Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *154*

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

salut!

Monikus nici nu stiu cu ce sa incep..
-cum sa-i treaca cuiva prin cap ca un bebelus de 8 luni ar trebui consultat de un psihiatru?!! pentru numele lui Dumnezeu!!
- Ana s-a pus singura-n fundic in urma cu aproape doua saptamani..pana atunci ea nu avea echilibru in aceasta pozitie...deci, faza aia cu "copilul trebuie sa stea in fund la 6 luni fix" este o mare aberatie! unii o fac mai devreme, altii mai tarziu..si asta nu inseamna ca este ceva in neregula cu ei! pur si simplu asa este evolutia lor!

si sa nu crezi ca cei care o fac mai devreme sunt niste Ensteini sau ca cei ce o fac mai tarziu sunt "prostii clasei"...te rog eu, incearca sa te convingi de treaba asta!

Mie, sincer, nu-mi place sa aud despre un copil ca este numit "lenes"..nu stiu, dar nu-mi place caracterizarea asta! cum sa fie lenes puiul meu, mic, frumos si perfect?!! pentru ca asa sunt copiii nostri: perfecti!!! noi ii stricam cu cerinte prea multe si asteptari prea inalte! lasa-l sa evolueze in ritmul lui! sunt convinsa ca le va face pe toate si pe unele le va sari...cunosc copii care nu au busilat, ci au mers direct in picioare!

si inca ceva, asa ca gluma..in cv-ul lui nu va scrie la ce varsta a stat in fund..serios!

stiu ca s-a mai scris, s-a mai spus...suntem de o luna jumatate in franta..de atunci spatiul ne permite sa o lasam pe Ana pe jos, pe gresie...de o luna jumatate, progresele ei sunt mari! inainte, numai se rotea...
incearca sa-i amenajezi un loc al lui..trebuie sa gasesti unul..pe hol, in bucatarie si da-i posibilitatea sa exploreze..vei fi uimita, crede-ma!

cu plansul...pentru nimic in lume nu mi-as lasa puiul sa planga! de ce? ca sa invate ce-i frustrarea din pruncie?1
pe medicul ala tu il platesti! daca nu stie sa se poarte zi-i "pa"!

hai, ca m-am turat de numa!


si sunt invidioasa grupa mare pe Luci ca Davidosul nu mai are nevoie de sanuc pentru a adormi..zi mami si la mine cum ai facut?

si mihaela ce performanta a reusit?! ca eu citesc in paguba..nimic nu retin..

aaa, totusi s-a mai lipit ceva de mine...am simtit asa, o usoara nemultumire a Iuliei pentru progresele lui raducu..mama! ma iau si de tine! daca nu avem noi incredere in ei, daca nu noi le cultivam increderea..atunci cine?!





Ana Elisa -16.octombrie.2009
Nasterea unei prichindute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Multumim frumos pentru urari! sunt tare, tare dragute!
imi este si rusine caci eu atat de rar urez vreunui dovlecel..saru'mana!

Alex, Rares, Alexandra, Sonia sa fiti sanatosi pui mici si dragi!

nu am avut net de vineri pana ieri..suntem bine! Ana a scapat de bubite de vineri si tot de atunci este in forma maxima

Kinga te imbratisez, mamico! ai incredere in tine si nu te lasa doborata de griji..iesi la plimbare, fa ceva sport (eu te-as pune sa alergi cateva ture ca substituient la antidepresivul acela), povesteste cu cineva...te pup!

Ana Elisa -16.octombrie.2009
Nasterea unei prichindute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:


monikus ca sa completez .. nici anna nu sta in picioare (cand o tin ridicata zici ca le are de carpa), nu paseste, nici ea nu se intoarce de pe spate pe burta, nu busileste, nu se taraste .. nu face nimic .. decat sta in fund si apuca jucarii si le trece dintr-o mana in alta .. atat ..

pe 25 plecam si noi la nisipuri .. poate ne vedem pe acolo sa vorbim despre "lenesii" nostri ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Asadar sa incep asa:

1. Nu au intrat banii la BCR....deci am pus-o!!!

Vroiam sa vad ce faceti, am lasat-o pe cea mica la mama ca am putina treaba acum la 6, si am zis ca inainte sa fac ceva in casa sa arunc un ochi aici sa ma binedispun, si cand colo ce vad!!!!!

2.Monikus mai mama, pai eu daca eram in licul tau, o bagam in aia masii pe dna dr si ii dadeam si 2 perechi de palme. Auzi, psihiatru la copil de 8 luni...si se ia de tine!!!! Vaaaaaaaai, am niste nervi de imi vine sa spar calculatorul, demult nu mi s-a mai intamplat, dar acum clocotesc pur si simplu. Mai, este incredibil asa ceva....cum naiba sa fii tu vinovata ca nu are dinti, sau ca nu il lasi sa planga, Doaaaamne Dumnezeuuule in ce lume traim, ca imi vine sa fug mancand pamantul. Mami, fiecare copil are ritmul lui, sunt copii ca al meu care doarme toata noaptea de la 3 luni (si apropo, dupa unii dr nici asa nu e bine) sau altii care nu dorm toata noaptea nici la 1 an (am exemplu concret in familie) si asta nu inseamna ca au probleme cu capul sau ca mamele sunt vinovate. Nici a mea nu a stat singurica in fund pana mai acum vreo cateva saptamani, nici a mea nu busileste, nici a mea nu s-a rasucit pana acum o luna, nici a mea nu prea paseste nici macar sustinuta....asa SIIII?????? CAReeeee e problemaaaa???? Fiecare cu ritmul lui. Altceva ar fi trebuit sa iti spuna: sa te duci spre ex la un specilist kinetoterapeut, care poate face cu el gimnastica si masaj si ii mai da drumul putin, sau care iti spune exact ce crede despre mobilitatea lui, ca ala e de meserie, nu ea care se ocupa de psihiatrie....ah, ca am niste nervi de mor aici. Eu asta as face in locul tau. Hai, capul sus si nervii tari, si mai bine nu mai umbla pe la dobitoci, ca iti faci si tie rau.

Ma duc sa urlu la luna, ca as omori pe cineva acum.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:



alex offfffffff ce veste mi-ai dat ....... nu au intrat banii la bcr?? ce de kko ... si sotu' trebuia sa ia banii pe 10 si abia sapt viitoare ii va primi ... tare nasol momentul ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Doamnelor, va salut!

La multe lunite puilor de azi, sunt tare speciali toti, toti.
Mie imi sunt si foarte, foarte dragi.
Le sarut si pe mamicutele lor.

Asa, acuma, Monikus, draga mea, da-mi voie sa zic cu voce tare ceea ce si tu stii: doctorii astia ai tai sunt ambii nicte dobitoci! Eu le-as ridica licenta, le-as interzice sa profeseze specimenelor de teapa astora. Tu faci parte din categoria pacientilor inteligenti care isi dau seama de competenta lor, insa cati oameni nu sut afectati de incompetenta unora ca ei! Mi-e si frica sa ma gandesc...

Esti de o mare tarie de caracter, serios. Eu daca eram in locul tau muream cu ei de gat! Fara exagerare. Din pacate, acesta este nivelul de profesionalism al doctorilor nostri.
Si iarasi din pacate, cu un copil iesit din tipare, trebuie sa suportam tot felul de idiotenii din partea incompetentilor.
Incerc sa nu ma lansez in discutii pe tema incompetentilor, nu de alta, dar imi stric seara si n-are rost.

Iti zic numai ce am decis eu sa fac si cum fac eu fata situatiilor de genul asta. Asta pentru ca am inteles ca am un copil care iese din tipare. Din apropape toate.
-Si incep cu fizicul: are more or less sase kile. Si mai are putin si face noua luni.
-a stat in fund tarziu, de doua-trei saptamani sta bine bine; ne-a ajutat scaunul de masa, ori ca a fost o coincidenta;
-nu merge de-a busilea si nici dorinta nu are;
-a dormit legat 10 ore, constant, in primele 4luni. Acum se trezeste la maxim 3 ore. Si ziua si noaptea.

SI TOTUSI.. toate astea imi zic ca Ana, ca si Rares, este un copil cu propriul ritm de dezvoltare!
Iti recunosc deschis ca m-am stresat, mult chiar, la inceput. Pentru toate chestiile. E frustrant. Dupa care mi-am dat seama ca pierd din bucuria de a avea un bebelus atat de frumos... bebelusul creat de Dumnezeu pentru mine, special pentru mine... Si am inceput sa observ chestii care parca se muleaza pe personalitatea mea, pe noi, pe mine si pe Sorin, care pana acum nu le sesizasem.

Si ce daca are greutate mica? Este special creata pentru noi, este copilul ideal pentru plimbarile noastre interminabile.
Si ce daca nu merge de-a busilea? Este extraordinar de receptiva, o fire foarte,foarte prietenoasa (clar mosteneste asta de la Sorin, nu de la mine).
Si ce daca nu mananca mancare ca toti bebelusii? Vrea lapte de la mamitzica cat mai mult timp posibil.
Si cate si mai cate...

Sa nu-ti zic cate sfaturi idioate am primit, de la oameni care ar fi trebuit sa fie buni profesionisti. De ex, am facut analizele de rutina, au iesit bunicele, imi recomandau analize amanuntite pentru boli caucaziene rare, metabolice. Asta pentru ca nu are greutatea standard. Am refuzat. Nu imi supun copila la analize absolut INUTILE!
La ultimul control, cel de opt luni, mi-a sugerat sa imi dea trimitere catre un spital guvernamental care sa imi arate miscari de stimulare a babeilor (asta pentru ca nu statea in fund). Am trimiterea si acum. Nu m-am dus pentru ca din respect pentru Ana, am decis sa o las sa isi urmeze propriul ritm de dezvoltare. In o saptamana, doua, Ana statea in fund foarte bine!

Hai ca m-am intins. Ideea e sa nu lasi NICIUN doctor, cat de specialist o fi el, sa iti includa copilul in tipare. Il vede o data, de doua ori, la interval mare de timp. In multimea de enspee mii de copii pe care ii vede. Iese din tipar, tac pac il corectam...il intindem pe patul ui Procust si vedem noi, taiem, tragem de degete... vorba ta, tre' sa iasa dintele, mai impins, mai tras... Nici Ana nu are dinti, DELOC. Na iaca!!!

Hai, te pup!
Mai vino pe forum, mie-mi lipsesti.
Pupa-l si pe Rares, cel leit tati lui. Mai ai pozici cu el?


Nela si Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Bun gasit dragelor!

Monikus, schimba pediatrul, mergi la unul cu care poti comunica in primul rand!

Apoi, Natalia se trezeste tot des, dar nu mi-a trecut nicio clipa prin cap ca e ceva in neregula, vrea doar sa ma simta, e clar.
Incearca sa dormi cateva nopti cu el in pat, poate vrea sa te simta, sa-l mangai pe burtica, nu stiu, sa-ti simta mirosul...

Cu lasatul sa planga...mai, sunt curente si curente ref educatia bebelusilor si fiecare parinte adera la cel care i se potriveste mai bine. Da si mie mi-ar placea sa adoarma singura, sa nu se mai trezeasca noaptea, sa se joace singurica DAR in niciun caz n-as lasa-o sa planga pana se reseamneaza...
Cand simti ca nu mai poti si esti nervoasa, extenuata..etc, lasa-l cateva minute sa-ti revii si sa te linistesti.

Iar cu stimularea, fiecare are ritmul lui, nu inseamna nimic dc nu merge de-a busilea de exemplu. Lasa-l mult pe jos, sigur gasesti un loc liber prin casa, pune-i jucarii pe langa el..etc

As mai avea nspe mii de chestii de zis, dar sunt asa printre bagaje, copil de iubit, haine de despachetat si spalat. Revin pe seara!


Va pupescu!

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Salutare!

Hai ca m-a lasat masca monikus cu aprecierile medicilor. Draga monikus daca tu crezi toate comentariile astea ale psihiatrului, inseamna ca acest medic are nevoie de pacienti si vrea neaparat sa mai faca rost de inca unul. Adica de tine. Pentru ca vei avea nevoie de un psihiatru daca vei ajunge sa crezi ca TU, o mamica atat de devotata puiului si care si-ar da viata pentru binele lui, esti vinovata de ceva pana acum in dezvoltarea lui. Adica de:

- nelasat sa planga
- copil de 8 luni care nu doarme mai mult de 3 ore
- neparatia dentitiei
- "nemers" la sala cu bebelusul sa traga de fiare

Sunt de-a dreptul socata de "trimiterea la psihiatru" a unui bebelus si de faptul ca tu chiar te-ai dus cu copilul. Mai, dar stiu ca esti nemultumita de acest pediatru de mai multa vreme. De ce nu il schimbi?

Apoi, zau asa, stiu ca e deja un cliseu, dar pana la urma e valabil: fiecare copil are ritmul lui. Chiar e valabil!

Uite, eu m-am inspirat tot timpul de la Luto (salut doamna !). Am vazut la ea ca l-a lasat pe David pe jos, am lasat-o si eu pe Maia. am vazut la ea ca lasase salteluta de la pat, am lasat-o si eu.... si tot asa. Si inca o pandesc...de ce crezi ca tot cer poze cu David ? Toate aceste demersuri au contribuit mai devreme sau mai tarziu la progresele Maiei.
Da, Dana15 are dreptate, vei vedea progrese daca ii dai libertate puiului, daca-l pui pe jos. Dar, nici asta nu e o regula.

Referitor la lasat sa cada, eu nu o cocolosesc deloc pe Maia si ia frate la busituri...., cade, se loveste, incepe sa planga, iar eu incerc in loc s-o iau in brate si sa-i alimentez tristetea, sa ii distrag atentia. Incep sa cant tare, sa fac zgomot, sa-i arat repede o alta jucarie care zornaie...si tine chestia asta. Intr-o zi era mama la mine si Maia a cazut si s-a lovit, a inceput sa planga. Mama a luat-o repede, amandoua "of, of, of....", au inceput sa planga una pe umarul celeilalte..., iar Maiei nu i-am mai putut intra in voie..., a tot fost maraita..., nu mai vroia deloc pe covor... Nu vad beneficiile demersului maica-mii, din contra.

In plus, eu o las pe Maia sa se "chinuie" singura. Are o piscinica gonflabila si face frate niste eforturi sa ajunga in ea sau din ea in afara ei... Sigur ca mi-ar fi foarte usor sa o iau eu sa o trec pazleazul. Dar am vazut ca lasata in voie face niste scheme de te doare capu', dar reuseste.
Am securizat toata casa, mi-am dat la prieteni toate ghivecele cu flori de care Maia tragea..., incerc sa-i fac ei viata placuta , iar noua usoara. In felul asta nu voi fi nevoita sa incep fiecare fraza cu "NU"..."nu ai voie acolo", "nu pune mana acolo", "nu trage de aia..."...etc. Maia are voie peste tot .

Si nu-ti inchipui ca daca am last-o pe covor in voie de la 4 luni, tot de atunci a inceput sa faca progrese. Le-a facut in ritmul ei, atunci cand a avut chef si disponibilitate... Importanta e "senzatia" de libertate, de miscare in voie.

Cu plansul...hai, nu mai comentez, e de prisos.

Stai ca mi-am amintit de dinti....Doamne fereste. Dar cum a fost argumentata "vina" ta pentru ca Rares nu are dinti? Chiar sunt curioasa.
Draga mea, nici Maia n-are dinti si saptamana viitoare face 9 luni. Pe cuvantul meu de onoare ca n-am niciun stres legat de asta. Din contra. Ma bucur. Am mai citit si eu ca un factor important in aparitia dentitiei este ereditatea. Cumva esti de vina ca te-ai si nascut? Nu cred ca dintii apar mai devreme sau mai tarziu din cauza carentelor sau "datorita" surplusurilor... E aberant. Asa cum nu exista o data fixa cand ei tb sa apara, ci un interval...in care te afli inca, asa ca....

Mami, ai un copil superb, un baietel de milioane care arata perfect. La anu' pe vremea asta vei rade amintindu-ti de aceste temeri, asta daca ACUM nu le alimentezi cu griji si nopti nedormite. Iar peste 2-3 ani vor fi uitate.

Kawa are dreptate: uite asa, cu medici d-astia, tara asta va inflori, iar noi vom fi un popor de mers la psihiatru...pentru nimic.
Modalitatea asta de a comunica cu proaspetele mamici imi creeaza o stare profunda de disconfort si revolta. Insa, uneori decizia este la noi.

Te imbratisez!

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Monikus am niste nervi si nu stiu cum sa ma calmez si cum as putea mai bine sa iti transmit si sa te lamuresc ca omul ala e un prost . Chiar nu stiu, ca atunci cand ma enervez nu am argumente

Cu somnul nici Alex nu doarme acum mai mult de o ora, doua continuu, nici macar noaptea. Pe vremuri avea nopti cu 1-2 treziri doar, avea primul somn de noapte de 5-6 ore, de ma temeam ca o sa-mi pierd laptele , dar acum nu, de la 6 luni incoace, de cand a avut raceala aia si iritatia la gat, a inceput sa se trezeasca foarte des noaptea. Ei si? Si ce? Sa nu indrazneasca cineva sa imi spuna ca nu e normal sa faca asta. Daca el face asta inseamna ca asa e normal pentru el . Daca lui ii e sete sau foame noaptea si vrea sa suga, inseamna ca asa e normal pentru el. Nu mi s-ar parea normal nici sa-i dau ceai, nici sa-l las sa planga. Daca el, care nu stie ce e acela ceai, se trezeste in mod natural sa suga, inseamna ca organismul lui vrea sa suga. Copiii astia nu sunt animale, sa ii dresam, sunt oameni ca noi toti, trebuie sa ne comportam cu ei ca si cu un om matur. Ba poate chiar mai ingaduitor, pentru ca ei nu-si pot exprima durerile si nemultumirile.

Uite Alex azi noapte am scris ca de la 2 nu a mai dormit. Azi i-am descoperit zeci de bubite pe calcaie. Il mancau saracutul. Ce ar fi simtit el daca eu l-as fi lasat sa maraie si nu as fi incercat sa-l adorm? Apoi cand nu am reusit sa-l adorm, am stat de la 4 si m-am jucat cu el. Chiar si asa, cand am vazut bubitele mi-am dat seama ca in ochii lui nu am fost destul de "mama" ca sa-i rezolv problema si sa doarma. Pentru ca si el nu mai putea de somn. Dar daca l-as fi lasat sa planga sau sa maraie singur, cum ar fi marcat asta mai departe relatia noastra? Cum si-ar fi pierdut increderea in mama lui? Ar mai fi crezut el ca e iubit? Si sa intoarca inapoi iubire? Ar mai fi crezut ca mama il ajuta oricand? NU!

Cu progresele intr-adevar stiu cazuri in care poate putin putin au ajutat si parintii pentru ca au facut gimnastica si i-au pus pe pui mult pe jos, sa se chinuie sa mearga de-a busilea. Dar spune-mi cum iti poti stimula copilul sa stea in fund? Ca asta n-o inteleg. Pe al meu il tinem in fund din prima luna, nu a stat culcat niciodata, din cauza refluxului, altfel plangea. Dar asta nu a insemnat ca a stat in fund din luna a doua deja. Fiecare cu progresele lui. Care sunt mai curiosi poate merg mai repede, sau mai nervosi, mai dornici sa fie independenti. Si sunt sigura ca si daca l-ai tine in lanturi, toti copiii vor umbla, vor sta in fund, se vor rostogoli, etc.

Faza cu dintii ca ai fi de vina ma depaseste. Oricum, eu as fi iesit din cabinetul omului in momentul in care mi-ar fi zis ca trebuie lasat copilul sa planga. As fi preferat sa nimeresti pe un medic care sa-i faca toate investigatiile, sa vada ca nu are rosu in gat, ceva la urechi, etc. si apoi sa iti spuna ca asta inseamna ca se trezeste pentru ca ii e sete, foame, cald, frig, dor de bratele mamei, frica, etc. Pentru ca exact acum intra in scena anxietatea separarii de mama, asa ca el poate va plange mai mult decat de obicei daca nu te vede, ei abia acum cunosc sentimentul de frica, inclusiv frica de intuneric. Un medic ar fi trebuit sa stie asta, daca nu stie, nu merita sa acorzi nici o importanta parerilor lui. Inseamna ca a terminat si el medicina cum am facut si eu facultatea, invatand numai in sesiune pentru urmatorul examen...

Gandeste-te tot timpul ca Rares doar in tine are incredere in lumea asta, doar pe tine te iubeste, doar in ochii tai incearca sa vada daca totul este bine. Si daca vede un obiect nou, o persoana noua, sunt sigura ca se uita intai la tine, la mama lui in care are incredere, sa vada daca trebuie sa fie vesel, sa-i fie frica, sa cerceteze, sa arunce, etc. El vrea sa te vada fericita, nu e un monstru care vrea sa se razbune pe tine. Sunt sigura ca si tu stii asta, dupa iubirea ce reiese din postarile tale. El prin ochii tai cunoaste lumea, si cu ajutorul tau. Ignora pe oricine incearca sa se bage intre voi, in dragostea voastra!

Va pup!

Am inceput sa scriu raspunsul asta imediat dupa ce ai scris tu postarea, acu multe ore. Tot ii dadeam lui Alex o jucarie sa ma lase sa scriu si el ma chema la el intr-un fel sau altul. Asa ca acuma nici nu stiu daca are o noima mesajul, ca nu l-am recitit, si nici nu stiu cum nimeresc ca nuca in perete cine stie pe la ce pagina.


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

fete dragi!

la multi ani Ana, Alexandra, Sonia, Alex si Rares! Sa cresteti mari sanatosi si frumosi! mamicilor voastre speciale!

Vreau sa imi dau si eu cu parerea apropos de ce a patit Monikus: draga mea eu cred ca la 8 luni nu trebuia nimeni sa te trimita la psihiatru. Eventual la un kinetoterapeut daca chiar era cazul...dar eu cred ca nu e. Fiecare copil are ritmul lui de crestere si dezvoltare. Din acest motiv nici nu e bine sa il compari cu alti copii, ajungi tu la tot felul de frustrari (crede-ma e verificata pe mine). Eu incerc din rasputeri sa nu imi compar copilul nici cu ce vad in parc si nici cu ce scriu "marii specialisti" in carti...poate ar fi bine sa faci la fel. Sunt convinsa ca Rares e ok, asa dulcic si frumusel cum e el. Iar cu lasatul sa planga mi se pare o mare idiotenie...si mie mi s-a dat sfatul asta...si am raspuns rapid ca fiecare isi creste copilul cum stie si poate el mai bine. Eu una nu am facut un copil pe care sa il las sa plinga sau sa se joace singur cu orele...ca doar nu e bibelou! E copil si are nevoie permanenta de mine si de atentia mea! Eu te imbratisez tare tare si ma rog sa te linistesti si sa realizezi ce copil frumos si minunat ai!

Si off topic...ajung la concluzia ca la Bucuresti marea majoritate a pediatrilor dau sfaturi dupa Capraru, care mie mi se pare cam expirat. Doar acolo am mai citit ca un copil trebuie lasat sa planga min 30 min /zi pentru a se defula!!!! Eu sunt de principiu ca daca plinge are un bai: asa ca mai bine caut cauza si elimin efectul...

E super important sa avem un pediatru de incredere cu care sa putem dialoga si nu tot felul de semiincompetenti care stiu doar sa sperie parintii.

No...ca m-am descarcat.

Dana , Nela mare dreptate ai! Imi place tare mult cum gandesti, sincer! Pupici Boieroaicei!

Ma duc sa ma reapuc de smotru...asta a fost pauza de "cafea", va pup!

de printesa mica Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela

Mergi la inceput