-ar simti foarte jignit, si nu accepta sa discute despre asta. am facut eu niste teste in locul lui ( dand raspunsuri pe baza comportamentului lui ) si a iesit cu grad crescut de risc. daca ai cunostinte in domeniu, cam ce sanse sunt sa progreseze in timp fata de sansele sa ramana consumul stabil?

Cristina, nu vrea bere fara alcool. spune ca asta nu e bere. de asemeena, mama i-a sugerat sa nu mai cumpere sticle la 2 l, ci sa cumpere ca acum cativa ani, bere la doze de 0,5 l ca atunci sa bea cate 2 sa spunem o data. s-a infuriat foarte tare pe ea, si mama a renuntat de frica sa nu se certe.

offfffffffffffff. sunt tare mahnita si ma gandesc zi de zi la asta.

Mergi la inceput

tot asa e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Magne, imi pare rau. Cum sa nu suferi cand vezi ca se autodistruge?

Dar merge o data pe an la doctor, isi face analizele? Ma gandesc c-ar putea vorbi doctorul cu el si ca l-ar putea atentiona, chiar speria intr-un fel.

Mergi la inceput

Exact, Cristina, se autodistruge incet-incet. E termenul cel mai potrivit.

Si noi am sperat in varianta cu doctorul. La analizele anuale, descoperindu-i si usoare probleme la ficat, precum si colesterol/glicemie marite, i s-a recomandat consum minim de alcool.

Dupa cum se vede, fara nici un efect. In opinia lui, berea cred ca nici macar nu intra la categoria alcool.

Mergi la inceput