Gravidute si mamici din Arad (2)
Raspunsuri - Pagina 9
86cmm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca16 Hello burtici Daca tot am fost la capitolul scris, am aruncat un ochi si la voi Cristina: si eu zic la fel, anemia e lipsa de fier...lipsa de calciu e alta mancare de peste si vezi ca, din cate am inteles, calciul poate da contractii. Nem: din cate stiu eu contractiile nedureroase nu sunt periculoase, am avut si eu destule si am nascut la 39s+4 zile(o contractie nedureroasa e atunci cand simiti ca ti se intareste burtica, devine tensionata si poti simit o usoara presiune)...am avut si contractii dureroase destule, luam no spa pentru asta, colul mi s-a muiat de pe la 34 de saptamani, la fel si bebele a coborat si apasa cu capul,de aveam impresia ca iese in orice moment, insa sarcina am dus-o pana la termen.Am evitat efortul, plimbarile prea lungi si am stat destul de mult intinsa.Dr.Miclea e un dr.bun, cu experienta, eu l-as crede mai degraba pe el decat pe dr. de familie, care poate sa aiba/sa nu aiba constinte prea multe de ginecologie(ca sa nu mai zic ioc experienta).Imi pare rau ca te gandesti la toate relele, cu sarcina apar modificari in corpul tau, dar nu e cazul sa te sperii.Ai incredere in dr. tau si intreaba-l/du-te la control ori de cate ori crezi ca e ceva in neregula.Curaj, mamico! Donna: felicitari pt mobila! noi avem patutul in camera noastra, dar visez si eu sa-i fac o cameruta a lui, cand ne-o permite...si poate cand apare surioara/fratiorul. Cristale: felicitari pentru baietel! Noi suntem ok, Razvan e cam marait in perioada asta, dar e si tare cald in aparamentNu prea mai mananca cum trebuie, am fost la controlul de 2 luni si are 6 kg la 63 cm...am fost azi sa-i fac analiza pt anemie, caci e tare plaid si in combinatie cu lipsa poftei de mancare poate insemna ca e anemic...sper totusi ca nu!! V-am pupat Mamica de Razvan (24.05.2010) |
vai ce trece timpul..deja micutzul tau are 2 luni...;)...sa dea DD sa nu aveti probleme de nici un fel de acuma incolo:)
m'ai pus pe ganduri:p..ma gandesc ca ea stie lucrul asta(ca poate da contractii...)..nush ce sa zic..ieri toata ziua am m'a durut sub Buric(cred ca de la cum a umblat ea inauntru) si azi noapte abia am dormit..cand vroiam sa maintorc pe partea dreapta asa tare ma intepat(tot acolo jos)..acuma o sa vedem ce o fi..sper sa nu am probleme..
am o febra musculara de la genunchi in jos..de umblu ca o ratzusca..ieri toata ziua am umblat pe jos..s'a simtit lipsa de miscare..ca uite rezultatul..:P...
Cristina 33+ CYNTHIA SERAYAH... AMR 7s
I TRUST IN GOD..
anca16 spune:
Cristinuta, probabil ca stie, dar poate nu e de acord...cred ca tu simiti cel mai bine.Eu inainte de sarcina am avut multe caderi de calciu si ma asteptam sa fie nevoie sa iau suplimentar in sarcina, insa se pare ca Centrum Materna si-a facut treaba, nu am avut nevoie decat o data si atunci nu am avut nici o contractie de la el.Dar am fost avertizata ca ar da contractii.De la controalele pe masa si eu plecam indoita de burta...oricum,eu ti-am zis de Ca doar ca sa fii atenta, sa urmaresti.Ce nu pricep eu este de ce trateaza anemia cu Ca si nu cu Fe...nu e de joaca.
Mamica de Razvan (24.05.2010)
86cmm spune:
citat din mesajul lui anca16 Cristinuta, probabil ca stie, dar poate nu e de acord...cred ca tu simiti cel mai bine.Eu inainte de sarcina am avut multe caderi de calciu si ma asteptam sa fie nevoie sa iau suplimentar in sarcina, insa se pare ca Centrum Materna si-a facut treaba, nu am avut nevoie decat o data si atunci nu am avut nici o contractie de la el.Dar am fost avertizata ca ar da contractii.De la controalele pe masa si eu plecam indoita de burta...oricum,eu ti-am zis de Ca doar ca sa fii atenta, sa urmaresti.Ce nu pricep eu este de ce trateaza anemia cu Ca si nu cu Fe...nu e de joaca. Mamica de Razvan (24.05.2010) |
eu nu am avut nici o cadere de calciu,am facut analizele si de acolo a constatat ea ca sunt anemica si asa mi'a zis sa iau in continuare elevit si ceva calciu si terdyferon fel.(asta ii ceva Fe)asa scrie in prospect ca are acid folic si fe..
am sa fiu atenta pana merg la ea in 2..oricum iti multumesc ca mi'ai zis sa stiu in caz ca se intampla ceva..
Cristina 33+ CYNTHIA SERAYAH... AMR 7s
I TRUST IN GOD..
anca16 spune:
Aha,pai daca ti-a dat terdyferon fer e clar...am crezut ca doar calciu pentru anemie.
Donna_n spune:
Neata si de la noi!
Cristina l-am pus pe Gidie la laptop cand am venit acasa si te stie si el De tabere mi dor si mie, imi pare rau ca nu se mai fac...ROxy e casatorita in Oradea de 2 ani, nu am mai vazut-o de mult.
Dap, tardyferon e fier cu acid folic.
Anca, ma gandesc si eu la bebelusi cum rezista pe caldura asta. mai ales la bloc.. mi-e groaza si mie de fetita mea daca trebe sa indure asa.. la noi in casa sunt peste 30 de grade. Sper sa se mai rcoreasca putin si sa mai stea si ea in burtica.
34+
86cmm spune:
citat din mesajul lui Donna_n Neata si de la noi! Cristina l-am pus pe Gidie la laptop cand am venit acasa si te stie si el De tabere mi dor si mie, imi pare rau ca nu se mai fac...ROxy e casatorita in Oradea de 2 ani, nu am mai vazut-o de mult. Dap, tardyferon e fier cu acid folic. Anca, ma gandesc si eu la bebelusi cum rezista pe caldura asta. mai ales la bloc.. mi-e groaza si mie de fetita mea daca trebe sa indure asa.. la noi in casa sunt peste 30 de grade. Sper sa se mai rcoreasca putin si sa mai stea si ea in burtica. 34+ |
da..stiam de la Abel de Roxy..:)..si mie mi'e dor cateodata,dar ce sa facem..toate lucrurile isi au vremea lor:)...asa repede o trecut timpul ca mai un pic si avem bebelinele langa noi..
apropo de caldura..azi noapte nu am putut dormi de caldura nici unu din casa..si chiar ma gandeam oare cum o fi pt Serayah saracutza..daca pt noi e greu..
si noi stam la casa..si pana acuma nu am avut probleme cu caldura..tot timpul era racoare..dar se pare ca s'a terminta si la noi..:)))..aiurea...
in rest cum mai esti?cand mai mergi la Dr?
Cristina 36+ CYNTHIA SERAYAH... AMR 7s
I TRUST IN GOD..
NEM75 spune:
Multumesc pentru raspunsuri>
Acum sint sigura ca contractii sint ceea ce experimentez. Au culminat vineri seara cand am incercat sa merg pana la McDo dupa creveti. Am parcat masina la ceva distanta, ca era plina parcarea si am luato incetisor catre McDonald. Iar la jumatatea drumului am ramas blocata, mi se contractase burta ca pur si simplu nu mai puteam face nici un pas. Fara durere, doar ca intr-un fel ma imobilizeaza. Si eram luat deja a treia pastila de No-spa pe ziua respectiva..
m-am speriat groaznic si m-am dus la urgenta la Genesys, unde era un dr tanar, Sarbu. Eco, control, copilul ok, colul inchis, contractii ioc. Doar atunci ma apuca cand trebuie sa merg pe jos undeva, fie si distanta scurta.. Eu o sa innebunesc de frica pana ajung la 9 luni, m-a apucat depresia, ca nu sint buna de nimic.
Dr Sarbu mi-a dat o reteta cu Gynipral si extraveral, in caz ca ma mai apuca. Nu m-au mai apucat, ca de atunci stau cuminte in casa, in pat. Cica "nu e normal, dar se mai intampla" situatia mea. Despre Gyniplral am citit ca are o gramada de efecte adverse, a mai luat cineva? Iar extraveralul contine fenobarbital, contraindicat in sarcina... nu mai inteleg nimic.
Sint tare necajita, tot timpul traiesc cu spaima ca o sa mi se contracteze burtica din nou, ca o sa patesc ceva nasol...
Voi, ce noutati mai aveti?
23+
anca16 spune:
citat din mesajul lui NEM75 Multumesc pentru raspunsuri> Acum sint sigura ca contractii sint ceea ce experimentez. Au culminat vineri seara cand am incercat sa merg pana la McDo dupa creveti. Am parcat masina la ceva distanta, ca era plina parcarea si am luato incetisor catre McDonald. Iar la jumatatea drumului am ramas blocata, mi se contractase burta ca pur si simplu nu mai puteam face nici un pas. Fara durere, doar ca intr-un fel ma imobilizeaza. Si eram luat deja a treia pastila de No-spa pe ziua respectiva.. m-am speriat groaznic si m-am dus la urgenta la Genesys, unde era un dr tanar, Sarbu. Eco, control, copilul ok, colul inchis, contractii ioc. Doar atunci ma apuca cand trebuie sa merg pe jos undeva, fie si distanta scurta.. Eu o sa innebunesc de frica pana ajung la 9 luni, m-a apucat depresia, ca nu sint buna de nimic. Dr Sarbu mi-a dat o reteta cu Gynipral si extraveral, in caz ca ma mai apuca. Nu m-au mai apucat, ca de atunci stau cuminte in casa, in pat. Cica "nu e normal, dar se mai intampla" situatia mea. Despre Gyniplral am citit ca are o gramada de efecte adverse, a mai luat cineva? Iar extraveralul contine fenobarbital, contraindicat in sarcina... nu mai inteleg nimic. Sint tare necajita, tot timpul traiesc cu spaima ca o sa mi se contracteze burtica din nou, ca o sa patesc ceva nasol... Voi, ce noutati mai aveti? 23+ |
Eu nu am luat Gynypral si nici Extraveral, asa ca nu stiu ce sa iti spun, insa am mai citit pe diverse forumuri ca au luat alte fete.Consulta-te si cu dr.tau.Probabil ca luate la nevoie nu fac rau nici copilului.Nu cred ca e cazul sa te deprimi pentru niste contractii,mai ales ca la control totul era normal...inteleg ca ti-e teama pentru ca si eu am trecut prin asta(ba mai mult, colul meu era deschis si moale, ceea ce insemna ca pot naste oricand...pe cand tu mai ai pana sa ajungi la stadiu asta..pe mine dr-ii m-au pus sa imi fac bagajul de la 34 de saptamani si am dus sarcina pana la 39s+5 zile)..trebuie sa ai grija de tine si sa stai intinsa cat mai mult...cand umbli,mergi incet,cu pauze.Esti tanara, esti sanatoasa, trebuie doar sa te menajezi poate putin mai mult.Incearca sa te gandesti la bebelusul tau cand il vei avea in brate, uita-te pe siteuri dedicate bebelusilor,cumpara lucrusoare de pe net daca nu poti merge la cumparaturi,citeste articole despre ingrijirea lor etc...nu stiu, gaseste ceva sa te tina ocupata si bine dispusa, nu cauta articole despre ce lucruri nasoale ti se pot intampla...gandirea asta prapastioasa nu e buna nici pentru tine, nici pentru bebe.Daca ar fi sa ne gandim/imaginam cate lucruri ni se pot intampla, nici in casa nu am fi in siguranta.
Donna_n spune:
In primul rand sunt total de acord cu tot ce a zis Anca. Are dreptate in toate, si exact la fel am facut. Asa ca aici nu mai am nimic de adaugat. Saptamanile vor trece, crede-ma si daca stai mai mult intinsa si ai grija de tine.
Acum sa-ti zic cum a fost la mine. Aceeasi poveste (tot dr Sarbu de garda, tot gynipral cu xtraveral, doar ca 20 sapt de sarcina). La mine bebe coborase din cauza contractiilor, au fost mai multe cinsecutiv si dureroase cateva asa ca am luat 2 sapt jumate gynipral cu extraveral si am stat aproape tot timpul in pat. Bebe a urcat la loc si nu am mai avut alte probleme pana la 6 luni jumate.
acum cu medicamentele..la fel am zis si eu, m-am speriat de extraveral si am luat o zi gynipral singur pana am ajuns la control al medicul meu. Treaba e in felul urmator. Gynipral singur creste pulsul destul de tare (la mine depasea 130 batai/min) si medicul meu a zis ca extraveralul nu afecteaza copilul deloc in comparatie cu tahicrdia care-l zapaceste. Mi-a zis ca in restul tarilor civilizate gynipralul se da doar in combinatie cu ceva de genul si ca problematic e daca il iau singur.
Nu neg faptul ca sunt femei pentru care gynipralul nu e o problema, adica nu are efecte adverse. Dar la mine au fost. Asa ca am luat 2 sapt de 3 pastile/zi si suntem bine si eu si bebe. Asa ca stai linistita. Dar ca sa fii si mai linistita poti merge si la un control la medicul tau sa vorbesti cu el despre asta. Orice doar stai linistita pentru puiul tau
sa ne tii la curent cu orice apare nou! Ai grija de tine
34+
NEM75 spune:
Donna, Anca Eu tare mult ma menajez, uneori am mustrari de constiinta pt ca nu mai e asa curat in casa..
In caz ca are cineva nevoie, urgenta noaptea la Genesys a fost 1.100.000 lei. Nu stiu cum era daca aveam adeverinta servici, eu am zis ca nu lucrez.
Cristale, cum a fost in Ungaria la Eco ?
23+