Alcoolism?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Da, este alcoolic. Poate vrea sa faca urmatorul test, sa se convinga:http://www.alcooliciianonimi.ro/test.htm?9.
Daca nu vrea, cu atat mai rau. Primul pas spre a se face bine este a recunoaste ca are o problema.


Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Alcoolismul este o boala. Se va putea vindeca numai daca are motivatie, altfel, degeaba va amarati sufletul cu persoana respectiva.
Nu incercati sa-i strecurati vreo pastila in alcool, au fost cazuri cand oamenii au murit.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Diuna, esti specialist in dependenta sau abuz de substante? Daca da, sper ca intelegi ca nu poti pune niciodata diagnostic unei persoanei pe care nu o cunosti si cu care nu ai interactionat niciodata. Daca nu esti specialist, ar fi bine sa te abtii de la a pune diagnostice de amatori. In primul rand, persoana in cauza nu scrie aici, deci nu stim exact ce simptome are. In al doilea rand, testul pe care l-ai pus tu e un screener (adica un test care se administreaza impreuna cu altele) dar niciodata nu se va pune diagnosticul de dependenta de alcool numai pe baza rezultatelor testului.

Sunt oameni care pot consuma alcool si care nu au dependenta, si sunt altii care sunt dependenti dar consumul de alcool nu interfereaza cu viata lor. De-asta nu e de ajuns doar sa administram un test. Ce inseamna testul respectiv? Pe ce populatie a fost evaluat, pe ce grup etnic, pe ce grup de varsta? Testul se administreaza de un specialist si un specialist explica ce inseamna dependenta si personalizeaza diagnosticul pentru persoana in cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Gina, esti utopica rau! Cum Dumnezeu la 2 litri de bere consumati zilnic sa afirmi ca nu este vorba de dependenta????
Mai bine spune-mi tu la ce cantitate de alcool anume consideri ca este dependenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Treaba cu antalcoolul poate fi periculoasa - odata ca in functie de varsta si de alte probleme de sanatate, poate avea efecte adverse...In plus, ce te faci daca omul descopera la un moment dat? (Lasand la oparte faptul ca incalci legea si, implict drepturile persoanei respective: ce-i drept, am mai auzit femei care pun antalcool prin cafea, mancare- dar fac asta in situatii disperate, cand sotii beau necontrolat si fac scandal, se lasa cu batai si chestii nasoale, pe care bietele femei nu le mai pot suporta).

Cat despre dependenta - exista grade si tipuri diferite de dependenta - se poate si la cantitati mici de alcool, daca acestea se consuma cu regularitate. Da, posibil sa fie depemdenta - nu doar pentru substanta numita alcool, ci dependenta de consumul unui produs (in speta berea; la altii poate fi tigara sau cafeaua, nu?)
Cel mai adesea, dependenta fata de un produs e asociata si cu o dependenta comportamentala (adica faptul de a bea bere si nu numai alcoolul din bere - produce o stare de bine si de relaxare - drept pentru care omul va asocia mereu relaxarea cu acest tip de comportament).

Ce se poate face? Din pacate nu prea multe, fara voia lui. Totusi, familia poate incerca sa inteleaga motivele care produc starile maniaco depresive (acestea nu au neaparat legatura cu consumul de alcool, ci pot avea alta cauza... Se stie ca omul bea adesea ca sa "uite de necazuri", ceea ce inseamna ca o parte din necaz exista si inainte de a bea...).
Mai puteti sa-i tineti companie - o companie placuta si, daca va place berea, dati-i ocazia sa va serveasca din stcla lui de 2 l, astfel va consuma mai putin alcool, dar va garantez ca ii va face placere sa-si imparta berea cu cineva care nu-l critica, ci contribuie la acel moment de relaxare, oferindu-i o companie placuta.

S-ar putea chiar obisnui ca relaxarea sa nu mai depinda in cele din urma atat de mult de bere, ci mai mult de conversatiile placute la un pahar de bere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magneB6 spune:

buna fetelor,

multumesc ca imi scrieti.

blackgirl, din pacate, varianta cu antalcoolul trebuie exclusa cu desavarsire. am face ceva contra vointei lui si i-am calca drepturile personale. sunt aprope sigura ca tata ar divorta de mama daca ar face asa ceva.

witeflower, el bea asta indiferent daca e cu mama/mine sau singur. acum, mama din cand in cand, mai ia si ea un pahar, dar nu simte nevoia sa bea in fiecare zi, si nu e bine nici pt. ea. in fond, nu poate sa isi sacrifice si ea sanatatea, numai de dragul lui. eu ii vad foarte rar, asa ca nu pot bea cu ei.

sa spunem ca daca ramane la stadiul actual, nu il pot considera alcoolic, ci doar dependent de alcool.

dar tot ii afecteaza sanatatea, ficatul, se ingrasa, ii creste riscul de diabet, in conditiile in care oricum e predispus.

ce mai putem face noi ca membrii familiei sa il ajutam sa nu devina alcoolic?

eu stau sa ma gandesc cum sa ii usurez viata ( desi si eu i-am provocat ceva necazuri in trecut, si mi-e teama ca si ele au contribuit la starea actuala ), dar obiectiv, viata lui nu este foarte rea. doar ca, subiectiv, cred ca el este nemultumit, desi nu recunoaste neaparat.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns victory spune:

dependenta de alcool=alcoolic.
Atata timp cat el a crescut doza treptata asta presupune ca organismul s-a obisnuit si cel mai sigur doza se v-a mari treptat ceea ce presupune afectarea organelor interne.Ficatul este primul care v-a ceda avand in vedere varsta,tatal meu a murit la 46 ani din cauza alcoolului si am studiat foarte mult efectele,e normal sa fie irascibil atata timp cat el gandeste prin alcool.Are sanse sa reziste o perioada mai lunga de timp dar la fel isi poate scurta aceasta perioada datorita efectelor,iar atata timp cat el nu accepta care o problema cu alcoolul nu prea ai cum sa il ajuti.Alcoolici sunt cel mai greu de convins ca au o problema si ca ar fi bine sa o trateze din timp,la noi de cele mai multe ori e prea tarziu.E mult mai periculos sa bei zilnic indiferent cata cantitate comparativ cu o betie la ceva timp.La el organismul nu e refacut niciodata complet deci e clar ca se distruge.
Poti consulta specialisti si sa incerci sa afli ce il determina totusi sa consume,daca zice ca e obisnuinta atunci poate sa se si dezobisnuiasca.

Bafta
Anda,mami lui Stefan Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui magneB6
eu stau sa ma gandesc cum sa ii usurez viata ( desi si eu i-am provocat ceva necazuri in trecut, si mi-e teama ca si ele au contribuit la starea actuala ), dar obiectiv, viata lui nu este foarte rea. doar ca, subiectiv, cred ca el este nemultumit, desi nu recunoaste neaparat.


Alcoolicii isi gasesc cu mare usurinta pretexte de nefericire pt a-si justifica activitatea preferata : consumarea alcoolului in cantitati din ce in ce mai mari.
Nimeni altcineva nu este vinovat pt ca lor le place sa-si planga de mila, cu sticla de bautura in fata.
Sunt oameni pe lumea asta cu adevarat oropsiti, dar nu isi permit luxul de a deveni dependenti de alcool. Gandeste la femeile care raman singure sa creasca 1-2-3 copii. Daca s-ar apuca de bautura, cine ar mai avea grija de copii ?
Tatal tau face parte din categoria oamenilor slabi, carora le place sa fie dependenti de alcool, tutun sau droguri.
Nu te mai invinovati ca i-ai facut tu rele si din cauza ta s-a apucat el bautura. Cunosc un alcoolic, care gaseste motiv de suparare si inecarea amarului in pahar, din orice nimic. Isi plange de mila de zici ca n-are nici dupa ce bea apa, iar el are tot ce ii trebuie pt o viata decenta.
Tatal tau poate fi ajutat numai daca si el vrea asta.



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magneB6 spune:

allinta si victory.

va multumesc.

el nu considera ca are vreo problema, ca doar nu se imbata si nu bea tarie. spune ca asa se relaxeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

magneB6, tocmai de aceea spuneam ca dependenta are grade si tipuri diferite (ca ii spui dependenta de alcool sau alcoolism, nu cred ca asta e problema). De multe ori dependenta de alcool se dezvolta sub pretextul relaxarii, al uitarii de grji si de probleme. Si nu, nu trebuie ca cei din familie sa se invinovateasca pentru ca un membru al familiei reactioneaza asa.

Dar ii prinde bine compania, discutia si sa vada un alt mod de abordare a problemelor.
Iar cand spuneam ca ii puteti tine uneori companie la bere, ideea nu era ca altcineva sa se sacrifice si sa se apuce de baut ca sa bea el mai putin, ci tocmai sa se mai rupa de acest tipar, de a bea singur. Pentru ca eu cred ca e vorba mai degraba de o dependenta comportamentala, decat de alcool in sine (insa pe termen lung, asta poate duce si la alcoolismul propriu zis prin cresterea tolerantei).

La dependentele comportamentale e foarte important sa se rupa tiparul dupa care se desfasoara respectiva activitate. Pentru asta nu e necesar ca de fiecare data sa stea cu el cineva la bere, ci uneori, cand se poate - si nu doar pentru a bea berea, ci penttru o discutie placuta, astfel incat sa nu mai aba la fel de mult farmec berea bauta de unul singur.

Ar mai fi si varianta atragerii lui in activitati placute, dar oarecum incompatibile cu bautul berii - in unele seri, pe la orele la care obisnuia sa bea - asta tot pentru spargerea tiparului.

Mergi la inceput